Jump to content
Shipfriends

marioskef

eMembers
  • Posts

    1,032
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by marioskef

  1. Αν και λογω της προσφατης εμπειριας του στο στενο ειναι λογικο να ειναι υποψηφιο για νεα καθοδο... θεωρω οτι ειναι εντελως ακαταλληλο για το Tangier-Algeciras... Απλα δεν εχει τους κοινοχρηστους χωρους για ενα δρομολογιο που χρειαζεται σαλονια και οχι καμπινες.

     

    Ισως αν η νεα AML αποφασισει να επεκταθει σε μακρυτερα δρομολογια, να το δουμε εκει... 

  2. Η διοικηση εχει αναφερει οτι σκοπευει να αναπτυξει περισσοτερο τη θεση τη στο χωρο της φιλοξενιας...

    Η αληθεια επισης ειναι οτι οι τιμες που επιασε για σποραδες και μαροκο φαινονται να ειναι αρκετα καλες... Αρα σαν πωληση νομιζω ηταν λογικες.

  3. 3 hours ago, jimmyN said:

    Απαντάω στον ευατό μου.
    Ρωτουσα ουσιατικά. Γιατι δυσκολεύομαι να καταλάβω τι αποτιμήθηκε απο αυτην την εταιρεια 100εκ (αν τα μαθηματικα μου ειναι καλα 49% για 49 εκ)

    Δεν αποτιμηθηκε η εταιρεια τοσο... Η ανακοινωση αναφερει οτι πωληθηκε το 49% της εταιρειας και το 100% των 2 πλοιων για 49 εκ. Η ΕπΑττ δεν δινει στοιχεια αλλα κανοντας μια υποθεση εργασιας οτι τα δυο πλοια πωληθηκαν καπου στα 15εκ. (και τα δυο μαζι), Τοτε η εταιρεια (49%) χωρις τα πλοια αποτιμηθηκε περιπου 69εκ.

    Κανοντας μια υποθεση οτι τα 49εκ που ανακοινωθηκαν δεν περιλαμβανουν και αποπληρωμες χρεων της AML, τοτε τα 69εκ για μια εταιρεια χωρις καποιο ουσιαστικο περουσιακο στοιχειο (πλην της θεσης της στην αγορα) θα ελεγα οτι ειναι εξαιρετικο.

    για καποιο λογο δεν μπορω να κανω edit. Με βαση τα παραπανω, το 49% της εταιρειας αποτιμαται καπου στα 34 εκατ. Αυτο οδηγει σε μια αξια για ολοκληρη την εταιρεια στα 69 εκατ (παντα χωρις τα πλοια).

    Αληθεια η ctm  σε τι τιμη αγορασε απο την bank of africa?

  4. Το Κύδων πήγαινε καλά γιατί είχε φθηνό εισητηριο.  

    Αν οι τιμές που ακούγονται (80€) είναι αυτές που θα ακολουθήσει, θεωρώ ότι η αποτυχία είναι δεδομένη... 

    Για ποιο λόγο κάποιος με αυτοκίνητο να μην παει με συμβατικό και καμπίνα (πιο φθηνό). Για ποιο λόγω κάποιος χωρίς αυτοκίνητο να μην πάρει αεροπλάνο? 

     

    Θεωρώ ότι το Πειραιάς Χανιά  v. v. δεν θα δουλέψει πολύ, ειδικά τις μερες που η κοινοπραξία θα εχει ημερήσια. Δεν γνωρίζω για την μήλο... Είναι μια πολύ γρήγορη σύνδεση αλλά πλέον η Μήλος έχει και τα Πάλας. 

     

  5. Καλώς ή κακώς στην Αδριατική (αλλά ακόμη και στο Αιγαίο) τα πλοία χρησιμοποιούνται κυρίως για τη μεταφορά φορτίων (καθώς οι επιβάτες προτιμούν αεροπλάνα). Δεν είναι τυχαίο ότι ο Grimaldi επενδύει σε πλοία που δίνουν έμφαση στα φορτηγά. 

    Για την Αδριατική τουλάχιστον το μέλλον είναι πλοία σαν το sf I και II. 

     

  6. Οι πλευσιμες ωρες των πολεμικων πλοιων ειναι συνηθως πολυ, πολυ μικροτερες των εμπορικων αρα οντως εχουν καταναλωση αλλα αν το δεις συνολικα δεν ειναι πολυ μεγαλη... Σου προσφερουν επισης τη δυνατοτητα αμεσης παρεμβασης.

    Εν κατακλειδι, νομιζω δεν εχεις καταλαβει τι θα πει δις ευρω... και το γεγονος οτι ολο το φορουμ να μαζευτει και να προσφερει το μισθο του σε ολο τον επαγγελματικο του βιο, μαλλον δεν το μαζευουμε αυτο το ποσο

  7. 10 minutes ago, Αρακλειανός said:

    Ας χαζέψουμε λίγο ακόμα το Superfast III καθώς εξωτερικά φαίνεται πλέον πως είναι σχεδόν έτοιμο. Πέρα από το όνομα που είπαμε ότι θα μπορούσε να είχε γραφτεί και καλύτερα, παρατηρώ από όταν έφυγαν οι σκαλωσιές από τον καθρέπτη του, πως και η κάτω γραμμή εκεί που πρέπει να κάνει καμπύλη δεξιά και αριστερά από τον καθρέπτη έχει γίνει λίγο πρόχειρα... Δεν ξέρω βέβαια μπορεί να είναι και η ιδέα μου, αλλά κοιτώντας αυτήν και την ακριβώς από πάνω βλέπω μια διαφορά.

    Ναι είναι στραβοχυμενη... Βέβαια και η πάνω γραμμή είναι λάθος (δες το σημείο τομής του καθρέφτη με τα πλαϊνά) απλώς στην πάνω υπάρχουν τα τζάμια που το σώζουν σαν καλο και συνεχές σημείο αναφοράς 

  8. Αν υποθέσουμε ότι δεν είναι αστείο (και φοβάμαι ότι δεν είναι)... 

    Μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το όνομα? 

    Αν έχω καταλάβει καλά η ανεκ ήθελε να ονομάσει το τωρινό hellenic spirit ως Olympic spirit. ΕΧΩ μείνει με την εντύπωση ότι η ολυμπιακή επιτροπή δεν το επέτρεψε... 

  9. 13 minutes ago, Strofalos said:

    11-12 μύρια κόστισε το Άνεμος +τις μετασκευές του, και αυτό εδώ 18, και προτιμήθηκε η πρώην Ροσέλα από τους Ευγενίδηδες? Λάθος πλοίο επέλεξαν μου φαίνεται..σαφώς ανώτερο το Oslofjorf από την Rosella. Ελαφρώς νεότερο,ελαφρώς ταχύτερο, και γενικά, καταλληλότερο για Δυτικές. 

    Ελαφρως καλυτερο σε ολα του ενδεχομενως... αλλα 50%+ ακριβοτερο... Ειναι καθαρα θεμα budget. Εδω αναλωσαμε ποσα post επιχειρηματολογώντας οτι το Rosella ηταν too much για αυτο που ηθελαν και τωρα λεμε να επαιρναν κατι πιο ακριβο?

  10. Νομίζω η διαφορά με τις κορβετες ειναι ότι τα constellation, αν πραγματικά προχωρήσουν γιατί προσωπικά πιστεύω ότι απλώς ανακινουνται για να κατεβάσουν, θα έρθουν στην καλύτερη μετά από 5 με 10 χρόνια... Άρα μιλάμε για πολύ μελλοντικές πληρωμές... 

  11. Κάποια στιγμή με τόσα πλοία που έχει (και πλέον πολλά από αυτά σε καλή κατάσταση και ποιοτικά) λαμβάνοντας υπόψη ότι σιγά σιγά η ελληνική αγορά φτάνει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, ίσως θα πρέπει να κοίτα και γραμμές εκτός Ελλάδας. 

×
×
  • Create New...