Jump to content
Shipfriends

Cruise Europa

eMembers
  • Posts

    1,363
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Cruise Europa

  1. Τώρα που  ήμουν  εξωτερικό για δουλειές,  άκουσα  σε γνωστό  ναυλομεσιτικο γραφείο ότι  ο κος Αγγελόπουλος  Α. (ACA Shipping) κοιτάει  για κρουαζιεροπλοιο και μου φάνηκε  "κάπως "!!

    Έχει  κανείς  ακούσει  κάτι  σχετικό??

  2. 21 Φεβρουαρίου  έγινε  ο αγιασμος  του πλοίου. Απαίτηση  του πλοιοκτητη είναι να  μην  υπάρξει  τίποτα  σχετικά  με  φωτογραφίες  ή πληροφορίες  για την  μικρή  παντόφλα  έως  ότου  είναι έτοιμη να  αποπλευσει. Λογικά  την άλλη εβδομάδα θα  έχουμε  οπτικό  υλικό από το  πλοίο  καθως προβλέπεται να  είναι  καθ'όλα  έτοιμη  για  αναχώρηση!!

  3. Λογικά  την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο το  πλοίο, οπότε  θα έχουμε  μία  ιδιαίτερη καθελκυση, καθώς  το πλοίο  κατασκευαστηκε με προκατ  κομμάτια (που λέγαμε  στον κλειστό  χώρο.....) και δεν είναι  σε βαζα !!!!

    Παρακαλώ, με μέτρο  η αντιγραφή  της ειδήσης ;):P

  4. On 22/1/2017 at 11:53 PM, polmyt said:

    Η λεπτομερια του πλοιου είναι η αυτοκινουμενη σκαλα επιβατων στα χρωμτα της Blue Line.

    Δεν θυμαμαι να εχω ξαναδει κατι παρομοιο και απορω αν θα τη χρησιμοποιηθεί τωρα που το πηρε ο Βεντουρης

    Το πλοίο  από  ότι  άκουσα  από  τις τοπικές  αρχές, δεν έχει  πρυμνιες  σκάλες  επιβιβασεως  κάτι που  θα  βάλει  ο Βεντουρης  μαζί  με ασανσέρ  επιβατών! Γι αυτό  και η αυτό κινούμενη σκάλα   ;)

  5. Έχει  πολύ  μέλλον  ακόμα.....

    Πιστεύεις ότι  το να έδινε  ένα  χιλιάρικο  να  ανέβουν στο  λιμάνι  που το είχε  επιθεωρητες να το πιστοποιήσουν  και να δώσουν  άδεια  αποπλου έστω και  για  ένα  ταξίδι, θα ήταν  πιο ακριβό  από  το να το φέρουν  ρυμουλκουμενο? Και αυτά  που  λέει  στην συνέντευξη  ότι  κατεβαίνει το πλοίο  μόνο για  χαρτιά, είναι  αν μη τι άλλο  αστείο  😉

  6. To βαπόρι άρχισε να καλλωπίζεται σιγά σιγά όπου φέτος δίνουν βάση -όσον αφορά στο ξενοδοχειακό- στις λεπτομέρειες (σαλόνια & καμπίνες)! Επίσης θα υπάρχει αλλαγή της τροφοδοσίας, όπως υποστήριξαν οι ναυλωτές του, που ήρθαν στα ναυπηγεία για έλεγχο και χρονοδιαγράμματα, καθώς 03 Μαίου το πλοίο πρέπει να είναι Ιταλία για την έναρξη της σεζόν του για το 2017.

  7. Aύριο φτάνουν οι πρώτοι Ισπανοί για το πλοίο!!!

    Με Ισπανικό πλήρωμα θα φύγει και πιστεύω ότι θα προλάβουν να το αντικαταστήσουνμέχρι το καλοκαίρι με το καινούργιο ταχύπλοο που -σίγουρα- θα πάρουν!! ;)

  8. Πρώτο στη λίστα μου, βάζω Όχι στο Αιολίς! Είναι η ώρα να μπεί κάτι νέο για τους ακρίτες του Β.Αιγαίου.

    Όχι άλλο Ζάκυνθος Ι

    Όχι άλλο Κρήτη Ι/ΙΙ (ίδια είναι οπότε είναι σαν μία ψήφο :) )

    Όχι άλλο πλέον στα δελφίνια!! Ανανεώστε τα, προτάσεις απο Ρωσία υπάρχουν αρκετές!

  9. 17. Γιατί αυτή η κολώνια με την HSW, καράταει και θα κρατάει χρόνια!

    19. Μία νεκρανάσταση που κανείς ποτέ δεν φανταζόταν!

    24. Για την ΜΕΓΑ- αδιαφορία του κράτους και των λοιπών εμπεκομένων.

    27. Για το "παιχνίδι της σιωπής" που παίζουν κάποιοι με το πλοίο.......

    38. Γιατί το shipfriends, ΔΕΝ είναι μόνο ακτοπλοία ;)

  10. Καλησπέρα σε όλους μετά απο αρκετό καιρό!!

    Εγώ αναμένω να δώ τις ευθύνες που πρέπει να ρίξουν στο λιμεναρχείο με τα έκτροπα που είδαμε!!! Απαράδεκτη εικόνα για ένα λιμάνι που υποτίθεται ακολουθεί τον ISPS. Όσο για την λήξη της απεργίας και το τί έχει ειπωθεί απο το υπουργείο στα σωματεία, το αφήνω ασχολίαστο.....

  11. Ο "Νικητής" είναι ιδιοκτησίας Φιλιάγκου, είναι μικρό πλοίο και κατασκευάζεται σε κλειστό χώρο ναυπηγείου! Προχωρά η κατασκευή του κανονικά, θα συμπληρώνει το Στ.Φιλιάγκος στη γραμμή και προς το παρόν ο πλοιοκτήτης-για δικούς του λόγους-δεν επιθυμεί να μαθευτεί κάτι παραπάνω.

  12. Σωστός ο P100!

     

    ​Nα ξαναθυμίσουμε ότι το πλοίο πουλήθηκε σε πλειστηριασμό για κάτι λιγότερο από 3,2 εκατ. ευρώ στην InterShipping, όπως μας είχε πεί και ο Petros! 

    Το πλοίο θα επισκευαστεί κι ευελπιστούν να δρομολογηθεί τέλος Ιουνίου με νέο όνομα κατά 99%  "Jet Gibraltar"

  13. ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΠΛΟΙΟΥ "TO CALLISTO" ΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ!

    Περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΤΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟ'' Ν.Π.12373 σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, στο Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΑΝ'' Ν.Π. 11388 και στο Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΣΤΑΡΤΗ'' Ν.Π.9094, τα οποία βρίσκονταν προσδεμένα σε προβλήτα ανατολικά του παλαιού λιμένα Παροικιάς Πάρου, χωρίς επιβαίνοντες.

    Ειδικότερα, το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΤΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟ'' στο οποίο επέβαιναν εικοσιτέσσερις (24) επιβάτες και δεκατέσσερα (14) μέλη πληρώματος όλοι καλά στην υγεία τους, προσέκρουσε στα εν λόγω σκάφη κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης και πλαγιοδέτησής του στον ανωτέρω προβλήτα.

    Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν Επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου καθώς και επαγγελματίας δύτης, όπου διαπιστώθηκε αναφορικά με το ''ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΑΝ'', καταστροφή του αριστερού πρυμναίου καταμαράν έως και το μηχανοστάσιο, του πηδαλίου και όλου του συστήματος καθελκύσεως βοηθητικής λέμβου-βάση των φωτοβολταϊκών καθώς και της βοηθητικής λέμβου και της μηχανής της, ενώ φέρει τρία μικρά ρήγματα κάτω του καταστρώματος στο δεξιό πλωτήρα. Επίσης, διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, η οποία καταπολεμήθηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάρου και γερανού.

    Αναφορικά με το ''ΑΣΤΑΡΤΗ'', διαπιστώθηκε καταστροφή του δεξιού πρωραίου καταμαράν έως την πρώτη φράκτη καθώς και της πρωραίας δοκού. Τέλος, αναφορικά με το ''ΤΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟ'', διαπιστώθηκε μικρή ζημιά στον υδροδυναμικό βολβό και εκδορές στην αριστερή μάσκα.

    Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προσωπικό και μέσα απορρύπανσης τέθηκαν σε ετοιμότητα.

    Από το Λιμεναρχείο Πάρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των τριών ανωτέρω σκαφών, μέχρι προσκόμισης των προβλεπόμενων πιστοποιητικών διατήρησης αξιοπλοΐας.

    Από portcity

  14. Τα ξημερώματα αναμένουμε το πλοίο στο λιμάνι της Κορίνθου. Γι αυτό το λόγο, ο εμπορικός σύλλογος Κορίνθου έλαβε άδεια και τα μαγαζιά εδώ, θα είναι ανοιχτά από το πρωί της Κυριακής μέχρι νωρίς το απόγευμα!

  15. Το πλοίο Iron Baron, κατασκευής 1999 και χωρητικότητας 169.980 dwt, της ναυτιλιακής Enterprises Shipping & Trading του Ρέστη,πουλήθηκε για διάλυση στο Μπαγκλαντές, έναντι 6,7 εκατ. δολαρίων. Ακολουθεί σύντομα και πλοίο του Αγγελικούση της ίδιας χρονολογίας.
    Σύμφωνα πάντως με την Clarksons Platou Securities, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 καταγράφηκε ρεκόρ διαλύσεων, σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητα εκτοπίσματος.

×
×
  • Create New...