Jump to content
Shipfriends

Rst21

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Rst21

  1. Ξέρουμε γιατί βρίσκεται τόση ώρα έξω από την Βενετία μετά την αναχώρηση του ή είναι κάποιο πρόβλημα του AIS και το δείχνει σε αυτό το σημείο.
  2. Αν θυμάμαι καλά από την 4 έφευγαν τα superferry τότε που έπιαναν και Ηράκλειο. Αλλά θα συμφωνήσω κατά κόρον ότι το Σαντορίνη ναι μεν παροπλισμένο αλλά θα μπορούσαν να το είχαν σε μια όχι τόσο κεντρική θέση όπως αυτή, σε περίπτωση ανάγκης όπως τώρα άλλων καραβιών. Στην συγκεκριμένη κιόλας θέση αν θυμάμαι καλά έμπαιναν τα Olympic/superfast xii όταν ήταν Ηράκλειο και όχι σε αυτήν που δένουν τα σημερινά καράβια της κοινοπραξίας.
  3. Σαν σκέψη έχουν λογική αυτά που λες, αλλά πιστεύω ότι αν οδηγηθούμε σε μια ΑΝΕΚ μόνο στην Κρήτη πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες επιλογές καραβιών, όπου και σε χωρητικότητα αλλά και σε ταχύτητα, ελέω 4 χρόνων πλέον του ιταλού και στα χανιά, να καλύπτουν τις γραμμές. 1) Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να παραμείνει στα σινιάλα της ΑΝΕΚ το Έλυρος και στην γραμμή των Χανίων ζευγάρι είτε με ένα Galaxy της παλιάς καλής εποχής με Κρήτη στην τσιμενιέρα είτε με μια αριάδνη όπως παλιά. 2)Ως προς το κομμάτι των Κρήτη και Horizon, τουλάχιστον για τα κρήτη έδωσαν σχεδόν 40 χρόνια στην Ελλάδα αυτό που είχαν να δώσουν και με το παραπάνω. Όσο στενάχωρο και αν είναι ήρθε η ώρα πιστεύω για σκραπ. Από την άλλη το Horizon μόνο σε αντικαταστάσεις για δεξαμενισμούς θα μπορεί να δουλέψει μέσα στον διευρυμένο πια όμιλο της Αττικα. 3) Το Κύδων που αναφέρθηκε, παρότι είναι ακόμα στο site, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι δύσκολα θα ξαναταξιδέψει σε ελληνικά νερά. 4) Στο ηράκλειο θα πρέπει να μπει ένα από τα 2 αριάδνη ή Galaxy, όποιο δεν θα ναι ζευγάρι του Έλυρος στα Χανιά και αν γίνει η μετασκευή του αστεριωνα όπως λέγαμε πριν λίγο καιρό δεν θα ήταν κακή επιλογή για την γραμμή. 5) Τέλος το Βενιζέλος, είναι ένα καράβι με ένα από τα πιο σύγχρονα ξενοδοχειακά πια και θα πήγαινε στράφι αν το έστελναν για σκραπ. Η ταχύτητα του βγάζει τα χειμερινά δρομολόγια της Κρήτης, αλλά το καλοκαίρι και ειδικά στα Χανιά των 2 δρομολογίων την ημέρα 5 φορές την εβδομάδα είναι απαγορευτικό. Πάντως το σήριαλ αυτό με την μετακίνηση της ΑΝΕΚ στην Αττικα κρατεί ακόμα, ενώ λεγόταν ότι θα είχε ήδη ολοκληρωθεί. Οπότε κρατήστε ακόμα πισινές για το πότε θα γίνει επίσημη η συμφωνία και όλα αυτά τα σενάρια που κάνουμε περί γραμμών κτλ δεν θα γίνουν πριν το τέλος του 22, καθώς δύσκολο το κόβω να κάνει ο όμιλος βεβιασμένες κινήσεις, όπως αλλαγές σινιάλων κτλ εν μέσω καλοκαιριού. Από 31 Οκτώβρη και μετά ότι αλλαγές να γίνουν θα γίνουν.
  4. Λογικό να καθυστερήσει καθώς το Blue Galaxy σε κάθε ταξίδι παρακολουθώντας το από το Marine Traffic, βλέπεις ότι κάνει μια περίεργη διαδρομή αφου και κινείται πιο κοντά προς την Πελοπόννησο και λίγο πριν τον ύψος του Σταύρου στην Κρήτη παίρνει σχετικά πολύ ανοιχτά την διαδρομή για να μπει στον κόλπο της Σούδας. Εν αντιθέσει με Κύδων και Έλυρος που παίρνουν την κλασσική ακτογραμμή του Πειραιάς-Χανιά. Γι' αυτό και η καθυστέρηση και το γεγονός ότι μπαίνει δεύτερο στο λιμάνι παρότι από θέμα ταχύτητας πηγαίνει με την ίδια, μέσες άκρες, με το Κύδων.
  5. Πάντως αυτήν την στιγμή πηγαίνει με 27.8 κόμβους. Για να πω την αλήθεια από τότε που ξαναγύρισε Ελλάδα ως Μύκονος Παλας και με τα δρομολόγια στα Χανιά που πάνω από 26.8 δεν το είχα πετύχει, θεωρούσα ότι οι μηχανές είναι κατεβεβλημένες και δεν έπιαναν ταχύτητες όπως τα παλιά Κνωσός/Φαιστός που έφταναν σε ημερήσια και 29 μίλια. Να που με διέψευσε 😂😂😂
  6. Θα ήταν ένα πολύ καλό σενάριο και εύχομαι να μπορεί να τα πιάσει, αλλά γνωρίζουμε αν μηχανικά πλέον μπορεί να τα φτάσει; Εγώ πιστεύω ότι καλοκαίρι θα κινηθεί γύρω στους 22-23 κόμβους και τώρα 19-21 το πολύ.
  7. Εφόσον στην ουσία είναι κοινό πια το <<αφεντικό>> μεταξύ Blue και HSW, δεν υπάρχει κάποια διαφορά είτε το καράβι λέει Blue είτε λέει HSW στα σινιάλα. Παρότι τώρα με τον δεξαμενισμό του Κρήτη θα δούμε για πρώτη φορά μετά από χρόνια κανένα πλοίο της ΑΝΕΚ στην γραμμή του Ηρακλείου, έστω και προσωρινά.
  8. Eγώ δεν μπορώ να καταλάβω εφόσον η Attica θέλει μάλλον να βάλει καράβι να πλαισιώνει το Αστέριων, γιατί δεν βάζει το Blue Galaxy που είναι χρόνια δοκιμασμένο στην γραμμή και το Αριάδνη στα Χανιά (εφόσον το Ρόδος παραμείνει Χίο-Μυτιλήνη) όπου ειδικά το καλοκαίρι θα βοηθήσει την γραμμή μιας και έχει περισσότερους χώρους από το Blue.
×
×
  • Create New...