Jump to content
Shipfriends

giannisk88

eMembers
  • Posts

    134
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by giannisk88

  1. Το πιο τραγικό είναι οτι σε κάθε τέτοια περίπτωση λένε πάντα πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση απο το πλήρωμα ενώ μετά παρακάτω λένε οτι τελικά μετά απο λίγη ώρα ενημερώθηκαν για πιό λόγο έγινε κάτι. Δηλαδή τι θέλουν να γίνετε? για κάθε κίνηση που γίνετε στο πλοίο να βγαίνει ανακοίνωση αμέσως? ή μήπως να ρωτάνε το κόσμο αν θέλει, να στρίψει το πλοίο ώστε να κάνει κάποιο ελειγμό, ωστε να μη τους ανησυχούν!!!
  2. Σύμφωνα με το Openseas το πλοίο ξεκινάει απο τη Τετάρτη Ηράκλειο-Σαντορίνη-Ηράκλειο. Αναχώρηση απο Ηράκλειο 8.30 και θα φτάνει 10.35 ενώ θα φεύγει απο Σαντορίνη στις 17.50 και θα επιστρέφει 19.55
  3. Δένουν εκεί επείδή πίσω έχουν μεγαλύτερο χώρο για να κάνουν μανούβρες τα φορτηγά/λεωφορεία που θέλουν να μπούν στο πλοίο και όταν για κάποιο λόγο είτε λόγω εργασιών, είτε λόγω απόφασης του λιμεναρχείου για τα κρουαζιερόπλοια είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο κρίνει το λιμεναρχείο ότι τα πλοία δε πρεπει να μπουν στην 1-2, δε μπαίνουν. Ο ΟΛΗ να υπενθυμίσω ότι είναι Α.Ε. και δε νομίζω να κάνει κουμάντο αυτός που δένουν τα πλοία, μπορεί να αποφασίσει κάτι ο ΟΛΗ αλλα θα το επιβάλει το λιμεναρχείο στους captains αν κρίνει οτι αυτό που προτίνει είναι εφικτό. Αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με.
  4. Νήσος Χίος αυτό που λές ισχύει, εδώ στο Ηράκλειο για να αντικαταστήσει τα για πολλούς Ηρακλειώτες, άσχημα, παλιά (και άλλες εκφράσεις που δε μπορώ να πώ) Κρήτη 1,2 έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια και μάλιστα το έκανε ΜΟΝΟ επειδή υπάρχει και ανταγωνισμός με τις Μινωικές. Τα αποτλέσματα του ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός βρίσκονται στο Πειραιάς-Χανιά. Μακάρι να έβαζαν ένα άλλο πλοίο αντάξιο του Έλυρου (κάνα Αριάδνη πχ που είχαν μισθώσει παλιότερα σαν εταιρεία η ΑΝΕΚ).
  5. Σήμερα που πέρασα απο λιμάνι το πλοίο έχει αλλάξει φορά.. Δηλαδή εκεί που κοιτούσε η πλώρη τα φανάρια τώρα έχει γυρίσει 180 μοίρες και κοιτάει το κούλε παραμένοντας στην ίδια θέση του προλημένα. Οπότε μπορεί να θέλουν να κατεβάσουν και βαρελάκια απο την άλλη πλευρά. Τι να πώ τα σενάρια είναι πολλά όμως κανείς εδώ δεν αναφέρει κάτι για το τι δουλειά έχει το πλοίο αυτό εδώ.
  6. Μία υπόθεση θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Μήπως η Ρεθεμνιώτικη εταιρεία που θέλει να αγοράσει πλοίο έχει πεταχτεί Ηράκλειο να το δεί το πλοίο? Πιθανότατα να μη στέκει αυτό αλλά το λέω ως συνέχεια του φίλου gtogias
  7. Δυστυχώς φίλε Proud_ionian δεν έμαθα ακόμα..Όταν μάθω θα postάρω (thank's και για τη διόρθωση παραπάνω)
  8. Για εσάς που τις ζητήσατε. Δεμένο στον κυματοθραύστη του Ηρακλείου.
  9. giannisk88

    Eurovoyager

    Eurovoyager στο Ηράκλειο. Ίσως και απο τις τελευταίες του φωτό.

    © Giannis Kak.

  10. giannisk88

    Eurovoyager

    Eurovoyager στο Ηράκλειο. Ίσως και απο τις τελευταίες του φωτό.

    © Giannis Kak.

  11. Όντως Σείριε σήμερα ήρθε Ηράκλειο όπου και έδεσε στην "οδο bypass". Μήπως το έκανε αυτό μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι? γιατί χθες βράδυ είχε απίστευτους αέριδες.
  12. To Coral?? όλη μέρα περνούσα μέσα απο το λιμάνι, Coral δεν είδα...
  13. EκΕίνη τη μέρα Είχα πΕράσΕι μία βόλτα απο το λιμάνι και η Εικόνα ήταν ακριβώς αυτή του cretalive..το πλοίο πήγΕ να γυρίσΕι μΕ τα προπΕλάκια μέσα στο λιμάνι και ΕκΕί που ήταν σχΕδόν κάθΕτα στο χώρο πρόσδΕσης και πρίν αρχίσΕι να το συρταρώνΕι το έπαιρνΕ ο αέρας και το πήγαινΕ προς τη κατΕύθυνση του λΕυκά όρη.. το πλοίο έχΕι μΕγάλΕς ικανότητΕς για μανούβρΕς, αλλά όπως ΕίπατΕ έχΕι μΕγάλη ΕπιφάνΕια (σαν κουτί) και αντί να διαβάζαμΕ "κινδύνΕψαν οι ΕπιβάτΕς απο λάθος κρίση για τη μανούβρα" κτλ κτλ απο τους καπΕτάνιους της στΕριάς καλύτΕρα μία μικρή καθυστέρηση. ΆλλωστΕ όσοι κατέβηκαν δΕ παραπωνέθηκαν για κανένα λόγο...ούτΕ για μή Ενημέρωση ούτΕ για ταλΕπωρία. υ.γ. τα manuals Είναι ΕνδΕικτικά για τα προπΕλάκια, δΕ λένΕ τί γίνΕτΕ σΕ πΕρίπτωση ριπών αέρα στο πλοίο έως και 9 μποφόρ όπως ανέφΕρΕ και ο λιμΕνάρχης.
  14. Καλησπέρα Και χρόνια πολλά, βλέπω το Aqua Jewel Και Κατευθύνετε από Μήλο προς Κύθνο, που σηΜαίνει ότι πάει για τους επιβάτες του S.George. το Aqua πάντως (για την ιστορία) νωρίτερα είχε ξαναξεΚινήσει απο τη Μήλο για τη Κύθνο αλλά για Κάποιο λόγο το ειδοποίησαν Και γύρισε πίσω.
  15. Εγώ αυτό που έχω να πω σαν παρένθεση σχετικά με το θέμα τον λαστίχων φορτηγών που ανέφερες φίλε NHSOS XIOS, δυστυχώς τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα αυτή σε κάθε τομέα, λαμβάνονται αφού αποδεικτεί στη πράξη ότι πάσχουν απο κάτι. Σε αυτή τη περίπτωση της χρήσης των λάστιχων των φορτηγών, αυτά τα χρησιμοποιούσαν μία φορά και έναν καιρό που τα πλοία ήταν διαφορετικά και νομίζω οτι και η τεχνολογία για αυτά τα προστατευτικά ήταν ακόμα στην αρχή της. Σε εποχή όπου όλα αυτά τα συστήματα για τη μη επαφή των πλοίων με τους ντόκους υπάρχουν και απλώς δε χρησιμοποιούται το θεωρώ μεγάλη ανοησία. Κλείνει η παρένθεση
  16. Καλησπέρα, έχω μία απορία σε σχέση με τα πλοία της ΝΕΛ Lines όπου ενώ υπάρχει Πανελλήνια απεργία της ΠΝΟ και συμμετάσχουν όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρίες παρατηρώ αυτή τη στιγμή ότι ο Θεόφιλος και ο Ταξιάρχης είναι κανονικά εν πλώ. Εφόσον υπάρχει απεργία λοιπόν δεν είναι λίγο τραβηγμένο να εκμεταλλευτεί την αποχή των άλλων εταιριών η ΝΕΛ Lines? δέν είμαι ειδικός και δε γνωρίζω αν υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ εταιριών αλλά είναι λίγο άδικο αυτό αν δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ τους.
  17. Μάλιστα, κάπως έτσι το είχα σκεφτεί και εγώ απλώς επειδή δεν είχα ξανακούσει για τα καλωδιακά ρώτησα να σιγουρευτώ. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.
  18. Καλησπέρα σας, κάνοντας μία βόλτα στα θέματα της ποντοπόρου μου δημιουργήθηκε η απορία, μιάς και δε θυμάμαι να έχω ξαναδεί καλωδιακό πλοίο, μήπως μπορείτε να μου πείτε ποιά/ποιές ακριβώς εργασίες εκτελούν αυτού του τύπου τα πλοία?
  19. Να κάνω και εγώ μία ερώτηση μετα το φίλο Μάνο. Κατα τη διάρκεια του ταξιδιού βγάζει τόσο καπνό όσο στις φωτό που βλέπουμε? αν είναι έτσι μάλλον κάποιος πρέπει να το "μαζέψει". Επίσης όντως το πρώτο που παρατήρησα όπως είπαν και μερικοί φίλοι πρίν είναι ότι το βαπόρι κάνει λίγο σούζα αλλα θα είναι μάλλον επειδή δεν έχει πολλά αυτοκίνητα/φορτηγά/κόσμο μέσα πιστεύω.
  20. Αυτή ακριβώς την απορία είχα και εγώ σε σχέση με το μπροστινό τιμόνι. Πιστεύω ότι στα ρεμέτζα όπου πρέπει να γίνουν με ανάποδα ότι σε περισσότερο ποσοστό επειρεάζει το πρυμνιό τιμόνι το κατα πόσο θα παρεκλείνει της ευθείας πορείας (σε περιπτώσεις που έχει δρόμο το βαπόρι στο ανάποδα) και μετά βοηθητικά τα bow thruster αν το πρυμνιό τιμόνι δεν είναι αρκετό. Το μπροστινό τώρα τιμόνι πιστεύω ότι και αυτό αν εχει δρόμο στο ανάποδα το βαπόρι επειρεάζει κατα ένα ποσοστό τη πορεία του πλοίου αλλά όχι τόσο όσο το bow thruster (το γνωστό "προπελάκι"). Αυτός εικάζω οτι είναι και ο λόγος που το κλειδώνουν. Χωρίς να είμαι ειδικός έκανα αυτό τον συλλογισμό.
  21. Πρίν λίγη ώρα βγήκε εκπρόσωπος ή ο πρόεδρος του ΟΛΗ, δε πρόλαβα να δώ τίτλο, σε τοπικό κανάλι εδώ και έλεγε και εκέινος οτι τα πράγματα έχουν μείνει στάσιμα, δεν υπάρχου αλλαγές και όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος mavrios έχουν δωθεί πάρα πολλά χρήματα τα οποία όμως δεν εχουν αποδόσει κέρδη. Αντιθέτως χάνουμε κόσμο. Επίσης είπε οτι το λιμάνι μας δέν έχει ξεχωριστό χώρο για τα κρουαζιερόπλοια όπως άλλα τουριστικά λιμάνια με αποτέλεσμα να είναι αυτό ένα μεγάλο μειωνέκτημα. Τέλος είπε οτι θα γίνουν κάποιες επενδύσεις τώρα οι οποίες όμως δε θα αποδόσουν φέτος ούτε του χρόνου αλλα μετα απο 2 χρόνια θα αρχίζουν να καρποφορούν. Απο τη μία δηλαδή κάλλιο αργά παρα ποτέ απο την άλλη τι να το κάνουμε αν μας έχουν "ρίξει πόρτα" σχεδόν όλες οι εταιρίες κρουαζιέρας σαν προορισμό, δε το συζητάω κάν σα σταθμό. Τα περί Π.Α.Μ.Ε. και περι ΜΜΕ δε τα σχολιάζω καθόλου φίλε ΝΗΡΕΑ γιατί δεν εχουν καμία βάση απο αυτούς που ειπώθηκαν.
  22. Συμπατριώτη φίλε μου..Πρόσφατα είχα διαβάσει κάπου ότι εδώ και καιρό ο ΟΛΗ είναι χωρίς πρόεδρο αυτό αληθεύει? γνωρίζεις κάτι νεότερο μήπως? Αυτό που γνωρίζω πάντως είναι οτι κάποια αιτήματα των εταιριών για αναβάθμιση των υπηρεσιών όπου παρέχει το λιμάνι μας, η συγκινωνία και διάφορα άλλα θέματα όπου επειρεάζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την εικόνα του Ηρακλέιου στον τουρίστα της κρουαζιέρας (κακά τα ψέματα ο επιβάτης αρχίζει και κρίνει απο το λιμάνι που θα έρθει και τις υποδομές του μέχρι τη πόλη) δε γίνονται αποδεκτά απο τον ΟΛΗ. Αν λοιπόν το λιμάνι σταθμός χαλάει την εικόνα της εταιρίας γιατί να συνεχίσει να ξεκινάει απο εδώ τις κρουαζιέρες της.. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σφάλμα του ΟΛΗ και αν συνεχίσει έτσι, που βλέπω να συνεχίζει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, θα χάσουμε και άλλες εταιρίες απο το να μας επισκέπτονται.....
  23. Δυστυχώς είναι ένα πολύ δύσκολο βαπόρι στους χειρισμούς του και τα αποτελέσματα είναι αυτά. Ευτυχώς που οι ζημιές είναι μικρές όμως τόσα χτυπήματα που έχει "φάει", η πρύμνη του θα έχει γίνει στρογγυλή. Γνωρίζουμε μήπως τι καιρικές συνθήκες επικρατούσαν στο νησί εκείνο το απόγευμα? αν ήταν δηλαδή και κανένα αεράκι θα έκανε ακόμα πιο δύσκολη τη κατάσταση της πρόσδεσης. Εύχομαι όλα να πάνε καλά απο εδώ και ύστερα για αυτό το όμορφο βαπόρι.
  24. Εδώ σας παραθέτω έναν φάρο όπου μπαίνοντας στο νησί αυτό είναι το πρώτο που βλέπεις να στέκεται επιβλητικός μέρα-νύχτα και να φωτίζει περήφανος χαιρετίζοντας και καλοσορίζοντας επιβάτες και ναυτικούς στο υπέροχο νησί οπου κοσμεί. Είναι ο φάρος της Θήρας
  25. Φάρος Σαντορίνης (Θήρα)
×
×
  • Create New...