Jump to content
Shipfriends

Xen

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

  1. Καλησπερα, ισως το post αυτο ειναι λιγο εκτος θεματος. Ολοι ξερουμε οτι το εμπορικο πλοιο και ιδιως το ακτοπλοικο, παρουσιαζει μεταξυ αλλων τα παρακατω χαρακτιριστικα: συχνους καταποπλους καθημερινα, δυσκολα standby σε δυσκολα λιμανια, μεγαλη ποσοτητα φορτιου, επικινδυνα στοιβαγμενου απο τη φυση του ειδους της μεταφορας, (καροτσες που εχουν φορτωθει απο διαφορους αλλους, πολυ πριν αυτες μπουν στο πλοιο και πολλες φορες ειναι αγνωστο το πραγματικο ειδος του φορτιου). Εκτος των παραπανω, βαλτε και μια 1800αδα επιβατων διαφορων κατηγοριων (απο 20χρονο φανταρο ειδικων δυναμεων-μεγαλο ποσοστο επιβιωσης σε ενα σοβαρο συμβαν- μεχρι 80χρονη κυρια σε αναπηρικο καροτσακι). Αγαπητοι φιλοι σκεφτητε για μερικα λεπτα τα παραπανω και μετα αναρωτηθητε: ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΙΗΚΕΙ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ? ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΠΛΟΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ? ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΟΙΑ? ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ? Εγω προσωπικα δεν θα ηθελα ουτε κακοπληρωμενους ιδιωτικους υπαλληλους, ουτε δημοσιους υπαλληλους που κοιτανε ρολογια και τσεπες, στυλ πολεοδομιας, ΙΚΑ, εφοριας "κλεισαμε κυριε, περαστε απο δευτερα, απο δευτερα απεργια, ερχεται τριημερο, ξαναπεραστε απο βδομαδα" και ο νοον, νοειτω. ευχαριστω για το χρονο σας.
  2. Καλημερα. Το ρανταρ μπορει να δειξει οτι δεν ειναι ανεξαρτητα τα σκαφη? Το ΑΙΣ μπορει να δειξει αμεσα τι ειναι αυτο μπροστα σου? Οταν πας να προσπερασεις απο ΑΡ η ΔΕ, μπορεις να το δηλωσεις με συριγμους. Δεν ξερουμε αν το εκαναν απο το Μπλου Σταρ, και αν το εκαναν, τι απαντησε το Ρ/Κ? Σε καθε περιπτωση υπαρχει ενα VDR που μπορει να μας πει ισως τι εγινε. (Θα εχουν σβηστει τωρα οι συνομιλιες? Αφου γραφει "πανω απο τα προηγουμενα", η συσκευη). τι θα δειξει η διερευνηση του συμβαντος? Πρεπει να μαθουμε. Το σιγουρο ειναι οτι δυστυχως τα πλοια δεν εχουν φρενα με ABS!!
  3. http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=173 Η παραπληροφόρηση σε ολο της το μεγαλείο! Πριν γράψουμε κάτι, να το διασταυρώνουμε πρώτα. Επίσης, αυτή η φωτό με την πορεία του πλοίου, δεν είναι από δορυφόρο!
  4. Sardinia Vera, giati kataferes na mas vgaleis tin pisti kai na mas kopseis tin magkia!
  5. αγαπητε proud, καπως ετσι ειναι. Το θεμα ειναι ομως οτι αν εγω εχω ενα Ε/Γ Ο/Γ με Σημαια μη ευρωπαικη και θελω να κανω δρομολογια μεταξυ κοινοτικου λιμενα και μη κοινοτικου λιμενα, θα πρεπει να εναρμονιστω με την κοινοτικη νομοθεσια, αν και η Σημαια μου, μου δινει σημαντικες εξαιρεσεις απο την SOLAS??
  6. Μήπως ξέρει κανένας για ποια Ε/Γ - Ο/Γ εφαρμόζεται η Κοινοτική Οδηγία 99/35; Υπάρχουν εξαιρέσεις;
  7. agnosto, metaksy kalamou kai oropou. itan ekei kai ton augousto tou '07
  8. Μεγάλο κόλλημα το AIS GREECE!! Πως δεν το είχα πάρει χαμπάρι τόσο καιρό!
  9. Παντως το Σεπτεμβρη που μας περασε το εσκισαν στην Ισπανια: εξι μερες κρατηθηκε απο το port state control.
×
×
  • Create New...