Jump to content
Shipfriends

moyxritsa

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by moyxritsa

  1. Θα έρθει το Horizon Και θα καλύψει πρώτα το Blue Star 2 και μετά το Διαγόρα. Αν δεν κάνω λάθος, γύρω στις 20 Γενάρη θα σταματήσει το Blue star 2 και γύρω στις 6 Φεβρουαρίου o Διαγόρας. Μετά θα κάνει δεξαμενισμό και το Horizon
  2. Όντως το καράβι θα πάει Σύρο. Εϊναι όμως μικρή η ζημιά, λένε ότι την Παρασκευή θα επανέλθει στα δρομολόγιά του. Επίσης θα γίνουν αλλαγές στα δρομολόγια των άλλων πλοίων (πχ blue star 2 ) ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Λεπτομέρειες δεν ξέρω να σας πω.
  3. Και ενα δημοσίευμα http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/09/04/1407507.htm
  4. Οι πληροφορίες λένε ότι το καράβι θα μεταφέρει τον κόσμο στη Ραφήνα και ΜΑΛΛΟΝ δε θα κάνει Σύρο-Νάξο σύμφωνα με το πρόγραμμα, αλλά θα πάει ή Σύρο ή Πέραμα για μπάλωμα και θα κάτσει κανα δυο μερούλες Αναμένοντας...
  5. Το superferry κοπάνησε πάνω στο μώλο της Τήνου με την πλώρη και παραμένει εδώ και μια με μιάμιση ώρα εκεί πέρα.
  6. 1. Είναι Παναγία Αρμάτα (το δεύτερο Α τονούμενο). Για την ιστορία, οι Σπετσιώτες ονομάζουν έτσι την Παναγία που γιορτάζει 8 Σεπτεμβρίου γιατί την ημέρα εκείνη το 1822 νίκησαν τους Τούρκους σε ναυμαχία και επειδή οι Τούρκοι ηταν υπεράριθμοι και θεωρήθηκε θαυμα η νίκη την απέδωσαν στην Παναγία. 2. Επι του θέματος τώρα. Το Παναγια Αρματα ήταν το πρώτο ferry που δρομολογήθηκε στη γραμμή Σπέτσες-Κόστα αρχές της δεκαετίας του 70 περίπου. Το είχαν αγοράσει δύο αδέρφια της γιαγιάς μου (Παντελής και Θόδωρος Παρασκευάς) μαζί με ένα τρίτο συνέταιρο (αγνώστων στοιχείων). Το είχαν αγοράσει καινούριο, το είχαν χτίσει στο Πέραμα. Μετά από λίγο καιρό αγόρασαν και το Μιχαλάκης (used ). Ωστόσο την εποχή εκείνη μετέφερε μόνο επιβάτες και καθόλου τροχοφόρα οπότε η επιχείρηση δεν πήγαινε καλά και πολύ σύντομα αναγκάστηκαν να πουλήσουν το Παναγία Αρμάτα και τους έμεινε ο Μιχαλάκης (o οποίος παρακμάζει κάπου στο Παλιό Λιμάνι μέχρι τις μέρες μας).
  7. Δεν χρειάζεται κανένα ιδιαίτερο άσσο στο μανίκι. Αρκεί να προσεγγίσει τα φορτηγά με καλές τιμές. Όταν μπήκε το blue star 2 στα Χανιά, πηγαινοερχόταν με πάρα πολύ κόσμο, αλλά από φορτηγά δεν έκανε και ιδιαίτερα πράματα, αφενός γιατί ήταν ακριβότερο, αφετέρου γιατί έκανε προσφορές η ΑΝΕΚ και το αποτελείωσε. Είναι όλα μάλλον θέμα τιμολογιακής πολιτικής!
  8. Εκεί γύρω στο 1984 - 1985 (ήμουν πολύ μωρό) παίρναμε μια παντόφλα για την Αίγινα που είχε δύο παπάκια ζωγραφισμένα,. μάλλον κάτω από τη γέφυρα γιατι θυμάμαι ότι τα έβλεπες από το δρόμο. Ήμουν ενθουσιασμένη που απ' όλα τα καράβια διαλέγαμε αυτό για να πάμε. Έχει κανείς ιδέα πως τη λέγανε?
  9. Μην είσαι τόσο αυστηρός... Εγώ είδα το HS 4 του Αγ. Πνεύματος να ξεφορτώνει / φορτώνει μέσα σε 20 λεπτά στα Χανιά. Έδεσε Χανιά 9.10 και έφυγε 9.30 ακριβώς.
  10. Κατ'αρχήν να πω ότι σύμφωνα με πηγές μου οι ανακοινώσεις που έχει βγάλει η εταιρία είναι έγκυρες. Και εξηγούμαι: 1. Η LOUIS έφερε άμεσα εταιρία η οποία ασχολήθηκε με τη απορύπανση. Η ρύπανση έχει αντιμετωπιστεί ΣΧΕΔΟΝ στο 100%, ενώ στη Σαντορίνη παραμένει κλιμάκιο το οποίο αντιμετωπίζει καθημερινά τυχόν διαρροές από το πλοίο. Εννοείται ότι όταν λέμε ρύπανση εννοούμε ό,τι έχει ήδη διαρρεύσει. 2. Η απάντληση του πετρελαίου είναι όντως πάρα πολύ δύσκολη, κυρίως λόγω της θέσης του πλοίου. Όπως ίσως θα ξέρετε το πλοίο έχει κάτσει σε πολύ πλαγιαστό και απότομο έδαφος. Η προσπάθεια απάντλησης μπορεί να προκαλέσει μετακίνηση του πλοίου και να το σπρώξει πιο βαθιά στην καλντέρα. Αυτό εκτός από τον κίνδυνο που εμπεριέχει για τους δύτες, μπορεί να προκαλέσει και επιπλέον μόλυνση, αφού μπορεί να σπάσουν άλλες δεξαμενές κατά την πτώση, μπορεί να σπάσουν παράθυρα, να φύγουν καρέκλες, στρώματα, ξύλα, βαλίτσες και ό,τι άλλο βρίσκεται «παγιδευμένο» μέσα στο πλοίο. Σε αυτή την περίπτωση τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ανεξέλεγκτα Επίσης, κατά την άποψή μου, το πλοίο είναι σε μεγάλο βάθος και κατά πάσα πιθανότητα το κόστος για να γίνει η απάντληση είναι τεράστιο σε σχέση με τα πρόστιμα που θα χρειαστεί να πληρώσουν. Σκεφτείτε άλλωστε σε πόσα πλοία έχει γίνει απάντληση των καυσίμων στην Ελλάδα. Η απάντηση είναι ότι κάτι τέτοιο γίνεται μόνο όταν αυτό είναι δυνατό να γίνει εύκολα και με πολύ μικρό κόστος. Έγινε ποτέ κάτι τέτοιο στο «Σάμινα»? Όχι βέβαια. Μόνο που τότε υπήρχαν θύματα και όλοι ασχολούνταν με αυτό και όχι με τη μόλυνση. Οπότε από όλα αυτά εγώ συμπεραίνω ότι απλά θα περάσει λίγος καιρός, η LOUIS θα χρεωθεί μερικά πρόστιμα ακόμα και σύντομα δε θα θυμάται κανείς μας τίποτα!
  11. Υπάρχει ξεχωριστή αφίσα της HSW που λέει για Ιο & Σαντορίνη. Την είδα στην παραλιακή
×
×
  • Create New...