Jump to content
Shipfriends

nomikos

eMembers
  • Posts

    3,087
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by nomikos

  1. Είχε μετασκευαστεί πρύμα,λογικά θα του είχαν προσθέσει μερικές καμπίνες ώστε να τις χρησιμοποιεί με τη νέα του χρήση ως νοσοκομειακό.

    Η μετασκευή του ως νοσοκομειακό ήταν ένα καλό εγχείρημα και το βαποράκι ήταν ιδανικό για κάτι τέτοιο.

  2. Τίμιο βαπόρι που έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω για τη ΝΕΛ.Από το 1981 στη ΝΕΛ συντέλεσε στη γιγάντωση της.

    https://hhvferry.com/marella_70s_dpx.html

    Εδώ υπάρχει και το deckplan του.

    Η ΝΕΛ το 1981 έφερε το ιδανικό βαπόρι για τις άγονες του Β Αιγαίου και δε θα μπορούσε να φέρει καλύτερο.!!Ήταν μόλις 10 ετών με 170 κλίνες,καλό μέγεθος και ήταν αρκετά οικονομικό.

     

  3. Το Εξπρες Αθηνά είχε βγει με το καπτα Τάσο Τρέσσο προερχόμενο από το Ionian Sun που ήταν Ραφήνα.Και στην αρχή εμφάνισε αρκετά προβλήματα.Ρεκτιφιέ στη μία μηχανή,στρόφαλο στην άλλη ενώ το τιμόνι είχε κολλήσει ευτυχώς μεσοπέλαγα.

  4. Αν η εταιρεία χάσει την Αδριατική τα Superfast και τα Fossen τότε είναι θέμα χρόνου να συρρικνωθεί και στο Αιγαίο η εταιρεία..

    Οι κινήσεις που πρεπει να κάνει και έπρεπε να κάνει είναι να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα και να ισχυροποιήσει τη θέση της έναντι στους ανταγωνιστές.

    Να ισχυροποιούσε τη παρουσία της στις Σποράδες με τη δρομολόγηση ενός μικρού BS.Η γραμμή έχει πάρει τα πάνω της με τη Sea Jets η οποία έχει προετοιμάσει το έδαφος ,η κίνηση έχει αυξηθεί οπότε αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί.Τους θερινούς μήνες το μικρό BS από Βόλο με το Σκιάθος από Μαντούδι και τους χειμερινούς μόνο το  Σκιάθος από Βόλο.Σε κάθε περίπτωση δεν έπρεπε να χάσει τις Σποράδες..

    Τη Σύρο Τήνο Μύκονο να την αναλάμβανε το Μύκονος με προέκταση 3 φορές την εβδομάδα,την άγονη Ικαρία,Σάμο Καβάλα.Επιπλέον τη παρουσία στη γραμμή να την υποστήριζε το Πρέβελης ή ο Διαγόρας με βραδινά Ικαροσαμία και 3 φορές την εβδομάδα προσθήκη Σύρου..

    Για την Αδριατική η εταιρεία πρέπει να μειώσει τις ταχύτητες και τα μισά της πλοία να σταματάνε Ηγουμενίτσα..

     

     

  5. Πάντως αυτό και το αδελφο του είναι πολύ δυνατη αγορά για τη Sea Jets.

    Όπως βλέπω από τα τεχνικά χαρακτηριστηκα τους τα συγκεκριμένα είναι κάτι ενδιάμεσο από τα Highspeed 4 και 5.Έχουν όμως εκ κατασκευής τους πολύ μεγάλο πρωτόκολλο επιβατών 1200 άτομα.Για να συγκρινουμε το μεγαλύτερο 4αρι έχει 1045 άτομα.Όμως η ταχύτητα τους είναι λίγο μικρότερη υπολογίζω υπηρεσιακή γύρω στους 35 κομβους.

  6. Αρχίσαμε πάλι.Μεσα από τα ψαλίδια σημερα στη Πάρο και στα 100 μέτρα απο τις ακτές.

    Ενώ στον Αθηνιό σφυρίζει συνεχόμενα σε κάθε καταπλου,χωρίς λόγο.

  7. 3 hours ago, mvin said:

    Το να λέμε ότι ένα πλοίο 45 ετών είναι ιδανικό για συγκεκριμένη γραμμή της ακτοπλοϊας, με ξεπερνάει......

    1ον.Το Σποράδες Σταρ που εκτελεί τώρα τη γραμμή είναι κοντά 10 χρόνια παλαιότερο.. 

    2ον.Το Σποράδες Σταρ δεν έχει καθόλου καμπίνες και είναι μικρότερο.Η ανακαίνιση που του έγινε το βελτίωσε εσωτερικά,όμως στα ενδότερα δε ξέρουμε τι γίνεται.Ειναι και 50 ετών.!!

    3ον.Το Ακουα που εξυπηρετούσε μεχρι πριν λίγο τη γραμμή μπορεί να είναι νεότερο,όμως υστερεί σε ταξιδεμα,γκαράζ,καμπίνες,χώροι.Δηλαδη εκτός από την ηλικία σε όλα!!

    Δε μπορώ να καταλάβω την εμμονή ορισμένων με την ηλικία των πλοίων. Αν αυτά είναι καλοσυντηρημένα, δε βγάζουν βλάβες και δεν είναι κουρέλια τότε γιατί τόσο μένος;;Ποιος από εμας ειναι ενάντια στην ανάπτυξη των νησιών;κάνεις μας.

    Και στη τελική αν ποτέ έρθουν νεότευκτα ηλεκτρικά,υβριδικά,καλωδιοφόρα με μπαταρίες θα πάνε σε γραμμές φιλέτα και όχι στα Κύθηρα..Και αν πηγαίνουν,δε λαμπαδιαζουν και δε θα μένουν καραβοφαναρα μεσοπελαγα.Γιατί όλα αυτά φαίνονται να είναι πειραματικά...

  8. Τέτοιου μεγέθους πλοία δε περνάνε από το Ρίο Αντίρριο ούτως ή άλλως δεν έχει μεγάλο λιμάνι ο Κορινθιακος που να μπορεί να τα δεχτεί.

    Αν θυμάμαι καλά η γέφυρα Ρίου Αντίρριου μπορεί να αντέξει πολύ μεγάλου μεγέθους σεισμό πάνω από 8 Ρίχτερ. 

×
×
  • Create New...