Jump to content
Shipfriends

Αλέξανδρος Σ.

Members
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Αλέξανδρος Σ.

  1. Το πλοίο γενικά... σέρνεται τον τελευταίο καιρό. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε μείωση της ταχύτητας για οικονομία ή σε τεχνικό πρόβλημα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν βγαίνει καλοκαίρι με αυτή τη κατάσταση. Στα δρομολόγια του καλοκαιριού απ' ότι έχω δει το ταξίδι Πειραιάς - Κύθηρα το υπολογίζει με 7 ώρες. Σήμερα ο Κορνάρος το κάνει σε 8+ ώρες. Πως θα βγάλει τα δρομολόγιά του; Και το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει κάθε Πέμπτη. Ο τρόπος που έχουν υπολογιστεί τα δρομολόγια είναι για τις ταχύτητες του Φαιστός Παλλάς και όχι για τον Κορνάρο. Αποτέλεσμα είναι να συσσωρεύονται καθυστερήσεις οι οποίες στη βραδινή αναχώρηση από Κύθηρα για Πειραιά να ξεπερνούν την 1 ή και τις 2 ώρες σε μόνιμη βάση. Το ίδιο πρόβλημα (με τις Πέμπτες) παρουσιάζεται τρία χρόνια τώρα. Και κάθε χρόνο ο Κορνάρος προγραμματίζει ξανά τα ίδια δρομολόγια. Ασφαλώς θα έχουν τους λόγους τους να προγραμματίζουν δρομολόγια που στην πράξη δεν βγαίνουν. Αλλά το κράτος δεν θα έπρεπε να παρέμβει και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους; Είναι δυνατόν να ταλαιπωρείται έτσι ο κόσμος σε μόνιμη βάση και από ένα πλοίο το οποίο επιδοτείται για να παρέχει κάποιες υπηρεσίες;
  2. Καλημέρα, υπάρχει κάποιος που να έχει τη σύμβαση για τις άγονες Πειραιά - Κυθήρων - Κρήτης; Πρέπει να είχε υπογραφεί αρχές 2009 και στο Διαύγεια δεν βρίσκω κάτι. Αν ξέρει κάποιος, παρακαλώ να με βοηθήσει. Ευχαριστώ!
  3. Δεν ρώτησα τόσες λεπτομέρειες. Εμένα με ενδιέφερε κυρίως να μάθω αν η εταιρεία υπάρχει. Γιατί στα Κύθηρα όλοι πιστεύαμε ότι έκλεισε. Και απ' όσο γνωρίζω ούτε ο Δήμος Κυθήρων έχει εκπρόσωπο στο Δ.Σ της ΑΝΕΝ όπως προβλέπει το καταστατικό της. Λεπτομέρειες για το πως το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ κατέληξε με τα σινιάλα της ΝΕΛ (χωρίς φυσικά να με στεναχωρεί) και υπό ποιες προϋποθέσεις φιλοδοξώ να μάθω τον επόμενο καιρό.
  4. Δεν είναι διαφορετικό το πλοίο στις δύο φωτογραφίες. Στην αριστερή μπάντα το γκαράζ φθάνει κοντά στη πλώρη γιατί ανεβαίνει η εσωτερική ράμπα και αφήνει χώρο για να στρίβουν τα αυτοκίνητα. Στην δεξιά πάντα του πλοίου υπάρχει το self service του πλοίο. Παλιότερα υπήρχαν και αεροπορικά καθίσματα, αλλά επί ΑΝΕΝ αφαιρέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο εστιατόριο A' class επάνω. Στη θέση του τοποθετήθηκαν επιπλέον τραπέζια του self service.
  5. Η ΑΝΕΝ ζει και βασιλεύει. Σε επικοινωνία που είχα με τα γραφεία (στα οποία σήκωσαν προς έκπληξή μου το τηλέφωνο), με ενημέρωσαν ότι η εταιρεία υπάρχει κανονικά, δεν έχει κάνει καμία διαδικασία εκκαθάρισης ή πτώχευσης ή οτιδήποτε άλλο και ότι απλώς το πλοίο της έχει ναυλωθεί στη ΝΕΛ.
  6. Τελικά αυτό το πλοίο σε ποιον ανήκει; Θέλω να πω ότι η ΝΕΛ το ναύλωσε. Από ποιον το ναύλωσε; Υπάρχει ακόμα η ΑΝΕΝ; Το έχει κατασχέσει κάποιος και ναυλώθηκε από αυτόν; Ρωτάω γιατί ήμουν μέτοχος της ΑΝΕΝ και η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι η εταιρεία έχει κηρύξει πτώχευση και ότι το πλοίο είχε κατασχεθεί...
  7. Δεν θα επεκτείνουν το deck των επιβατών, τουλάχιστον για τώρα. Μέσα στο υπάρχον deck, οι εργασίες έχουν προχωρήσει αρκετά, ενώ εντός τις εβδομάδας έρχονται τα τραπεζοκαθίσματα. Η μόνη προέκταση που έγινε για τους επιβάτες, είναι ένα ανοιχτό deck προς τη πρύμνη, το οποίο φαίνεται και στη φωτό.
  8. Κατοχυρώθηκε. Καλώς όρισε. Καλές θάλασσες να έχει και καλά ταξίδια εκεί κάτω. Όσο για τα Κύθηρα που θα εξυπηρετεί καλά κουράγια γιατί με 13 κόμβους (που σίγουρα μετά τη μετασκευή θα πέσουν πιο κάτω) και με πλωριαίο bow thruster -100w-, θα είναι μακρύ το ταξίδι για την Ιθάκη...Πάντως εντύπωση μου κάνει ότι τελείως συμπτωματικά, το ΥΕΝ στη προκήρυξη των άγονων, απέσπασε τα δρομολόγια της Νεάπολης απο εκείνα του Γυθείου και του Πειραιά ενώ πρόσθεσε ξανά τη Καλαμάτα. Τι έγινε άραγε? Τρία χρόνια τώρα απαιτούνταν 100 κλίνες για να μπορεί ένα καράβι να πάει από τη Νεάπολη στα Κύθηρα και ξαφνικά συνειδητοποίησαν ότι οι κυθήριοι δεν κοιμούνται και πολύ άρα δεν τις χρειάζονται...Και όλα αυτά τα συνειδητοποίησαν αφού πρώτα ένα εξαιρετικά σύγχρονο και αξιόπιστο καράβι πουλήθηκε στους Σουηδούς. Κοίτα να δεις κάτι συμπτώσεις...
  9. Μπα, δεν παίζει. Στην επιστολή προς το Δήμο Κυθήρων, τονίζεται ότι το πλοίο είναι ηλικίας 10 ετών.
  10. Μωρέ και εγώ μαζί σου. Ούτε γω πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα. Το ότι αγοράστηκε όμως το πλοίο είναι βέβαιο και η απορία είναι ποιο πλοίο είναι? και πως είναι?
  11. Με επιστολή τους προς το Δήμο Κυθήρων, δύο επενδύτες (ο ένας από τα Κύθηρα), γνωστοποίησαν την αγορά πλοίου από τη Τουρκία, ηλικίας 10 ετών και ναυπήγησης στη Γεωργία. Το πλοίο είναι RO-RO και θα μετασκευαστεί στην Ελλάδα σε Ε/Γ-Ο/Γ για να δρομολογηθεί την 26η Ιουνίου στη γραμμή Νεάπολη - Κύθηρα. Το όνομα που θα έχει θα είναι ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ. Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω...(π.χ. ποιο πλοίο είναι, καμιά φωτογραφία του, τα ακριβή χαρακτηριστικά του κλπ) YΓ: (1997, ex-Canbulat Pasa)
  12. Όντως μπήκαν αυτές οι πόρτες που λες, οι οποίες ανοίγουν χειροκίνητα αφού πρώτα αδειάσει το υπόλοιπο πλοίο. Επειδή επέστρεψα σήμερα το πρωί από τα Κύθηρα και το αμάξι μου βρισκόταν πίσω από τις πόρτες, περίμενα πάνω από 20 λεπτά για να βγω. Το ερώτημά μου είναι σε τι χρησιμεύουν. Γιατί χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, αν σήμερα πέρασαν 20 λεπτά για να τις ανοίξουν με το υπόλοιπο γκαράζ σχεδόν άδειο, το καλοκαίρι πόση ώρα θα περιμένουν οι επιβάτες στα οχήματά τους? Αν γνωρίζει λοιπόν κάποιος με απλά ελληνικά σε τι χρησιμεύουν ας μας πει, να δούμε και εμείς εάν θα ταλαιπωρούμαστε τσάμπα ή όχι. Εκτός και αν ισχύει το δημοσίευμα στον εφοπλιστή, το οποίο έχει τοιχοκολλήσει το πλήρωμα στην υποδοχή περί άμεσης αντικατάστασής του πλοίου. Γιατί απ' όσο ξέρω το 2006 έκλεισε με χρέη ύψους 3,6 εκ ευρώ για την εταιρεία και ο θεός ξέρει πότε θα βγει ο ισολογισμός του 2007 για να δούμε που θα έχει φθάσει. Με δεδομένο ότι το πλοίο αυτό σήμερα δεν αξίζει πάνω από 2 εκ ευρώ, πως η εταιρεία θα το αντικαταστήσει και άμεσα κιόλας???
  13. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ? Όταν σταμάτησε τη προηγούμενη Δευτέρα, είπαν ότι θα ήταν για 3 μέρες, προκειμένου να κάνει κάποιες εργασίες που δεν μπορούσαν να γίνουν εν πλω. Πέρασαν δύο εβδομάδες και δεν έχει ακουστεί τίποτα ακόμη. Αν κάποιος ξέρει κάτι περισσότερο ας κάνει το κόπο να ενημερώσει. Σε τι στάδιο βρίσκονται αυτές οι εργασίες και πότε προβλέπεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του.
  14. Έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως όταν εγώ έστειλα το post, δεν είχε ανακοινωθεί ακόμη. Και επειδή θα με ρωτήσεις εάν το μάντεψα, σου λέω ότι κατά την επίσκεψή μας την Πέμπτη στο ΥΕΝ, ο υπεύθυνος που μίλησαμε μαζί για να διαμαρτυρηθούμε μας εκμυστηρεύτηκε διακριτικά ότι δεν θα δούμε πλοίο από το Πειραιά μέχρι να επιστρέψει το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ γιατί δεν βρίσκουν κάποιο να βάλουν. Συγνώμη για την άθελη παραπληροφόρησή που παρείχα. Επίσης να σε ενημερώσω ότι το δρομολόγιο του Ταξιάρχης ανακοινώθηκε τη Πέμπτη το απόγευμα ενώ το σημερινό δρομολόγιο του Πρέβελης ανακοινώθηκε το Σάββατο. Ως εκ τούτου ήταν αδύνατο να γνωρίζω. Και κλείνω λέγοντας ότι μέχρι τη Πέμπτη το μεσημέρι η ΑΝΕΚ είχε ανακοινώσει 2 δρομολόγιο προς το Πειραιά για τη προηγούμενη Πέμπτη (το οποίο και έγινε αν δεν κάνω λάθος) και ένα για τη Κυριακή το βράδυ (το οποίο δεν έγινε αν επίσης δεν κάνω λάθος). Θεωρώ λοιπόν δικαιολογημένα τα όσα αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμά μου (εάν προστεθεί και αυτό που υποστηρίζω σε αυτό, περί έλλειψης εισιτηρίων βάση δηλώσεων της ΑΝΕΚ). Ευχαριστώ.
  15. Το ΥΕΝ ενέκρινε τη τροποποίηση των δρομολογίων του ΠΡΕΒΕΛΗ για σήμερα και τη Κυριακή ώστε στην επιστροφή του στο Πειραιά να περάσει από τα Κύθηρα. Αντίθετα δεν εξασφαλίστηκε κανένα δρομολόγιο από το Πειραιά προς τα Κύθηρα διότι όπως μας εξήγησαν στο ΥΕΝ η ΑΝΕΚ υποστηρίζει ότι έχει πουλήσει όλα τα εισιτήρια για τα δρομολόγια αυτά οπότε και να ήθελε να εξυπηρετήσει τα Κύθηρα δεν θα είχε χώρο για οχήματα και επιβάτες. Σήμερα το πρωί λοιπόν πήγαμε και εμείς στα πρακτορεία της ΑΝΕΚ κατά ομάδες και ζητήσαμε ο καθένας από ένα ΙΧ και 3 επιβάτες για Ρέθυμνο για σήμερα, αύριο και το Σάββατο. Θα εκπλαγείτε. Υπήρχαν κενές θέσεις και μάλιστα κατά δήλωση του πράκτορα σε κάποιον από εμάς υπήρχαν και αρκετές. Τώρα ποιος μας δουλεύει, η ΑΝΕΝ, η ΑΝΕΚ, το ΥΕΝ ή και οι τρεις μαζί? ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!! Υ.Σ. Πολλά χαιρετίσματα στον ΥΕΝ Γ.ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ
  16. "Την Δευτέρα 31/12/2007 το Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ δεν θα αναχωρήσει από τον λιμένα Πειραιώς λόγω προβλεπόμενων εργασιών συμμόρφωσης με το άρθρο 10 της 98/18/ΕΚ" Ερώτηση : Μήπως ξέρει κάποιος τι εργασίες είναι αυτές και πόσο καιρό μπορεί να χρειαστεί περίπου για να γίνουν?
  17. Όταν ταξίδευε στη γραμμή Νεάπολη - Κύθηρα, το χρησιμοποιούσα συνέχεια. Μία φορά έπρεπε να περάσουμε 8:00 το πρωί από Νεάπολη - Κύθηρα. Ο καιρός ήταν Βορειος - Βορειοανατολικός 7 και Βορειοανατολικός 8. Ωστόσο επειδή είχε πιάσει στα Κύθηρα φωτιά και έπρεπε να περάσουν ενισχύσεις απέναντι το λιμεναρχείο επέτρεψε τον απόπλου. Δεν μπορώ να σας περιγράψω το ταξίδι αλλά αρκεί να σας πω ότι όταν φθάσαμε απέναντι, ο ένας από τους πυροσβέστες έφυγε με ασθενοφόρο γιατί είχε πάθει σοκ και δεν μπορούσαν να τον συνεφέρουμε. Πάντως είναι γεγονός ότι όταν το πλοίο ταξίδευε στα Κύθηρα, παρ' όλο το μέγεθός του, άντεχε σε πολύ άσχημους καιρούς. Το ερώτημα είναι πιος άντεχε να είναι μέσα!
  18. Ναι τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Μία εβδομάδα δεν έβρισκαν λεφτά και ξαφνικά βρήκαν. Και τέλος πάντων βρήκαν ένα μέρος των χρημάτων. Τι θα γίνει σε λίγες μέρες που υποσχέθηκαν να δώσουν και τα υπόλοιπα? Θα δουλέψει το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ μέσα στο Δεκέμβριο και θα βγάλει λεφτά με ουρά? Το θέμα είναι γιατί είναι άδεια τα ταμεία της εταιρείας. Και σ' αυτό κανείς δεν έδωσε απάντηση ακόμη.
  19. Τα νέα πέφτουν βροχή και αποδεικνύουν ότι όλοι εμείς που εξαρτιώμαστε από το πλοίο αυτό κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου τόσο καίρό. Κανείς μας δεν αναρωτήθηκε γιατί ο Αγαπητός εκλέχθηκε και μάλιστα με τόσους ψήφους στο Δ.Σ, χωρίς να έχει αγοράσει μέχρι σήμερα το 19.3% από την ΑΝΕΚ. Κανείς μας δεν κατάλαβε γιατί στη τελευταία γενική συνέλευση πέρασε η μείωση της αξίας της μετοχής από 3 ευρώ στα 0,69 λεπτά. Κανείς μας δεν αναρωτήθηκε γιατί, η εταιρεία δεν έχει λεφτά στα ταμεία της μετά από θερινή σεζόν και με τις επιδοτήσεις εξοφλημένες (και παράλληλα προσωπικό και καύσιμα απλήρωτα). Η γνωστοποίηση ότι η ΑΝΕΝ εξασφάλισε επιδότηση ύψους 2,7 εκ ευρώ ετησίως για 3 χρόνια για τις γραμμές Πειραιά/Γύθειο/Νεάπολη - Αντικύθηρα - Κρήτη (ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ), ήρθε για να μας ξυπνήσει από τον ύπνο μας και να μας δείξει με το χειρότερο τρόπο ότι εδώ κάτι παίζεται. Και επειδή δεν έχω ακόμη στοιχεία για να κατηγορήσω κανέναν, θα σας πω ένα απλό όνειρο που είδα λίγο πριν ξυπνήσω. Είδα λέει ότι η ΑΝΕΝ κήρυξε πτώχευση, στήθηκε ο πλειστηριασμός και κάποιος εξαγόρασε το πλοίο για ένα κομμάτι ψωμί. Και επειδή κανείς άλλος δεν ενδιαφερόταν για τα Κύθηρα και επειδή η πολυήμερη διακοπή των δρομολογίων είχε οδηγήσει το νησί σε απόγνωση, ήρθε σε συμφωνία με το ΥΕΝ να του παραχωρήσει τα 2.7 εκ ευρώ που έτσι και αλλιώς θα τα έδινε για να επιστρέψει το πλοίο στη γραμμή. Κάτι βαρύ φαίνεται θα έφαγα και βλέπω τέτοια όνειρα. Αλήθεια κάτι τέτοιο εννοούσες πριν φίλε μου Νηρέα όταν μιλούσες για σωτήρες?
  20. Δυστυχώς φίλε μου, το λέω με μεγάλη λύπη γιατί και μετόχος στην εταιρεία είμαι και δουλεύω και κατάγομαι από τα Κύθηρα αλλά μέχρι στιγμής τέλος εποχής μυρίζει. Τώρα εάν γίνει κανένα θαύμα και εμφανιστεί σωτήρας δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι η εταιρεία δηλώνει ότι τα ταμεία είναι άδεια, 3,5 εκ ευρώ χρέη (τουλάχιστον τόσα εμφανίζει στον ισολογισμό της), με απλήρωτο πλήρωμα, απλήρωτα καύσιμα και 300.000 ευρώ (γιατί τόσα έχω μάθει και εγω) για την προσαρμογή του πλοίου στη συνθήκη της Στοκχόλμης νομίζω ότι αρκούν για ένα τέλος εποχής. Το τραγικό είναι ότι κάποιοι στενόμυαλοι επέτρεψαν να πουληθεί το ΑΝΔΡΕΑΣ 2 και δεν το υποστήριξαν για να υποστηρίξουν το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ. Και το αποτέλεσμα τώρα για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα είναι κάτι παραπάνω από τραγικό! Αν σκεφτείς ότι οι περισσότεροι που ήταν να ταξιδέψουν εχθές, σήμερα είναι στη Νεάπολη και περνάνε με ψαρόβαρκες απέναντι. Δεν ξέρω λοιπόν τίποτα για σωτήρες. Αυτό που ξέρω είναι ότι εάν η ΑΝΕΝ, όντως κλείσει τα δύο νησιά μας θα περάσουν μαύρο χειμώνα και έπονται τα χειρότερα.
  21. Μόλις πληροφορήθηκα ότι οι επιταγές της ΑΝΕΝ προς τον ΜΑΜΙΔΑΚΗ που τη προμηθεύει με καύσιμα, διαμαρτυρήθηκαν. Παράλληλα σήμερα ήρθε και η διαβεβαίωση από το ΥΕΝ ότι έχει καταβάλει στην ΑΝΕΝ τις επιδοτήσεις μέχρι και την 31η Οκτωβρίου προς απάντηση στις φήμες που διαδίδονταν εχθές ότι το ΥΕΝ χρωστούσε τις επιδοτήσεις. Ερώτημα λοιπόν: Εάν μετά από θερινή περίοδο όπου κατά κοινή ομολογία το πλοίο δούλεψε πολύ καλά και με τις επιδοτήσεις πληρωμένες, η εταιρεία δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους εργαζομένους, δεν έχει λεφτά να πληρώσει τα καύσιμα και φυσικά δεν έχει λεφτά να πληρώσει την μετασκευή του πλοίου, η ζωή του οποίου λήγει την 31η Δεκεμβρίου με παράταση του ΥΕΝ. Έμενα κάτι μου βρωμάει εδώ. Μήπως βρωμάει και σε εσάς? Μήπως πρέπει να ψάξουμε στις μπαχάμες για κανένα μέλος της διοίκησης??? Ντροπή και αίσχος.
  22. Σε επίσχεση εργασίας προχώρησε το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ την Δευτέρα 05/11/07. Το πλοίο ακινητοποιήθηκε στο Πειραιά και δεν αναχώρησε για τα Κύθηρα όπως ήταν προγραμματισμένο. Τα περισσότερα μέλη του πληρώματος (εκτός από τα υψηλόβαθμα) δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για Σεμπτέμβριο και Οκτώβριο. Αν και ενημερώθηκαν ότι θα πήγαινε στο πλοίο εκπρόσωπος της εταιρείας για να συζητήσει το θέμα μέχρι τις 10:00 μ.μ, κανείς δεν εμφανίστηκε. Πολλοί μιλούν για τέλος εποχής!!!
  23. Για τα Κύθηρα, το ΑΝΔΡΕΑΣ 2 αποτέλεσε πρότυπο και προκάλεσε την γενική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους επιβάτες των γραμμών μας. Δυστυχώς όμως το όνειρο τελείωσε. Η ανικανότητα ορισμένων φορέων να στηρίξουν τέτοιου επιπέδου προσπάθειες ή ακόμη και η "άρνηση" αποδείχθηκαν ανώτερες της ανάγκης των κατοίκων και των επαγγελματιών για ποιοτική συγκοινωνία. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνετέλεσαν είτε αδιαφορώντας είτε προσπαθώντας, να φύγει το συγκεκριμένο πλοίο από την γραμμή. Συγχαρητήρια, στο ΥΕΝ, στην ΑΝΕΚ, την ΑΝΕΝ, το Δήμο Κυθήρων κλπ. Συγχαρητήρια όμως και στους κατοίκους που άφησαν έτσι αυτό το πλοίο να φύγει χωρίς να ασχοληθεί κανείς. Απορώ και αν το έχουν μάθει. Συγχαρητήρια γενικά σε όλους. Άλλη μία επιτυχημένη δρομολογιακή πολιτική απέδωσε καρπούς.
×
×
  • Create New...