Jump to content
Shipfriends

kardamyla_hios

eMembers
 • Posts

  103
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kardamyla_hios

 1. Μέχρι περίπου το '97, το Άπτερα έδενε στου Τζελέπη και ο κόσμος έμπαινε από αριστερά όπου ήταν η κυλιόμενη σκάλα.
 2. Δε ξέρω για σας, εμένα πάντως μου άρεσε πιο πολύ από το Πολάρις.
 3. Φίλε Μιλτιάδη καλησπέρα ! Επέτρεψέ μου να σου πω το εξής χωρίς καμία απολύτως παρεξήγηση: ( Η απάντησή μου είναι γενική και όχι προσωπική) Φεύγει από την Πάτρα το Ίκαρος των Μινωικών σε ένα από τα πρώτα του ταξίδια. Μετά από κανένα 2ωρο αρχίζουν όλα τα Ελληνικά φαινόμενα (Sleeping bags & Κουβέρτες στα πατώματα για να κοιμηθούν οι επιβατες κατάχαμα και στους αλουέδες με τη σχετική μυρωδιά στο χώρο). Ταξίδεψα επίσης με το Νήσος Χίος όταν ήταν 6 μηνών. Αρκετά καθίσματα ήταν σκησμένα Αυτό τι σημαίνει; Ό,τι τα πλοία είναι ερήπια, σάπια και πρέπει να πάνε για κόψιμο για να ξεβρωμήσει ο τόπος ; Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα 20+ χρόνια που ταξίδευε αξιοπρεπέστατα σε όλες τις γραμμές τις. Ε.Μ.Ψ.
 4. Καλησπέρα και Χρόνια πολλά ! Για δείτε τι βρίσκει κανείς στη διώρυγα ! Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους σας ! Ε . Μ . Ψ .
 5. Πιστεύω πως αυτό το post με τίτλο "Συλλυπητηρια" είναι ενδιαφέρον και το προτείνω σε ψηφοφορία για θέμα του μηνα!
 6. Πιστεύω πως αυτό το post με τίτλο "CHIOS LIBERTY" είναι ενδιαφέρον και το προτείνω σε ψηφοφορία για θέμα του μηνα!
 7. Πιστεύω πως αυτό το post με τίτλο "Απαγωγή εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου" είναι ενδιαφέρον και το προτείνω σε ψηφοφορία για θέμα του μηνα!
 8. Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο έτος σε όλους ! Πάντα γαλήνιες θάλασσες και ο Άγιος Νικόλαος στην πλώρη των ναυτικών μας ! Ε . Μ . Ψ .
 9. Καλησπέρα ! Η εταιρεία έχει 3 πλοία στο σύνολο. Το Lorentzo έχει ναυπηγηθεί στο ναυπηγείο New Century Shipbuilding Co Ltd στην Κίνα το 2005. Έχει άλλα 16 αδελφά πλοία. Από αυτά το ένα (ΑΝΝΙΤΑ) ανήκει στην ίδια εταιρεία. Ε . Μ . Ψ .
 10. Πιστεύω πως αυτό το post με τίτλο "Τέλος εποχής για τον Ελληνικό Νηογνώμονα; (με τις υγειες μας, με αλλα λογια)" είναι ενδιαφέρον και το προτείνω σε ψηφοφορία για θέμα του μηνα!
 11. Καλησπέρα ! Νόμιζα ότι το χρώμα του ζωναριού του είναι χαρακτηριστικότατο. Και όμως είναι το BOA VISTA φωτογραφημένο στο ΝΜΔ από τον υπογράφων. Εμμανουήλ Μ. Ψαρρός.
 12. Ωραία ! Εγώ θα ήθελα πολύ να δω και το αγαπημένο μου ΛΑΤΩ σαν μοντελάκι στο VS ! E . M . P .
 13. Για να δούμε αν έχετε καλή μνήμη ! Μας απασχόλησε πριν από μερικά χρόνια ! Εμμανουήλ Μ. Ψαρρός
 14. Είναι το ZENITH ή το ISLAND STAR ex HORIZON ! ! ! ! E . M . P .
 15. Καλημέρα σε όλη την παρέα ! Τελικά πουλήθηκε για scrap ; Δεν το έχω δει σε κανένα scrap report. Ε . Μ . Ψ .
 16. Καλησπέρα ! Ο μισθός εξαρτάται από τους ακόλουθους παράγοντες: Σημαία πλοίου Υπηκοότητα ναυτικών Εταιρεία Για παράδειγμα ένας Έλληνας Πλοίαρχος σε ένα Panamax με ελληνική σημαία παίρνει περίπου € 8500 - € 9000 το μήνα . Σε ένα αντίστοιχο με ξένη σημαία (π.χ. Κύπρου) παίρνει € 8000 - € 8500 ενώ ο αντίστοιχος Φιλιπινέζος € 5000 - € 6000. Επίπλέον αναλόγως την υπηρεσία στο πλοίο δίνους και ένα επιπλέον bonus. Επίσης υπάρχει και επιπλέον bonus για τις επιθεωρήσεις στα λιμάνια. Βέβαι όλα αυτά εξαρτώνται από της εταιρεία. Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως. Εμμανουήλ Μ. Ψαρρός
 17. Καλημέρα παιδιά ! Στέφανε, τα πειράματα δεν έγιναν στο Ανθή Μαρίνα (Spirit of Free Enterprise), αλλά στο Pride of Free Enterprise σημερινό Oleander που είναι και το τρίτο αδελφάκι της σειράς. Spirit of Free Enterprise Herald of FreeEnterprise Pride of Free Enterprise. Πάντως μου έκανε τρομερή εντύπωση η διαφορά ύψους κύματος μεταξύ 17,5 kts και 18 kts. Πάντως ο ΣΚΑΙ βάζει συνέχεια πολύ ενδιαφέροντα ντοκυμαντέρ. Ε . Μ . Ψ .
 18. Καλησπέρα ! Στο γνωστό μας Σουηδικό site είδα τα παρακάτω πλοία : Hellenic Valor Hellenic Innovator Hellenic Explorer Ξέρουμε τίποτα γι'αυτά τα πλοία; THKS / BRGDS E . M . P .
 19. Ευχαριστώ πολύ πατριώτη για τη φωτογραφία. Απ'ότι βλέπω Κομέτα είναι και αυτό ! Ε . Μ . Ψ .
×
×
 • Create New...