Jump to content
Shipfriends

Panagia Ekatontapiliani

eMembers
  • Posts

    82,421
  • Joined

Posts posted by Panagia Ekatontapiliani

  1. On 2/25/2024 at 12:59 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

    Άλλη μια αγορά ρυμουλκού για τον όμιλο Σπανοπουλο, πρόκειται για το Maquidi Tide (ΙΜΟ Νο: 9410818) που είναι ναυπηγημένο το 2007 στο ναυπηγείο DD στο Beograd της Σερβίας (Yard No: 509617), πάνω σε σχέδια του ναυπηγείου Damen του τύπου Stan tug 2208. Το πλοίο έχει μήκος 22,57 μέτρα και πλάτος 7,90 μέτρα. Το πλοίο φοράει δυο κύριες μηχανές Caterpillar 3512B (2720 BHP), που του δίνουν ταχύτητα 11 κόμβων. Το πλοίο βρίσκεται τραβηγμένο έξω στο ναυπηγείο του Σπανοπουλου στη Σαλαμίνα.

    Το νέο όνομα το Maquidi Tide είναι Protug 40

  2. Η Attica group έχει ζητήσει από το ΥΕΝ την πραγματοποίηση των παρακάτω έκτακτων δρομολόγιων για την περίοδο του Πάσχα από Πειραιά προς Παρο και αντίστροφα με το πλοίο Blue Star 2
    30.4 Μ.Τριτη 23.30 Πειραιά-Παρο 03:20
    2.5. Μ.Πεμπτη 09.00 Πειραιά-Παρο 13.20
    3.5. Μ.Παρασκευη 09.00 Πειρ.-Παρο13.20
    7.5 Τρίτη Πάσχα 15:25 Παρο-Πειραιά 19:55
    8.5 Τετ. Πασχα. 15:25 Παρο-Πειραιά 19:55
  3. Το νεότευκτο ημερόπλοιο του Δρόσου Σαρούκου (Μαμάχα) ρυμουλκούμενο εν πλω προς Κάλυμνο, όπου θα ολοκληρωθεί η ναυπήγηση του.

    Quote

    Είναι το νέο απόκτημα του δραστήριου και ακούραστου Δρόσου Σαρούκου που προσθέτει ακόμα ένα σκάφος στο στόλο του τουριστικών σκαφών του.

    Το σκάφος ναυπηγήθηκε στη Χαλκίδα στο Ναυπηγείο “ΜΑΝΤΖΑΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”, καθελκύστηκε και μετά τις προβλεπόμενες δοκιμές και ελέγχους, ρυμουλκούμενο από Ρ/Κ της οικογένειας Ψαρομπά, βρίσκεται εν πλω προς Κάλυμνο. Στην Κάλυμνο θα γίνουν όλες οι υπόλοιπες εργασίες ολοκλήρωσης της ναυπήγησης του και μετατροπής του σε ένα σύγχρονο ημερόπλοιο. Αμέσως μετά την άφιξη του, ο έμπειρος και πολυμήχανος Μαμάχας με τα απαραίτητα συνεργεία θα ξεκινήσουν τις εργασίες, ώστε το νέο σκάφος, το συντομότερο να είναι πανέτοιμο για ασφαλείς πλόες.

    Το νέο σκάφος θα ονομαστεί “ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΤΑΡ” (το όνομα της μητέρας του Δρόσου)και τα χαρακτηριστικά του είναι:

    Τύπος: Ε/Γ – Τ/Ρ. Θα χρησιμοποιηθεί ως ημερόπλοιο για εκδρομές τους καλοκαιρινούς μήνες

    Υλικό Κατασκευής: GRP

    Ολικό Μήκος: 29 m

    Ολικό Πλάτος: 7 m

    Επιβάτες: 200

    viber_image_2024-04-15_19-06-55-698.jpgviber_image_2024-04-15_19-06-55-053.jpg

  4. On 3/27/2024 at 2:50 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

    Ως προς το δρομολόγιο του πιστεύω ότι θα είναι καθημερινό από το λιμάνι του Πειραιά.

     

    2 hours ago, gtogias said:

    Εγώ πάλι άκουσα για δρομολόγιο από Πειραιά για Κυκλάδες...

    2 άτομα μάλλον έχουν σκεφτεί το ίδιο δρομολόγιο από Πειραιά.

  5. Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο οι εργασίες για την κατασκευή στεγάστρου αναμονής επιβατών, στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας.

    Quote

    Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας, σε δια περιφοράς συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 12 Απριλίου 2024, η κατασκευή ενός ξύλινου στεγάστρου για τις ανάγκες σκίασης και προστασίας των επιβατών στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας. 

    Πιο συγκεκριμένα, ενέκρινε την κατασκευή και τοποθέτηση ενός ξύλινου στεγάστρου, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες σκίασης και προστασίας από την βροχή των επιβατών στον λιμένα της Αίγινας. Το στέγαστρο θα τοποθετηθεί στο ήδη υπάρχον κτιστό (πέτρινο) πεζούλι, που βρίσκεται μετά το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού, με κατεύθυνση προς τον λευκό φανό. 
    Η κατασκευή έχει λάβει άδεια από την Τμήμα Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων.

    Σύμφωνα με την μελέτη, την οποία έχει συντάξει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας, το στέγαστρο θα είναι από ξύλο σε φυσικό χρώμα, με ξύλινες περσίδες στην οροφή, οι οποίες θα έχουν επικάλυψη πολυκαρμπονικού (το πολυκαρμπονικό θα είναι εγκιβωτισμένο στην κατασκευή ώστε να μην είναι εμφανές), σταθερή κατασκευή, αποκλειομένων οποιονδήποτε άλλων κατακόρυφων στοιχείων πλήρωσης του φέροντα οργανισμού της κατασκευής.
    Σε αυτό δεν θα αναρτηθεί ή τοποθετηθεί κανενός είδους μηχανολογικός εξοπλισμός ή άλλες κατασκευές όπως κατακόρυφα πετάσματα ή διαφήμισης προϊόντων.
    Οι εργασίες κατασκευής και τοποθέτησης του στεγάστρου, θα εκτελεστούν από το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου Αίγινας και υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς ο Δήμος Αίγινας διαθέτει τον απαραίτητο εργαλειακό εξοπλισμό αλλά και καταρτισμένο στο σχετικό αντικείμενο προσωπικό, αναφέρει η σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αίγινας.

     

×
×
  • Create New...