Jump to content
Shipfriends

Trakman

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

  1. Έλα ο μυστικός μας πράκτορας!!! Ενδιαφέροντα νέα! Όπως φαίνεται είναι σχεδόν σίγουρο ότι το βαπόρι δε θα'ναι έτοιμο τον Ιούνη!
  2. Αν δρομολογηθούν και ημερήσια δρομολόγια απ'την ΑΝΕΚ για το καλοκαίρι ως συνήθως και αν η HSW βάλει κάποιο καράβι της στη γραμμή εκτός των Highspeed, τότε δε νομίζω ότι οι Χανιώτες θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα.
  3. Τα ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. και ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ δεν παίζουν για τη γραμμή των Χανιών λόγω καμπινών. Οι καμπίνες τους είναι λίγες για τις ανάγκες της γραμμής. Το Έλυρος απ'ότι φαίνεται θα'ναι ιδανικό βαπόρι για το δρομολόγιο.
  4. Παιδιά είναι λίγο νωρίς να πούμε το οτιδήποτε για το ποια καράβια θα'ναι στη γραμμή, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή Grimaldi στη Minoan και Βαρδινογιάννης στην ΑΝΕΚ και HSW.
  5. Σωστά τα λες. Οι εταιρείες μεταφορών δεν μπορούν να υπογράψουν σύμβαση με κάποια εταιρεία η οποία μπορεί να υπόσχεται ότι θα μείνει στη γραμμή, αλλά ωστόσο αυτό να μην είναι καθόλου σίγουρο. Γι' αυτό και προτιμούν ΑΝΕΚ.
  6. Οι Χανιώτες προτιμούν την ΑΝΕΚ γιατί απλά ξέρουν ότι η ΑΝΕΚ όσο υπάρχει θα είναι πάντα σ' αυτή τη γραμμή. Κάποτε πήγαν να εμπιστευτούν τη Blue Star και αυτή εγκατέλειψε τη γραμμή. Το ίδιο τώρα και HSW. Σαφώς και θα μου πείτε ότι άλλαξαν τα επιχειρηματικά σχέδια λόγω Sea Star κλπ, όμως ο απλός κόσμος δεν ξέρει από αυτά. Θέλει να έχει τη σιγουριά ότι κάθε μέρα θα υπάρχει ένα καράβι το οποίο θα μπορεί να τους συνδέσει με την πρωτεύουσα. Γι' αυτό και παρόλο που η ΑΝΕΚ δεν έχει και την καλύτερη εξυπηρέτηση στη γραμμή, οι Χανιώτες την προτιμούν. Και όχι μόνο λόγω εντοπιότητας. Και όταν με το καλό έρθει και το Έλυρος στη γραμμή, να είστε σίγουροι ότι θα την εμπιστευτούν ακόμα περισσότερο!!
  7. Α! Και για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας που είναι το ΕΛΥΡΟΣ, το σκαρί του ΕΛΥΡΟΣ φέρνει αρκετά στα ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ και ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β., οπότε ας ελπίσουμε να κάνει το ίδιο καλά ταξίδια! Ίδωμεν!! Το αναμένουμε με αγωνία! Ειδικά εμείς οι Χανιώτες, εφόσον μάλιστα μπει και στη γραμμή μας!
  8. Τα μόνα πλοία της ΑΝΕΚ που κουνάνε αρκετά με τον καιρό είναι το ΛΙΣΣΟΣ και το ΑΠΤΕΡΑ όσο ζούσε. Το αναφέρω γιατί έχω ταξιδέψει με όλα της ΑΝΕΚ (πλην του ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ και ΚΡΗΤΗ ΙΙ) και με κάθε καιρό. Και το ΛΙΣΣΟΣ κουνάει κυρίως λόγω μετασκευών. Τα υπόλοιπα βαπόρια (εκτός από τα OLYMPIC CHAMPION, HELLENIC SPIRIT και EΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ που είναι ευρωπαικά) μην ξεχνάμε ότι είναι ιαπωνικά, φτιαγμένα για τις φουρτούνες του Ειρηνικού. Και το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ δεν νομίζω ότι το αποφεύγουν οι Χανιώτες όταν έχει καιρό, μάλλον το προτιμούν καθώς κάνει πολύ καλό ταξίδι.
  9. Το Έλυρος το βλέπω σίγουρα Χανιά. Η ανακατασκευή του έίναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της γραμμής των Χανίων (πχ πολλά κρεββατια).
  10. Οι φήμες στα Χανιά λένε ότι επιστρέφει το Ελ. Βενιζέλος Χανιά μαζί με το Λισσός, το Champion επιστρέφει Πάτρα-Αγκώνα και η Hellenic Seaways θα βάλει το Nήσος Χίος για Χανιά, αφού το Αριάδνη μπαίνει μέσα (όπως επίσης και το Champion!!!).
×
×
  • Create New...