Jump to content
Shipfriends

KIMI

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

  1. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ FACE CONTROL ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν στο ΒΙΠΑΣ κατά τη διάρκεια της απεργίας 17/12/2009 του ΠΑΜΕ. Με την αυθαίρετη συμπεριφορά δέκα ανθρώπων καθοδηγούμενων από το ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά πραγματοποιήθηκε:  ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ – ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΒΙΠΑΣ  ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ Ή ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ  ΠΑΡΑΚΩΛΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Στην Ελλάδα λίγοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Η ηθική της εργασίας θεωρείται χαρακτηριστικό των προτεσταντών και όχι των Ελλήνων με το δαιμόνιο πνεύμα. Όποιος εργάζεται με συνέπεια θεωρείται ανεπίτρεπτα φιλόδοξος, τσιράκι της εργοδοσίας ή φύτουλας. Οι «ξύπνιοι» δουλεύουν λιγότερο και ζητούν το περισσότερο δυνατό. Ελπίζοντας να τη βολέψουν….. Το ΠΑΜΕ στην Ελλάδα περιγράφει μικρούς ή μεσαίους επιχειρηματίες ως αχόρταγους αλαζόνες και καπιταλιστές σαν να πρόκειται για μεγιστάνες, εμίρηδες ή τεξανούς πετρελαιάδες.
  2. Αυτη η αποψη μας βρισκει συμφωνους. Συνεχιζοντας παραθετουμε στοιχεια απο μια ερευνα που πραγματοποιησε το υπουργειο Οικονομικων για τη ΝΕΖ Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα της ΝΕΖ σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη σύμφωνα με έρευνα του Υπουργείου Οικονομικών Ο τομέας ζήτησης ναυπηγοεπισκευαστικών υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου επηρεάζεται κυρίως από δύο παράγοντες: • Το κόστος επισκευής, μετασκευής και επισκευής • Την ποιότητα των εργασιών Σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και με στόχο την οικονομική αναγέννηση της περιοχής του Περάματος, η ΝΕΖ Περάματος για να γίνει ανταγωνιστική όσον αφορά στο κόστος θα πρέπει να οδηγηθεί σε μείωση του κόστους κατά περίπου 40%. Παρουσιάζει ωστόσο πλεονέκτημα όσον αφορά στην ποιότητα των εργασιών η οποία είναι αδιαμφισβήτητη και με συντομότερους χρόνους παράδοσης Πλεονεκτήματα ΝΕΖ σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη: 1. Ποιότητα εργασιών 2. Ταχύτητα ανταπόκρισης παράδοσης 3. Ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών, λόγω της ύπαρξης καθετοποιημένων εξειδικευμένων υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή 4. Αυξημένα επίπεδα τεχνογνωσίας 5. Πλεονεκτική γεωγραφική θέση και μεγάλη περίοδος ηλιοφάνειας 6. Καλές σχέσεις εργοδοτών με την πλευρά της ζήτησης ναυπηγοεπισκευαστικών υπηρεσιών Μειονεκτήματα ΝΕΖ σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη: 1. Υψηλό εργατικό κόστος 2. Ανυπαρξία ολοκληρωμένων υποδομών (δίκτυα νερού, πεπιεσμένου αέρα, γερανοί, μειωμένη δεξαμενιστική ικανότητα, προβλήτες πρυμνοδέτησης και πλαγιοδέτησης, μη διευκόλυνση των εργασιών gas free κτλ) 3. Ανυπαρξία οργανωμένων μονάδων με σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα παραγωγής 4. Ανυπαρξία εγγυοδοτικών μηχανισμών ως απαραίτητα εργαλεία για τη χρηματοδότηση μεγάλων project 5. Μη επίτευξη εργασιακής ειρήνης και απειλή διακοπής εργασιών σε πλείστες περιπτώσεις 6. Αθέμιτος ανταγωνισμός από επιχειρήσεις της Ζώνης που δεν ενσωματώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στο κόστος παραγωγής Πηγή: Εφημερίδα ΝΑΥΤΙΛΙΑ 07/08/2006 «Η χαμένη ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών ναυπηγείων»
  3. Η Ελλάδα δεν έχει την αποκλειστικότητα στη ναυπηγοεπισκευαστική τέχνη. Ναι μεν έχουμε παράδοση και ιστορία, ναι μεν είμαστε καλοί μάστορες αλλά δεν είμαστε οι μόνοι. Μόνο στη διπλανή Τουρκία χτίζονται δεκάδες ναυπηγεία που θα κυνηγούν τις ίδιες δουλειές με εμάς. Και εμεί τι κάνουμε για αυτό??? Απεργία !!!!! Και το αποτέλεσμα?? Να χαθούν χιλιάδες μεροκάματα, να μείνουν πίσω δουλειές, να ζημιωθούν πελάτες, να ακυρωθούν συμβόλαια και παραγγελίες και να οδηγηθούν ουσιαστικά οι εφοπλιστές σε ναυπηγεία άλλων χωρών, με κύριο χαμένο τον ίδιο τον εργαζόμενο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια συμφέροντα εκπροσωπούν πραγματικά οι «συνδικαλιστές» που οργάνωσαν, πραγματοποίησαν και πρωτοστάτησαν στις απεργίες? Οι εργαζόμενοι ρωτήθηκαν αν θέλουν να συμμετάσχουν στις απεργίες? Πόσοι οικογενειάρχες εργαζόμενοι στη ζώνη επέστρεφαν στο σπίτι τους με το μισό ή και καθόλου βδομαδιάτικο εξαιτίας των απεργιών? Μπορεί το συνδικάτο να εξασφαλίσει στους εργαζομένους τα χαμένα τους μεροκάματα? 1200 ευρώ βοήθημα για τους ανέργους της ΝΕΖ μας βρίσκει σύμφωνους αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα
  4. Από τα μέσα Μαρτίου του 2009 η συνδικαλιστική οργάνωση του ΠΑΜΕ του ΚΚΕ έκανε πάλι το θαύμα της συνθλίβοντας και πολτοποιώντας τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά. Συγκεκριμένα, η ομάδα του ΠΑΜΕ «εκτελεί» καθημερινά εργαζομένους και εργοδότες. Παραβιάζουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία απειλώντας και εκβιάζοντας τους εργαζομένους που θέλουν να εργαστούν. Οι απειλές που δέχονται οι εργαζόμενοι από τους συνδικαλιστές «συναδέλφους τους» αφορούν στη σωματική ακεραιότητα των ιδίων και των οικογενειών τους, στην καταστροφή των περιουσιακών στοιχείων τους και στην πρόκληση υλικών ζημιών. Η ομάδα αυτή αποτελεί πλέον εργασιακή απειλή που υπονομεύει την ελεύθερη γνώμη και υποσκάπτει την εργασιακή ειρήνη. Το αποτέλεσμα αυτής της κατά μέτωπο επίθεσης στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη είναι αρνητικό τόσο για τους εργαζομένους όσο και το ίδιο το μέλλον της Ζώνης. Το κλίμα ανασφάλειας που δημιουργείται αποτρέπει την προσέλευση πλοίων για επισκευή στη Ζώνη, με άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας αφού η ΝΕΖ Περάματος θεωρείται νεκρή από τους πλοιοκτήτες. Το κράτος για άλλη μια φορά είναι απών. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς αδιαφορούν. Κύριοι, αναλάβετε τις ευθύνες σας και μαζέψτε από την ΝΕΖ τον οργανωμένο στρατό που ενεργεί αυθαίρετα.
×
×
  • Create New...