Jump to content
Shipfriends

yoryos

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by yoryos

  1. Tετοιου ειδους κρουαζιερες γινονται χρονια τωρα. Και μη μου πειτε πως σοκαρεστε, ναι ζουν αναμεσα μας και τις περισσοτερες φορες ειναι πιο σημαντικοι καταναλωτες απο αλλες ομαδες (βλ. πολυτεκνο...)! ΥΓ. επισης δε θα ηταν πιο σωστο να αλλαξει ο τιτλος σε Gay κρουαζιερες παρα το ''λογοπαιγνιο'';;
  2. yoryos

    LATO GA PLAN ONBOARD

    Απο το πινακα στο κεντρικο διαδρομο του πλοιου εξω γωνια απο το self service
  3. καλημερες, το ΑΠΤΕΡΑ ηταν πολυ περιεργο εσωτερικα και η διαρυθμιση των εσ. χωρων ηταν εντελως διαφορετικη απο τα αλλα μετασκευασμένα που πανω κατω ειχαν ολα τα σαλονια και εστιατορια στη σειρα στο ιδιο καταστρωμα. Ειχε και περιεργη διαταξη στο πανω γκαραζ κατι σαν του ΡΟΔΟΣ. Ηταν ομως πολυ γρηγορο για την εποχη του, οσες φορες ταξιδεψα με αυτο ηταν σωστο στον καιρο και μεσα επικρατουσε η οικογενειακη και ζεστη ατμοσφαιρα της ΑΝΕΚ. Οταν εφυγε απο τα Χανια δεν λησμονηθηκε γιατι επισκιαστηκε από το δίδυμο ΛΑΤΩ-ΛΙΣΣΟΣ που τοτε ηταν υπερ κρουιζ φερρυ! Στη Σουδα εδενε οριζοντια στο λιμανι και οχι καθετα οπως το ΚΡΗΤΗ και γεμιζε με το ολολευκο χρωμα και το μουρμουρητο των μηχανων και γεννητριων του ολη τη πολη! Θα παρακαλουσα οποιος εχει φωτογραφιες απο το εσωτερικο του η απο οταν ηταν τη Σουδα να της δημοσιευσει και μοιραστει μαζι μας γιατι ειναι πραγματικα σπανιες!! Καλα ταξιδια
  4. καλησπέρα, αν δείτε στο επίσημο site της http://www.tsugarukaikyo.co.jp/ η οποία είναι η νέα ονομασία της παλιάς εταιρίας και των δύο αδερφών, το πλοίο ξανα-αγοράστηκε και θα ονομάζεται BLUE DOLPHIN... οπότε δε θα το δούμε ποτέ εδω... δείτε επίσης και τη νέα φορεσιά του VENUS τα σπάει!
  5. Καλησπέρα! Το ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΒΟΓΙΑΤΖΕΡ σας περιμένει για βόλτες... Το πρώτο δρομολόγιο που του έκανα ήταν για... Χανιά! (και πάλι το χω κάνει πάλι να τρέχει λιιιίγο παραπάνω.. αν δεν σας αρέσει ανοίχτε το αρχείο boat.cfg με το notepad και αλλάχτε την τιμή του motor_hp ή αυξήστε τη μάζα.) καλά ταξίδια! [επίσης για τις διπλές επιφάνειες στο SkUp διαλέξτε στην επιλογή entity info (με δεξί κλικ πάνω στην επιφάνεια) edit material χρώμα άσπρο ή αν σας δίνει δύο κουτάκια και τα δύο άσπρο. Μετά βάφτε τα ότι χρώμα πρέπει όπως κάνατε και παλιά. Περισσότερα και αναλυτικότερα θα σας γράψω αργότερα!] ///σύντομα άλλη μια γιαπωνέζα έρχεται//// HELLENIC_VOYAGER.rar
  6. ευχαριστω για τα σχολια σας, θα σας γραψω οταν βρω χρονο 2-3 κολπακια, το συγκεκριμενο το εχω και με διπλο τοιχωμα (ας το πουμε ετσι..), στο επομενο πλοιο θα δειτε εντελως double face να δειτε τη διαφορα. Παντως με df ειναι πιο ευκολο να κανεις οτιδηποτε!
  7. ευχαριστω πολυ παιδια! γενικα φτιαχνω πλοιά που μου αρεσουν.. εχω κι αλλα αλλα υπομονη! φιλε Νησος ολα τα κανω στο SKetchUp το οποιο βεβαια με εχει απογοητευσει πολυ... ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες σου!
  8. το πιο αγαπημενο μου πλοιο! το χω κανει να τρεχει λιγο παραπανω βεβαια... have fun!!! VENUS.rar
  9. ένα παλιό και αγαπημένο πλοίο μου.. καλά ταξίδια! ANEK_CANDIA.rar
  10. Δείτε για ποιά λέω πως κουνάνε. Δεν ανέφερα ούτε τα ΚΡΗΤΗ ούτε τα ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΕΝ/ ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ. Και εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ το ΛΙΣΣΟΣ όπως μου άρεσε και το ΑΠΤΕΡΑ (έτερον εκάτερον) αλλα δεν είναι τυχαίο πως στο δεύτερο έβαλαν πλωτήρες αργότερα όπως ομοίως έκανε και στο αδερφό του ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ η STENA LINES.... Όσο για το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ αν ταξιδέψετε χειμώνα μαζί του θα καταλάβετε την ανασφάλεια που σου προκαλεί σε κάθε βουτιά που απορείς αν η κλίση που παίρνει θα είναι και η μοιραία. Πολλοί στα Χανιά το αποφεύγουν όταν δρομολογείται εκεί και το γεγονός πως έιναι τεράστιο και έχει πάντα κρεβάτια δεν νομίζω πως έχει πολύ σημασία ακόμα και αν είσαι καραβολάτρης-επιβάτης. Είναι πολλά που παίζουν ρόλο στο να έιναι ένα πλοίο ωραίο πέρα του αισθητικού. Αν σου εξασφαλίζει και ένα καλό ταξίδι, με κράτημα στον καιρό τότε γίνεται αριστούργημα όπως π.χ. μιας και μιλάμε για ΑΝΕΚ το ΛΑΤΩ που αποτελεί εγγύηση ήρεμου και καραβίσιου ταξιδιού. Kαι επειδή μας αρέσουν τα πλοία θεωρώ πως μπορούμε να έχουμε περισσότερες απαιτήσεις και από την απόδοσή τους στη θάλασσα και στο ταξίδεμά τους, ιδιαίτερα από μια αξιοπρεπή εταιρεία όπως η ΑΝΕΚ, μην ξεχνάτε πως για αυτό το σκοπό φτιάχνονται. Προσωπικά αγάπησα τα πλοία επειδή απλά από μικρός ταξίδευα πολύ και δεν πιστεύω πως είναι λάθος αυτό.
  11. Καλησπέρα. Τελικά το πρώην όμορφο ΕΛΥΡΟΣ μετατρέπεται σε κουτί για γιγάντια τακούνια (ή κρητικά στιβάνια).... Όσο για τις <<όμορφες>> κατα(μετα)σκευές της ΑΝΕΚ όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η κίτς υπερβολή κατατροπώνει κάθε προσπάθεια τους για αναβάθμιση, απόδειξη οι τρούλοι τύπου ΛΑΤΩ που κλωνοποιήθηκαν και αλλού. Ελπίζω τούτο να γλυτώσει τον τρούλο όπως και ελπίζω το σχέδιο του φουτούρ (τότε) κρουαζιερόπλοιου της δεκαετίας του 80 που βλέπουμε πιο πριν να είναι απλά μια πρόταση που τελικά απέρριψαν! Μακάρι να βγεί κάτι πέρα της πεπατημένης γιατί όλοι ξέρουμε επίσης πως πέρα του αισθητικού μέρους τα καράβια της ΑΝΕΚ ΚΟΥΝΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑΥΤΙΚΑ (βλ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΛΙΣΣΟΣ, ΑΠΤΕΡΑ, ΤΑΛΟΣ) !!!!
×
×
  • Create New...