Jump to content
Shipfriends

NHSOS XIOS

eMembers
  • Posts

    7,573
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by NHSOS XIOS

  1. Φτιαχτο να ειναι σε μετρα οι διαστασεις του,οπως και το πραγματικο.Μετετρεψε το σε x και μετα βαλτο στον φακελο του scenery.Ανοιξε το παιχνιδι και πηγαινε design objects,επελεξε το και με το ποντικι βαλτο οπως νομιζεις στο Ρεθυμνο(αφου σβησεις πρωτα αυτο που υπαρχει).Προσοχη στο τελος πως θα κανεις το save.

  2. Για restyling παει η εταιρια τα QUEST και JOURNEY.Θα αλλαχτουν στο εσωτερικο χρωματα,ταπετσαριες,επιπλα,πισινες,χαλια(και κιλιμια :P)και θα υπαρχουν αλλαγες σε καζινο,σπα και χωρους πληρωματος.

    Το πρωτο πλοιο θα παει 7/11 στο Καντιθ για τις αλλαγες και το δευτερο στις 6/1/2013 στην Σιγκαπουρη.

  3. Ανακοινωση της ΝΕΛ για την ρυθμιση των χρεων της.

    19/9/2012

    Απάντηση σε Ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

    ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε.

    Κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου Α.Ε. ανακοινώνει ότι έχει συνάψει συμφωνία εξυγίανσης με την νόμιμη πλειοψηφία των πιστωτών της, με την οποία ρυθμίζεται ή/και περιορίζεται το σύνολο των υποχρεώσεών της.

    Μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες επικύρωσης της συμφωνίας, η εταιρεία θα προβεί σε περαιτέρω ανακοινώσεις.

  4. Η ΝΕΛ ταξιδευει ακομα και στο Ιραν η στην Ισπανια :D αλλα συμφωνα με τα ΝΕΑ θα ειναι το πρωτο θυμα της κρισης

    Ενα από τα πρώτα θύματα της κρίσης από την οποία μαστίζεται η ελληνική ακτοπλοΐα θα είναι πιθανόν και σύμφωνα με τραπεζικές πηγές η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, ο συνολικός δανεισμός της οποίας ανέρχεται στα 105 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία των πλοίων της ανέρχεται σε μόλις 163 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία είναι πιθανόν να ζητήσει την ένταξή της στο άρθρο 99.

    Τα αντίστοιχα μεγέθη της Attica Group είναι αξία πλοίων 725 εκατ. ευρώ και δάνεια 279 εκατ. ευρώ, των Μινωικών Γραμμών 424 εκατ. ευρώ και 253 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, της ΑΝΕΚ 378 εκατ. ευρώ έναντι 215 εκατ. ευρώ, της HSW 351 εκατ. ευρώ έναντι 128 εκατ. ευρώ.

  5. Αγαπητε Cruise,δεν το λεω υποτιμητικα για τις πηγες σου η για αυτα που γνωριζεις,αλλα δεν νομιζω οτι ο Ιταλος εχει η ειχε ποτε επιρροη σε αυτα που γινονται στην εταιρια.Εχουμε μαθει για τριμελη ιταλικη επιτροπη,για συναντηση που ηθελε να πραγματοποιησει με τον 'μεγαλομετοχο',για το οτι ειναι δυσαρεστημενος με αυτα που βλεπει :P,για τα 20μυρια που χρωστανε απο την ναυλωση της ΑΡΙΑΔΝΗΣ,για τα αλλα φραγκα που του χρωστανε απο τις μετοχες...και ποσα αλλα να θυμηθω B) Εγω δεν ειδα να αλλαζει κατι...η κατηφορα συνεχιζονταν με μεγαλυτερη ταχυτητα απο τα προηγουμενα χρονια <_<

    Μπορει ο Ιταλος να λεει στο περιβαλλον του οτι θα κανει,θα ρανει η θα χτυπησει το χερι στο τραπεζι :D αλλα σαν να μου φαινεται οτι δεν εχει ιδεα/δεν τον απασχολει τι θα γινει με την HSW.Ισως το μονο που τον νοιαζει ειναι παρει λεφτα/πλοια οταν φτασει το 'τελος' αλλα η ιστορια θα εχει δειξει οτι και αυτος συνεβαλε με τον τροπο του στην καταρρευση της HELLENIC.

  6. τα 2 απο τα 6 νέα πλοία τα προορίζει για τις θυγατρικές του!

    Τουλαχιστον τα 2 που βρισκονται Αγγλια(BERING STRAIT,STRAIT OF MAGELLAN)θα αλλαξουν ονομα/σημαια και μεχρι το τελος του μηνα θα κατεβουν στην Ιταλια για την γραμμη Ravenna-Brindisi-Catania.Τα νεα ονοματα θα ειναι μαλλον EUROCARGO BRINDISI/CATANIA.

  7. Η 'μαχη' του καλοκαιριου τελειωσε και ηρθε η ωρα να παρουν ολοι τα βραβεια τους :rolleyes:

    Σύμφωνα με τα πρώτα στατιστικά του καλοκαιριού φαίνεται πως το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ, με τα πρωινά δρομολόγια, κέρδισε τη μάχη του Β.Α. Αιγαίου ενώ οι άλλοι δύο κονταροχτυπιούνται για τη δεύτερη θέση. Από τα νέα δρομολόγια μεγάλος κερδισμένος αναμένεται να βγει το BLUE STAR PATMOS, το οποίο κερδίζει συνεχώς έδαφος όσο το γνωρίζουν περισσότερο οι επιβάτες.

    Το μεγάλο στοίχημα, όμως, είναι η αγορά των φορτηγών, η οποία στηρίζει τη γραμμή σταθερά όλο το χρόνο ανεξάρτητα της εποχής. Εκεί, τον πρώτο λόγο έχει το RO/RO της γραμμής, Ο/Γ ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ (το ένα από τα δύο ενεργά RO/RO στο Αιγαίο), το οποίο «γράφει» πολύ καλά νούμερα στο μεταφορικό έργο του, σε σχέση με τους υπόλοιπους παίχτες της γραμμής.

  8. Στο vesseltracker γραφουν οτι πουληθηκαν τα WESSEX,CRAGSIDE σε εταιρια με εδρα το Λουξεμβουργο,οπως επισης και το αδερφο MAAS VIKING.Ψαχνοντας στο google βρηκα αυτο που αναφερει καποιες απο τις πωλησεις.

    Με μια ματια παντως στο AIS,τα WESSEX και MERCIA εχουν αλλαξει σημαια απο UK σε LU,οποτε ισως να πουληθηκαν πακετο.

  9. το χειμωνα θα μπει το MOBY TOMMY Gagliari-Napoli

    Πιο νωρις απο το χειμωνα θα ξεκινησει το πλοιο για την CIN.Αρχισε να βαφεται στα καινουργια του σινιαλα στην Civita,τα οποια θα ειναι ενα mix απο minoan,tirrenia και moby B) καθως τα καρτουν μαλλον θα μεινουν οπως ειναι :eek:

  10. Ενα φιλος διαλεξε να ταξιδεψει(Βενετια-Κερκυρα-Βενετια)πριν λιγες μερες σε περιοδο με πιο χαμηλα ναυλα και το συνολικο κοστος,με κρεβατι σε καμπινα και ΙΧ,δεν ξεπερασε τα 350ευρω.

    Βεβαια αυτο που τον εντυπωσιασε αρνητικα ηταν τα 2 ΚΡΗΤΗ που σε σχεση με τα ΠΑΛΑΤΙΑ(που εχει κανει το ιδιο δρομολογιο πολλες φορες παλιοτερα)ειναι η μερα με την νυχτα.Μαλιστα μου ειπε οτι ενιωθε οτι βρισκεται σε πλοιο που κανει την γραμμη Κερκυρα-Ηγουμενιτσα :D

    Εσωτερικα δεν ηταν λεει ασχημα,προσεγμενα,καθαρα αλλα με ελαχιστους χωρους και μικρα σαλονια.

    Εξωτερικα παλι τα καταστρωματα φαινονταν αρκετα παλια,οι πλαστικες καρεκλες απο αλλη εποχη ενω υπηρχαν λεει αρκετες 'λακουβες' - μπαλωματα στο πατωμα.

    Σε γενικες γραμμες,και στα δυο ταξιδια,ειχε αρκετο κοσμο αλλα ουτε ηταν φουλ σε επιβατες ουτε τα γκαραζ γεμισαν...οποτε καταλαβαινουμε γιατι πηρε ο Grimaldi τα ΠΑΛΑΣ και εφυγε.

    Προσωπικα θεωρω οτι τα 2 ΚΡΗΤΗ ταιριαζουν περισσοτερο σε αυτη την γραμμη παρα σε οποιαδηποτε αλλη σε Αιγαιο η Αδριατικη.Λιγοι εσωτερικοι χωροι,αρκετες καμπινες και αφθονο γκαραζ που μπορουν να ικανοποιησουν και την κινηση του καλοκαιριου.Τωρα αν βγαινουν η δεν βγαινουν και αυτα ειναι αλλη ιστορια.

  11. To ΡΟΔΟΣ επιστρεφει απο Port Said ολοκληρωνοντας το τριτο του ταξιδι στην γραμμη.Οσο το εχω παρατηρησει εχει συνεχη δρομολογια,δηλαδη φτανει στο καθε λιμανι,ξεφορτωνει-φορτωνει και φευγει.

    Απο αυτα που βρηκα στα Τουρκικα ΜΜΕ προοριζαν(ειχαν συμφωνησει?) το AQUA HERCULES να εκανε αυτη την γραμμη μαζι με το OLYMPUS που θα κανει δρομολογια Iskenderun-Duba(και οχι Dubai).

  12. Γιατι προφανως το μοντελο σου ειναι πολυ βαρυ(με πολλα polygons)και δεν το σηκωνει πια το pc σου.

    Βγηκε ενα εξαιρετικο scenery επι πληρωμη που χρειαστηκε 2χρονια για να ολοκληρωθει ^_^

    Επισης με την χρησιμοποιηση του flames.txt μπορεις να προσθεσεις απονερα με ογκο στην πρυμη αναλογα με τον τυπο του πλοιου.Οποιος θελει να δει πως δουλευει αυτο το τρικ ας κατεβασει αυτο το πακετο πλοιων κι ας ριξει μια ματια στο αρχειο flames.Στα ferries απ οτι δοκιμασα ταιριαζει να ξεκιναει απο την δινη της προπελας ωστε να μην φαινεται σαν νερο που πεταγεται απο waterjet.Παρακατω το Spirit of Britain απο Ραφηνα για Ανδρο :D

    post-2049-0-82603700-1347617101_thumb.jp post-2049-0-38577800-1347617115_thumb.jp

  13. Σημερινο σχολιο στα Δηκτικα για την Millennium και την ΝΕΛ.

    Κρίσιμες αποφάσεις θα ληφθούν για τη ΝΕΛ άμεσα, έγραφε προ ημερών ο ναυτιλιακός συντάκτης Ηλίας Μπέλλος κι αναφερόταν στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Παράλληλα, αφήνει να εννοηθεί ότι ο βασικός χρηματοδότης τής ΝΕΛ, η Millennium Bank, προβληματίζεται για το αν θα συνεχίσει να «τροφοδοτεί» την εταιρεία.

    Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τη Ναυτιλιακή, αυτό φάνηκε και από τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις που ανακοίνωσε. Το ότι η εταιρεία επιβιώνει είναι πραγματικός άθλος και οφείλεται στις προσπάθειες των εργαζομένων και της διοίκησής της.

    Κάθε τράπεζα που έχει δανειοδοτήσει υπερχρεωμένη ακτοπλοϊκή εταιρεία, βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα: να κόψει τη χρηματοδότηση για να μη διευρύνει περαιτέρω της ζημίες της ή να συνεχίσει τη χρηματοδότηση ελπίζοντας σε μελλοντική ανάκαμψη;

    Η διακοπή της χρηματοδότησης που θα οδηγούσε σε κατάρρευση τη ΝΕΛ, ίσως να συμπαρέσυρε και τις χρηματοδότριες τράπεζές της. Γι’ αυτό η Millennium Bank θα «ζυγιάσει» πολύ καλά τις αποφάσεις της.

  14. Βρε ΜΙΝΟΑΝ πες μας ποιο ειναι το bestseller για σενα να ησυχασεις :D(εχει μηπως πριγκηπα στην τσιμινιερα :wub:)

    Τα παιδια παραπανω μιλησαν πολυ συγκεκριμενα

    το BEST SELLERS του καλοκαιριου ειναι εδω για να σπαει ολα τα κοντερ!με μ.ο. ανα ταξιδι 2300ατομα κ 350 ι.χ.εφερε πολλα λεφτα στα ταμεια της εταιρειας του.να σας δωσω να καταλαβαιτε περιληπτικη κινηση ημερας 6500 ατομα 750 ι.χ. κ 40φορτηγα...

    Όντως αυτά είναι τα νούμερα και εάν δεν με γελά η μνήμη μου, δεν μιλάμε για το best seller του φετινού καλοκαιριού, αλλά για το εμπορικότερο πλοίο στην πρόσφατη ακτοπλοϊκή ιστορία.

    Τι να κανουμε δηλαδη,αφου το ΔΗΛΟΣ ειχε την περισσοτερη κινηση απ ολα τα πλοια το φετινο καλοκαιρι και γενικοτερα αυτη την περιοδο...δεν ειπαν οτι σαρωσε για 12μηνες ^_^

    Μακαρι το πλοιο να συνεχισει τα δρομολογια του η εστω να βρουν εναν τροπο(ισως αλλη γραμμη τον χειμωνα)να δουλευει 11μηνες το χρονο.

  15. ERXETAIIIIIIIIIIIIIII O B.........

    Υπαρχει τελικα σαν εταιρια η εστω σαν θυγατρικη της ΝΕΛ η CLINK? Εχει καποια σχεση(ακομα)με τον Α.Βεντουρη? Διαβασα και τις προηγουμενες σελιδες και οπως φαινεται 2 ποστ παραπανω εχει την ιδια απορια ο proud.Βρηκα κ ενα δημοσιευμα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ του 2006 για την εξαγορα της απο την ΝΕΛ... :confused:

  16. Το βασικό ερώτημα βέβαια είναι (όπως πάντα) ποιος θα μπορέσει να κερδίσει τα φορτηγά...

    Κι αν κερδισει/κερδιζει τα φορτηγα σημαινει απαραιτητα οτι κερδιζει και μετρητα? Γιατι πολλα πλοια μπορει να φουλαρουν με φορτηγα αλλα το θεμα ειναι τι πληρωνουν(και ποτε)οι μεταφορικες...

    Δεν ξερω πια ποιες εταιριες εφαρμοζουν 'cash στον καταπελτη' αλλα φανταζομαι οτι στις μερες μας πρεπει να υπαρχει μεγαλο προβλημα με τα χρωστουμενα των μεταφορικων στις ακτοπλοικες.

  17. Το SARDINIA EXPRESS με προορισμο Yeosu Korea στην ραδα του Vado Ligure.

    Επισης προς τα εκει εχει μετακομισει και το AL SABINI.

    Το SARDINIA εφυγε το μεσημερι απο το Vado(με Κορεατικη σημαια,οι ιταλοι λενε οτι πουληθηκε)και ειναι το τριτο ταχυπλοο που μετακομιζει απο την Ευρωπη στην Κορεα(μετα και το HIGHSPEED1).

    Το ΜΟΒΥ ΑΚΙ τελικα λενε οτι οντως θα παει να κανει παρεα στο αδερφο του στην ΕCKERO.

×
×
  • Create New...