Jump to content
Shipfriends

.voyager

eMembers
 • Posts

  5,893
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by .voyager

 1. 10 minutes ago, Nikos_Chania said:

  Καλά τα βαπόρια, καλές οι επενδύσεις, καλές οι γιομάτες τσέπες, αλλά να επενδύσουμε και στον επιβάτη. Αυτός μας "θρεφει".

  Τα βαπόρια και οι επενδύσεις για τους γλάρους γίνονται; Για τους επιβάτες γίνονται και το γνωρίζουν και το δείχνουν οι ίδιοι (με στοιχεία μιλάμε πάντα). Και γίνονται κατ' επέκταση για τη βιωσιμότητα της εκάστοτε εταιρείας. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και πάντα θα γίνουν λάθη, σε όλους, και από τους παλιούς του χώρου. Το θέμα είναι κατά πόσο το παλεύει ο καθένας να τα ελαχιστοποιήσει. Νotte.

 2. 29 minutes ago, proud_ionian said:

  @.voyager

  δε χρειαζεται να γινομαστε βασιλικοτεροι του βασιλεως. 

  Ούτε τη μιζέρια και την ανουσιότητα που διέπει ανεπιστρεπτί τη ζωή  μας, χρειάζεται να αφήνουμε να μας καταβάλει, να παίζουμε τον ρόλο της νυχτερίδας στον γνωστό μύθο του Αισώπου και να κράζουμε αυτά που οι ίδιοι είμαστε, αλλά σε κάποιους συμβαίνει. Ορθολογικός είμαι, επειδή τυχαίνει να γνωρίζω πληρότητες και έχω επίσημο feedback των νησιωτών. Όσον αφορά την Λευκάδα, δεν έχουμε τέτοια και σαφή στοιχεία. Σε αυτά τα πράγματα δεν πάει βγαίνω και ρωτάω εδώ κι εκεί ή βασίζομαι στη γνώμη αυτών που μπαίνουν στο φόρουμ μόνο για να σχολιάσουν αρνητικά 😅 Σαφώς και θέλουμε κάποιοι το Κεφαλονιά Πάτρα, αλλά δεν είναι πλοίο που σηκώνει η γραμμή στα 23/24 του έτους, η κίνησή της οποία έχει διαφοροποιηθεί πριν τη Levante. Αν χρειαστεί, όποτε χρειαστεί, όποιο χρειαστεί, θαρρώ πως θα μπει.

  Το άλλο μέλος πιο πάνω δεν έχει γνώση για την επιδότηση και μη των γραμμών Πάτρας και Κυλλήνης, αν πάει πιο πάνω θα πάρει τις απαντήσεις του.

  Έχουμε καλομάθει με 5 πλοία σε 5 έτη, με Φιορ, με ανακαινίσεις και ρεκτιφιέ σε βάθος, πολύ πιο σημαντικά και σαφώς λιγότερο εμφανή από ένα καλό βάψιμο. Δεν γίνεται ταυτόχρονα να έχουμε και μίνι Color Hybrid στο Ιόνιο. Σε 6 και 7 χρόνια κανείς δεν ξέρει...

  *Θα παρακαλούσα πολύ να μη σβηστούν τα παραπάνω, αρχή, μέση, κατακλείδα. Όχι για την "αυλή". Για τα μέλη ;)

 3. Από Λευκάδα:;; ΟΚ! Έχουμε στατιστικά κίνησης από Λευκάδα που να αποδεικνύει μάλιστα ότι επρόκειτο για δυνητικούς επιβάτες Πάτρας; "Βάσιμες" φήμες λένε ότι κάποιοι πήγαιναν Κέρκυρα και παίρνανε το Ζαναντού  😅 

  Το Ράνερ είχε φτηνο εισιτήριο. Σε μία εβδομάδα του Αυγούστου δεν έφτανε ο Κάλβος, όπως δεν έφτανε και κανένα πλοίο σε καμια γραμμή στο Αιγαίο. Αν χρειαστεί μεγαλύτερο πλοίο για μεγαλύτερο διάστημα, να είστε σίγουροι ότι θα έρθει. 

 4. Συγγνώμη, αλλά μια εταιρεία που έχει επενδύσει στο Ιόνιο τόσα χρήματα, όσα άλλες δεν επένδυσαν σε δεκαετίες, κάνει αγγαρεία; 🤔

  Αν αναφέρεστε στη γραμμή της Πάτρας συγκεκριμένα, εξυπηρετείται με πλοίο ανώτερο των απαιτήσεων της γραμμής, όσον αφορά τη ζήτηση. Πλέον αυτό είναι το δεδομένο και δεν επηρεάζεται από την καραμέλα ότι υποβαθμίζεται η γραμμή από την εταιρεία και ότι σπρώχνει κόσμο στην Κυλλήνη με τις κινήσεις της. Επαναλαμβάνω, και με Ράνερ και "τσάμπα" εισιτήριο, ο επιβάτης δεν... Get over it.

 5. On 1/24/2020 at 4:11 PM, .voyager said:

  Το Stena Superfast X επανέρχεται προσωρινά στη γραμμή Δουβλίνο-Holyhead για να κάνει το Stena Adventurer ετήσια και ανακαίνιση.

  Aπό αύριο, λοιπόν, το Stena Adventurer πάει για ρεκτιφιέ και αντικαθίσταται από το Stena Superfast X 🤩 

 6. Σόρρυ, αν κουράζουμε με αυτό το θέμα, αλλά δεν ήταν bold, ήταν το παρακάτω :)

  On 1/31/2020 at 2:51 PM, .voyager said:

  Είναι ξεκάθαρο πως η γραμματοσειρά έχει μπει σε μικρότερο μέγεθος και έχει επιλεχθεί στα Photoshop/Illustrator το βελάκι (το λέω περιγραφικά) με τη μεγαλύτερη απόσταση στα γράμματα. Στο Χίος μπαίνει σωστά, είδα.

   

 7. Συγγνώμη, δεν ήμουν σαφής. Παρότι θα μπορούσε να αυξήσει το πρωτόκολλο, με τις αλλαγές δεν θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες, αλλά αυτούς που δύναται ήδη να μεταφέρει, θα τους κατανείμει πιο σωστά (θα έχουν όλοι άνετη θέση και όχι καρέκλες όπως όταν ήταν πορτοκαλί). Οι υπερκατασκευές έχουν βάρος όσο μιση νταλίκα, κανένα πρόβλημα. Με αμμοβολή και πλαστικοποίηση θα πρέπει να περιμένουμε μισό με ένα μίλι βελτίωση στην ταχύτητα.

 8. Χαμούλης και στο τρίτο πλοίο της Levante Ferries που βρίσκεται στον ΝΜΔ. Ξηλώθηκαν καμπίνες πληρώματος και οι τουαλέτες επιβατών στον εσωτερικό χώρο, ενώ ξηλώθηκε το παλιό και γίνεται νέο μπαρ πρύμα. Ο εξαερισμός πρύμα μεταφέρεται, όπως και τα βαρελάκια πίσω από τα φουγάρα για να μπει antiwind αν το επιτρέψει ο χρόνος, Είναι να μπουν και νέα αεροπορικά αν το επιτρέψει ο χρόνος, αλλιώς στην επόμενη ακινησία. Θα πάει για δεξαμενισμό, αμμοβολή και πλαστικοποίηση (σιλικόνες, καλά τα λεώ; ) στη Χαλκίδα, όπως και το Κάλβος. Εργασίες λαμβάνουν χώρα και στις μηχανές.

 9. To πρωτόκολλο θα αυξηθεί με τους ανεμοθώρακες στο κατάστρωμα της γέφυρας, αλλά και αυτούς στο κάτω κατάστρωμα, καθώς και με τα αεροπορικά καθίσματα που προστίθενται στη νέα διαμόρφωση τμήματος του κλειστου καταστρώματος. Είναι οι αλλαγές της πρώτης φάσης των παρεμβάσεων στο accommodation του πλοίου. Εργασίες λαμβάνουν χώρα και σε γέφυρα, γκαράζ κτλ., σε συνέχεια του γερού ρεκτιφιέ που έγινε στις μηχανές πέρσι...

 10. Οι εργασίες στο Σμύρνα προχωρούν. Ίσως δεν είναι τόσο εμφανείς εξωτερικά, αφού η πολλή δουλειά αφορά στο εσωτερικό. Το πλοίο μέσα είναι "γυμνό" από οτιδήποτε παλιό, γίνεται εργασία με ματσακόνι στα πατώματα, αλλάζει η διαρρύθμιση, ανοίχτηκε νέα είσοδος επιβατών από το ανώτερο γκαράζ, αλλάζουν οι παλιές καμπίνες τελικά, ενώ έχουμε το κλείσιμο της γέφυρας και τη νέα ράμπα με τις αλλαγές στην πρύμνη του πλοίου.

 11. 6 minutes ago, Mad Pax said:

  Σήμερα με το θαυμάσιο οδικό δίκτυο που υπάρχει πλέον, δεν ξέρω αν θα το ξανα έκανα, αλλά αν έχει κάποιος χρόνο να σκοτώσει είναι καλή εμπειρία.

    Γιατί να οδηγήσεις ως εκεί! Eξυπηρετεί και δεν είναι χάσιμο χρόνου αν το ένα σκέλος είναι νύχτα (η επιστροφή στο Λαύριο είναι, εν μέρει και το "πήγαινε"). Aντί ξενοδοχείο, καμπίνα και μεταφορά :)

 12. Σούπερ θα είναι, αλλά θεωρώ τέτοιο ταξίδι δεν το κάνεις σε εσωτερική. Ειδικά περίοδο με μεγάλη μέρα. Όταν πρόκειται για νυχτερινό πλου μόνο, κλάιν.

×
×
 • Create New...