Jump to content
Shipfriends

FINNPARTNER_1966

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by FINNPARTNER_1966

  1. Το πλοίο ΕΙΝΑΙ ελληνικό της Χαλκιδόν η οποία έχει Ελληνικά πληρώματα! Αν σας μπερδεύει το Ήλιον είναι απλά ο πράκτορας της Χαλκιδών (έχει και σχέσεις με τον Α. Βεντούρη)
  2. ΥΓ Μετά από πάνω 50 χρόνια που πρωτοταξίδεψαν και πάνω από 20 που έφυγαν τα τελευταία, υπάρχουν πολλοί που τα θυμούνται. Πόσοι άραγε θα θυμούνται μετά από 10 χρόνια τα διάφορα Ι,ΙΙ.ΙΙΙ.ΙV κλπ? Για να λεμε του στραβου το δικιο.. Το σκεφτομαι κι εγω αυτο... Οπως και να εχει, καλες ή κακες αναμνησεις ολοι εχουμε απο κατι. Οταν ομως αυτο ειναι κατι σαν γραμμη παραγωγης.... Ι ΙΙ ΙΙΙ ΙV... τι να εχεις να θυμασαι, αφου ολα πια θα ειναι ιδια?
  3. Aν και βγαινουμε εκτος Ομηρου... Εχω ακουσει οτι τα Ιταλικα κουναγαν αρκετα σε κακοκαιρια και μυριζαν ασχημα εσωτερικα. Και φυσικα οτι ειχαν παγκους κτλ! Ολοι ομως στην Πατμο, εχουν να λενε για ΜΙΑ ΜΙΜΙΚΑ Λ. που πηγαινε ""σαν κρις κραφτ!"
  4. Φιλε Steven, πιστευω οτι για την εποχη του ηταν αρκετα καλο για αυτο που εξυπηρετουσε. Αρκετα μεγαλο, αρκετους χωρους .... Απο την αλλη, αν το συγκρινεις με αυτα που μπαινουμε και ζουμε εμεις στο σημερα, ε φυσικα και θα φαινεται κατι σαν απο Γκανα... Σενεγαλη... Εχω μιλησει με πιο μεγαλους απο μενα, που θυμουνται κατι Μιαουληδες, Καναρηδες Καραϊσκακηδες... Μπορει να ηταν καρυδοτσουφλα, ομως, εστω και σαν αρνητικες αναμνησεις, τα θυμουνται! Κατι αναλογο με αυτα που γραψαμε εδω. δηλαδη!!
  5. Εγω με το Ομηρος ταξιδευα παλαιοτερα για Πατμο. Αργο καραβι, συγκριτικα με το Ιαλυσος της ΔΑΝΕ. Στα τελευταια του ειχα μπει μεσα και ειχα βγαλει εσωτερικες φωτο. (http://www.faktaomfartyg.se/nissos_kypros_1958_inr_1.htm) Αυτο που δεν ειχα καταλαβει ηταν γιατι σε μια συνεντευξηο Αθηναιος το ειχε χαρακτηρισε ως "τρελο" πλοιο! Ημεροπλοιο ηταν και επαιρνε τραινα στο γκαραζ. Στα ταξιδια για Δωδεκανησα, θυμαμαι τις γραμμες στο γκαραζ, το οποιο ηταν ξυλινο αν δεν κανω λαθος. Δεν θυμαμαι για διαχωρισμο θεσεων, αλλα ειμαι σιγουρος οτι υπηρχε και εκει, οπως σε ολα τα πλοια. Καμπινα θυμαμαι ειχαμε παρει μια φορα κοντα στην πλωρη και χτυπαγε η αγκυρα. Σχεδιαστικα ηταν πολυ ομορφο πλοιο, αλλα... Προτιμω Αριωνα και Σαπφω, και μετα τον Ομηρο (χωρις να ειναι υποδεεστερο των αλλων 2). Το πανω γκαραζ δεν μετασκευαστηκε αργοτερα σε καμπινες επιβατων? Παντως, απο γνωστη μου που δουλευει στη Σαλαμις, δεν εδιναν τις καμπινες κατω απο το γκαραζ, διοτι φυσικα ακουγαν παραπονα για αυτες! Ειχε 2 8 κυλινδρες B&W/8-50VBF-90 οπως λες, με συνολικη ιπποδυναμη 8900 ΒΗΡ. Η ταχυτητα του δεν ξερω ποσο ηταν επι ΝΕΛ, αλλα προς το τελος εκανε καπου στο 12ωρο για Πατμο. Thruster δεν δουλευε τοτε, και εκανε καμποση ωρα να δεσει. Χειριστηρια ειχε στην αριστερη βαρδιολα εξω, και μεσα στη γεφυρα, στη δεξια πορτα! Απο κατασκευης ειχε και πλωριο τιμονι (που αμφιβαλω αν δουλευε μεχρι το τελος) Μεγαλη εντυπωση μου εκαναν κατα τη βολτα μου ως Νησος Κυπρος, τα κουβερτωμενα καταστρωματα. Το μοναδικο πλοιο που ειχα ταξιδεψει ηταν το Λερος της ΔΑΝΕ. Το πλοιο ηταν κατασκευασμενο στην Δανια, στο Helsingør, για λογαριασμο των Σουηδικων Σιδηροδρομων. Η κατασκευη του ειχε κοστισει 26 εκατομμυρια Σουηδικες Κορωνες. Μετα τον παροπλισμο του στη Λεμεσο, ειχα ακουσει οτι θα γινοταν πλωτο μουσειο. Ομως τελικα δεν γλιτωσε, και πουληθηκε για scrap στην Ινδια....
  6. Sigoura den einai nees foto! Afou kai to Amerikanis ma kai to Regent Star (4-2004), pigan India edo kai kairo!!
×
×
  • Create New...