Jump to content
Shipfriends

Greenarrow

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Greenarrow

  1. Πασχαλινη εκδρομη στη Χιο κανει το βαπορι απο Μυτιληνη.Αναχωρηση Μ.Σαββατο απογευμα και επιστροφη Δευτερα απογευμα.

    Ειναι η πρωτη εκδρομη που γινεται απο την ΑΝΕΚ απο τη μερα που μπηκε στη γραμμη.

    Βεβαια ειχα παει και εγω και ηταν ολα υπεροχα!!! Πολλα συγχαρητηρια στην εταιρεια μας!!! Παντα εχει τον τροπο να μας εντυπωσιαζει!!! :D

  2. περνούσα σήμερα απο το λιμάνι και βλέπω το πανέμορφο αυτό πλοίο:D να πάει να δέσει στο 4 (δίπλα στο αδερφάκι του που είχε δέσει στο 5-6 λόγω της απεργίας της Π.Ν.Ο). Είχα λίγο χρόνο και κάθισα να χαζέψω την άφιξή του. Στην προβλήτα πάνω, εκεί που πέφτουν οι καταπέλτες ήταν σταθμευμένο ένα ταξί του αγρινίου παρακαλώ. Έπεσε ο ένας καταπέλτης και ο άλλος στεκόταν στον αέρα, αφού ακριβώς απο κάτω του βρισκόταν το ταξί. Ήρθε το λιμενικό, η τροχαία και όλοι μαζί προσπαθούσαν να μετακινήσουν το ταξί, αφού ήταν και κλειδωμένο. Μετά απο 10 λεπτά το πήγαν λίγο δεξιότερα και ο μεγάλος καταπέλτης πέρασε ξυστά πο δίπλα του. Τότε μόνο άρχισε η αποβίβαση (γύρω στις 50 νταλίκες και 20 ι.χ). Η τροχαία του πήρε τις πινακίδες και οι ναύτες του πλοίου γελόντας, λέγανε οτι δεν το είχαν ξαναδεί αυτό. Α, ρε ελληνάρες, όλο το μόλο και όλο το λιμάνι είχε, πάνω στην προβλήτα πήγε και πάρκαρε. Άρχοντας!!!:D

    Μήπως θα ήταν καλό να τιμήσουμε με δυο λέξεις και τους αξιους που το καπετάνεψαν και, φυσικά, όλα τα πληρώματα που πέρασαν τα χρόνια που το διαχειρίστηκαν διάφορες εταιρείες στην Πάτρα?

    Δεν θα ξεχάσω προσωπικά τον καπετάν Γιάννη Δοκιανάκη που όταν έφυγε (όχι με όμορφο τρόπο) από την ΑΝΕΚ στην οποία ήταν από το 1987 (ύπαρχος, relief captain, πρώτος πλοίαρχος του ΛΙΣΣΟΣ και καταξιωμένος πια πλοίαρχος στο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ για 4 χρόνια, βρήκε ζεστασιά και επαγγελματική στέγη στο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ πριν ταξιδέψει αργότερα με τα καλύτερα πλοία των Μινωικών Γραμμών, ένα εκ των οποίων μάλιστα ήταν και ο πρώτος που το παρέλαβε (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ).

  3. Με μια προπελα, χωρις προπελακι αν ελυνε αυτοδυναμα θα ηταν θαυμα μαλλον :D

    Και όμως.. Στο λιμάνι της Σούδας, όπου είχε άνεση ελιγμών, σχεδόν πάντα έλυνε αυτοδύναμα και έκανε ανάποδα (αριστερή στροφή). Χρόνια και χρόνια το έκαναν οι τότε πλοίαρχοί του, Ανδρέας Τσουδερός, Στέλιος Σαριδάκης, Σήφης Αθητάκης, Λευτέρης Δημοτάκης...

  4. Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στην Κάσο

    Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

    Αν βρισκόταν κάποιος στο Ηράκλειο το Σάββατο, θα αναρωτιόταν πώς κατάφερε να μπει και στο Ηράκλειο ακόμα το πλοίο με τον αέρα που είχε όταν έφτασε...

  5. Χθες χαζευοντας φωτογραφιες στο Naviearmatori επεσα πανω σ αυτη τη φωτογραφια και μου θυμισε τα νιατα μου

    Οταν ειχε πρωτοερθει το Ιταλια (σημαια Ονδουρας παρακαλω) ειχε δεσει στο ΝΜΔ. Επειδη οπως ειναι αντιληπτο ο καταπελτης ηταν πολυ ψηλα δεν εφτανε να πατησει κατω. Ετσι το βαπορι ηταν δεμενο, ο καταπελτης ανοιχτος οπως φαινεται στη φωτογραφια, και υπηρχε μια σιδερενια σκαλα για να ανεβαινεις στο πλοιο. Ο μικρος Νεπτουν ανεβηκε να επιθεωρησει το νεο πλοιο που ηρθε στην Ελλαδα (η αληθεια ειναι οτι δεν ενθουσιαστηκε κιολας :D) Απο συμπτωση εκεινη τη μερα εφτασε και το Αθενς απο την Αυστραλια και εδεσε εκει που εκαναν τη μετασκευη τα Αριαδνη και Ελυρος.

    Ποιο περα στο Περαμα το Γκρετσια ειχε ξεκινησει ηδη τη μετασκευη του σε υπερπολυτελες Jumbo Ferry :D. Ιδια μετασκευη θα γινοταν και στο Ιταλια αλλα πουληθηκε στην ΑΚ Ventouris και η συνεχεια ειναι γνωστη

    Το Γκρετσια δουλεψε 6 χρονια, στην αρχη απο Πατρα και μετα απο Ηγουμενιτσα, κυριως μεταφεροντας οικογενειες και αυτοκινητα. Απο δρομο 16 μιλια στον κατηφορο. Τους χειμωνες τους εβγαζε δεμενο στο Αιγιο και ενω το φθινοπωρο του 1993 ετοιμαζοταν να ανοιξει τη γραμμη Δυρραχιο-Μπαρι το βρηκε το κακο. Μπαταρε και κολλησε στο βυθο του Αιγιου. Ανελκυστηκε και πηγε Τουρκια για κοψιμο. Υπαρχει ο μυθος που λεει οτι το προηγουμενο καλοκαιρι τα λεφτα που εβγαλε το Γκρετσια ηταν τα περισσοτερα απο καθε αλλο βαπορι της εταιριας. Η αληθεια ειναι οτι δε στεναχωρεθηκαν και πολλοι για το χαμο του (απο καραβολατρικης αποψης) γιατι εδω που τα λεμε δεν ηταν και κανενα αριστουργημα. Τοτε δεν υπηρχε ιντερνετ και ψηφιακη φωτογραφια γι αυτο και το αρχειο απο τα δυο πλοια ειναι ελαχιστο και πολυ σπανιο. Και οι αεροφωτογραφιες της εταιριας απο εκεινη την εποχη χαθηκαν σε μια μετακομιση :(

    ....Με πλοίαρχο το 1988 ενα πασίγνωτο στην Ελλάδα, τον κ. Μιχάλη Δεναξά, αρχιλογιστή τον κ. Μάκη Αρσένη, προερχόμενο από το ΚΡΗΤΗ της ΑΝΕΚ.

  6. Στην εκθεση του κου Φουστανου για την ακτοπλοια ειχα την τυχη και τη χαρα να πιασω κουβεντα με τον τελευταιο πλοιαρχο του Κυδων επι ΑΝΕΚ οπως ο ιδιος μου συστηθηκε (χωρις να ρωτησω ονομα)

    Ακομα και οταν η ΑΝΕΚ εβαλε ποιο συγχρονα πλοια παραλληλα με το Κυδων ο κοσμος πηγαινε με αυτο.

    Μου μιλησε με νοσταλγια για εκεινες τις εποχες και αναρωτηθηκε

    "Γυναικα που να ειναι αραγε οι μετοχες που εχουμε απο τοτε" :D

    Να ναι καλα ο ανθρωπος. Εκτος απο αυτον ομως ολος ο νομος των Χανιων ειχε δωσει το κατιτις του ωστε να ερθει αυτο το βαπορι και να στηθει αυτο που βλεπουμε σημερα και λεμε ΑΝΕΚ.

    Με συγχωρείτε αλλά κάποιος μάλλον δεν σας είπε αλήθεια. Ο τελευταίος πλοίαρχος του ΚΥΔΩΝΑ στην ΑΝΕΚ ήταν ο αείμνηστος καπετάν Λευτέρης Δημοτάκης, που μας άφησε τον Αύγουστο του 2008.

  7. Ο καπετάν Μαθιός παλιεράκης είναι ο πλοίαρχος του ΛΙΣΣΟΣ. Πέρασε ωςύπαρχος από το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ το 2001, έχοντας δίπλα του πλοιάρχους όπως ο Κώστας Δημάκης και ο Γιώργος Λουκίσσας, τον εκπαίδευσε ως πλοίαρχο στο ΑΙΤΖΙΑΝ ΣΤΑΡ ο καπετάν Γιώργης Κολυδάς, και το πλοίο αυτό ήταν και το πρώτο στο οποίο πλοιάρχησε ο καπετάν Μαθιός. Συνέχισε στο ΛΙΣΣΟΣ μέχρι σήμερα.

  8. Ποιός γνωρίζει τι συνέβη απόψε με το ΚΡΗΤΗ ΙΙ στο Ηράκλειο? Λόγω μηχανικής βλάβης, όπως ειπώθηκε, κατέπλευσε στις 20.30' το ΛΙΣΣΟΣ στο λιμάνι τυ Ηρακλείου, όυ εκατοντάδες επιβατών με εισιτήριο για το ΚΡΗΤΗ ΙΙ υποχρεώθηκαν να στηθούν στην ουρά στο εκδοτήριο του λιμανιού προκειμένου να ...αλλάξουν τα εισιτήριά τους με άλλα για το πλοίο που ήρθε. Τόσο δύσκολο ήταν να κάνει η εταιρεία τη μεταφορά στπλάνα του ΛΣΣΟΣ??? Το 'ιδιο δεν γνωρίζω αν συνέβη και με τα εισιτήρια των οχημάτων.

×
×
  • Create New...