Jump to content
Shipfriends

Panagia Ekatontapiliani

eMembers
 • Posts

  77,320
 • Joined

Posts posted by Panagia Ekatontapiliani

 1. Απόφαση προκήρυξης ανοικτού δημόσιου διεθνή επαναληπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας μέχρι 31/10/2023. Οι γραμμές είναι οι εξής:

  1) Χίο Ψαρά.

  2) Χίο Οινούσσες.

  3) Καβάλα Λήμνο Μυτιλήνη Χίο Βαθύ Άγιο Κήρυκο.

  4) Καβάλα Λήμνο Μυτιλήνη Χίο Καρλόβασι.

  5) Θεσσαλονίκη Λήμνο Μυτιλήνη Χίο Βαθύ.

  6) Πειραιά Σαντορίνη Ανάφη Κάσο Κάρπαθο Διαφάνι Χάλκη Ρόδο 

  7) Πειραιά Σαντορίνη Ανάφη Σητεία Κάσο Κάρπαθο Διαφάνι Χάλκη Ρόδο 

  😎 Πειραιά Σαντορίνη Ηράκλειο Σητεία Κάσο Κάρπαθο Ρόδο.

  😎

  9) Κέρκυρα Διαπόντια Νησιά

  10) Πίσω Λιβάδι Πάρου Αγία Άννα Νάξου 

  11) Παξοί Αντίπαξοι 

 2. Όπως είχα προβλέψει σωστά το Joy Star θα είναι το πλοίο που προσωρινά θα καλύψει τη γραμμή Πάτμο Λειψοί Αρκιοι Αγαθονήσι Πυθαγόρειο. Ενώ για τη γραμμή του Ζέφυρος προτάθηκε το Λέρος Εξπρές που βρίσκεται σε επισκευή αυτή τη περίοδο.

 3. Το MyStar ολοκλήρωσε τα sea trials του και αναμένεται να παραδοθεί τη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου. Τη Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου αναμένεται να αναχωρήσει από το ναυπηγείο της Rauma και θα πάει στο παλιό λιμάνι του Ελσίνκι την επόμενη ημέρα. Το πλοίο αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγια του την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου.

 4. Επακούμβηση των Ε/Γ Lesvos με το Ε/Γ Erturk στην Χίο

  Quote

  Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «LESVOS» σημαίας Τουρκίας, στην προβλήτα τελωνείου Χίου, επακούμβησε ελαφρά με το πρυμναίο του μέρος, την πρύμνη του ελλιμενισμένου Ε/Γ πλοίου «ERTURK» σημαίας Τουρκίας, στον λιμένα ν. Χίου, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στα έξαλα αμφότερων των πλοίων.

  Το «LESVOS» εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο, από τον λιμένα Τσεσμέ Τουρκίας στον λιμένα Χίου, με 357 επιβάτες, 03 Ι.Χ. και 01 Φ/Γ όχημα, ενώ το «ERTURK» ήταν κενό επιβατών.

  Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν διαπιστώθηκαν υλικές ζημιές σε μεταφερόμενα οχήματα.

  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους των εν λόγω πλοίων, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους τους.

   

 5. On 10/10/2022 at 9:28 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

  Το ρυμουλκό Sea Lord (IMO No: 8325119) έφερε ρυμουλκούμενο από το Las Palmas, το Polar S (ΙΜΟ Νο: 6905745), που θα παραλάβει το Χρήστος XLI σε λίγη ώρα για να το πάει στο ναυπηγείο του Σπανοπουλου στη Σαλαμίνα. Το πλοίο ήρθε στο Πειραιά σαν ενδιάμεσος σταθμός πριν οδηγηθεί στη φλόγα του διαλυτή.

  Ιδού η απάντηση στην απορία σου 

 6. Σύμφωνα με το News-Politics.gr, ο δήμαρχος Λειψών ο κ. Φώτης Μάγγος δήλωσε ότι αποφασίσθηκε να προκηρυχθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος δύο γραμμές ως εξής: 1)Πάτμος-Λειψοί-Αρκιοί-Αγαθονήσι-Πυθαγόρειο, 4 φορές την εβδομάδα δηλαδή το δρομολόγιο και 2) δρομολόγιο όπως το εκτελούσε το Ζέφυρος.

  Όπως μας εξήγησε ο κ. Φώτης Μάγγος, ο λόγος που γίνεται αυτό είναι γιατί δεν υπάρχει άλλο πλοίο διαθέσιμο με τα χαρακτηριστικά του Νήσος Κάλυμνος που να μπορεί να εξυπηρετήσει τη γραμμή, με το συγκεκριμένο τίμημα, όπως προβλέπει ο νόμος. Αυτό, ως λύση προσωρινή, ικανοποιεί τους δημάρχους των 5 εμπλεκόμενων νησιών. Παράλληλα όμως ζήτησαν να γίνει άμεσα νηοψία, ώστε να εκτιμηθεί η ζημιά του πλοίου και ο χρόνος αποκατάστασης, και «να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις στην κατεύθυνση της πλήρους και όσο το δυνατόν γρηγορότερης εξυπηρέτησης των αναγκών των νησιωτών μας και κυρίως της ασφάλειας κατά τις μετακινήσεις τους».

  Στην επικοινωνία που είχαμε, ο δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι , πριν το Σ.Α.Σ  έγινε διερεύνηση από την ΑΝΕΚ και τον πρόεδρο της κ. Γιώργο Θανάτση για τις γραμμές και τις δυνατότητες των πλοίων. Αν όλα πάνε καλά, είπε ο ίδιος, και δεν υπάρξει πρόβλημα με τα πιστοποιητικά των πλοίων, όλη η γραμμή θα εξυπηρετηθεί, από Κάλυμνο μέχρι Σάμο , με άλλες δυο, κι αυτό γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς μια και τα διαθέσιμα πλοία δεν μπορούν να κάνουν πάνω από 80 μίλια.

  https://soundcloud.com/user-825870460/fotis-maggos

   

 7. Το Henrika Schulte (ΙΜO No: 9535163) είναι ναυπηγημένο το 2011 στο ναυπηγείο Hyondai Samho Heavy Industries Co Ltd στο Samho της Νότιας Κορέας (Yard No: S509). Το πλοίο έχει μήκος 275.07 μέτρα και πλάτος 40.04 μέτρα και ανήκει στην Bernhard Schulte KHG LP. Το πλοίο φοράει μια κύρια μηχανή MAN B&W K98ME-C (51.458 KW), που του δίνουν μέγιστη ταχύτητα 23,50 κόμβων και έχει χωρητικότητα 5605 TEU. Προηγούμενο του όνομα είναι MOL Glide

 8. Το σκάψιμο είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι από το ύψος που δένουν τα μικρά τζετακια της Seajets πλώρα από την θέση του Worldchampion Jet και πέρασαν μπροστά από τις προβλήτες στον Άγιο Σπυρίδωνα και έχουν φτάσει στην Ε8 πύλη.

 9. Συνεχίστηκαν για 4η ημέρα οι υποβρύχιες εργασίες από το καταδυτικό συνεργείο του Δημήτρη Νυστάζου στο πλοίο «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ», που είναι πλαγιοδετημένο στο λιμάνι της Καλύμνου, για την προσωρινή αποκατάσταση των 2 ρηγμάτων αλλά και άλλων ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση του σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Τελένδου, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

  Μετά την ολοκλήρωση τους και την Επιθεώρηση που θα πραγματοποιηθεί ,το πλοίο ρυμουλκούμενο θα μεταφερθεί στον Πειραιά για επισκευή.

   

×
×
 • Create New...