Jump to content
Shipfriends

deep-blue-sea

eMembers
  • Posts

    82
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by deep-blue-sea

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση απλά έλεγα μην συνεχίζει να μεταδίδεται ραδιοφωνικά ,ώστε να μην είναι απαραίτητη η χρήση vhf αλλά απλού ραδιοφώνου fm-am
  2. Συγγνώμη για το off topic αφού δε προκειται για απαγορευτικό αλλά για μια πληροφορία για το ολυμπία ράδιο.έψαξα αλλά δενβρήκα κάποιο σχετικό τόπικ. Παλαιότερα στις 6:05 στο ραδιόφωνο και νομίζω στο πρώτο πρόγραμμα υπήρχε ο καιρός για τους ναυτικούς. Τώρα νομίζω πως πλέον δεν υφίσταται.Γνωρίζεται αν μεταδίδεται στα βραχέα ή σε άλλη συχνήτητα ραδιοφωνική ή μόνο μέσω vhf και σε ποιές ώρες;Μπόρέί πλέον μέσω ίντερνετ να υπάρχουν προγνώσεις αλλά δεν φτάνουν σε ακρίβεια το δελτίου καιρολυ του Ολυμπία Ράδιο. Ευχαριστώ
  3. δεν τα είχε σταματησει αλά τα ειχε τροποποιήσει σε 3 φορες την εβδομαδα κι 1 δρομολογιο 7.2ο από παξούς και 15.30 απο Ηγουμενιτσα. από σημερα είναι για συντήρηση με άγνωστο πόσο καιρό.
  4. Τώρα !μιλάει ο υπουργός. Μάλλον επιβεβαιώνομαι που είχα πει για μπαχαλο κλπ κλπ.λυπηρο που την πλήρωσαν άνθρωποι τα καπρίτσια για την καυτή πατάτα. Ο άλλος ο ιταλός έλεγε οτι είναι περήφανοι κι εδώ μιλάμε οτι απο θαύμα δεν κάηκαν η πνίγηκαν και οι υπολοιποι
  5. τα ελικοπτερα ηταν καθηλωμενα αρκετες ωρες.τα σουπερ πουμε ειναι 2 και εστειλαν και 3 χιουι.στο αεροδρομιο της κερκυρας. σε ηγουμενιτσα και κερκυρα δεν υπαρχει ρυνουρκο και πυροσβεστικο αξιολογα. επαναλαμβανω πως τα ελικοπτερα περασαν για κερκυρα στις 9 και η φωτια ξεκινησε στις 5. τη φρεγατα την εστειλαν μετα τις 10. η κερκυρα η μονη ετοιμοτητα ειναι τα ασθενοφορα και τα ξενοδοχεια. γενικα πιαστηκαν στον υπνο και δεν εχουν να ανταποκριθουν σε δυσμενεις συνθηκες σε 2 λιμανια που πρναν εκατομμυρια επιβατες και 2 μηνες πριν είχε και αλλο ατυχημα βεβαια αυτο προλαβε κιαι ηρθε μονο του στην κερκυρα. δεν λεω πως δεν υπαρχουν αξιοι καπετανεοι στις επιχειρησεις αλλά η ελλαδα δεν εχει εξοπλισμο. τι να κανουμε τα διασωστικα δεν τα θες μονο οταν εχει 5 6 7 μποφορ τα θες και με δυσμενεις συνθηκες. και σε 5 ωρες θα νυχτωσει και ισως και πιο νωρις λογω ασχημων καιρικων. ρυνουρκο επρεπε να ηταν εκει στην πρωτη ωρα.κι οχι μετα απο 5 να λεμε οτι ειναι καθ οδον αλλα εχει ασχημο καιρο.
  6. κι εγω μιλαω βαση αυτων που ακουω στην τιβι αλλα επειδη ακουγα διαφορες βλακειες δεν αντεξα αλλο,μεχρι που στη νεριτ ειπαν σε επιβατη μην ανυσυχειται ερχεται ρυμουρκο.το θεμα ειναι οτι εχουν καθυστερησει σε ολους τους τομεις.τα αντανακλαστικα μας (κρατικου μηχανισμου) ειναι πεθαμενα..αν δεν υπηρχαν και τα παραπλεοντα κλαφτα χαραλαμπε.
  7. οχι δε λες βλακεια,αλλα μεχρι το πρωι ηταν μεσα στα δικα μας απ οτι λενε) αλλα η ολιγωρια .........
  8. μιλαμε το κρατος σε παραλυρημα μεχρι στιγμης δεν εχουν αποφασισει τι θα κανουν,το καραβι καιγεται,ενα σοβαρο σωστικο δεν υπάρχει σε κερκυρα η ηγουμενιτσα και τωρα που βλεπουν τα ασχημα να ερχονται κι ενω νωριτερα ελεγαν οτι ειναι υπο τον ελεγχο τους τα φοστωνουν στους Ιταλους τι κρατος.τα ελικοπτερα περασαν για κερκυρα στις 9 το πρωι,περασαν πανω απο το σπίτι μου.
  9. Κέρκυρα Ηγουμενίτσα παξοι η θα πιάνει και λευκιμμη(δύσκολο βέβαια λόγω του οτι δεν έχει βαθος το λιμανι εκεί)
  10. φωτο του τραυματος http://www.marinetraffic.com/ais/gr/showallphotos.aspx?imo=8611532
  11. Το κέρκυρα εχει δεχθεί πολύ πόλεμο, όχι μόνο το καράβι που του επιτρεπεται να εκτελέσει δρομολόγιο προς Παξούς με 7 και 8 μποφόρ ενώ κατα την επιστροφή του στην Ηγουμενίτσα το πιανει το απαγορευτικό. Πέρα από αυτά το καράβι έχει κανει άθλους με τις θαλασσες που έχει ταξιδέψει και σας πληροφορώ πως είναι πολύ καλοτάξιδο χάρις βέβαια και στους χειρισμούς του καπετάνιου
  12. γνωρίζουμε στοιχεία απο τις μηχανές.Γιατί στην αρχή ο νικόλαος είχε μετατροπή με ηλεκτρομηχανές που όμως δεν αντεξαν.Επίσης αυτό θα χαμηλωθεί όπως και ο Νικόλαος η θα παραμείνει ως έχει.ίιναι λίγο ψιλό η αλήθεια να λέγεται. Κέρκυρα το περιμένουν σε μερικές μέρες (λένε) και από 1 ξεκινά οπότε να υποθέσω πως ένα συμμαζεματάκι θα του κάνουν.
  13. ναι σωστά,μετά απο 3 αποτυχημένες προσεγγίσεις ηλθαν και οι 2 αντίθετες πλευρε΄ς σε συμφωνία κι έτσι έληξε ο αποκλεισμός του λιμανιόυ,απ όσο έμαθα.
  14. το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην επιτρέψει μετά τις 24 απριλίου να δέσει το καραβιά στο λιμάνι των παξων. Τα συμφέροντα όπως σας είπα είναι μεγάλα 1kg ζάχαρη 1,30 έως 1,50 ευρώ. κλπ κλπ.
  15. ποιο πανω ειναι τα δρομολογια αυτα κανει.. απόψε το δημοτικο συμβουλιο των παξων συνεδριάζει για το αν θα επιτρεψει το καραβι να ξαναρθει. όπωςς βλέπετε τα συμφέροντα ειναι πάντα ισχυρά και υπάρχει και κόσμος που πάντα θα υποκινήται.μην ξεχνάμε οτι πλέον η κέρκυρα με 1 ΄ωρα δρομο κι αλλή 1και 15 συνδέεται με παξους από πριν που χρειαζόταν 4 εως 5.ενώ για ηγουμενιτσα θελεις 2,5 με 3 ενώ πριν 1,45. τα συμφέροντα όμως ειναι ισχυρα.
  16. Τα δρομολογια κάθε μέρα εκτός Σαββάτου από Κέρκυρα 10.30 από Ηγουμενίτσα 12.45 από Λευκίμμη 14.00 με προορισμό τους Παξούς. και αντίστροφα από παξούς 16.30 από λευκίμμη 18.00 και από ηγουμενίτσα 20.30 προς Κέρκυρα ελπίζω να πιάσει στη νέα και πρωτοπόρα γραμμή αν και ακούστηκαν ότι δεν το θέλουν από παξούς και ίσως πραγματοποιηθούν κι επεισόδια κατα την προσέγγιση λόγω της περιπλοκότητας του δρομολογιου και του σχεδόν ανύπαρκτου οδικού δικτύου από την νότια προς την κεντρική κέρκυρα.
  17. Κέρκυρα-Ηγουμενιτσα 10 ευρώ το άτομο διάρκεια 1,5 με 2 ώρες (αναλογα με το πλοίο) μέσα σε 2 χρόνια ίσως και λιγότερο από 7,5 σε 8 9 και τώρα 10. αυτοκίνητο 40. Με τις υγείες σας.
  18. κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα αλλά με λίγο διαφορετικό τρόπο.ήμουν απο τους επιβάτες που θα έμπαιναν για ηγουμενίτσα. κατ΄αρχήν συγχαρητηρια στον καπετάνιο και το πλήρωμα γιατί με τόσο αντίξοες συνθήκες προσπάθησε 4 φορές να δέσει το καράβι και χωρίς άλλα παρατράγουδα. είνα απόλυτα φυσικό και μέσ΄το πρόγραμμα και καμμιά βλάβη όμως δεν ήταν σωστή η φραστική αντίδραση των επιβατών που ήταν μέσα προς το πλήρωμα. Όμως ούτε η λιμενική αρχή μας είπε τίποτα(ακόμα 11.30 που ρωτήσαμε τι θα γίνει μας έλεγαν δεν γνωρίζουμε) αλλά ούτε στα εκδοτήρια μας ενημέρωσαν (η αλήθεια να λέγεται) όμως πολύ σωστά μας προώθησαν με το Ελένη.Επίσης το ρυμουρκό δεν ήρθε αμέσως αλλά μετά από αρκετή ώρα. Βέβαια για τυ λόγου το αληθές το παλούκι το έφαγαν αυτοί που περίμεναν στην ηγουμενίτσα για το βραδινό 10.30 όπου θα έφευγαν 2.30 με το ελένη + 2 ώρες ταξίδι. άντε με το καλό ξανά γρήγορα κοντά μας γιατί το αικατερίνη ο καπετάνιος και το πλήρωμα είναι από τα καλύτερα του νησιού και δεν θα αλλάξει η γνώμη μας γι αυτούς από ένα άτυχο περιστατικό. παραθέτω και φωτό από χθες κατά την πρώτη προσπάθεια προσέγγισης που αν και η φωτό αδικεί τον καιρό είχε πιο πολύ αέρα.
  19. όταν πρόλειται για έλληνες τα πάντα κάπου κολλάνε, όταν πρόκειται για ξένους βλέπε κινέζους cosco που θέλουν να τα τσιμεντώσουν όλα δεν υπάρχουν αρχαία ούτε ιστορία..... τι να πω κάπως έτσι σιγά σιγά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...
  20. deep-blue-sea

    ilion 03 04 2011

    Toίλιον στο ίδιο σημείο της μαρίνας των γουβιών.
  21. το ίλιον στη μαρίνα γουβιών στην κέρκυρα.Μήπωςετοιμάζεται για ξανά στη κυκλοφορία[ γιατί συνήθως εκεί περιμένουν καρτερικά το καλοκαίρι τα εποχιακά.Επίσης είναι αραγμένο με τη μία άγκυρα αν και παρατηρώντας καλύτερα φαίνεται οι βολβοί μπροστά να θέλουν να βγουν έξω .Για να δούμε αν και πιστεύω ότι αδικήθηκε κι από τον κόσμο αλλά και από τον ιδιοκτήτη του .
  22. deep-blue-sea

    ilion

    To ίλιον στη μαρίνα των Γουβιών.Παρατήρησα όμως σαν να έχει βγρί η πλώρη του λίγο έξω από τη θάλασσα βέβαια δε θυμάμαι πως ήταν πριν οπότε...
×
×
  • Create New...