Jump to content
Shipfriends

Nick the Greek

Supermoderators
 • Content Count

  19,015
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Nick the Greek

 1. Δεν ξέρω πως συγκρίνεται με παρόμοιες χωρητικότητες αλλά εγώ βλέπω κατανάλωση περίπου 16 τόνους το 24ωρο για 15.5 κόμβους ταχύτητα. Φαίνεται πως οι Ιορδανοί δε την πάλευαν να το παραλάβουν στη Βόρεια Ευρώπη χειμώνα καιρό και φαίνεται πως τους το κατεβάζουν οι Σουηδοί, το πλοίο εκπέμπει ακόμη με το τωρινό του όνομα και Σουηδική σημαία.

 2. Το Gute το βλέπουμε στη Μεσόγειο σε ταξίδι από το Santander της Ισπανίας για το Port Said της Αιγύπτου. Δε φαίνεται να έχει αλλάξει ιδιοκτησία το πλοίο, άρα φαντάζομαι μιλάμε για κάποια ναύλωση.

 3. Επιστροφή στο Karlshamn - Klaipeda για το πλοίο, το βλέπω πάντα στα 21-21.5 μίλια. Κι επειδή βάλαμε αρκετή Μεσόγειο σήμερα, να γυρίσουμε πίσω στο καλοκαίρι του 2016 κατά τη διάρκεια της ναυτικής εβδομάδας του Κιέλου για να δούμε άλλη μια άποψη του πλοίου με την παλιά φορεσιά της DFDS.

 4. Όσον αφορά την κίνηση, δεν έχω ακριβή στοιχεία αλλά σκέψου το εξής: Η Grimaldi ανάμεσα σε Ιταλία και Ισπανία χρησιμοποιεί τις 2 -επιμηκυμένες- Κρουιζάρες, 1 ropax στη γραμμή Σαβόνα - Βαρκελώνη και άλλα 5-6 roro, τελευταία φορά που τα μέτρησα. Για να χρησιμοποιεί 8-9 πλοία ανα πάσα στιγμή, προφανώς υπάρχει πολύ φαί. Όσες φορές έχω πετύχει πλοία της γραμμής ειδικά στη Βαρκελώνη, την Civitavecchia και στο Λιβόρνο, έχω πάθει πλάκα από τον όγκο της κίνησης. Υποθέτω πως λόγω χωρητικότητας θα μειωθεί ο αριθμός των πλοίων και θα πάνε κάποια σε άλλες γραμμές έτσι ώστε τα μεγάλα να γεμίζουν σίγουρα. Εν τω μεταξύ είναι και μονοπώλιο στη γραμμή(εκτός από 1-2 δρομολόγια την εβδομάδα της GNV από τη Γένοβα), με αυτόν θα πάνε όλοι οι πελάτες.

   

  Πρίζες για ψυγεία δεν πρόσεξα αλλά θα έχει σίγουρα. Μεγάλο κομμάτι της κίνησης είναι είδη διατροφής.

 5. Ευχαριστούμε πολύ για το link. Να σου πω την αλήθεια, πέρα από τα εντυπωσιακά από αέρος πλάνα με απογοήτευσε υπό την έννοια ότι περίμενα πολύ περισσότερα πλάνα από το εσωτερικό και επίσης με απογοήτευσε το ότι ο Πλοίαρχος μίλησε 30 δευτερόλεπτα και μετά μίλησαν μόνο οι πλοιοκτήτες και τα στελέχη τους. Εντάξει όμως, δε θα έπρεπε να περιμένω κάτι διαφορετικό από τη στιγμή που η συγκεκριμένη παραγωγή είναι προφανώς κατά παραγγελίαν των πλοιοκτητών.

   

  Το πλοίο είναι απλά γιγαντιαίο, το βλέπει κανείς ειδικά στο σημείο που είναι δίπλα του το Eurocargo Patrasso που είναι νταμάρι το ίδιο. Η φράση όμως του διευθυντή του τμήματος Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της εταιρείας, τα λέει όλα, ήθελαν κάτι που να μεταφέρει τα διπλά και να καίει το ίδιο με τα υπάρχοντα πλοία τους. Τμήμα Εξοικονόμησης Ενέργειας, τι είπα τώρα ε? Για τις ελληνικές εταιρείες εξοικονόμηση ενέργειας είναι αυτό που βάζουμε με σελοτέηπ ένα χαρτί στην πόρτα του καμπινέ που λέει "σβήστε το φώς όταν βγαίνετε" :D:D. Νομίζω καταλαβαίνει κανείς αυτό που έχω πεί τόσες φορές για την παρωχημένη οργάνωση των ελληνικών εταιρειών και για το πως είναι ακόμη εγκλωβισμένες στο παραδοσιακό setup που το marine πλακώνεται με το τεχνικό για το ποιός φταίει για τη βλάβη:D.

   

  Μέτρησα 10 γραμμές φόρτωσης στο πλάτος, φαίνεται ότι ο αριστερός καταπέλτης είναι για τα 2 πιο ψηλά ντέκ ενώ ο κεντρικός για τα 2 πιο κάτω και το υπόγειο. Αξίζει επίσης να παρατηρήσει κανείς και πόσο περιορισμένες είναι οι υποδομές του Livorno. Ο χώρος φόρτωσης γύρω από το πλοίο ασφυκτιά, πρέπει να πέφτει τρελό μποτιλιάρισμα όταν είναι 2 πλοία εκεί και φορτωεκφορτώνουν, είδατε επίσης πως ο δεύτερος καταπέλτης ήταν αδύνατο να πέσει. Να μην πω για τον πολύ περιορισμένο χώρο στο κανάλι, οι κινήσεις του πλοίου εκεί μέσα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά μελετημένες, δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Εν τω μεταξύ, το Eco Valencia ξεκίνησε ήδη δρομολόγια ανάμεσα στο Livorno, την Barcelona, τη Valencia και τη Savona.

 6. Για να μην πληκτρολογώ πολύ και μου χαλάνε τα νύχια, μας τα λέει εδώ ο DNV GL. Η αναβληθείσα MEPC 75 του περασμένου Μαίου, έγινε τελικά remotely στο τέλος του περασμένου μήνα και είχε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ. Εγώ θα σταθώ στο κομμάτι του Energy Efficiency Existing Ship Index(EEXI) το οποίο και εφ' όσον υιοθετηθεί από την MEPC 76 τον Ιούνιο του 2021, θα γίνει πραγματικότητα την 1η Ιανουαρίου του 2023. Τι είναι αυτό?

   

  Με πολύ απλά λόγια είναι μια διαδικασία μέτρησης και αποτύπωσης του ενεργειακού προφίλ του κάθε μη νεότευκτου πλοίου(για τα νεότευκτα υπάρχει το EEDI) που θα φαίνεται στο ΑIPPC(International Air Pollution Prevention Certificate) του, δε θυμάμαι αν στα φέρρυ αυτό περιλαμβάνεται στο Safety Certificate να είμαι ειλικρινής. Το ενεργειακό αποτύπωμα αυτό θα κρίνεται από A εώς E και πλοία που θα υστερούν στο κομμάτι αυτό θα πρέπει να προβαίνουν σε συγκεκριμένες κινήσεις για την συμμόρφωσή τους, σύμφωνα με το SEEMP(Ship Energy Efficiency Management Plan) που θα υποχρεούται να έχει το κάθε πλοίο. Το SEEMP θα είναι υποχρωτικό για όλα τα πλοία πάνω από 400 τόννους gross και θα ξεκινήσει από την πρώτη ετήσια επικαιροποίηση του AIPCC μετά την 1η Ιανουαρίου του 2023. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κρατήσετε είναι το CII(Carbon Intensity Indicator), αυτός ο δείκτης θα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το ενεργειακό αποτύπωμα και θα υπάρχει σε πλοία άνω των 5 χιλιάδων τόννων gross. Αυτά όλα υπό έκγριση και υποκείμενα σε αλλαγές.

   

  Δε μπαίνω σε περαιτέρω λεπτομέρειες για να είναι απλό και κατανοητό το πράγμα. Όλα αυτά είναι κομμάτια της πορείας του ΙΜΟ πρός τους περιβαλλοντικούς στόχους που έχει θέσει και που έχω αναφέρει νωρίτερα σε αυτό το θέμα, τελικός στόχος η εξάλειψη των greenhouse gases(GHG). Βέβαια, την ίδια στιγμή η πίεση στον ΙΜΟ αυξάνεται τόσο από κυβερνήσεις, μεμονωμένες ή ΕΕ, αλλά και από industry groups όπως οι τράπεζες και οι ναυλωτές/ιδιοκτήτες φορτίων. Οπότε δεν αποκλείω καθόλου οι στόχοι του ΙΜΟ να αναθεωρηθούν πρός το πιο δραστικό, ή να αρχίσουν χώρες/ομάδες χωρών να παίρνουν μονομερή μέτρα και να γίνει της εκδιδομένης γυναικός το κιγκλίδωμα. Με άλλα λόγια, όσοι πιστεύουν πως με παρελκυστική πολιτική και μπαρούφες θα επιβραδύνουν τις εξελίξεις, θα βρεθούν πρό πολύ δυσάρεστης εκπλήξεως.

   

  Τέλος πάντων, είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο γνωρίζουμε το στόχο(de-carbonisation ή απανθρακοποίηση αν είναι σωστή η λεξοπλασία μου), και γνωρίζουμε και κομμάτι του δρόμου πρός τα εκεί. Τι μας λείπει? Μας λείπει ο enabler-κλειδί, που λένε και στη Λεπενού Αγρινίου. Και αυτός ο enabler δεν είναι άλλος από το ποιό θα είναι το καύσιμο που θα επικρατήσει σαν κινητήρια δύναμη της ναυτιλίας του μέλλοντος. Όπως έχουμε πεί και αλλού, το LNG που θέλουν πολλοί να μας παρουσιάσουν σαν φιλικό πρός το περιβάλλον, είναι απλά λιγότερο καταστρεπτικό από το πετρέλαιο και αποτελεί μάλλον μια ενδιάμεση λύση για τις επόμενες 2-3-4 δεκαετίες. Όταν βρεθεί το σωστό καύσιμο που θα επικρατήσει, θα κινηθούμε ακόμη πιο γρήγορα πρός την πλήρη απανθρακοποίηση.  

   

  Αν ήμουν βο(υ)λευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, η επερώτησή μου πρός τον ΥΕΝ θα ήταν α) ποιά η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για τα παραπάνω στα διεθνή fora και β) πως προτίθεται η ελληνική κυβέρνηση να βοηθήσει την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία(μία από τις 2 βασικές βιομηχανίες της Ελλάδας δηλαδή) να προσαρμοστεί(τουλάχιστον), αν όχι να είναι ηγέτιδα δύναμη των εξελίξεων. Από την άλλη, αν ήμουν ο ίδιος ο ΥΕΝ που προφανώς και δεν έχει ιδέα από όλα αυτά, θα αναρωτιόμουν ποιός θα με συμβουλεύσει επί του θέματος? Τα κομματόσκυλα του Υπουργείου και οι υψηλόβαθμοι του ΛΣ που ήθελαν να στοιβάζεται ο κόσμος χειμωνιάτικα έξω από το ΚΛΠ για να παίρνει πρωτόκολλο και χαρτί για να πάει σπίτι του? Τροφή για σκέψη. 

   

  Όσοι λίγοι διαβάζετε συστηματικά τις ενημερώσεις/απόψεις μου για τα συγκεκριμένα θέματα στο φόρουμ, θα έχετε καταλάβει πως τα επόμενα 10-20 χρόνια τα θεωρώ κομβικό σταυροδρόμι για την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία. Ο ναυτιλιακός κόσμος γυρω μας αλλάζει ραγδαία και σε πολλά επίπεδα. Και όσοι μείνουν προσκολλημένοι σε πρακτικές και τρόπο σκέψης που είχαν οι γονείς και οι παππούδες τους, θα βρεθούν να τους σχολιάζουμε εδώ σε 20 χρόνια(καλά να είμαστε) και να λέμε πως "υπήρχε κι αυτή η εταιρεία, κι αυτός ο πλοιοκτήτης". Και ορισμένοι μάλιστα, θα εκμεταλλεύονται τους νόμους περί λήθης και θα μας στέλνουν εξώδικα με δικηγόρους για να μην τους μνημονεύουμε καν, και χαλάμε την υστεροφημία τους:rolleyes:.  

 7. Σύμφωνα με αυτό εδώ το Γαλλικό δημοσίευμα, ήδη από χθές θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει το Πέλαγος την καινούρια του γραμμή ανάμεσα στη Μασσαλία και την Ταγγέρη. Και λέω θα έπρεπε, γιατί το πλοίο είναι ακόμη στη Μασσαλία. Το γιατί δεν το γνωρίζω αλλά τέλος πάντων δε θ' αργήσει φαίνεται. Αντίθετα η Girolata, που σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα πρόκειται να διπλώσει το Πέλαγος στη γραμμή αυτή, έχει βάλει ήδη ντεστινέσιο Tanger Med στο AIS της. Οπότε η γραμμή ξεκινάει και ξεκινάει με δύο πλοία μαζί, ελπίζοντας να έχει καλύτερη τύχη από την αντίστοιχη βραχύβια γραμμή της CMA CGM που συζυτήσαμε λίγα posts πιο πάνω. 

   

  Οι αναχώρησεις από τη Μασσαλία θα είναι στις 1700 κάθε Τετάρτη(με άφιξη 0700 την Παρασκευή στο Μαρόκο) και κάθε Σάββατο στις 1500(με άφιξη τη Δευτέρα στις 0700). Αντίστοιχα από την Tanger Med οι αναχωρήσεις θα λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη στις 1700(για άφιξη στη Μασσαλία την Παρασκευή στις 0700) και κάθε Σάββατο στις 2200 για άφιξη στη Μασσαλία στις 1500 της Δευτέρας.  

 8. Το τελευταίο -στην ατελείωτη λίστα- συμβάν με απώλεια εμπορευματοκιβωτίων επάνω από container, είναι το One Apus. Εδώ μιλάμε για ρεκόρ βέβαια, υπολογίζεται πως χάθηκαν 1,900 εμπορευματοκιβώτια. Φυσικά Νηογνώμονες, σημαίες, Λιμεναρχεία, ναυπηγεία και λοιποί συγγενείς εξακολουθούν να κάνουν πως ούτε βλέπουν, ούτε γνωρίζουν τίποτα για όλη αυτή την ντροπιαστική λίστα συμβάντων. 

 9. Τα Κατεχόμενα με την Τουρκία έχουν σύνδεση και από την Κερύνεια και από την Αμμόχωστο και νομίζω είναι τουλάχιστον 2 εταιρείες που εξυπηρετούν τις γραμμές αυτές. Οπότε φαντάζομαι πως υπάρχει και μεταφορικό έργο, και ανταγωνισμός. Χώρια που σαν μη αναγνωρισμένο κράτος, μόνο από την Τουρκία μπορούν να εξυπηρετηθούν οι μεταφορικές τους ανάγκες. Με λίγα λόγια εκεί υπάρχει πραγματική κίνηση, ανταγωνισμός και εμπορικές ανάγκες.

   

  Στην περίπτωση της Κύπρου με την Ελλάδα, οι μεταφορικές ανάγκες -φαινομενικά τουλάχιστον- καλύπτονται από την Salamis, είτε από Θεσσαλονίκη, είτε από το Λαύριο. Με το επιβατικό στοιχείο στη γραμμή να έχει εκλείψει εδώ και καμιά 20ετία και αυτό να εξυπηρετείται με πολύ φτηνά αεροπορικά εισιτήρια, δε βλέπω την ανάγκη, ούτε καν με πατριωτικό πρίσμα, να τελεσθεί παρθενογέννεση επιδοτούμενης γραμμής. Ειδικά αν η γραμμή δεν δωθεί στη Σαλαμίς και την πάρει πχ. η Levante, δε θα είναι άδικο(να μην πω σκάνδαλο) να επιδοτείται ένα πλοίο που να ανταγωνίζεται τη Salamis η οποία θα είναι χωρίς επιδότηση? 

   

  Εγώ αναρωτιέμαι και για κάτι άλλο όμως. Αν το πλοίο αυτό έρχεται Πειραιά, που θα ελλιμενίζεται? Ασχέτως αν η Κύπρος είναι εντός Σένγκεν, σα διεθνής γραμμή πρέπει να εκτελεσθεί από τελωνειακά υποκείμενο χώρο. Δε μπορεί με λίγα λόγια να φεύγει το πλοίο από τα Λεμονάδικα. Στην Μερτζάριο(που παλιά αναχωρούσαν τα ρορό της Κύπρου), δεν υπάρχει υποδομή για να περάσουν Τελωνείο οι επιβάτες. Τέτοια υποδομή υπάρχει μόνο στο κεντρικό λιμάνι, στις προβλήτες της κρουαζιέρας. Θα παραχωρήσει ο ΟΛΠ προβλήτα κρουζιέρας? Και με τα όποια φορτηγά τότε, τι θα γίνει? Πλάστιγγα εκεί δεν υπάρχει. Θα ζυγίζονται στον Ηετίωνα και θα γυρνάνε πίσω? Και θα επιβαρύνεται ο κεντρικός Πειραιάς με επιπλέον φορτηγά.

   

  Και μια ακόμη ερώτηση για το τέλος: Την COSCO την έχουν ρωτήσει για το που θα δένει το πλοίο? 

 10. Latest Update: December 2nd, 2020
   
   
  PIRAEUS MAIN PORT

  Aegean Goddess (former Pacific Aria) | Freshly renamed, arrived 06.11.2020

  Apollon Hellas | Winter lay up since 23.09.2020

  Celestyal Crystal | Laid up due to the pandemic since 14.03.2020

  Celestyal Experience | Laid up due to the pandemic since 13.08.2020

  Celestyal Olympia | Laid up due to the pandemic since 18.11.2019

  Hellenic Highspeed | Winter lay up since 23.09.2020

  Hermes | Under conversion for service in Greek waters since 27.06.2020, now on graving dock

  Highspeed 4 | Laid up due to the pandemic since 01.10.2019

  Flyingcat 4 | Winter lay up since 07.09.2020

  Flyingcat 5 | Laid up due to the pandemic since 17.11.2020

  Saonisos | Under refit since 13.08.2020, now on drydock

  Sea Jet 2 | Winter lay up since 25.10.2020

  Superjet | Winter lay up since 11.10.2020

  Superexpress | Laid up due to the pandemic since 10.10.2019

  Superspeed | Laid up due to the pandemic since 27.07.2019

  Superunner | Laid up due to the pandemic since 29.10.2019

  Worldchampion Jet | Winter lay up since 30.09.2020

   

  DRAPETSONA REPAIR DOCK (NEOS MOLOS DRAPETSONAS)

  Alexandra L | Laid up, since 09.06.2019

  Aqua Solution | Laid up since 29.01.2018

  Kefalonia | Drydock complete, moved back to Drapetsona repair dock on 19.11.2020

  Smyrna | Under refit since 27.06.2019

   

  KERATSINI REPAIR DOCKS

  Aegean Odyssey | Laid up due to the pandemic since 12.07.2020

  Antigoni (ex Poseidonas) | Landing Craft Type Ferry | New ferry for Saronic Ferries | Under major refit

  Ekaterini P | Laid up after replacing main engines since 03.04.2019

  Navtilvs | Laid up since 26.06.2018

  Naxos Jet | Winter lay up since 18.08.2020

  Phivos |  Winter lay up since 30.09.2020

   

  PERAMA

  Agios Antonios | Under repairs since 04.11.2020

  Ayshe | Laid up, since 24.05.2019

  Azores Express (ex Aeolos, ex Moby Love) | Laid up since 03.05.2019

  Blue Horizon | Drydock completed, returned to her winter lay-up spot

  Blue Star Delos | Retrofitting a scrubber since 04.11.2020

  Dream Goddess (ex- Berlin) | Arrived in Perama to be converted into a luxury yacht on 30.11.2020

  Eleftherios Venizelos | Laid up since 26.04.2020

  Express Pegasus | Laid up after grounding off Kasos on 24.08.2020

  Flyingcat 6 | On drydock since 18.11.20

  Flying Dolphin Erato | Winter lay up, since 31.10.2020

  Flying Dolphin 29 | Winter lay up, since 15.09.2020

  Ionis | Winter lay up, since 29.09.2020

  Kalli P | Laid up since 06.05.2015

  Katerina Star | Winter lay up, since 17.11.2020

  Kriti II | Winter lay up, since 16.10.2020

  Olympios Zeus| Under repairs since 09.11.20

  Protoporos XVI | Double Ended Ferry. Under Construction, for Tsokos Lines.

  Speed Cat I | New highspeed ferry for Alpha Lines (Antonis Agapitos) arrived 16.09.2020

  Supercat | Laid up due to the pandemic since 12.09.2019

  Theologos P | Winter lay up, since 13.10.2020

  Thunder (ex Turgut Özal) | Laid up since 31.08.2019

  Trinacria II | Double Ended Ferry. Under Construction, for Blue Line Italy

  Zakynthos I | Idle, since 13.03.2018 | Awaiting her fate

   

  SALAMINA (ALL DOCKS AND YARDS)

  Aeolos Kenteris I | Laid up since 05.09.2011

  Aeolos Kenteris II | Laid up since 29.08.2011

  Alexandros M | Winter lay up since 02.11.2020

  Cat I (ex Alkyoni) | Under Repairs since 12.07.2019

  Damianos | Under refit since 11.10.2015

  European Star | Laid up since 17.08.2018

  Giannis S (ex Hydra I) | Laid up since 17.07.2009

  Ithaki Diamond | Landing Craft Type Ferry | Laid Up since 05.11.2019

  Ift (ex-Swift 1) | Engines haven been removed. Laid up since 01.11.2017

  Kanaris | Winter lay up, since 19.10.2020

  Panagia Agiasou | Laid up since 19.01.2018

  Nearchos | Winter lay up, since 30.11.2020

  Paros Jet | Laid up, since 01.10.2019

  Rapidlink Jet | Laid up since 30.11.2019

  RCGS Resolute | Laid up since 22.10.2020

  Red Star 1 | Laid up since 17.11.2019

  Sea Star | Laid up since 06.05.2017 

  Sifnos Jet| Winter lay up since 09.11.20

  Speed Cat I | Laid up since 11.09.2016

  Symi | Winter Lay up since 08.09.2020

  Talos | Winter lay up since 23.09.2020

  Taxiarchis | Laid up to be scrapped since 31.07.2018

   

  ELEFSINA / ELEFSIS BAY

  Arsinoi | Rusting away partly submerged, at Elefsina Bay anchorage since 02.06.2009

  Horizon | Laid up to be scrapped at Elefsina Bay anchorage, since 18.08.2020

  Kamelia Ι | Rusting away partly submerged

  Mare I (former Marella Celebration) | Laid up to be scrapped, at Elefsina Bay anchorage since 11.07.2020

  Marella Dream | Laid up to be scrapped at Elefsina Bay anchorage, since 27.10.2020

  Mediterranean Sky | Rusting away partly submerged since December 2003

  Minerva | Laid up since 07.10.2017, to be converted into a private yacht

  Mytilene | Laid up, at Elefsina Bay anchorage since 03.07.2016

  Penelope A | Laid up, at Elefsina Bay anchorage since 18.06.2014

  Samos Spirit | Laid up since 05.03.2017

  Theofilos | Laid up at Elefsina Bay anchorage since 30.04.2018

   

  CHALKIDA (CHALKIS YARDS @ AVLIDA)

  Andros Jet | Winter lay up since 20.07.2020

  Artemis I K | Laid up

  Champion Jet 1 | Laid up since 09.11.2020

  Crown Iris | Laid up due to the pandemic since 29.11.2019

  Evdokia | Sailed to Corfu on 20.11.2020 in order to take up service

  Golden Iris | Laid up since 23.11.2018

  High Speed Jet | Laid up since 04.04.2009

  HSC Cat (ex- Sea Speed Jet)| Laid up since 01.06.2014

  Hydra Cat | Laid up since 2005

  Ilion | Laid up since 11.03.2018

  Mega Jet | Laid up, since 25.09.2019.

  Milos Round I | Laid up since 2007

  Ocean Majesty | Laid up due to the pandemic since 29.02.2020

  Samos Flying Solphin I | Laid up since 2009

  Spetses Cat | Laid up since 2005

  Tera Jet | Laid up due to the pandemic since 17.06.2020

   

  LAVRION

  Macedon | Winter lay up, since 29.09.2020

  Royal Clipper | Laid up due to the pandemic since 05.10.2020

  Starflyer | Laid up due to the pandemic since 05.10.2020

  The Zenith | Laid up due to the pandemic since 07.07.2020

   

  KORINTHOS (CORINTH)

  Aegean Majesty (ex- Veendam) | Laid up due to the pandemic since 15.10.2020

   

  AIGIO

  Aegean Myth (ex- Maasdam) | Laid up due to the pandemic since 08.09.2020

  Panagia Trypiti | Landing craft, laid up since 23.11.2019

  Rigel I | Winter lay up, since 09.09.2020

  Rigel II | Winter lay up, since 08.09.2020

   

  PATRAS

  Queen of the Oceans (ex- Oceana) | Laid up due to the pandemic since 17.07.2020

   

  KATAKOLON

  Prince | Laid up due to the pandemic since 28.02.2020

   

  ZAKYNTHOS (ZANTE)

  Fior di Levante | Winter lay up since 10.11.2020

   

  RODOS (RHODES)

  Dodekanisos Expresss | Winter lay up since 06.11.2020

  Panagia Skiadeni | Laid up due to the pandemic since 22.03.2020

  Nikolaos H | Winter lay up since 06.11.2020

  Symi II | Laid up due to the pandemic since 30.10.2019

  Zeus D | Winter lay up since 27.10.2020

   

  CHANIA - SOUDA PORT

  Empress of the Seas | Laid up due to the pandemic since 16.11.20, having arrived from Heraklion

  Majesty of the Seas | Laid up due to the pandemic since 03.09.2020, periodically sailing away for bunkers

   

  DRIFTING

  Celebrity Constellation | Drifting at the sea area south of Spetses island

  Celebrity Infinity | Drifting at the sea area south of Spetses island

 11. On 11/29/2020 at 11:09 PM, Nereus said:

  @Nick the Greek Αυτό που πάντα είχα απορία είναι Tirennia και Moby πληρώνουν ή πληρώνονται για να έχουν  τους χαρακτήρες από τα looney tunes και τη DC Comics στα βαπόρια τους? 

   

  Ελαφρώς καθυστερημένη απάντηση αλλά ήθελα να βρώ κάτι που να στοιχειοθετεί την προσωπική μου άποψη. Και το βρίσκουμε στο κάτω μέρος της σελίδας 101 των αποτελεσμάτων της Moby για το οικονομικό έτος 2018. Εκεί υπάρχει η αναφορά για συμβόλαιο εκμετάλλευσης trademarks των Looney Tunes με την εν Ιταλία θυγατρική της Warner Brothers. Στην επικεφαλίδα το συμβόλαιο αυτό ορίζεται σαν commitment και κατηγοριοποιείται μαζί με άλλα παρόμοια συμβόλαια όπου η εταιρεία πληρώνει διάφορα δικαιώματα. Άρα πληρώνουν και δεν πληρώνονται. 

   

  Και στο δικό μου το μυαλό είναι λογικό υπό την έννοια ότι δεν μπορώ να βρώ έναν καλό λόγο γιατί η Warner Bros να θέλει να διαφημιστεί στα πλοία μιας εταιρείας με φέρρυ. Η αναγνωρισιμότητά τους είναι ήδη απείρως μεγαλύτερη και διεισδυτικότερη από της Moby ενώ και το κοινό είναι -υποθέτω- διαφορετικό. Από την άλλη η Moby θέλει φαντάζομαι να συνδέσει το πολύ πιο αδύνατο brand name της με κάποιο πολύ πιο αναγνωρίσιμο, θυμηθείτε στην Ελλάδα πως κάποτε ο άσχετος επιβάτης ταξίδευε με "τα Vodafone". Βέβαια εδώ η Vodafone πλήρωνε και δεν πληρωνόταν αλλά εδώ μιλάμε για άλλη αγορά και brand names.    

   

 12. Αυτή η δουλειά έχει ανασηκώσει αρκετά βλέματα διεθνώς από όταν έσκασε. Έφτασε μάλιστα και στην Ιταλική Βουλή, με επερώτηση πρός την κυβέρνηση σχετικά με το αν υπήρξε παραβίαση των όρων του εμπάργκο πρός το Ιράν, υπονοώντας πως μπορεί να υπήρξε εικονική πώληση από τη Visentini προς τρίτους, έχοντας γνώση πως τελικά το πλοίο θα κατέληγε σε Ιρανικά χέρια.  

 13. Σύμφωνα με πλεροφορίες από την περιοχή, το πλοίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε μια καινούρια γραμμή στο Μεξικό. Η γραμμή είναι Guyamas - Santa Rosalia και είναι σύνδεση ανάμεσα στο ηπειρωτικό Μεξικό και το βόρειο κομμάτι της χερσονήσου της Baja California. Σύμφωνα με το site της Baja Ferries η θαλάσσια αυτή περιοχή ονομάζεται "Η Θάλασσα του Κορτές". Το δημοσίευμα αναφέρει πως το πλοίο διαθέτει 855 γραμμικά μέτρα φόρτωσης και μπορεί να μεταφέρει ως και 70 επιβάτες. Η ιδέα είναι προφανώς ότι θα γλιτώσουν τα φορτηγά από το να κάνουν το γύρο της χερσονήσου ενώ η συνολική επένδυση της εταιρείας στη γραμμή φτάνει τα 3.7 εκατομμύρια ντάλλαρς.

×
×
 • Create New...