Jump to content
Shipfriends

thanosp

eMembers
  • Posts

    1,249
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by thanosp

  1. Το BBC δημοσιεύσε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που διηγείται την ιστορία των ναυτικών του ελληνόκτητου MT Apecus το οποίο στις 19 Απριλίου 2019 έπεσε θύμα πειρατών 7 ναυτικά μίλια έξω από το Bonny Island, στο δέλτα του Νίγηρα. Η ιστορία περιγράφει την περιπέτεια από την πλευρά ενός από τους ναυτικούς, του Sudeep Choudhury. Μας δίνει μια ιδέα για τις συνθήκες στις οποίες αναγκάστηκαν να επιβιώνουν, τις προσπάθειες των οικογενειών των ναυτικών να πιέσουν την πλοιοκτήτρια εταιρεία (Petrogress Inc. με βάση των Πειραιά) να πλήρωσει τα λύτρα και πως αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από την πληρωμή κάποιου ποσού στους απαγωγείς. 70 μέρες διήρκησε η απαγωγή.

    Αφήνει αιχμές προς την εταιρεία ως προς την διαχείρηση της κρίσης και επισημαίνει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για λαθρεμπόριο πετρελαίου.

    Quote

    The Nigerian navy had publicly accused the tanker company of being involved in the transport of stolen crude oil from the Niger Delta to Ghana. The attack on the Apecus and the kidnapping, according to the navy, had actually been provoked by a disagreement between two criminal groups. There had even been arrests. The ship company's manager in Nigeria had apparently confessed to being involved in illicit oil trading.

    Capt Christos, the ship's owner, fervently denied this. In emails seen by the BBC, he blamed the Indian government for getting the Nigerian navy to detain his vessels and staff in order to force him to "negotiate with terrorists" and pay an "incredible" ransom. Indian authorities dispute this version of events. The Nigerian Navy didn't comment.

    Η εταιρεία αρνείται τις κατηγορίες, ενώ εκκρεμεί δίκη στη Νιγηρία.

    Quote

    The ordeal is over but Sudeep and the other men remain tangled in a bureaucratic mess to try to get someone to take responsibility for what happened to them. Since returning, they have not received their salaries, nor any compensation. Sudeep reckons he's owed close to $10,000 in wages for the more than seven months he spent on the ship and in captivity. Capt Christos did not respond to detailed questions about the kidnapping or whether he disputed that he owed Sudeep money.

    He said in an email: "All the kidnapped personnel was safely released and return [sic] to their homes, thanks to Owners ONLY!" The company continues to deny that the Apecus was involved in the purchase of illegal oil, and instead argues it was at Bonny Island for repairs and to pick up supplies. A court case is pending in Nigeria.

     

  2. Η Σικελία όμως δεν είναι Ελλάδα, οπότε οποιαδήποτε σύγκριση είναι ανούσια. Θα συγκρίνεις Ιταλία με Ελλάδα, Ισπανία με Ελλάδα, Σικελία με Πελοπόννησο. Είδαμε τι έγινε Ισπανία και Ιταλία.

    Είναι αδιανόητο να βάζουμε τα χρήματα πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Φτωχός μπορείς να επιβιώσεις. Πεθαμένος δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Μην υιοθετούμε επιχειρήματα του πορτοκαλί βαψομαλλιά.

  3. Η εφημερίδα Πρωινή ανέβασε χθες μια φωτογραφία (την οποία δανείστηκε από group στο Facebook) με τις 2 πρώτες παντόφλες της γραμμής Λιμένας - Κεραμωτή. Απεικονίζονται τα Θασοπούλα και Αμφίπολις.

     

     

    Σύμφωνα όμως με όσα έχουμε δει στα θέματα από τις 2 παντόφλες, τη γραμμή την ξεκίνησε το Θασοπούλα μαζί με το Μακεδονία.

    (Ας γίνει μια συνένωση των 2 μηνυμάτων, βγήκα εκτός χρόνου!)

  4. 5 hours ago, ToMonopolioMasEfage said:

    αλλά σε αντίθεση με τις άλλες αεροπορικές ανά τον κόσμο, ακόμα και τις low cost (βλ. Ryanair, Wizzair) δεν προσφέρει ούτε επιστροφή χρημάτων, ούτε δωρεάν αλλαγή εισητηρίων για τις ακυρωμένες πτήσεις.

    Επιστροφή χρημάτων δεν προσφέρει πλέον ακόμη και στα Flex εισητήρια τα οποία σαν κατηγορία ναύλου το επιτρέπουν. Δεν ίσχυε κάτι τέτοιο μια βδομάδα πριν. Πλέον προσφέρουν το voucher σε ακυρωμένες πτήσεις. Στερεύουν τα χρήματα οπότε προωθούν το voucher που έχει διάρκεια 12 μηνών. Κοινή τακτική για πολλές ακόμη αεροπορικές αυτή τη περίοδο σε όλη την Ευρώπη. Δεν είναι μόνο η Aegean. Βέβαια είναι αντίθετη στην Ευρωπαική οδηγία η οποία απαιτεί επιστροφή χρημάτων. Θα πρέπει να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος, και δεν μιλάμε για 1-2 βδομάδες αναστολής πτήσεων, αλλά για μήνες. Είναι θέμα επιβίωσης πλέον, οπότε η προσφορά του voucher είναι κάτι σαν σανίδα σωτηρίας αυτή τη στιγμή.

    Το θέμα voucher είναι πάγια τακτική της Wizzair βάση προσωπικής εμπειρίας. Σε καθυστερημένη πτήση (>2 ωρών) πριν ένα χρόνο η αποζημίωση που προσφέρθηκε ήταν σε φορμή voucher (Wizzair points) χωρίς να αναφέρουν κάτι για μετρητά. Μετά από περαιτέρω επικοινωνία με την εταιρία,  μου κατέθεσαν την προβλεπόμενη αποζημίωση σε προσωπικό λογαριασμό.

    Tα refund της Ryanair προς το παρών είναι για όσους καταφέρουν να μπουν στην σελίδα των επιστροφών και η σελίδα δεν είνα "πεσμένη". Τα βλέπω όμως να εξαφανίζονται και αυτά σύντομα και να επικρατεί το κουπονάκι.

    Η Aegean προσφέρει δωρεάν αλλαγές σε όλους όσους έχουν ακυρωμένη πτήση ή όχι με την Aegean. Εγώ που έχω πτήση μαζί τους για τις 13 Μαίου θα πάω για το voucher.

    Από την άλλη, έχω μια πτήση προς Ισπανία για τις 14 Απρλίου. Προς το παρών η πτήση δείχνει σαν sold out και αναμένω με μεγάλη περιέργεια να δω ποιες είναι θα είναι οι προσφερόμενες επιλογές. Προς το παρών στην σελίδα της η Easyjet προσφέρει τα παρακάτω. Κουπονάκι και εδώ.

    Quote

    If your flight is cancelled you can transfer to another flight for free, or select to get an easyJet voucher that you can redeem at a later date by selecting “manage disruption”

    Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω τι έγινε/γίνετε. Δεν έχω σκοπό να επαναπατριστώ ούτε να ταξιδέψω μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα.

     

    5 hours ago, ToMonopolioMasEfage said:

    ΥΓ: Χάρηκα χθες που έμαθα ότι η Αιγαίου θα μεταφέρει τη δωρεά της ΕΛΠΕ. Τουλάχιστον μερικές χιλιάδες από τα εκκατομμύρια που έβγαλε ο Βασιλάκης και η υπόλοιπη κομπανία, θα βοηθήσουν όντως την Ελληνική κοινωνία.

    Περισσότερα επι του θέματος στο ανακοινωθέν από την Aegean.

    Τα ΕΛΠΕ βάζουν τα καύσιμα, η Aegean τα αεροπλάνα ώστε να μεταφέρουν υλικά και εξοπλισμό απευθείας από τις χώρες παραγωγής. Δεν είναι δωρεά των ΕΛΠΕ το ιατροφαρμακευτικό υλικο, τουλάχιστον αυτό αφήνει να εννοηθεί η ανακοίνωση.

  5. 14 hours ago, MILTIADIS said:

    Αγαπητε nomman νομιζω οτι οι γνωστοι σου μεσα στον πανικο των ημερων απλως πυροβολησαν τα ποδια τους :D το να αρπαξεις τον ιο κλεισμενος σε ενα αεροπλανο ειναι πολυ πιο ευκολο απ οτι σε ενα πλοιο.

     

    30 minutes ago, nomman said:

    Σίγουρα το να κολλήσουν τον ιο κλεισμένοι σε ένα αεροπλάνο ειναι πιο εύκολο απ ότι σε ένα πλοίο. Αλλά σε ένα αεροπλάνο που ξεκινά από Φρανκφούρτη έχουν λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν απ ότι να περάσουν τις κόκκινες ζώνες τις Ιταλίας. Είναι και κάποιας ηλικίας.

    Τι να πούμε. Ο φόβος υπάρχει, καλλιεργείται και η υπερβολική πρόληψη ήταν πάντα προσόν μας.

    Τουλάχιστον θα κατέβουν να κινηθεί λίγο το χρήμα 💸

     

    Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Το αεροπλάνο είναι πιο ασφαλές σε θέμα ποιότητα/καθαρότητα αέρα από τα πλοία, εκτός αν και αυτά χρησιμοποιούν φίλτρα HEPA για τον καθαρισμό του αέρα που κυκλοφορεί μέσω του κλιματισμού/εξαερισμού.

    Όλα τα σύγχρονα αεροσκάφη χρησιμοποιούν φίλτρα τύπου True HEPA ή HEPA (High Efficiency Particle Filters) τα οποία έχουν αποτελεσματικότητα >99.999% ενάντια σε βακτήρια, μύκητες και ιούς. Ο αέρας που εισέρχεται στην καμπίνα ενός αεροσκάφους είναι κατά 50% φιλτραρισμένος που προυπήρχε στην καμπίνα και το υπόλοιπο 50% είναι φρέσκος αέρας από το εξωτερικό περιβάλον. Ο αέρας μέσα σε ένα αεροσκάφος είναι σε επίπεδο καθαρότητας όπως ενός νοσοκομείου.

    Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

  6. Τώρα που τα σημάδια της εφηβείας θα γίνουν πιο έντονα, δεν θέλω να ξέρω τι μας περιμένει.. 😛

    Κατεβάζω πρόταση για 15th anniversary πάρτυ πάνω στο Κεφαλονιά.

    Και εις έτη πολλά!

  7. 3 χρόνια μετά, καιρός είναι να ξαναζωντανέψει το παρών τόπικ. Υπάρχει πολύ υλικό να ανέβει, αλλά δεν υπάρχει ο χρόνος. Ας το πιάσουμε αντίστροφα, πρώτα το τι κυκλοφορεί αυτή την περίοδο.

    Αρχές του νέου έτους, post festive period κατάθλιψη στο φουλ οπότε ευκαιρία για λίγο θαλασσινό αέρα. Εδώ και κάποιο καιρό έχει ξεκινήσει δρομολόγια από το Portsmouth το Connemara (ex Asterion), ένας παλιός γνώριμος των ελλήνων shipfriends. Το Victoria Pier είναι εντελώς άδειο από ψαράδες οπότε μια καλή ευκαιρία για φωτογραφίες από το σημείο.

    Πρώτο ξεπροβάλει το Connemara πίσω από το Round Tower και σιγά σιγά αποκαλύπτεται ολόκληρο, περνάει από την μπούκα του λιμανιού και ανοίγεται προς τον δίαυλο.

    Η πλώρη του φαίνεται ταλαιπωρημένη και η πρύμνη του αρκετά άδεια.

    Επόμενο έρχεται μετά από λίγο το Mont St Michel το οποίο έχει δει και καλύτερες μέρες, μιας και έχει βγάλει μουστάκι στη πλώρη. Το πλοίο έχει αρκετά μεγάλο όγκο και ίσα που χωράει στο φωτογραφικό φακό. Με τη σειρά του, ανοίχτηκε και αυτό προς τον δίαυλο.

    Το πλοίο έχει φορέσει scrubbers εδώ και κάποιο καιρό και έχει πέσει αρκετό χτίσιμο μεταξύ των 2 φουγάρων σε σύγκριση με φωτογραφίες πριν από 10-11 χρόνια. Τα παλαιά φουγάρα δεν χρησιμοποιούνται πλέον και παραμένουν ταπωμένα αν δεν με απατούν τα μάτια μου.

    Εις το επανιδείν!

     

×
×
  • Create New...