Jump to content
Shipfriends

tomcat

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

About tomcat

  • Birthday 12/11/1976

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. 1) ΠATΡΑ ΕΞΠΡΕΣ: Η μεγαλη αδυναμια μου ετσι και αλλιως. 2) POLARIS: Διοτι σαν και αυτο αλλο κανενα. 3)VENUS: Με μικροτερη χωρητικοτητα σε σχεση με το αδερφο του , αλλα και παλι με πολλες συμπαθειες απο τους επαγγελματιες οδηγους. 4) BARI EXPRESS: Το μονο της εταιρειας που καταφερε να γινει διασημο και να αγαπηθει σε δυο διαφορετικες γραμμες (Μπαρι και Κυκλαδες) 5) ATHENS EXPRESS: Διοτι ηταν μικρο, αργο και ασχημο αλλα ηταν το πλοιο που αγαπησαμε σαν ενα πιστο και φιλοτιμο στρατιωτη.
  2. Μιλωντας με εναν πρωην επικουρο του πλοιου μου ανεφερε οτι το πλοιο ειχε πισινα. Εγω απο την αλλη και λογο μεγαλης αδυναμιας που του εχω ως πλοιο σε καμια φωτο δεν εχω δει πισινα. Εχει καποιος φιλος καποια φωτο ή μπορει να προσθεσει καποια παραπανω πληροφορια?
  3. Το πλοίο αν και σταματάει τέλη του μήνα τις κρουαζιέρες όπως μου είπαν από μέσα, θα φύγει για ένα μήνα στην Γαλλία για να δουλέψει ως πλωτό ξενοδοχείο.
  4. Αγαπητοί φιλοι είχα την τύχη να ξανα-ταξιδέψω αρχές Σεπτέμβρη με το "CELESTYAL OLYMPIA" σε μια τετραήμερη κρουαζιέρα με προορισμούς Ελληνικά νησιά (Μύκονο-Πάτμο-Ροδο-Ηράκλειο-Σαντορίνη) και Τουρκία (Έφεσος). Το πλοιο το είχα ξαναταξιδεψει το 2013 ως "LOUIS OLYMPIA" αλλά για τις εντυπώσεις μου θα σας μιλήσω στο αντίστοιχο θεμα . Η εταιρία εφέτος έκανε κάποιες καινοτομίες και συμφωνα με τα λεγόμενα του προσωπικού τα πλοια της είχαν καλες πληρότητες. Οι καινοτομίες αυτές ήταν οι θεματικές κρουαζιέρες είτε με την φιλοξενία κα ποιου τραγουδιστή/τριας είτε είχε θεμα την Ελληνική γευσιγνωσία.Σε εμάς είχε θεμα ελληνικά ηδύποτα οπου ειδικοί μας έδειξαν απίστευτους συνδυασμούς που μπορούν να γίνουν με τα ελληνικά ποτα και το ΟΥΖΟ. Όταν μου έφεραν ένα κοκτέιλ ένα βραδύ με κυριο συστατικο το ούζο και με ονομα ''ΩΠΑ/ΟPA" στην αρχή το υποτίμησα αλλά μετά από δυο συνολικά τέτοια κατάλαβα γιατί λεμε OYZO POWER. Η επόμενη καινοτομία ήταν η προσφορα απεριόριστων ποτών στους Ελληνες/ΕλληνοΚυπριους κατι το οποιο ήταν πραγματικά τέλειο. Επίσης και η εκδρομή στην Έφεσο ήταν πρόσφορα της εταιρείας οπότε ο επιβάτης έβγαινε πολλαπλά κερδισμένος. Από κει και περα σε συζητήσεις που έκανα με προσωπικο του πλοίου προέκυψαν κάποιες ενδιαφέρουσες ειδήσεις που μπορεί κάποιοι φιλοι να τις γνωρίζουν ήδη αλλά μπορεί και κάποιοι άλλοι όχι. Εγω πάντως θα τις αναφέρω. Η εταιρεία σκέπτεται σοβαρά να αξιοποιήσει τα δυο ναυλωμένα της (ΤΗΟΜSON MAJESTY,SPIRIT) με τα σινιάλα της πλέον ενώ στις σκέψεις της είναι και η εύρεση (αγορα-ναύλωση δεν γνώριζαν) πλοίου για μονοήμερες κρουαζιέρες. Στα πλοια που ήδη χρησιμοποιεί το CRYSTAL αναμένεται για τουλάχιστον μια διετία να είναι στην Κουβα ειδικα τωρα που όπως μου είπαν ανοίγει και λογω Αμερικάνων η γραμμή, ενώ το OLYMPIA στις αρχές Οκτωμβρη το πλοιο σταματάει τις κρουαζιέρες του και παει στην Γαλλία για διάστημα τουλάχιστον ενός μηνα ως πλωτο ξενοδοχείο. Αυτά και το άμεσο μέλλον θα δείξει ποια από αυτά θα ισχύσουν και το τι πρόκειται να γίνει. Τελος το άσχημο είναι ότι για το LOUIS AURA η εταιρεία σκέφτεται την αποδέσμευση του και είναι σε ανεύρεση πιθανού αγοραστή.(και ελπίζω όχι σκραπατζη!!)
  5. Μιλωντας για την εν λογω εταιρεια θα ηθελα να αναφερω οτι στην δεκαετια του 80 και Μεχρι τα Μεσα του 90 περιπου, οντως η εταιρεια θεωρειτο απο τις πολυ καλες ενω ειχε και αρχοντοπλοια που τα αγαπουσαν οι καραβολατρες. ακοΜα και τα λεγοΜενα ''ασχηΜοπαπα" της (Barrones m) σου προκαλουσαν το ενδιαφερον. στα της εταιρειας τωρα θυΜαΜαι οτι η εταιρεια ειχε σταθερη διαφηΜιστικη παρουσια σε πολιτικες εφηΜεριδες της εποχης νοΜιζω Με το σλογκαν ''παΜε ιταλια;'' (Aν κανω λαθος διορθωστε Με οποιος θυΜαται), ενω απο αφηγησεις συγγενικων προσωπων Μου εχω κρατησει οτι τα πλοια -τουλαχιστον- της αγκωνα ηταν πολυ καθαρα, περιποιηΜενα, ενω εντυπωση τους ειχε κανει το γεγονος οτι οταν Μπηκαν στην καΜπινα, τους περιΜεναν φρεσκα φρουτα και το πιο φουτουριστικο ηταν οτι οι κουβερτες που ηταν στρωΜενες, ηταν Μπλε Με το λογοτυπο της εταιρειας ενα τεραστιο m Μεσα σε δακτυλιο. κοντολογις επροκειτο για Μια ιστορικη εταιρεια που εσβησε και αυτη θυΜα της "κοκκινης λαιλαπας" και οχι Μονο.......
  6. Καλησπερα σε ολους. εγω παντως το πλοιο το θυμαμαι ως πιτσιριΚι να αναχωρει απο το λιμανι μεσογαιας (πορτο ραφτη) αργα το μεσημερι σαββατου ή ΚυριαΚης Και να ειναι βαμμενο με μπλε χρωμα ολο το Κυτος του. φυσιΚα για μενα φανταζε ως τρομερο γεγονος η παρουσια του στο λιμανι ενω τα εμποριΚα αγΚυροβολουσαν στο υψος του ραφτη αναμενωντας τον αποπλου του.
×
×
  • Create New...