Jump to content
Shipfriends

GiorgosVitz

Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by GiorgosVitz

  1. Συνάντηση με τη Χαρούλα (έτσι τη μάθαμε, έτσι την αγαπήσαμε 😎😎😎) μετά από πολλά χρόνια στο λιμάνι της Νάξου. Την Παρασκευή 22/2 η συνάντηση μας ήταν τυχαία, και την πρόλαβα κατά τον απόπλου. Το Σάββατο 23/2 όμως, δεν υπήρχε περίπτωση να μου τη γλιτώσει (παρά τη βροχή). Φωτορεπορτάζ λοιπόν, του Σαββατοκύριακου από τη Νάξο (παρότι οι φωτογραφίες δε διεκδικούν δάφνες ποιότητος).

     

    Υ.Γ.: Ο ντόκος στη Νάξο είναι πιο ψηλός σε σχέση με τα πλαϊνά γκαράζ του πλοίου, ενώ το κεντρικό γκαράζ είναι σχεδόν στην ίδια ευθεία. Έτσι οι καταπέλτες του πλοίου δε στρώνουν καλά, με αποτέλεσμα το φορτηγό που αποβιβάστηκε και τα ΙΧ που επιβιβάστηκαν να δυσκολευτούν αρκετά.

  2. 3. Η πυρκαγιά στο ΕΛ. Βενιζελος και η επιτυχής αντιμετώπιση της.

    13. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της HSW από την Attica και τα απόνερα της.

    14. Η Minoan επιστρέφει στα Χανιά.

    19. O ερχομος της δεξαμενής ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΙΙΙ.

    36. Golden Express. Συνεργασία Στεφάνου Παναγιωτακη.

     

  3. Θα προσπαθήσω να παραθέσω κάποιες σκέψεις μου, όσο δυνατόν πιο αντικειμενικά γίνεται.

     

    13 hours ago, gtogias said:

    "Μήπως λοιπόν κρύβεται κάτι άλλο?" Δλδ τι υπαινίσσεται ο συντάκτης ότι μπορεί να συμβαίνει? Όντως χρειάζεται μια ώρα ακόμα, οπότε ή Πάρος ή Νάξος. 400 φοιτητές έχει η Νάξος στην Κρήτη? Άρα πόσες χιλιάδες φοιτητές πανελλαδικά? 

    -Ως κάτοικος Νάξου, θα έλεγα να μην παίρνετε τοις μετρητοίς όλα τα δημοσιεύματα του συγκεκριμένου site. Μερικές φορές "κιτρινίζει" ή έχει μεταφυσικές εμπειρίες (βλέπει φαντάσματα). 😉

    -Από τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας φέτος πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας 130 μαθητές από τη Νάξο. Από αυτούς, 24 σε σχολές της Κρήτης. Δυστυχώς δεν έχω στοιχεία για παλαιότερα χρόνια. Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε ότι κάθε χρόνο περίπου 24 περνάνε στην Κρήτη, σε βάθος 5ετίας είναι 120 άτομα. Μπορεί σε βάθος 10ετίας να έχουν περάσει γύρω στους 400, αλλά προσωπική εκτίμηση είναι ότι ο αριθμός είναι υπερβολικός για 400 ενεργούς φοιτητές. 

    12 hours ago, Nikos_Chania said:

    Και επειδή εχει 400 φοιτητές στην Κρήτη σημαίνει οτι πρέπει να έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση το καλοκαίρι για αυτούς; θα ανέβουν τον Ιούνιο-Ιούλιο και θα κατέβουν Σεπτέμβρη. 

    Μπορουν όμως οι εταιρείες με βαση το οτι εχουν ταχυπλοα στη Ναξο, να καθιερώσουν ενα εισιτήριο με ανταπόκριση ταχύπλοο-συμβατικο για να εξυπηρετείται φθηνότερα η Νάξος.

    Οφ τοπικ, έπρεπε να ζητησω να έχω κι εγω καράβι Χανιά-Σύρος να μην ταλαιπωρουμαι :P

    -Για περίπου 6 μήνες υπάρχουν τα δρομολόγια των ταχύπλοων της seajets, οπότε εξυπηρέτηση υπάρχει, άσχετα ότι είμαστε άπληστοι και τα θέλουμε όλα δικά μας. Στο κάτω κάτω, εδώ λιμάνι δεν έχουμε να μπορεί να δέσει ένα πλοίο και να αποβιβάσει επιβάτες και οχήματα με ασφάλεια, θέλουμε να περάσουν και όλα τα πλοία του Αιγαίου από 'μας.

    -Για μένα τα προβλήματα είναι άλλα: πρώτον, ότι το χειμώνα δεν υπάρχει σύνδεση με Κρήτη (έστω μια φορά τη βδομάδα) και ότι οι τιμές των εισιτηρίων με τα ταχύπλοα είναι πολύ υψηλές, χωρίς γενικά να υπάρχει η εναλλακτική του συμβατικού. Φέτος, για να είμαι δίκαιος,  είχαμε το Άκουα Μπλου για ενάμιση μήνα, ελπίζω και του χρόνου το καλοκαίρι να υπάρχει ανάλογη επιλογή, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

     

  4. 18 minutes ago, Thanasis aek said:

    Δεν ξέρω αν το έχουμε αναφέρει αλλά η attica group έβγαλε το Νήσος Χίος απο το απογευματινό στις Κυκλάδες και έβαλε στην θέση του το Blue Star Patmos όπως και βλέπουμε  εδώ στα δρομολόγια της Blue Star Ferries

    Το Πάτμος αντικαθιστά το μικρό μπλε αστεράκι που κάνει το δρομολόγιο των 17:30, το οποίο με τη σειρά του θα κάνει πρωινό δρομολόγιο από Πειραιά για Παροναξία- Μικρές Κυκλάδες, όπως γίνεται τα τελευταία 2 καλοκαίρια. Το Ν. Χίος δεν έχει σχέση με τις αλλαγές αυτές. 

  5. Ήμουν ανάμεσα σε Μυτιλήνη και Σουπερφέρυ ΙΙ, αλλά για όλους τους παρακάτω λόγους κατέληξα στο δεύτερο

    On 4/11/2018 at 3:25 AM, proud_ionian said:
    • Superferry II:)Aπο ενα ασημο κα κακοσυντηρημενο, ferry του βελγιου, βγηκε το καμαρι μας. Εκπληκτικη μεταμορφωση πλοιου, το οποιο εγινε διαχρονικη αξια της γραμμης επι 25 ετη. Μετασκευη προσαρμοσμενη στις αναγκες της γραμμης. Τυχερο, γιατι ακομη του ριχνουν λεφτα.

     

      On 4/15/2018 at 9:19 PM, enas chiotis said:

    6.       Superferry II. Έχοντας το Εξπρές Αθηνά να μας θυμίζει πως ήταν το βαπόρι εξωτερικά, έγινε υποδειγματική μετασκευή τόσο έξω όσο και μέσα στο πλοίο. Μεγάλο πρωτόκολλο και πολλά καταστρώματα για τον κόσμο.

     

      On 4/15/2018 at 10:33 PM, margaritis24 said:

    1.superferry ii  Ο ορισμος της μετασκευης ενα πλοιο που απεκτησε σαλονια γκαραζ κ καταστρωματα!μεγαλη μαγκια να ανεβαινεις τις σκαλες πρυμα κ να βλεπεις τον εργατη της αγκυρας πλωρα!!!

     

      14 hours ago, Superfast VI said:

    Superferry II για εμένα.

    Πάμε τώρα στο χταποδάκι 😉. Νομίζω (διορθώσετε με αν κάνω λάθος) ότι είναι η πιο εκτεταμένη μετασκευή της πεντάδας, άλλαξε πλώρη, πρύμνη, καθρέφτη, έβαλε μπάλα, άλλαξε σε μεγάλο βαθμό όλο το κομοδεσιο. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά καλαίσθητο και διαχρονικό μιας και καλύπτει τις ανάγκες της γραμμής επί 25 χρόνια απροβλημάτιστα, συνεπώς είναι και η μακροβιότερη μετασκευή.

     

      11 hours ago, margaritis24 said:

    Superferry ii by makis!

    Πλοιο συνωνυμο της επιτυχιας σχεδον 30 χρονια τωρα σε μια εποχη που δεν γινοντουσταν τετοιες δουλειες λογω μη οραματος κ γνωσεις του αντικειμενου

×
×
  • Create New...