Jump to content
Shipfriends

Z.Gk.

eMembers
  • Posts

    299
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Z.Gk.

  1. Αυτό είναι και το πιο κρίσιμο ερώτημα. Πως είναι δυνατόν, σε ένα λιμάνι μεγάλης εμπορικής και στρατιωτικής σημασίας και ενώ ξέρουν ότι η γέφυρα δεν αντέχει σε πρόσκρουση με τα πλοία που μπαινοβγαίνουν, δεν είχαν πάρει, τουλάχιστον, τα απαραίτητα μέτρα για ασφαλή ναυσιπλοΐα; Πως αφήνεις πλοία τέτοιου μεγέθους να περνούν τη γέφυρα, χωρίς να υπάρχουν δυο και τρία ρυμουλκά κοντά της, ώστε να παρέμβουν σε τέτοιες περιπτώσεις; Ή, ακόμα καλύτερα, να ήταν υποχρεωτική η χρήση ρυμουλκών (ανάλογα το μέγεθος του πλοίου) προκειμένου αυτό να μπορεί να περάσει τη γέφυρα; Φαίνεται, τελικά, ότι δεν είμαστε μόνο εμείς που, ενώ ξέρουμε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ατυχήματος, δεν κάνουμε τίποτα για αυτό.
  2. Η έκπτωση που αναφέρεις ίσχυε και πέρσι το καλοκαίρι και, μάλιστα, γινόταν αυστηρός έλεγχος από τα πληρώματα σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, κρατήσεις, αποδείξεις, κλπ. Είχε ξεκινήσει το 2015 από την Hellenic Seaways και συνεχίστηκε και επί Blue Star, όταν στη Σάμο, για παράδειγμα, ο πληθυσμός των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών άρχιζε να ξεπερνά τον πληθυσμό των μόνιμων κατοίκων που ζούσαν στο Βαθύ και την ευρύτερη περιοχή. Η έκπτωση αυτή ανακοινωνόταν από την εταιρεία κάθε χρόνο λίγο μετά το Πάσχα, συνεπώς, μένει να δούμε αν θα ανακοινωθεί και φέτος.
  3. Μήπως να αλλάξουν λίγο το βάψιμο του μπλε στην πλώρη και από "κατηφορικό" να κοιτάξουν να το ευθυγραμμίσουν; Έτσι όπως είναι, κατά τη γνώμη μου, το αδικεί εμφανισιακά το πλοίο.
  4. Μου έκανε εντύπωση το όνομα του πλοίου. Ala’suinu σημαίνει "ταξιδευτής", "traveller" στη γλώσσα Mi'kmaw, γλώσσα που μιλούν οι ιθαγενείς κάτοικοι του Καναδά στη γραμμή που θα εξυπηρετήσει το πλοίο. Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι για την εταιρεία, η επιλογή του ονόματος είναι στην κατεύθυνση της "συμφιλίωσης" και της "αλήθειας" και της "αναγνώρισης" των ανθρώπων που ήρθαν στις περιοχές του Καναδά, πολύ πριν τους Ευρωπαίους. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση αν μη τι άλλο.
  5. Το ίδιο πιστεύω και εγώ. Αν είναι να πάνε σε full Superfast εμφάνιση πρέπει να γίνει "μαύρη" και η γέφυρα.
  6. Συμφωνώ μαζί σου. Τον είχα γνωρίσει και εγώ στο "ταξίδι" εγκαινίων του Πασιφάη έξω από τον Πειραιά. Κύριος και φιλοσοφημένος! Επίσης, αν θυμάμαι καλά, είχε ξεκινήσει το παλιό Αριάδνη στην Παροναξία με πολύ μεγάλη επιτυχία και σε συνθήκες αδυσώπητου ανταγωνισμού. Πάντα θεωρούσα ότι η συμπεριφορά των Μινωικών απέναντι του θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Βέβαια, αυτό είναι καμιά φορά και το τίμημα να είσαι πλοίαρχος στην ελληνική ακτοπλοΐα. Δεν σου συγχωρείται κανένα λάθος, άσχετα αν έχεις βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά πολλές φορές.
  7. Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι ο νομός Σάμου (Σάμος-Ικαρία-Φούρνοι) έχει λίγη κίνηση, μια και ο πληθυσμός περιορίζεται στους περίπου 45.000 κατοίκους και στα τρία νησιά. Για αυτό και από πιο παλιά, γύρω στο 2007, είχε ξεκινήσει η σκέψη η Σάμος να είναι ενδιάμεσος σταθμός με συνέχεια είτε προς το βόρειο Αιγαίο, ή/και τα Δωδεκάνησα, ειδικά την περίοδο του χειμώνα. Κάπως έτσι, έχει καταστεί και εφικτή η δρομολόγηση πλοίου σαν το πρώην Νήσος Μύκονος όλο το χρόνο. Για το καλοκαίρι, και λίγο πριν ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την τουριστική περίοδο, δεν το συζητάμε, η κίνηση αυξάνει κατά πολύ, αλλά αυτό ισχύει για περίπου 40 με 50 ημέρες το χρόνο. Για αυτό και το καλοκαίρι έχουμε και περισσότερα πλοία και τη σταθερή δρομολόγηση του πρώην Νήσος Μύκονος σε καθημερινή βάση, όπως πέρσι, ή σε περισσότερα δρομολόγια την εβδομάδα, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Τέλος, να πούμε ότι το εισιτήριο με το αεροπλάνο τη χειμερινή περίοδο είναι εξαιρετικά πιο φθηνό. Συγγενείς μου έρχονται σε δυο εβδομάδες στην Αθήνα με κόστος αλέ ρετούρ στα 75 ευρώ το άτομο, όταν η μονή διαδρομή με το πλοίο είναι στα 83 ευρώ σε αεροπορική οικονομικής θέσης και 88 ευρώ σε αεροπορική business και έχεις και ένα δεκάωρο ταξίδι. Για να μπει ανταγωνιστής σε μόνιμη βάση το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο και, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να "ματώσει" πολύ.
  8. Κάποια στιγμή, σίγουρα το 1983, το Δανάη και το Δάφνη είχαν ναυλωθεί στην Costa Crociere. Με το Δανάη είχα κάνει κρουαζιέρα το 1983, μια και ο πατέρας μου δούλευε εκεί ως υποπλοίαρχος. Home port ήταν η Βενετία. Εμείς, προφανώς, επιβιβαστήκαμε στον Πειραιά και, αν θυμάμαι καλά, επισκεφτήκαμε Κέρκυρα, Ντουμπρόβνικ, Βενετία, Κατάκολο, Αλεξάνδρεια, Χάιφα, Κωνσταντινούπολη. Πολύ καλό κρουαζιερόπλοιο για την εποχή του και εξαιρετικά καλοτάξιδο, μια και ως φορτηγοποστάλι είχε πολύ καλό βύθισμα. Ιταλοί οι επιβάτες, φουλ ελληνικό πλήρωμα και ελληνική σημαία.
  9. Α, ρε Νικ, τι μου θύμισες... Σε αυτό το πλοίο, ως Ιταλίς, είχε δουλέψει για λίγο υποπλοίαρχος και ο πατέρας μου. Θυμάμαι, αμυδρά είναι αλήθεια, ότι κατεβαίναμε στον Πειραιά η οικογένεια για να τον δούμε και το πλοίο για να δέσει έκανε τουλάχιστον μια ώρα, μπορεί και μια ώρα και μισή. Εντυπωσιακό πλοίο, ακόμα και ως Ιταλίς διατηρούσε την αρχική ταχύτητά του.
  10. Πολύ αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας στην MSC. Πολύ δικός μου άνθρωπος βρέθηκε σε επίσκεψη στο MSC Splendida το Σάββατο και πριν γίνει η ξενάγηση στη γέφυρα και το control room του μηχανοστασίου, τους έγινε έλεγχος με το ειδικό φορητό μηχάνημα από άνθρωπο του security και άφησαν τις τσάντες τους και τα προσωπικά τους αντικείμενα (κινητά, κλπ) εκτός της γέφυρας και του μηχανοστασίου. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται και στην κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, αλλά μια απογοήτευση την είχα, γιατί είχα δώσει οδηγίες για λήψη φωτογραφιών από αυτούς τους δυο χώρους του πλοίου, αλλά, τελικά, δεν κατέστη εφικτό...
  11. Σαββατιάτικο καφεδάκι στη Μαρίνα Ζέας και δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην επιβλητική πλώρη του O'ptasia!
  12. Z.Gk.

    O'ptasia Bow

    O'ptasia bow and O'pari in the background on a sunny Saturday, Marina Zea/Piraeus.
  13. Ενδιαφέρουσα η πλώρη, αλλά όπως φαίνεται και στην τελευταία φωτογραφία δεν έχει λίγα "μαγουλάκια"; Σίγουρα οι ναυπηγοί ξέρουν καλύτερα, αλλά εμένα μου φαίνεται σαν να είναι μια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή των "μάγουλων" που μας είχαν συνηθίσει οι Ιάπωνες τις προηγούμενες δεκαετίες. Εντυπωσιακό ως προς τον όγκο του το πλοίο. Μιλ μερσί για τις φωτό, Nick!
  14. Πολύ χαίρομαι που ο "ποιητής" έχει τόσο δυνατό fun club! Δυο ταξίδια μαζί του, ένα από Πειραιά για Σητεία, καλοκαίρι του 1997, αν θυμάμαι καλά, και άλλο ένα κυκλικό από Πειραιά για Μήλο - Αγ. Νικόλαο - Σητεία - Κάσο και Κάρπαθο, φθινόπωρο του 1997. Το δρομολόγιο μέχρι την Κάρπαθο γινόταν κάθε Παρασκευή με αναχώρηση το απόγευμα και άφιξη στην Κάρπαθο αργά το μεσημέρι του Σαββάτου και διανυκτέρευση, με αναχώρηση Κυριακή πρωί για Πειραιά με τα ίδια ενδιάμεσα λιμάνια. Μου άρεσε πολύ σαν πλοίο! Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, μια και έχουν αναφερθεί εκτενώς και οι άλλοι συμφορουμίτες παραπάνω. Το πλοίο ήταν καλοθάλασσο και πολύ μαϊτζέβελο. Είναι γνωστό ότι οι Κασιώτες τίμησαν και με το παραπάνω τον πλοίαρχό του, Μανώλη Φραγκιαδάκη. Μάλιστα, επειδή είχα φιλοξενηθεί από τον ίδιο σε αυτό το κυκλικό ταξίδι, με την άφιξη μας στην Κάσο είχαν έτοιμα οι Κασιώτες φρέσκα ψάρια για αυτόν και το πλήρωμα, κάτι που γινόταν σε τακτική βάση... Επίσης, την καλή εποχή της ΛΑΝΕ, διοργανώνονταν και γάμοι! Συνήθως, αυτό γινόταν με ζευγάρια από τη Σητεία, των οποίων οι συγγενείς και οι καλεσμένοι επιβιβάζονταν στο πλοίο το Σάββατο το πρωί, έφταναν στην Κάρπαθο νωρίς το απόγευμα, παντρεύονταν στην εκκλησία και η δεξίωση γινόταν στο πλοίο! Και, βέβαια, διανυκτέρευαν στις καμπίνες του και επέστρεφαν την Κυριακή στη Σητεία. Είχε τέτοιο γάμο στο κυκλικό μου ταξίδι, και μάλιστα με κάλεσαν και εμένα επιτόπου. Ωραίες εποχές και στιγμές. Από ότι έμαθα, είχαν γίνει αρκετοί γάμοι κατά αυτόν τον τρόπο. Δεν ξέρω, ωστόσο, αν ήταν κάτι που συνεχίστηκε και μετά. Δεν το ξαναταξίδεψα έκτοτε, όμως ήταν πάντα ένα πλοίο που χαιρόμουν να το βλέπω στο λιμάνι.
  15. Είναι, πάντως, εκπληκτικό, άνθρωποι που πληρώνονται τέτοια ποσά, να έχουν φέρει την εταιρεία σε αυτή τη θέση...
  16. Εξαιρετικές οι λήψεις σου, όπως πάντα άλλωστε!! Ειδικά η κατάπλωρη. Keep them coming! Από τα πιο ωραία πλοία το Έλυρος και, πιστεύω, υποδειγματική μετασκευή.
  17. Δεν είναι εκτός χώρου ο Στυλιανίδης. Και γνωριμίες έχει και πολύ ισχυρές "φιλίες", για αυτό άλλωστε μας ήρθε ... κάπως ξαφνικά από την Κύπρο. Προσωπικά εύχομαι να είναι πιο αποτελεσματικός στο ΥΕΝ από ότι ήταν, κατά τη γνώμη μου πάντα, στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής.
  18. Είχα ταξιδέψει για το Ρέθυμνο με το Πρέβελη, όπως το έλεγαν τότε, επί Ρεθυμνιακής, με πλοίαρχο τον καπτά Γιώργο Κολυδά, την περίοδο που είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα και ήταν, για τα δεδομένα της εποχής, ένα εξαιρετικό πλοίο. Θα ήθελα να προσθέσω στη συζήτηση που τακτικά κάνουμε για τη συγκεκριμένη γραμμή και το θέμα του τοπικισμού, που ήταν αρκετά ισχυρός εκείνη την περίοδο. Πολύ δύσκολα Χανιώτης θα ταξίδευε με Μινωικές, πολύ δύσκολα Ηρακλειώτης με ΑΝΕΚ. Έτσι, και η ίδρυση της Ρεθυμνιακής ήταν αποτέλεσμα και του έντονου τοπικισμού που υπήρχε τότε και της "πικρίας" των κατοίκων του Ρεθύμνου που δεν είχαν απευθείας σύνδεση με τον Πειραιά, όπως είχε αναφέρει πολλές φορές και ο πρόεδρος της Ρεθυμνιακής, αείμνηστος Γιάννης Χαλκιαδάκης. Προφανώς και ο τοπικισμός δεν ήταν ο μοναδικός παράγοντας, αλλά ήταν αρκετός για την κινητοποίηση των κατοίκων. Ήταν όμως και άλλες εποχές, ίσως και πιο ρομαντικές, εμείς οι "σιτεμένοι" ευτυχώς τις προλάβαμε. Το 2023, μόνο εμείς οι καραβολάτρες παραμένουμε ρομαντικοί και ίσως και ελαφρώς "κουζουλοί" για να χρησιμοποιήσω και μια ωραία κρητική λέξη από το νησί του @JTEDimandix. Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι κακό να συζητάμε, έστω και συχνά, διάφορες εκδοχές για την ενεργοποίηση της γραμμής, όπως και άλλων γραμμών άλλωστε. Προσωπικά πιστεύω ότι για να έχει επιτυχία μια νέα προσπάθεια για το Ρέθυμνο, αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει καθημερινή σύνδεση, πιθανώς με άλλο ένα ενδιάμεσο λιμάνι, ώστε να δημιουργηθεί η "συνήθεια" για τον επιβάτη και τις μεταφορικές. Προφανώς, έτσι όπως είναι τα πράγματα, μιλάμε για σενάριο επιστημονικής φαντασίας στο οποίο βρίσκονται κάποιοι "κουζουλοί" με αρκετά κεφάλαια και, πιθανώς, τη διάθεση να "ματώσουν" και λίγο κατά τα πρώτα δυο χρόνια, έχοντας επιλέξει, βέβαια, και τα κατάλληλα πλοία (τώρα, που θα τα βρουν δεν ξέρω). Πάντως, η επιλογή του Αρκάδι και του Πρέβελη ήταν επιτυχημένες επιλογές για τη συγκεκριμένη γραμμή, τη συγκεκριμένη εποχή.
  19. Μέχρι να καταφέρει να "μηδενίσει" την καθυστέρηση που κουβαλούσε, το Blue Galaxy μας χάρισε όμορφες πόζες εδώ στη Σάμο. Εδώ περνά το στενό της Μυκάλης, κατά το μεσημεράκι. Βέβαια, αν ακολουθούσε τις κανονικές ώρες του δρομολογίου του θα ήταν μέσα στη μαύρη νύχτα προς το ξημέρωμα. Τελικά, το αν θα περάσει ένα πλοίο από το στενό εναπόκειται στην κρίση του εκάστοτε πλοιάρχου, μια και έχουμε δει και τις δυο επιλογές για να συνεχίσει ένα πλοίο προς Δωδεκάνησα, είτε από το στενό της Μυκάλης ή επιστρέφοντας δυτικά κάνοντας τον κύκλο της Σάμου.
  20. Z.Gk.

    BLUE GALAXY

    Blue Galaxy plies the Mykale Strait.
  21. Εντυπωσιακό το Blue Galaxy κατά την άφιξή του στο Βαθύ της Σάμου σήμερα το πρωί, κουβαλώντας, βέβαια, και μια εφτάωρη καθυστέρηση, λόγω της βλάβης του. Σαν σκαρί, αποπνέει μια στιβαρότητα, πάντως. Συγγνώμη για την ποιότητα της φωτό...
  22. Z.Gk.

    Blue Galaxy

    Το επιβλητικό Blue Galaxy κατά την άφιξή του στο Βαθύ Σάμου, 31/7/2023.
×
×
  • Create New...