Jump to content
Shipfriends

TankerShip

eMembers
  • Posts

    1,436
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by TankerShip

  1. Το GALAXY X είχε φύγει από τη Βλύχα πριν 1-2 μήνες αν θυμάμαι καλά και το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στα ανοιχτά της Μάλτας. Χθες επέστρεψε και πάλι στο σημείο που ήταν δεμένο εδώ και καιρό στη Βλύχα, περνώντας από τη διώρυγα της Κορίνθου.

  2. Στη λίστα των εφοδιαστικών της Ganmar θα πρέπει να προστεθεί και το DIMITRIOS G (ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ). Πρόκειται για πολύ μικρό δεξαμενόπλοιο, με μήκος 18 μέτρα και πλάτος 6 μέτρα (σύμφωνα με το marinetraffic)! Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω περισσότερες πληροφορίες. Ακολουθεί φωτο τραβηγμένη στο Κερατσίνι, στο σημείο όπου δένουν και τα υπόλοιπα εφοδιαστικά της εταιρίας.

     

    gallery_3072_319_78611.jpg

  3. Ας ανοίξουμε και ένα θέμα για μια περιοχή - η οποία μπορεί να μην προσφέρει δυνατές καραβολατρικές συγκινήσεις :P, όμως έχει κάποιο ενδιαφέρον -  το Καλαμάκι και το Σουσάκι της Κορινθίας. Πρόκειται για την περιοχή από τη γέφυρα του Ισθμού στα Ίσθμια μέχρι και τα διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, στην οποία υπάρχουν αρκετές βιομηχανίες, όπως οι Μύλοι Σόγιας, οι μύλοι Παπαφίλη, η αλατοβιομηχανία Πέρλα, η Sulphur Hellas (λιπάσματα) και η Fulgor ΑΕ.

     

    Πολλά μικρά μοτορσιπ αλλά και μεγαλύτερα φορτηγά πλοία έρχονται συχνά στην ευρύτερη περιοχή και δένουν σε 2 σημεία: Το πρώτο είναι το λιμάνι των Μύλων Σόγιας στο Καλαμάκι όπου πραγματοποιούνται φορτωεκφορτώσεις σιτηρών, προϊόντων σόγιας κλπ, ενώ το δεύτερο είναι το λιμάνι έξω από τη Sulphur Hellas στο Σουσάκι (λίγα μέτρα μακριά απ' τον φάρο).

     

    Να δούμε και 3 πρόσφατες παρουσίες πλοίων στο Σουσάκι, πρόκειται για τα μικρά φορτηγά γενικού φορτίου THRUSTER (ΙΜΟ:9003536), HACI RUSTU K (ΙΜΟ:7615969) και FLORICA (ΙΜΟ:8837904).

     

    gallery_3072_341_396805.jpg

     

     

  4. Στις 02/09 είχαμε μια αρκετά σπάνια διέλευση από τη διώρυγα της Κορίνθου, μιας και πέρασε το αυτοκινητάδικο SEA ANEMOS (IMO:8017891), ερχόμενο από το Κόπερ της Σλοβενίας και έχοντας προορισμό το Derince της Τουρκίας (ενδιάμεσα έκανε στάση στη ράδα του Πειραιά, λογικά για καύσιμα).

  5. Νέο πλοίο για τη ΣΕΚΑ το ΕΡΑΤΩ (IMO:8105088). Έχει μήκος 115 μέτρα και πλάτος 16 μέτρα, κατασκευάστηκε το 1981 στη Γερμανία (Lindenau shipyard, Kiel) και προηγούμενα ονόματά του ήταν τα: UNKAS, VINGA MATILDA και EUROPA SUPPLIER I. Αν δουλέψει και εδώ σαν εφοδιαστικό (όπως πριν στο Γιβραλτάρ) θα είναι (αν δεν κάνω λάθος) το μεγαλύτερο πλοίο μεταξύ των εφοδιαστικών, ξεπερνώντας σε διαστάσεις και τονάζ τα ήδη μεγάλα AEGEAN DAISY κ ROSE! Το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε ναυπηγείο στο Πέραμα ενώ σήμερα το πρωί αναχώρησε απ' τον Ασπρόπυργο, για άγνωστο μέχρι στιγμής προορισμό (υποθέτω Καλούς Λιμένες).

  6. Το SEA PATRIS (πρώην FRANCONIA) βρίσκεται στο Πέραμα για επισκευές και ήδη φαίνεται να είναι βαμμένο στα χρώματα της εταιρίας (κόκκινο + μπεζ). Πιθανόν κάποια στιγμή θα αλλάξει χρώματα και το SEA HELLINIS, το οποίο btw ήταν σήμερα το πρωί στο Κερατσίνι.

  7. Να δούμε μερικές ακόμα διελεύσεις από τη διώρυγα της Κορίνθου, πριν από 6 ημέρες (02/08): Την αρχή έκανε το μικρό general cargo ship PEAK SAUDA (IMO:8502133), ερχόμενο από Κωνσταντινούπολη και με προορισμό το Δυρράχιο.

     

    Στη συνέχεια, σειρά είχε το MUSTAFA AMCA (IMO:7946875), ερχόμενο από τα Δαρδανέλλια (Canakkale) και με προορισμό το Porto Marghera.

     

    Ακολούθησε το ΕΥΒΟΙΑΠΕΤΡΟΛ Ι ερχόμενο από Κέρκυρα και έχοντας προορισμό την Ελευσίνα, ενώ λίγο αργότερα πέρασε το ασφαλτάδικο IOLI (IMO:9520431) ερχόμενο από Ελευσίνα και με προορισμό το Vlore της Αλβανίας.

     

    gallery_3072_342_925387.jpg

  8. Μέχρι και χθες, τα πλοία που βρίσκονταν στο μώλο της ΔΕΗ, εκτός από τα...στανταράκια (πχ ΣΑΟΝΗΣΟΣ, ΣΜΑΡΑΓΔΙ κλπ) ήταν το Bulk Carrier FILIA FAITH (IMO:9125217) στη νότια πλευρά του μώλου, ενώ στη κεφαλή του μώλου βρίσκεται το (ή μάλλον ο) BOULIS (IMO:9379480).

  9. Προχθές (16/07) διέσχισε τη διώρυγα της Κορίνθου το μικρό φορτηγάκι SON I (IMO:7827237). Τελικά τα general cargo ships δικαιολογούν συνεχώς τον τίτλο τους, μεταφέροντας ουσιαστικά... τα πάντα! Το συγκεκριμένο όπως φαίνεται και στη φωτο, μετέφερε στρατιωτικά οχήματα, τα οποία φόρτωσε από το Κερατσίνι (από εκεί που δένουν και τα αυτοκινητάδικα). Σύμφωνα με το AIS προορισμός του πλοίου είναι η Ριέκα της Κροατίας.

     

    gallery_3072_341_362903.jpg

  10. Και το δελτίο τύπου απ' το λιμενικό:

     

     

    Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.”, Ν.Π. 11479, ότι κατά τη διαδικασία κατάπλου του στο λιμένα προκλήθηκε θραύση στον αριστερό κάβο του πλοίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

     

    Συνέπεια αυτού ήταν να παρασυρθεί το πλοίο και να εμπλακεί η προπέλα του τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά άγκυρα του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ ΙΙ”, N.Π. 9939, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο σε παρακείμενη θέση. Η αριστερή άγκυρα τελικά αποκόπηκε, ενώ το “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.” παρέμεινε αγκυροβολημένο περί τα εβδομήντα (70) μέτρα από την προβλήτα, αδυνατώντας να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι.

     

    Με μέριμνα της διαχειρίστριας εταιρείας του “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.”, απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά το Ρ/Κ “ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ” προκειμένου να συνδράμει στην απεμπλοκή της άγκυρας του “ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ ΙΙ” και στη ασφαλή πρόσδεση του “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.” στο λιμένα της Ραφήνας.

     

    Το “ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ ΙΙ” είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο με 1400 επιβάτες, ενώ το "ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π." είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο με 659 επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με έτερα πλοία.

     

    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους των εν λόγω πλοίων μέχρι επιθεωρήσεως τους και προσκομίσεως βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

×
×
  • Create New...