Jump to content
Shipfriends

94867

eMembers
  • Posts

    237
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 94867

  1. Έφυγε εχθές από τη ζωή ο Cpt Ανάργυρος Σαρρής. Επί πολλά έτη Πλοίαρχος των αιώνιων αντιπάλων της ακτοπλοΐας μας , ΝΑΪΑΣ ΙΙ και ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ. Καλό του ταξίδι. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
  2. Πολλοί κριτές και πολλές κριτικές μαζεύτηκαν στις τελευταίες αναρτήσεις. Το να κάνει κάποιος τη δουλειά του και να ρισκάρει , δεν σημαίνει ότι παρανομεί... Ίσα , ίσα που αυτό δείχνει επαγγελματισμό , συνείδηση και ευθύνη ! Καλό θα είναι πριν γράφεται (-ε) κάτι να γνωρίζετε υπό ποιες συνθήκες γίνεται το κάθε τι. Αλλιώς , θα ήταν ενδιαφέρον να σχολιάσετε και να κρίνετε τη δουλειά των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και να μας την παρουσιάσετε μιας και δεν έχετε να ασχοληθείτε με κάτι πιο ουσιώδες !
  3. «Χάος» στη διώρυγα του Σουέζ -Συγκρούστηκαν πέντε πλοία  Πηγή: «Χάος» στη διώρυγα του Σουέζ -Συγκρούστηκαν πέντε πλοία | iefimerida.gr
  4. Στη φωτογραφία του https://goldenstarferries.gr/ο-στόλος-μας/ εικονίζεται η πρύμνη του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. της Fast Ferries !
  5. ...για να ξεκινήσει το ASTERION II ο Cpt Χριστόφορος Σκαμάγκας !
  6. Πραγματικοί πιλότοι και οι δύο στην μικρή βολίδα. Το βασικότερο όμως...από τα καλύτερα παιδιά και καλοί ναυτικοί !
  7. Πολλά τα σενάρια...μέχρι και να ξαναγίνει στα προηγούμενα χρώματά του χωρίς χορηγό !
  8. Είναι πολύ εύλογη η απορία σας...να φανταστείτε πως τόσα χρόνια δεν αναρωτήθηκε κάποιος πως ποντίζουν άγκυρες τα πλοία όταν δύο πλοία που χρησιμοποιούσαν τις δύο θέσεις πρυμνιοδέτησης , οι πλώρες τους σχημάτιζαν γωνία συγκλίνουσα...παγκόσμια πρωτοτυπία θα έλεγα εγώ ! Συνεπώς , τι να λέμε...τυφλὸς τά τ᾽ ὦτα τόν τε νοῦν τά τ᾽ ὄμματ᾽ εἶ
  9. Η στιγμή της ανέλκυσης μέρους του βυθισμένου ρυμουλκού.
  10. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την εξαιρετική σας εργασία !
  11. Απορίες : 1) Τι διδάσκονται στις σχολές οι Αξιωματικοί του Λ.Σ. ως προς την αντιμετώπιση και τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων σε μία χώρα που αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν "για πρωϊνό" ? 2) Πως ενεργεί ένας κυβερνήτης σε αυτή την περίπτωση ? Διότι δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα σηκώσει το τηλέφωνο και θα περιμένει να συνδεθεί με τον αρμόδιο για να ακολουθήσει εντολές ! 3) Αν δεν λάβουμε υπ'όψη την παράμετρο "πρόθεση" , το περιστατικό θυμίζει το συμβάν ΣΑΜΑΙΝΑ - ΤΠΚ ΚΩΣΤΑΚΟΣ. 4) Σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύονται δεν θα έπρεπε να απαγορευτεί ο απόπλους του ΛΣ 090 ?
  12. Αφού δεν πείθεστε , αύριο στις 15:00 όποιος βρεθεί στα λεμονάδικα , ας το διαπιστώσει.
  13. Ο Blue Star Delos έχει απόλυτο δίκιο. Όποιος δει το όνομα του PAROS στην πλώρη , διακρίνει εύκολα το όνομα SANTORINI.
  14. ΑΠΟΡΙΑ : Εάν η οικογένεια Παναγόπουλου ναυπηγούσε σήμερα την επόμενη γενιά πλοίων της σειράς SUPERFAST , πόσο μπροστά θα ήταν για την εποχή τους όπως είχε πράξει στο παρελθόν ?
  15. Έφυγε σήμερα από τη ζωή o Cpt Νίκος Νομικός αφήνοντας το δικό του κομμάτι στην κληρονομιά της ακτοπλοΐας μας. Επί σειρά ετών Πλοίαρχος της Ventouris Ferries και όχι μόνο. Πολλές γνωστές ΝΑΥΤΙΚΕΣ γέφυρες είχαν την τύχη να τον φιλοξενήσουν και εκείνος είχε την τύχη να τις υπηρετήσει ! ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ , ATHENS EXPRESS , POLARIS , VENUS , ΝΑΞΟΣ , ΙΟΝΙΣ... Καλό ταξίδι Cpt Νίκο , συλλυπητήρια στην οικογένειά του !
  16. Απορία...για τη ρύπανση στον Σαρωνικό γιατί δεν συνελλήφθη εκτός των άλλων και ο "Πλοίαρχος" και ο "Α΄Μηχανικός" του Υπουργείου ?
  17. Και η περιγραφή όλων των ενεργειών σε πρώτο ενικό...οι υπόλοιποι του πληρώματος δεν συμμετείχαν !!! Κάπως έτσι τα λένε οι καπετάνιοι..."το πάω , το φέρνω"...όταν όμως γίνει η στραβή λένε "το κάτσαμε"...
  18. Όλα τα λεφτά η απόδοση στην Ελληνική γλώσσα του ονόματος του σκάφους AKTEA OSRV..."...στην περιοχή παραμένουν τέσσερα Ρυμουλκά και το Δ/Ξ “ΑΚΤΑΙΑ ΟΕΣΑΡΒΗ” Ν.Π. 11636 για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί..."
  19. Και τη θέση του αναλαμβάνει ο μέχρι πρόσφατα Πλοίαρχος του HIGHSPEED 7 , Cpt Σπύρος Λιβάνιος. Καλορίζικος και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα !
  20. Πλάκα - πλάκα , αλλά το ΙΘΑΚΗ πολλοί (και πολύ) το μελετούν τελευταία στις πιάτσες... Άλλωστε από Ταγγέρη μέχρι Καναδά , μία ευθεία είναι. Μπορεί και να συναντηθούν στο Γιβραλτάρ ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ με το FUNDY ROSE...
  21. Ο Cpt Μιχάλης Βάλβης στην πρώτη του Πλοιαρχία στο SUPERJET. Καλοτάξιδος και τυχερός !
  22. Η τοποθέτηση τρόπιδας έγινε 29/06/1999 και το πλοίο καθελκύστηκε 15/04/2000.
×
×
  • Create New...