Jump to content
Shipfriends

Proteus

eMembers
  • Posts

    91
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Proteus

  1. Απεπλευσε το πλοίο χθες απο Σαλαμίνα και τωρα ειναι ανοιχτα της Ρόδου. Απο οτι ακούγεται θα δουλέψει φέτος μερικες εβδομάδες Ρόδο-Σύμη και του χρόνου Ρόδο-Σύμη και Ρόδο-Λίνδο.
  2. Βλάβη έχει το πλοίο καθώς ειναι εδώ και 2 ημέρες στο καρνάγιο και τα δρομολόγια του έχουν ακυρωθεί
  3. Απο Κυριακή 6/8 και παλι πισω στα δρομολόγια το King Saron μετα απο 2 εβδομάδες ακινησίας λόγω βλάβης. Αντικαταστάθηκε ο ένας απο τους 2 κινητήρες του πλοίου
  4. Εδω και μία εβδομάδα ακινητοποιημένο το King Saron λόγω βλάβης. Πρέπει να ειναι σοβαρή με τέτοια καθυστέρηση στην αποκατάσταση
  5. Επεστρεψε στην βαση του το πλοίο, χθες αργά το βραδυ. Βάσει του site της εταιρείας του ξεκινάει τις εκδρομές την 24 του Απρίλη.
  6. Θα συμφωνήσω για το γεγονος οτι χαραμιζοταν τοσα χρονια ως ημεροπλοιο. Μεγαλη αναβαθμιση στην γραμμη. Το μονο που ισως λειπει ειναι λιγο μεγαλυτερη ταχύτητα (αν και μικρες οι αποστασεις που καλειται να καλύψει)
  7. Η service ταχυτητα του πλοιου ανεβηκε απο τα 14 στα 16 περίπου! Δεν ειχε πιασει ποτε ανω των 16 στο 100% πριν τις μετασκευες και την προσθηκη της 3ης μηχανης. Απο πληροφοριες τωρα στο 95% προσεγγίζει τα 18 περιπου. Απο τα αξιολογα και αξιοπιστα πλοια της Ρόδου και ισως στο μονο (μαζι με το Σκιαδενη) που επενδυουν συνεχως.
  8. Σωστα! Η Blue Star εχει καθημερινη σχεδον προσεγγιση στην Σύμη και πραγματι εχει παρει το μεγαλύτερο μερος των οχηματων καθως ειναι και φθηνότερο. Μικρό μερος της κινησης οχημάτων μοιραζονταν το Σταυρός και το Σκιαδενή.
  9. Το πλοίο δεν δραστηριοποιήθηκε καθόλου το 2020 και το 2021 λόγω covid. Το 2022 που επανήλθε στην γραμμή της Σύμης οι πληρότητες του ήταν 30-50%.Το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής κίνησης έγινε με τα μικρότερα ημερόπλοια της γραμμής, King Saron, Νικολαος Χ και Sebeco για τα οποία δεν έβρισκες εισιτήριο ουτε 3 μέρες νωρίτερα!! Ακόμα και το 2019 που ηταν όντως μια καλή χρονιά για το πλοίο, μετα βίας καλύπτε τα ημερήσια έξοδα του. Το πλοίο ειναι πολυέξοδο και ο ανταγωνισμός με τα μικρότερα τουριστικά πλοιάρια της γραμμής μεγάλος. Απο την αρχή της δραστηριότητας του στην Ρόδο ειναι γνωστό οτι η εταιρια του έψαχνε για μια γραμμή να το δρομολογήσει. Ίσως ήρθε η ώρα λοιπόν να πάει σε μια γραμμή που του ταιριάζει και θα αποφέρει χρήματα στην εταιρία του επιτέλους.
  10. Για Πειραια ξεκίνησε σημερα το πρωί το Σύμη. Υποθέτω οτι έρχεται για τον δεξαμενισμό του μιας και φέτος πήρε τη δρομολόγηση απο το Σκιαδενή και θα πρέπει να ξεκινήσει δρομολόγια τον Απρίλιο αν δεν κάνω λάθος.
  11. Διασωση ναυαγου ανοιχτα της Συμης απο το Νικολαος Χ. Πολλα συγχαρητήρια για την αψογη επιχείρηση. http://www.rodiaki.gr/article/317806/diaswsh-nayagoy-anoixta-ths-symhs
  12. Σοβαρα οικονομικα προβλήματα της ΑΝΕΣ, κατασχεσεις, μηχανολογικα προβληματα κτλ..κτλ... Τα τελευταια χρονια μονο για αγρα πελατων το χρησιμοποιουσε η εταιρία του (πουλουσαν ταχα εισιτηρια για αυτο και τελικα τους φορτωναν σε αλλο καραβι το πρωι) με την ανεχεια των τοπικων αρχων.
  13. Ρυμουλκουμενο ανηφοριζει προς Πειραια το Συμη 2. Ας ελπισουμε να κανει μια καλη επισκευη και να αναβαθμιστει, διοτι ο ανταγωνισμός στη γραμμη της Συμης εχει ανεβει δραματικα απο τοτε που δουλεψε τελευταία φορα.
  14. Το καραβακι εδω και 2 μερες έχει ξεκινησει τα δρομολογια του για Συμη. Με 15.6 πριν λιγο στο ais. Πρέπει να εχει τσιμπησει κανενα 2μηλο απο περυσι
  15. Δραματικη αλλαγη πραγματικα! Καθε πρωι που περνάω απο το λιμανι, εκει πέφτει το ματι μου. Μπράβο στην εταιρια που προσπαθεί να αναβαθμιζει τα πλοια της σε καιρους κρίσης.
  16. Ωραια εκατσαν τα νεα χρωματα στο πλοιο.Ξερει κανεις αν θα πηγαίνει μονο Συμη η και Λινδο φετος? Στη Συμη θα κανει και σταση για μπανιο τελικα?
  17. Αδοξα τελειωσε για το πλοίο η σεζον τελικα και επισημα χθες. Το πλοιο μεταφερθηκε απο το εμπορικό λιμνανι στο νεο καρναγιο οπου και συνηθως ξεχειμωνιάζει. Καμία ανακοίνωση απο την πλοιοκτήτρια εταιρία παρόλο που έκανε αναφορες σε "κακοβουλες φήμες" σχετικά με το πλοίο της σε προηγούμενη ανακοίνωση της. Τελικα οι φήμες απο οτι φαίνεται δεν ηταν και τόσο κακόβουλες καθώς το πλοίο σταμάτησε αρχές Σεπτέμβρη και δεν κατάφερε να ξαναβγεί στη δουλειά, χάνοντας ουσιαστικά τον εμπορικότερο μήνα της Ρόδου. Εγινε προσπάθεια να καλυφθουν τα δρομολόγια με ενα απο τα καταμαράν της εταιρείας, αλλα οσο και αν δεν το παραδέχεται η πλοιοκτήτρια, μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε η ακινησία στα συνεργαζόμενα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία και στους επιβάτες που είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους προς και απο τη Σύμη. Έπεσε και η κίνηση των Ρωσικών πρακτορείων λόγω των γνωστών χρεωκοπειών...οπότε εφαρμόστηκε η γνωστή εφοπλιστική τακτική...το κλείνουμε λογω βλάβης!!! Τα σενάρια που κυκλοφορούν στο νησί λοιπόν, και ας πέσουν οι φίλοι της εταιρείας να με φάνε, ειναι τα εξής: (α) Η ζημία στο πλοίο ήταν τόσο σοβαρή που δεν έχει επισκευαστεί μέχρι τώρα. Κακή συντήρηση, πολύ ζόρισμα του πλοίου; Δεν θα μάθουμε ποτέ. (β) Το πλοίο εδώ και 3 χρόνια παλεύει να βγάλει τα έξοδα του καθημερινά, οπότε ηταν ασύμφορο για την εταιρεία να συνεχίσει τα δρομολόγια. (γ) τα Α και Β μαζί...που ειναι και το πιθανότερο. Αδικα προσπάθησαν οι PR managers να καλύψουν τα ακάλυπτα με ανακοινώσεις περί βλαβης στον κλιματισμό κτλ κτλ.
  18. Βλάβη, απο οτι φαίνεται σοβαρότερη, επαθε χθες το απόγευμα το ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ της Δωδεκάνησος και ενώ έπλεε απο Σύμη προς Ρόδο. Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του απο Σύμη προς Ροδο, αυτοδύναμα και προσέδεσε με ασφάλεια με μικρή καθηστέρηση στη Ρόδο. Σήμερα 3/9 και για άγνωστο χρονικό διάστημα το πλοίο ακύρωσε όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια. Καμία ανκοίνωση προς το παρόν, απο την πλοιοκτήτρια εταιρία. Μήπως τελικά η προηγούμενη βλάβη δεν ήταν τόσο αθώα και σχετίζεται με την σημερινή?? Ειναι γνωστό φαινόμενο οι εταιρείες να παρουσιαζουν τα γεγονοτα καλύτερα απο οτι στην πραγματικότητα ειναι!
  19. Ως εκ τούτου και βάσει δημοσιευματος της Ροδιακής http://www.rodiaki.gr/article.php?id=255757&catid=9&maincatid=1 άρχισαν τα όργανα στη Ρόδο. Απο οτι έμαθα προχθές καλέσαν απο το Λιμενικό Ταμείο την ΑΝΕΣ να απομακρύνει το Συμη 2 απο το Μανδράκι της Ρόδου, εντός μίας εβδομάδας. Καμία εντύπωση δεν μου κάνει πάντως και απορώ που απο την αρχή της σεζόν δεν έχουν πλακώσει την ΑΝΕΣ στις μηνύσεις όλες οι εταιρείες της γραμμής. Που ξανα ακούστηκε να πουλάς εισιτήρια για πλοίο που δεν έχεις! Εκδοτήριο απο οτι ξέρω η ΑΝΕΣ έχει στην οδο Αυστραλίας. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν το παροπλισμένο Σύμη ως "κράχτη".
  20. Κατι ακούγεται οτι ψαχνονται οι ιδιοκτήτες να το κατεβάσουν Ρόδο για την επόμενη σεζόν. Δυστυχώς δε βλέπω να επιβιώνει ουτε και εκεί καθώς μιλάμε για μια ήδη υπερ-κορεσμένη γραμμη στην οποια δραστηριοποιουνται τα Σύμη, Παναγια Σκιαδενή, Πρωτευς, Νικολαος Χ, Sea Star!
  21. Τελος σεζον σημερα για το βαποράκι. Η υποτονική τουριστική κίνηση σε συναρτηση με τον εντονο ανταγωνισμό της γραμμής δεν αφησαν περιθώρια κέρδους για το νεο πλοίο της εταιρίας. Αντίθετα, λόγω των χαμηλών τιμών και πληροτήτων, γνώστες της "πιάτσας" λένε οτι το καράβι μπήκε μέσα πολλες χιλίαδες ευρώ καθώς ούτε μια ημέρα της σεζόν δεν κατάφεραν να καλυφθούν ουτε καν τα λειτουργικά έξοδα του. Ολοι μιλάνε για ατυχή επένδυση της εταιρίας σε μια κορεσμένη γραμμή
  22. Δυσκολευουν τα πραγματα για την εταιρία. Ο πρώην πράκτορας της εταιρίας έχει κατεβάσει δικό του δελφίνι προς Μαρμαρίς και απο οτι ακούγεται ετοιμάζει αλλα δύο τα οποια θα δουλέψουν στη γραμμη που κάνουν τα ταχύπλοα της Δωδεκάνησος. Ταυτόχρονα η άσχημη σεζόν και η απογοητευτική κίνηση του καινουργιου πλοίου της εταιρίας, μόνο προβληματισμό προκαλεί.
  23. Ειναι γνωστό πλέον οτι προσπαθούν να βγάλουν το χειμώνα με κάθε τρόπο (περικοπή δρομολογίων-ακινησίες κτλ) ώστε να καλοκαιριάσει και να μαζέψουν οτι μπορέσουν απο τον τουρισμό. Επισκευές δε νομίζω να πραγματοποιήσουν καθώς πετρέλαια και πλήρωμα ειναι απλήρωτα για μήνες! Δεν υπάρχει δραχμή για επισκευές-δεξαμενισμούς κτλ. Επισης σαν εταιρία ειναι στη black list των εξωτερικών συνεργείων και δύσκολα θα γίνουν επισκευές "με πίστωση"
×
×
  • Create New...