Jump to content
Shipfriends

Nick the Greek

Supermoderators
  • Posts

    30,149
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Nick the Greek

  1. Ένα ακόμη από τα άσωστα ρυμουλκά που υπάρχουν ανα την ελληνική επικράτεια, είναι το Δελφίνι 1 που φαίνεται να απασχολείται στα έργα επέκτασης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Κατασκευή 1980 στα ναυπηγεία Damen(3418), κατά πάσα πιθανότητα επάνω σε ημιτελές σοβιετικό κύτος με όνομα Atlas. Το 1991 μετονομάζεται σε Ancor και ήδη από το 1998 είναι σε ελληνικά χέρια με το τωρινό του όνομα. Παραδόξως δεν το είχαμε πετύχει ποτέ ως τώρα. Τα στοιχεία του πλοίου προσφορά του Shipspotting.

  2. Να πάρουμε μια γεύση και από τις καινούριες προβλήτες στην Ηγουμενίτσα, που φαίνεται δεν θα αργήσουν να παραδωθούν. Να πω την αλήθεια με το μάτι τουλάχιστον, δεν μου φαίνονται να έχουν μεγάλο μήκος. Αλλά ΟΚ, μπορεί να απατώμαι.

  3. Μέχρι νωρίτερα σήμερα το πρωί το πλοίο βρισκόταν στο ναυπηγείο Τάλως στην Ελευσίνα. Αυτήν τη στιγμή περνά έξω από τα φανάρια του κεντρικού λιμανιού και πάει για δοκιμαστικό πλού.

  4. Συνάντηση με τον Κύδωνα στο στενό της Κέρκυρας, σε ένα πολύ μουντό σκηνικό. Το πλοίο έχει αποπλεύσει από την Ηγουμενίτσα για το Μπρίντιζι στην ώρα του, αντιθέτως με το Hellenic Spirit επάνω από το οποίο έχουν τραβηχτεί οι εν λόγω φωτογραφίες.

  5. Σωστά. Στο youtube υπάρχει ένα επεισόδιο της εκπομπής "Στέκια" που αναφέρεται στους επαγγελματίες οδηγούς. Και εκεί μιλούν ένας-δυό που εξιστορούν διάφορα ευτράπελα από τις αποστολές που έκαναν τω καιρώ εκείνω σε αυτά τα μέρη.

  6. Οι αγγλόφωνοι έχουν μια έκφραση που αντικατοπτρίζει απόλυτα την κατάσταση με την απεργία αυτή. Λέγεται "box-ticking exercise". Με άλλα λόγια είναι σα να έχεις μια λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνεις και δίπλα σε αυτά υπάρχει ένα που λέγεται "απεργία την Πρωτομαγιά". Και όταν το κάνεις εκπληρώνεις την υποχρέωσή σου και βάζεις δίπλα ένα σύμβολο που υποδεικνύει πως έβγαλες την υποχρέωση. 

  7. 40 minutes ago, SuperRunner said:

    Όσο για την επιδότηση με τα λεφτά μας, τι να κάνουμε..μόνοι μας πάμε στις κάλπες, δε μας σπρώχνει κανένας με το ζόρι. Ορθά λοιπόν επιδοτούνται κάποιες γραμμές που σύμφωνα με πολλούς από εδώ μέσα δε θα έπρεπε να επιδοτούνται. Πετάξτε αυτή τη καραμέλα, έχει παλαιώσει. Υπουργείο και ναυτιλιακές κάνουν τη δουλειά τους κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

     

    Το ότι ψηφίζουμε τον ΧΥΖ δε σημαίνει πως πρέπει να είναι υπεράνω κριτικής, αλλά ούτε και το ότι οφείλουμε να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα αποφάσεις του που πιθανόν να είναι είτε λανθασμένες, είτε υποκινούμενες από συμφέροντα που σίγουρα δεν είναι δημόσια. Με την κατάργηση της 35ετίας βλέπουμε ιστορικά αύξηση και των επιδοτήσεων σε ποσό(κάτι λογικό ως ένα σημείο) αλλά κυρίως αύξηση και των επιδοτούμενων γραμμών. Και κάπου πρέπει να μπεί ένα φρένο διότι ένα καλό ποσοστό δεν θα έπρεπε να υπάρχει ή να υπάρχει με διαφορετική μορφή.

     

    Δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος εκεί έξω που δεν βλέπει πως ο τρόπος με τον οποίο επιλέγονται οι γραμμές, γίνεται η ανάθεσή τους και κατόπιν η διαχείρισή τους, είναι διάτρητος. Οι πρακτικές της τελευταίας 20ετίας(για να πιάσω από την κατάργηση και μετά) είναι από εγχειρίδιο διαφθοράς. Τι να θυμηθώ, το Κύμη - Σκύρο - Μουδανιά? Τέλος πάντων. Δεν χρειαζόμαστε μια ακόμη επιδοτούμενη γραμμή για να πούμε πως υπάρχει, χρειαζόμαστε ριζική ανανέωση των υπαρχόντων και του νομικού πλαισίου. Φυσικά και της εφαρμογής του.

  8. On 5/27/2019 at 7:21 PM, Nick the Greek said:

    Εδώ έχουμε μια γνώριμη σιλουέτα στον Πειραιά, επισκεπτόταν το μεγάλο λιμάνι σαν Gracechurch Comet από το 2002 οπότε και χτίστηκε αλλά και αργότερα στο σύντομο χρονικό διάστημα που πήρε το όνομα Susan Borchard. Μετά έγινε Magellan Comet αλλά από το 2012 ονομάζεται Star Comet(IMO 9242586). Γνώριμο design του ιστορικού ναυπηγείου Sietas(1197) με μηχανή Caterpillar. Οι πλοιοκτήτες του λέγονται Reederei Foroohari.

     

    Ιδού το Star Comet και στη Σύρο από τον @Giannis P

  9. 4 hours ago, SuperRunner said:

    Η Κρήτη και οι Κυκλάδες το θέλουν αυτό το δρομολόγιο. Υπάρχει μεγάλη κίνηση φορτηγών και εμπορευμάτων. Η Κρήτη τροφοδοτεί όλη τη Βόρειο Ελλάδα χειμώνα καλοκαίρι.

     

    Νομίζω είναι λιγάκι παρατραβηγμένο να μιλάς εκ μέρους όλης της Κρήτης και όλων των Κυκλάδων. Όπως και να έχει η Σύρος και η Μύκονος έχουν τέτοια σύνδεση και με Θεσσαλονίκη και με Καβάλα όλο το έτος, οπότε όλες οι υπόλοιπες Κυκλάδες μπορούν να συνδεθούν μέσω των δύο αυτών νησιών, στην χειρότερη περίπτωση. Δεν χρειάζεται να έχουν όλα τα νησιά απ' ευθείας σύνδεση με όλα τα μέρη της Ελλάδας. Πέραν τούτου, αν ήταν τέτοιο χρυσωρυχείο η γραμμή αυτή, κάτι μου λέει πως δε θα την είχαν σταματήσει ποτέ και θα έβαζαν πλοία έστω και για δυό μήνες το καλοκαίρι, όσοι κατά καιρούς την έχουν εξυπηρετήσει.

     

    Τέλος πάντων, ας βάλει όποιος θέλει πλοίο αλλά χωρίς τα χρήματα του κράτους και κατ' επέκτασιν τα δικά μας.

     

    ΥΓ: Σχεδόν όλες οι αγορές, ανεξαρτήτως προιόντος και υπηρεσίας είναι κάτι το δυναμικό. Αλλάζουν τα δεδομένα, οι άνθρωποι, το νομικό πλαίσιο, η τεχνολογία, όλο το οικοσύστημα γύρω από αυτές. Το ότι κάτι δούλευε πρίν 2-5-10-20 χρόνια, δε σημαίνει πως θα δουλέψει και τη σήμερον ημέρα.

×
×
  • Create New...