Jump to content
Shipfriends

enas chiotis

eMembers
 • Posts

  6,449
 • Joined

Everything posted by enas chiotis

 1. Sold out το Αριάδνη Παρασκευή από Πειραιά και επιστροφή Κυριακή από Λέσβο σε όλες τις θέσεις. Ετήσιο προσκύνημα των οπαδών της Ρόμα στον Ταξιάρχη.
 2. Nο 15. Βόλος-Σίγρι-Μεστά Χίου- Καστέλλι. Είπαμε ενδεικτικό το δίκτυο για τα μάτια του κόσμου αλλά και ένα 5χρονο να έβαζαν, καλύτερες συνδέσεις θα πετύχαινε. Ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε καποια εταιρεία να trollαρει και να δηλώσει δρομολόγια σε καποια απο τις γραμμές, πχ Ικαρία - Σάμο, ξεβολεύοντας καποια άλλη. Νομίζω η τελευταια που το έκανε ήταν η ΝΕΛ, και το Μυτιλήνη έμεινε στο Καρλόβασι για αξιοθέατο. Και φυσικά το ερώτημα είναι με ποια κριτήρια δε βγαίνουν όλες οι γραμμές που έχει η πρόσκληση αποκλειστικής ανάθεσης στον επόμενο γύρο σαν επιδοτούμενες;
 3. Η αλλαγή σημαίας πρακτικά τι σημαίνει; Παίρνουμε χαρτιά για να συνεχίσουμε το έπος ή συνοδεύεται και από αλλαγή πλοιοκτησίας;
 4. Aπο τα δρομολόγια του Ιουνίου της γραμμής δεν έχει ανέβει ακόμα αυτό της Παρασκευής από Πειραιά. Περιμένουμε καμμία άγονη (Ψαρά) για υπογραφή;
 5. Ο Διαγόρας ήδη για Μ.Πέμπτη διαθέτει θέσεις μόνο στην Οικονομική.
 6. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ψαρών στην Αλήθεια, μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να επανέλθει το πλοίο.
 7. Προσωπικά είχα ακούσει για παραλαβή του νέου πλοίου κατά το Μάη, αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.
 8. Σήμερα έξω απο τον καταπέλτη ήταν ένα φορτηγάκι φορτωμένο με μια υδραυλική μπουκάλα (του καταπέλτη;)
 9. Εδώ και αρκετό καιρό έχει φύγει ένα κομμάτι από το ζωνάρι του πλοίου πλώρα και δεξιά, κάτω από το όνομα. Έχουν παραμείνει οι λαμαρίνες που το στήριζαν πάνω και κάτω, και είναι εκτεθειμένες στον καιρό. Όχι οτι είναι δομικό στοιχείο του βαποριού, αλλά κανει μπαμ απο μακρυά στην όψη.
 10. Έφτασε ο Πελαγίτης Μεστά, βγήκαν τα μηχανήματα για να κάνουν χώρο να βγουν τα φορτηγά με τα ευπαθή προιόντα, δε βγήκε τίποτα άλλο, τα ξαναφόρτωσε και τα πάει στο λιμάνι της Χίου. Έτσι κι αλλιώς τα Μεστά είναι για τα εύφλεκτα, οπότε τα μηχανήματα μπορούν να βγουν και στη Χίο. Ευτυχώς που φτάνει και ορθόδοξη ώρα, να το περιμένουν το πλοίο με τον αγιασμό της ημέρας.
 11. Μπορεί να πάρει διαγωνισμό χωρίς ενημερότητα ή/και χωρίς πλοίο;
 12. Πάντως για να βάλει τον καταπέλτη πρύμα πρέπει να σηκώσει το γκαραζ, αφού από τις φωτό που ανεβάζει το ναυπηγείο, από τσιμινιέρα και πρύμα είναι πολύ χαμηλό.
 13. Από αύριο περιμένουμε την έναρξη των έργων για τη νέα δομή μεταναστών στο Θόλος. Συνεπώς χρειάζονται ένα πλοίο για τη μεταφορά των μηχανημάτων ή/και ένα άλλο με καμπίνες για τα ΜΑΤ και κλειστό το AIS. Κάνει λάθη για να μάθει vol. 2
 14. Εγώ απορώ αυτές οι μεταφορικές στη Μυτιλήνη πως βγάζουν άκρη που φτανουν μετά τις 10:00 δυο φορές τη βδομάδα. Γιατί, έτσι κι αλλιώς ο κόσμος της Μυτιλήνης δε νοιάζεται τι ώρα φτάνει.
 15. Και εντελώς τυχαία, μετά την πρώτη άφιξη του πλοίου στη Σμύρνη και μετά τη δεύτερη, έχουμε άφιξη στη Χίο βάρκες με παρανόμως εισελθόντες αλλοδαπούς, μετά από αρκετό καιρό μηδενικών ροών. Φυσικά, δεν επιλέχθηκε σαν τερματικός σταθμός για το πλοίο ο Τσεσμές, αλλά η Σμύρνη, που είναι πιο μακρυά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Btw, υπάρχει σε κανένα σύστημα δρομολόγιο ή σε σελίδα πρακτόρων; Για να συγκρίνουμε τιμές και ωράρια.
 16. Τα αρχαία ερείπια του ταινιόδρομου που έπεσε με το σεισμό υπάρχει περίπτωση να φύγουν στον αιώνα που διανύουμε; Είναι τραγικό η πρώτη και τελευταία εντύπωση του επιβάτη/επισκέπτη να είναι αυτή η εικόνα.
 17. Και από τότε δε μας έχει δώσει το ναυπηγείο ανταπόκριση από τις εργασίες της πλώρης.
 18. Να αναφέρουμε ότι το περασμένο Σάββατο μετέφερε το νέο μητροπολίτη Θήρας, μετά της κουστωδίας, για την ενθρόνιση στο νησί. Καταπέλτη με ροδοπέταλα δε θυμάμαι να έχουμε δει πολλές φορές.
×
×
 • Create New...