Jump to content
Shipfriends

ramnh

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ramnh

  1. Ηδη συμφωνήθηκε η αναβολή της συζήτησης για το ομολογιακό δάνειο για τις 3/2/08. Την πρόταση έκανε ο Grimaldι και συμφώνησε η Sea Star για περαιτέρω διευκρινήσεις.
  2. Η ναύλωση δεν είχε καμία σχέση με την Βενετία. Μάλιστα θυμάμαι οτι απο τις 21/10/07 (περίπου) η ΑΝΕΚ είχε προγραμματίσει την Βενετία με 2 πλοία. Στην πορεία προέκυψε το κενό απο την πλευρά των Μινωικών και αλλάχθηκαν ξανά τα προγράματα.(Το ίδιο είχε γίνει και πέρισυ τον μήνα Φεβρουάριο αν θυμάμαι καλά )
  3. Το τρίτο πλοίο μπήκε στη θέση του πλοίου των Μινωικών που είναι σε συντήρηση (οι Μινωικές έχουν ένα μόνο πλοίο) και όταν επιστρέψει αυτό θα σταματήσει το τρίτο πλοίο της ΑΝΕΚ (1/12/07) και όχι για επίδειξη δύναμης
  4. Ουσιαστικά είναι μόνο το τσάμπιον αφού το Πρέβελις είναι πραγματικά μόνο για τα φορτηγά που έρχονται απο Θεσσαλονίκη και δεν προλαβαίνουν στις 4.30. Το Ιεράπετρα έκανε πριν μερικές μέρες αυτή την Οδύσεια (Χανιά-Ρέθυμνο-Ηράκλειο-Σητεία - Ρόδος κ.λ.π) μόνο επειδή το Πρέβελις ήταν στην δεξαμενή για επισκευή.
  5. Ηδη στο πρόγραμμα της ΑΝΕΚ του Δεκεμβρίου στην θέση του φαίνεται να μπαίνει το Λευκά Ορη
  6. Θα ήθελα να σημειώσω τα παρακάτω σε συνέχεια του παραπάνω αρθρου: 1.Σχετικά μετον ρυθμό αύξησης των εσόδων. Στίς οικονομικές καταστάσεις του 2006 ήταν μεγαλύτερος γιατί η απελεύθερωση των νάυλων έγινε την άνοιξη του 2006. 2.Η ΑΝΕΚ το 2007 δεν έχει κάνει τουλάχιστο στην ακτοπλοία , καμία αύξηση 3. Τα καυσιμα που αναφέρονται παραπάνω δεν έχουν επηρεασει αρκετά τα αποτελέσματα. Αν κοιτάξει κανείς τον ισολογισμό θα δει οτι επιβάρυνση απο το αντίστοιχο εννιάμηνο είναι περίπου μόνο 1.100.000 Ευρώ.
  7. Εχω μια απορία. Βλέπω οτι σε διαστάσεις είναι το ίδιο με τα Λευκά Ορη και Σοφοκλή Βενιζέλο με τίς ίδιες μηχανές και νεότερο αλλά σε ταχύτητα δίδεται κατά ένα μίλι αργότερο. (23 αντί 24). Μήπως ξέρει κανείς?
  8. Δεν ξέρω πώς ξέρεις για του 950 επιβάτες γιατί έχω την εντύπωση οτι ήταν περισσότεροι. Χθές ταξίδευα και δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι αν και έχει το πλοίο 808 .
  9. Η αλλαγή ωραρίου έχει να κάνει κυρίως με την εξυπηρέτηση των επιβατών και φορτηγών απο πληροφορίες eκ των έσω.Επειδή ζώ στα Χανιά και σήμερα ταξίδεψα με το πλοίο αυτό που δεν βολεύει είναι η νυκτερινή ώρα αναχώρησης (οι πρισσότεροι επιβάτες περιμένουν να μπούν στις 22,00 όπως και εγώ και πάνε κατ ευθεία για ύπνο).Γενκά πιστεύω οτι στην γραμμή ΄πρέπει να υπάρχει το κλασικό δρομολόγιο με σύγχρονα πλοία και απο την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο (όποτε η γραμμή σηκώνει 2 πλοία) να υπάρχει ένα πλοίο τύπου highspeed 4.
  10. Ξέρει κανείς πότε τελειώνει η επισκευή?
  11. Νομίζω οτι άσχετα αν ήταν τεντωμένα τα συρμοτόσχοινα το επίπεδο του γκαράζ είναι αρκετά ψηλά απο το επίπεδο της προβλήτας με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κλήση και την στιγμή που κούνησε ο καταπέλτης το αυτοκίνητο γλίστρησε προς την θάλασσα.
  12. Σε συνέχεια των παραπάνω θέλω να τονίσω οτι η εκφόρτωση ξεκίνησε μολις κατέβηκαν οι ράμπες αλλά οι κάβοι δεν ήταν τεντωμένοι . Το πλοίο έφυγε μπροστά τουλάχιστο 10 μέτρα.Γενικά επικράτησε πανικός και μέχρι να ξαναδέσει το πλοίο πέρασαν τουλάχιστο 10 λεπτά. Ο πίσω αριστερός κάβος έσπασε σαν κλωστή.
  13. Ατύχημα σήμερα στη Σούδα κατα την εκφόρτωση του ΑΡΙΑΔΝΗ Ενώ το πλοίο είχε δέσει και είχε ξεκινήσει η αποβίβαση των επιβατών και αυτοκινήτων , ξαφνικά το πλοίο πήγε μπροστά με αποτέλεσμα να σπάσουν οι κάβοι. Οι επιβάτες βρέθηκαν πάνω στην ράμπα , με μεγάλη κλίση , να τρέχουν πρός τα πίσω για να μην πέσουν στην θάλλασα αφού η ράμπα απήχε απο την προβλήτα. Τελικά τα κατάφεραν. Τα αυτοκίνητα όμως δεν ήταν τυχερά. Το πρώτο αυτοκίνητο βρέθηκε πάνω στην ράμπα με μεγάλη κλίση να μην μπορεί να κάνει πίσω με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα. Ο οδηγός πρόλαβε να βγεί απο αυτό αλλα΄δυστυχώς δεν απέφυγε το νερό αλλά τελικά τον έβγαλαν σώο . Το αυτοκίνητο αγνοείται. Το πλήρωμα θα μπορούσε να σηκώσει την ράμπα για την αποφυγή της πτώσης του αυτοκινήτου αλλά αδράνησε. Το δεύτερο αυτοκίνητο κρατήθηκε με τα χέρια και δεν έπεσε στο νερό.
  14. Δεν μπορώ να καταλάβω αγαπητέ stratos γιατί τόση προκατάλυψη με την ΑΝΕΚ και το Ελυρος. Το πλοίο είναι σχεδόν ίδιο απο άποψη διαστάσεων και επιπλέον νεότερο. (1998 αντί 1996). Οπως έχομε δεί το Ελυρος έχει πολύ λίγα καταστρώματα και έτσι αναγκαστικά η μετασκευή του θα είναι ολοκληρωτική. Πώς συμπεραίνεις οτι δύσκολα θα πλησιάσει το Αριάδνη αφου λόγω ανταγωνισμού πρέπει να γίνει τέλειο.
  15. Αφιξη του Champion στη Σούδα στις 9.40 με ρήξιμο το καταπέλτη στις 9.50 (απο οτι άκουσα έφυγε απο τον Πειρεά με καθυστέριση μιάς ώρας). Η άφιξη έγινε με συνοδεία παρα πολλών βεγγαλικών και κορναρισμάτων απο το πλοίο. Να αναφέρω δε οτι υπήρχε πολύς κόσμος κα το υποδεχθεί.
  16. Δεν νομίζω οτι είναι εφικτό γιατί το μήκος της προβλήτας εκτιμώ οτι είναι περίπου 150 μέτρα (ρίχνοντας μια ματιά τώρα που είναι αραγμένο το Αρχάγγελος των 140 μέτρων)
  17. Η άφιξη του πλοίου στη Σούδα έγινε στις 10.40 αλλά μέχρι να πλευρίσει (ήταν πρώτη φορά) πήγε 11.00
  18. Πρώτη άφιξη του ΑΡΙΑΔΝΗ στα Χανιά με 8 φορτηγά και περίπου 60 ΙΧ. Αναχώρηση με 6 φορτηγά (στην αναμονή μέχρι τις 11.15, αφού μέχρι να κατεβάσει καταπέλτη πήγε 11.00 η ώρα)
×
×
  • Create New...