Jump to content
Shipfriends

Panagia Ekatontapiliani

eMembers
 • Posts

  80,702
 • Joined

Posts posted by Panagia Ekatontapiliani

 1. On 8/28/2023 at 6:57 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

  Το Superexpress αναμένεται να δεξαμενιστει στη δεξαμενή Πειραιάς ΙΙΙ από τις 19/10/23 έως τις 25/10/23.

  Ο δεξαμενισμός του Super Express μετατέθηκε για τις 03/02/24 έως τις 15/02/24

 2. Σύμφωνα με τα θέματα του ΣΑΣ, βλέπουμε ότι το Χρύσα ζητάει ανάκληση της δρομολόγησης του στη γραμμή Πέραμα Παλούκια για την επόμενη δρομολογιακη περίοδο, έτσι ώστε να πάει στη γραμμή Ρίο Αντίρριο, ενώ ζητάει ανάκληση της δρομολόγησης του για τη φετινή δρομολογιακή περίοδο από τις 2 Οκτωβρίου.

 3. Σύμφωνα με τα θέματα του ΣΑΣ, βλέπουμε ότι το Δημήτριος Σ ζητάει ανάκληση της δρομολόγησης του στη γραμμή Πέραμα Παλούκια για την επόμενη δρομολογιακη περίοδο, έτσι ώστε να πάει στη γραμμή Ρίο Αντίρριο, ενώ ζητάει ανάκληση της δρομολόγησης του για τη φετινή δρομολογιακή περίοδο από τις 2 Οκτωβρίου.

 4. Τραυματισμός επιβάτιδας του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Elite Jet στη Θήρα

  Quote

  Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ELITE JET” σημαίας Κύπρου, για τραυματισμό 30χρονης αλλοδαπής επιβάτιδας.

  Συγκεκριμένα, στην προσπάθεια της να εξέλθει από το εσωτερικό στο εξωτερικό κατάστρωμα του πλοίου, τραυματίστηκε στο αριστερό άνω άκρο.

  Στην ανωτέρω, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του πλοίου, ενώ στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, απ' όπου και εξήλθε.

  Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

   

 5. Δύσκολα πιστεύω ότι θα εγκριθεί η παράταση τών δρομολογίων του για τον Οκτώβριο γιατί είχε εγκριθεί με τρίμηνη δρομολόγηση ως έξτρα πλοίο για την Golden Star Ferries. Εκτός εάν το δούμε να κάνει σκαντζα δρομολόγια με άλλο ήδη δρομολογημένο πλοίο της Golden Star Ferries.

 6. On 5/20/2023 at 10:27 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

  η Διώρυγα θα είναι διαθέσιμη για τη ναυσιπλοΐα από την 1η Ιουνίου 2023 έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2023. Από την 1η Οκτωβρίου οι εργασίες θα μπούνε στο τελικό στάδιο και εκτιμάται ότι τον Φεβρουάριο του 2024 η Διώρυγα θα επανέλθει σε κανονική 24ωρη λειτουργία.

  Η διώρυγα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, οπότε τα έργα θα ξεκινήσουν από την 1η Νοεμβρίου και θα μείνει κλειστή μέχρι τον Μάρτιο του 2024.

 7. Επιστολή για τα ακτοπλοΐκα δρομολόγια από τον Σύλλογο Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων Φολεγάνδρου

  13.jpg14.jpg

  Ουσιαστικά ζητάνε να αλλάξει η προκήρυξη της άγονης γραμμής για τη Φολέγανδρο, έτσι ώστε να γίνεται από πλοίο που θα συνδέει τη Παραναξια (όπως υπήρχε και παλιά τέτοια σύνδεση) αντί για μέσω των Δυτικών Κυκλάδων.

 8. Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου - Τήνου κ. Δωροθέου Β΄, τελέσθηκε ο αγιασμός του ρυμουλκού πλοίου «AIGAION PELAGOS», της ναυτιλιακής εταιρίας MEGATUGS SALVAGE & TOWAGE στο λιμάνι της Τήνου από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό.

  Συμμετείχαν, οι πλοιοκτήτες, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Πλοίαρχος, ο Ύπαρχος, ο Ά Μηχανικός, οι Αξιωματικοί, οι μηχανικοί, οι ναύτες και τα μέλη του πληρώματος.

  Ο Αρχιερατικός προσέφερε στον Πλοίαρχο του ρυμουλκού, εικόνα του Ευαγγελισμού της Μεγαλόχαρης και ευχήθηκε στους πλοιοκτήτες, στον Πλοίαρχο και τα μέλη του πληρώματος, να έχουν ειρηνικούς και ασφαλείς ναυτικούς πλόες.

 9. Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ - Ο/Γ Αγιος Νεκταριος Αιγινας στον Πειραιά 

  Quote

  Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ¨ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ¨ Ν.Π. 10532, ότι κατά τον προγραμματισμένο πλου του από τον λιμένα ν. Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στο σύστημα κλιματισμού, με 137 επιβάτες, 30 Ι.ΧΕ. οχήματα, 03 Φ/Γ και 04 Δ/Κ.

  Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, ενώ το πλοίο αντικαταστάθηκε από το Ε/Γ – Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΑΙΓΙΝΑ» Ν.Π. 12739 προς εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού.

  Το Νήσος Αίγινα συνεχίζει να αντικαθιστά το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας στα δρομολόγια και να παραμένουν ανεκτέλεστα τα δρομολόγια του Νήσος Αίγινα μέχρι και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

 10. Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Υ/Γ Ilida Dolphin στους Παξούς

  Quote

  Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παξών από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΗΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ” Ν.Π. 10603 για βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του «ΑΣΠΡΟΚΑΒΟΥ» ν. Κέρκυρας.

  Το “ΗΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ”, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Κέρκυρας προς τον λιμένα Γαΐου Παξών, κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Παξών, όπου αποβίβασε τους 10 επιβάτες του.

  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης από επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων (Τ.Κ.Ε.Π.) και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

  Οι επιβάτες από τον λιμένα ν. Παξών προς τον λιμένα ν. Κέρκυρας προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

   

 11. Αποβίβαση ασθενούς από το Ε/Γ-Ο/Γ Αικατερίνη Π στην Άνδρο

  Quote

  Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Γαυρίου του Λιμεναρχείου Άνδρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.” Ν.Π. 10668 ότι 36χρονος επιβάτης του πλοίου έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης.

  Στον ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί του πλοίου. Μετά τον κατάπλου στον οικείο λιμένα, ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, ενώ το Ε/Γ-Ο/Γ αναχώρησε προς εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

   

×
×
 • Create New...