Jump to content
Shipfriends

tianci16e

Members
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tianci16e

  1. Στα Μεστά από σήμερα όλα τα πλοία!!! https://www.chiosin.gr/lima-7/
  2. Αληθεύει ότι έπαθε ζημιά στην 1 μηχανή του και θα πάει Πειραιά για επισκευή;
  3. Πρόσκρουση πριν λίγο του πλοίου στην προβλήτα της Χίου,κατά την διαδικασία της πρόσδεσης ,αναμένεται κλιμάκιο του λιμεναρχείου για έλεγχο.
  4. Απέπλευσε τελικά μετα από 3.5 ώρες καθυστέρησης το πλοίο από την Καβάλα εν μέσω έντονων διαμαρτυριών από τους επιβάτες ότι η όλη καθυστέρηση με την άγκυρα ειναι ψεύτικη και ο λόγος είναι να προλάβουν να κάνουν test οι 5 που δεν είχαν.....
  5. το πλοίο αναχώρησε με μια ώρα καθυστέρηση λόγω των 5 ατόμων που δεν είχαν rapid test,και μετά όταν απέπλευσε κόλλησε η αγκυρα,με αποτέλεσμα μετά από αρκετές προσπάθειες να δωθεί η εντολή από τον πλοίαρχο να κοπεί ώστε να μπορέσει να φύγει το πλοίο. Αυτήν την ώρα είναι σε αναμονή της άδειας για τον απόπλου από τον νηογνώμονα και το λιμεναρχείο.
  6. Κολλημένο ακόμα στο λιμάνι της Καβάλας το πλοίο, καταρχας λόγω επιβατών που μπήκαν χωρίς πιστοποιητικό η rapid test,και μετά λόγω προβλήματος στην άγκυρα.
  7. Νέα ήθη εφαρμόζονται από σήμερα στο Νήσος Σάμος,εδώ και χρόνια μου αποστέλλουν κάποιες φορές μικρά δέματα με το πλοίο από τον Πειραιά στην Χιο, με χρέωση της εταιρίας που συνεργάζομαι,και λόγω της ώρας άφιξης του πλοίου στην Χιο ξημερώματα τα έπαιρνα στην επιστροφή από Μυτιλήνη την επόμενη μέρα το βράδυ. Σήμερα για ένα δέμα μου ζήτησαν φορτωτική από την Χίο στην Μυτιλήνη και επιστροφή στην Χιο ,πράγμα που δεν δέχτηκα.
  8. Κάτι ακούστηκε ότι θα αντικατασταθεί από νεότερο πλοίο,ξέρουμε κάτι;
  9. Πρόσκρουση πριν λίγα λεπτά του πλοίου στο λιμάνι της Χίου,στο ύψος του τελωνειου λόγω των ισχυρών ανέμων. Το πλοίο σύμφωνα με το Ραδιο Αλήθεια κατάφερε να δέσει και να ξεφορτωσει αυτοκίνητα και επιβάτες. Η ζημιά σύμφωνα με το ίδιο μέσο δεν είναι μεγάλη.
  10. Μηπως γνωριζει καποιος πληροφοριες σχετικα με το SS PELLA (οτιδηποτε για το πλοιο η το πληρωμα του-καποιο ονομα ισως)που βυθισθηκε το 1964 .το Αμβουργο.Αυτο που ξερω ειναι το ονομα του καπετανιου Ματθαιος Λαμπρου απο την Χιο -οπως και το περισσοτερο πληρωμα- αλλα δυστυχως δεν βρισκεται πια στην ζωη.Οποιος θελει μπορει να εποικοινωνησει μαζι με pm αν δεν θελει να γραψει ονοματα εδω.
  11. Τελικα το βαπορι εφυγε χθες απο την Βενεζουελα για καθαρισμο στο Trinidad και κατοπιν στον αρχικο προορισμο του.
  12. Το πλοιο απο οσο ξερω ειναι να φυγει την Παρασκευη απο την Βενεζουελα με προορισμο το Trinidad για καθαρισμο των υφαλων του.Ολο το πληρωμα παραμενει στο πλοιο.
  13. Συνηθως τετοια δεματα κολουνται στα υφαλα του πλοιου με καποιο τροπο απο δυτες και αφαιρουνται στο λιμανι προορισμου παλι απο δυτες.
  14. Μεγάλη ποσότητα κοκαϊνης που φθάνει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα 400 κιλά εντοπίστηκε κρυμμένη στα ύφαλα ελληνικού πλοίου στη Βενεζουέλα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τις αρχές της χώρας κρατούνται ο Έλληνας πλοίαρχος, ο υποπλοίαρχος και ο α' μηχανικός. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων επισημαίνει για την εξέλιξη της υπόθεσης: "Η ποσότητα κοκαϊνης που φθάνει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα 400 κιλά εντοπίστηκε κρυμμένη στα ύφαλα ελληνικού πλοίου στη Βενεζουέλα. Σύμφωνα με επιστολή, που περιήλθε σήμερα, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, οι τοπικές Αρχές της Βενεζουέλας βεβαιώθηκαν ότι το σημείο στο οποίο βρέθηκαν τα δέματα με την άγνωστη ουσία δεν είναι προσβάσιμο μέσα από το πλοίο. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έλεγχος στους χώρους και τις καμπίνες του Φ/Γ ‘’MARIA L’’, χωρίς να βρεθούν άλλες ύποπτες συσκευασίες. Τέλος, διενεργήθηκε έλεγχος στο πλήρωμα για χρήση ναρκωτικών ουσιών με αρνητικά αποτελέσματα". Πηγη:www.marinews.gr
  15. Το πλοιο Πηνελοπη ακινητοποιήθηκε εξω απο το λιμανι της Χιου Ακινητοποιηθηκε εξω απο το λιμανι της Χιου το Πλοιο Πηνελοπη το οποιο εχει μισθωσει η ΝΕΛ για την αγονη γραμμη. Δείτε το χρονικό της ακινητοποιήσης πιο κάτω 14:00 Το πλοιο ακινητοποιηειται εξω απο το λιμανι της Χιου. Ο καιρος τον παρασερνει προς βορρα 14:15 Μετα απο προσπαθειες του πληρωματος του πλοιου το πλοιο λειτουργει κανονικα 14:30 το πλοιο καταφερνει''λαβωμενο΄΄ απο οτι φαινεται να μπει στο λιμενα της Χιου 14:55 Το λιμεναρχειο Χιου απαγορευσε τον αποπλου του μεχρι να επιθεωρηθει το πλοιο 15:20 Το λιμεναρχειο εδωσε αδεια στο πλοιο να φυγει για Μυτιληνη(μεχρι να ξανασβησει) Πηγη:http://johnmennis.blogspot.com/2011/02/blog-post_6217.html
  16. Και η επιλογη Ομηρος νομιζω καλο θα ηταν να μπει.
  17. Γνωριζει καποιος τι γινεται με το Νησος Θηρα?Αυτην την στιγμη πλεει με την βοηθεια ρυμουλκου προς το λιμανι.
  18. Αντιγραφη απο τον Πολιτη της Χιου: Γυαλιά – καρφιά έκαναν οι επιβάτες το «Λισσός»! Στα όρια της ανταρσίας έφτασαν την Κυριακή τα μεσάνυχτα οι επιβάτες του «Λισσός», όταν ενημερώθηκαν από το πλήρωμα ότι το πλοίο θα προσέγγιζε Σάμο και Ικαρία για να παραλάβει τους επιβάτες που είχαν μείνει από τη μηχανική βλάβη του «Μαρίνα». Έσπασαν βιτρίνες και άλλους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου, που κινήθηκε τελικά χωρίς παρεκτροπή για Πειραιά, έπειτα από εντολή του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.
  19. Αυτη την στιγμη αν δειτε στο AIS CHIOS υπαρχουν 4 πλοια στο κεντρικο Αιγαιο με την ενδειξη SOS.
  20. Μικρη πυρκαια εκδηλωθηκε πριν απο λιγο στο AZAMARA QUEST που βρισκεται στο λιμανι της Χιου στον χωρο που βρισκονται τα πλυντηρια η οποια κατασβεστηκε απο το πληρωμα με την χρηση πυροσβεστηρων χωρις να προκαλεσει ιδιαιτερες ζημιες.
  21. Ναι οντως απο το marinetraffic δεν υπαρχει καλυψη στο σημειο αυτο ενω και για το aischios η καλυψη του ειναι οριακη στο σημειο αυτο δηλαδη αλλες φορες πιανει και αλλες οχι.
  22. Στο http://www.pmi.gr/pmi.gr/aischios.htm τωρα φενεται το πλοιο.Να πω ακομα οτι τον συντονισμο της επιχειρισης τοπικα εχει το πολεμικο Κελευστης Σταμου
  23. Aλλη μια σελιδα με καλυψη για την ωρα την ανατολικη πλευρα της Χιου http://www.pmi.gr/pmi.gr/aischios.htm
×
×
  • Create New...