Jump to content
Shipfriends

F/B LISSOS

Members
  • Posts

    49
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Η Γαύδος εξυπηρετείται μόνο από το λιμάνι των Σφακίων. Το χειμώνα έχει μόνο ένα δρομολόγιο την εβδομάδα και κάποια έκτακτα. Ένα δεύτερο είναι ότι πιο άνετα κάποιος θα κάνει το Αθήνα – Γύθειο, παρά το Χανιά – Σφακιά. Υπό το παραπάνω σκεπτικό, να μην ασχοληθούμε με τα Ψαρά γιατί έχουν δίπλα τη Χίο, ή τον Άγιο Ευστράτιο γιατί έχουν τη Λήμνο, ή ακόμα ακόμα την Κάσο… και άλλα τόσα νησιά. Επίσης, Παναγιά Σκιαδενή, Αγία Θεοδώρα και Kerkyra Express, είναι πρόχειρα τρία πλοία που μπαίνουν άνετα Καραβέ.
  2. Ήταν το "επόμενο" το οποίο ήρθε Καβάλα με 50 λεπτά καθυστέρηση.
  3. Πάμε από την αρχή. Από τα βασικά. Αυτός που δίνει το OK για το αξιόπλοο ενός πλοίου είναι ο άνθρωπος που δουλεύει στις αρμόδιες υπηρεσίες (ιδιωτικές ή δημόσιες). Αυτός λοιπόν είναι ο ναυπηγός, που μετά τους απαραίτητους ελέγχους, δίνει το πράσινο φως. Εντάξει μέχρι εδώ; Εντάξει. Από την πρώτη στιγμή που το πλοίο έπεσε στη θάλασσα, έχουν αναφερθεί διαφορά προβλήματα, και εδώ, και σε διάφορους άλλους ιστοτόπους. Αυτά τα προβλήματα, δεν προκύπτουν κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά είναι μόνιμα και δυσεπίλυτα. Δεν μιλάω για το υγειονομικό κομμάτι της υπόθεσης, που είναι ευθύνη της ναυτιλιακής – αξιωματικών, αλλά για το γενικό του πράγματος (κακή συντήρηση κτλ) που είναι το πώς αφήνουν οι αρμόδιοι να εκτελεί δρομολόγια ένα τέτοιο μπαούλο, το οποίο επαναλαμβάνω, είναι ακατάλληλο για τον επιβάτη. Θες να σου μιλήσω για τα πιο απλά που είναι η παντελής έλλειψη ειδικών σημάνσεων μέσα στο πλοίο (έξοδοι κινδύνου, σημεία συγκέντρωσης, σωσίβια κτλ) ή για το κίνδυνο μπλακ άουτ σε όλο το πλοίο καθώς έσταζαν κλιματιστικά τα οποία ήταν κοντά σε καλώδια υψηλής παροχής, χωρίς φυσικά να έρθει κάποιος αξιωματικός να το δει, και το μόνο που έγινε ήταν να βάλουν επιβάτες!!! έναν κουβά για να μην στάζει στο σαλόνι (δεν είναι τυχαίο γεγονός, στον Πρίνο μου είπαν ότι ειναι συχνό φαινόμενο). Η δουλειά λοιπόν του κάθε εντεταλμένου, δεν είναι μόνο να βλέπει τη μηχανή και καλό Άγιο Νικόλα, αλλά να βλέπει τη συνολικότερη συμπεριφορά του πλοίου, και των αξιωματικών.
  4. Πλοίο - ντροπή για τη ναυτιλία που αποτελεί δυσφήμηση τη γραμμή που εξυπηρετεί. Ίσως το πιο βρώμικο και το πιο ασυντήρητο σκαρί που υπάρχει στα νερά μας. Ενδεικτικά παραδείγματα. Τα φωτιστικά τα είχαν κολλήσει με tapes… Κουρτίνες και καθίσματα μέσα στη βρώμα. Η καλύτερη λύση όταν στάζει ένα κλιματιστικό. Βάζεις μια λεκάνη και όλα κομπλέ. Συγχαρητήρια στην ιδιωτική εταιρία και συγκεκριμένα στον υπεύθυνο ναυπηγό (δεν αναφέρω το όνομά του για ευνόητους λόγους) που μετά τους απαραίτητους ελέγχους ως… όφειλε…, έδωσε άδεια να εκτελεί δρομολόγια αυτό το πράγμα.
  5. Το πλοίο -από πρόσφατη εμπειρία- είναι σε άριστη κατάσταση απ'όλες τις πλευρές.
  6. Μία μέρα πριν το συμβάν, το πλοίο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (Πειραιάς - Ηράκλειο) έβγαζε αρκετό "θόρυβο".
  7. Από πρόσφατο ταξίδι μου με τον Αχιλλέα. Πλοίο εξαιρετικά συντηρημένο, που σε καμία περίπτωση δεν το κάνεις 35 ετών. Το ξενοδοχειακό του για ταξίδι 1 ώρας και 45 λεπτών περίπου (Κύμη - Σκύρος) είναι υποδειγματικό. Όλοι οι χώροι είναι πεντακάθαροι ενώ στο γκαράζ κάνεις το κλασσικό «τέτρις». Αυτό που δεν περίμενα είναι ότι έχει σαλόνι διακεκριμένης θέσης (why???). Από μένα, ένα μεγάλο μπράβο στο πλήρωμα και στους ιδιοκτήτες του, καθώς σε μια γραμμή μονοπωλιακή, το κρατάνε σε τέτοια άριστη κατάσταση.
  8. Μου θυμίζει «εγγονάκι» των Κάντια / Ρέθυμνο.
  9. Αυτη την φωτο που εχουν μοστραρει στο Λισσος ειναι +10ετιας! @Panagia Ekatontapiliani. Την ναυαρχιδα εβαλαν, αλλωστε ποιος ξερει οτι το πλοιο δεν ανηκει στην ΑΝΕΚ??? Απ: Αυτος που διαβαζει shipfriends.gr !! Btw, ολη η Αθηνα εχει γεμισει με αφισες Αγουδημου οπου πρωτη μουρη ειναι το "Ionian King" αλλα μοιραια το ματι πηγαινει σε μια θηλυκη παρουσια με ασπρο μαγιο! :p
  10. Ταξιδεψα πριν απο 4 μερες με το Φοιβο. Ειναι οτι καλυτερο υπαρχει στον Σαρονικο. Στολιδι.
×
×
  • Create New...