Jump to content
Shipfriends

Nick the Greek

Supermoderators
  • Posts

    30,167
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Nick the Greek

  1. Κεράκια αναμμένα περιμένουν το Caldera Vista οι Μαροκινοί. Από το Agadir μέχρι την Casablanca, έχει κατακλυστεί ο λογαριασμός μου στο instagram😆 από τους οπαδούς του που περιμένουν μια φωτογραφία για να τη βρούν. Ε να τη λοιπόν, νωρίτερα σήμερα στον Πειραιά.
  2. The Caldera Vista in AML colours in Piraeus

    © Ζαουάντ Ζαιρί

  3. Τι έχει περάσει κι αυτό μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Ξεκινά λοιπόν το καινούριο κεφάλαιο με τίτλο Seajets. Νωρίτερα σήμερα στου Τζελέπη, και ενώ αυτό έχει γυρίσει με πλώρη πρός τα έξω για να ολοκληρωθεί η βαφή της αριστερής πλευράς του.
  4. The Olympic Champion Jet in Piraeus

    © Βούλα Πατουλίδου

  5. Λίγα χρόνια μετά, ξαναβλέπουμε το Columbia Highway στον Πειραιά. Δεν έχει αλλάξει κάτι εξωτερικά.
  6. Car carrier Columbia Highway in Piraeus

    © Τσίκι-τσίκι το κατσίκι

  7. Μέσα στην πανδημία, πίστεψα πως δεν επρόκειτο να το ξαναδώ το πλοίο, τουλάχιστον όχι σαν Crystal Symphony. Κουβάς τρελός όμως, και το όμορφο κρουαζιερόπλοιο έπλευσε και πάλι στη θάλασσα του Πειραιά.
  8. The Crystal Symphony in Piraeus

    © Ο Αφέντης Τορονάγκα

  9. Είναι μόλις του 2001 το πλοίο, κι όμως οπτικά δείχνει ήδη παλιό και μικρό. Η Celebrity Cruises όμως το εμπιστεύεται και αυτό επισκέπτεται μία ακόμη φορά το λιμάνι του Πειραιά.
  10. The Celebrity Infinity in Piraeus

    © Λένα Ζευγαρά

  11. Εδώ και λίγες ημέρες στο κεντρικό λιμάνι ένα μεγάλο ισπανικό πολεμικό. Ορισμένοι από αυτούς που το παραρτηρούν το αποκαλούν αεροπλανοφόρο, αυτό όμως προσδιορίζεται σαν Amphibious Assault Ship. Δεν ξέρω πως μεταφράζεται αυτό σε ελληνικά ΠΝ. Όπως και να έχει, ιδού το Juan Carlos I. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
  12. Amphibious Assault Ship Juan Carlos I of the Spanish Navy

    © Rey Felipe II de Espana

  13. Ιδιαιτέρως εντυπωσιακή η μόλις προ ολίγου αναχώρηση του Κνωσός Παλάς από τον Πειραιά, εν μέσω άγριου Κουλουριώτη που πνέει στην περιοχή. Το πλοίο χρειάστηκε να βγεί με αρκετό δρόμο για να τιμονεύσει, περνώντας δίπλα από το Celebrity Infinity που απόψε διανυκτερεύει στο μεγάλο λιμάνι. Κατά τα άλλα, νωρίτερα σήμερα στου Τζελέπη, 2 ταχύπλοα με πλώρη πρός τα έξω.
  14. Και αυτές τις ημέρες στον Πειραιά, νομίζω το Σάββατο θα λάβει την Ολυμπιακή Φλόγα. Αισθητά μέτρα ασφαλείας εκεί γύρω, και εννοώ και εκτός ορίων λιμένος.
  15. Sailing ship Belem in Piraeus

    © Βασίλης Κασσελάκης

  16. Για τον Αστακό αναχωρεί το ρυμουλκό, μαζί με το Λυμπουσσάκης Μίνωας. Υποθέτω κάτι θα πάρουν από εκεί.
  17. Ένα ακόμη από τα άσωστα ρυμουλκά που υπάρχουν ανα την ελληνική επικράτεια, είναι το Δελφίνι 1 που φαίνεται να απασχολείται στα έργα επέκτασης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Κατασκευή 1980 στα ναυπηγεία Damen(3418), κατά πάσα πιθανότητα επάνω σε ημιτελές σοβιετικό κύτος με όνομα Atlas. Το 1991 μετονομάζεται σε Ancor και ήδη από το 1998 είναι σε ελληνικά χέρια με το τωρινό του όνομα. Παραδόξως δεν το είχαμε πετύχει ποτέ ως τώρα. Τα στοιχεία του πλοίου προσφορά του Shipspotting.
  18. Η φορτηγίδα Lora II που συμμετέχει στα έργα του λιμανιού.
  19. Barge Lora II in Igoumenitsa

    © Τη φορτηγίδα μην την βλαστημάς, αυτή σου δίνει για να φας

  20. Να πάρουμε μια γεύση και από τις καινούριες προβλήτες στην Ηγουμενίτσα, που φαίνεται δεν θα αργήσουν να παραδωθούν. Να πω την αλήθεια με το μάτι τουλάχιστον, δεν μου φαίνονται να έχουν μεγάλο μήκος. Αλλά ΟΚ, μπορεί να απατώμαι.
  21. Μέχρι νωρίτερα σήμερα το πρωί το πλοίο βρισκόταν στο ναυπηγείο Τάλως στην Ελευσίνα. Αυτήν τη στιγμή περνά έξω από τα φανάρια του κεντρικού λιμανιού και πάει για δοκιμαστικό πλού.
×
×
  • Create New...