Jump to content
Shipfriends

Thes

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Thes

  1. Υπάρχει κάνα βίντεο με πλάνα από αυτές τις καμπίνες και τους διαδρόμους κατά την διάρκεια ταξιδιού; Χρησιμοποιούνται ακόμα σε άλλες χώρες;Ήταν όντως κάτω από τον ίσαλο και κοιμόσουν δίπλα με τον Νέμο και Χάρχα; Πάντως ακούγεται ενδιαφέρον εμπειρία θα την δοκίμαζα έστω μια φορά .

  2. Πάντως πρέπει να φύγει εκεί που το έχουν παρατήσει μιας και έχουν αρχίσει να έρχονται κρουαζιερόπλοια στο νησί. Λογικά μόλις ανέβει το αδερφό αυτό θα κατέβει.

  3. Μάλλον θέλουν να συγκεντρωθουν στην Αδριατική(τέτοια ώρα τέτοια λόγια) μιας και στο Αιγαίο είναι μονοπώλιο. Αν και attica είσαι ποτέ δεν ξέρεις με τους καρεκλοκένταυρους που την διοικούν.

  4. Λοιπόν συνοπτικά οι χρόνοι των γραμμών είναι από την εμπειρία μου ταξιδεύοντας με τα πλοία και όχι μέσω Μαρίν Τράφικ.

    Kerkyra express : σταθερά 1:20

    Αγία Θεοδώρα:σταθερά 1:30 και σπάνια 1:35 ακόμα και με πολύ κίνηση το πλοίο καλύπτει χαλαρά τα κενά παντός καιρού

    Άγιος Σπυρίδων:1:35-1:45 από τα πιο ασταθή πλοία της γραμμής καθώς επηρεάζεται εύκολα από τον καιρό. Έχω ταξιδέψει σε χρόνο ρεκόρ 1:34!!

    Corfu spirit: Μετά την αναβάθμιση κάνει 1:40 ,παλιά έκανε 1:50-1:55, το έσωζε οι μανούβρες που δεν χρειάζονται

    Άνω χώρα : σταθερά 1:45 ,πολύ παλιά έκανε κάτω από 1:30

    Ελένη: Μετα την αναβάθμιση κάνει 1:40-:145 πριν έκανε 1:55-2:05!!!!Το έχω ταξιδεύει να δένει 2:07 με κακό αλλά όχι και τρομερό καιρό

    Νάντη : 1:55-2:00 κλασικά 

    Κέρκυρα παντόφλα :1:40 .Το πιο underrated πλοίο της γραμμής καθώς είναι παντόφλα.Το έχω ταξιδέψει να δένει 1:36!!!!

    Αίαντας: λολ

    Αλκίνοος: 1:55 πολύ αργή παντόφλα αν και από τις πιο μεγάλες σε μέγεθος στην δεν δικαιολογείται να κοντράρεται με το Νάντη

    Μενεκράτης:1:50-1:55 οριακά πιο γρήγορο από Αλκίνοος 

    Αγία Ειρήνη: 1:55-2:00 το χειρότερο πλοίο της γραμμής έχω ακούσει ότι πήγαινε με 14 κόμβους προ κρίσης 

    Ερμής (RIP): 1:15-1:30. Παρά πολύ ασταθές πλοίο με την πιο αργή μανούβρα στον πλανήτη ειδικά όταν έδενε πλάγια στην Κέρκυρα και πολλές καθυστερήσεις λόγω της προτίμησης αργούσε τις περισσότερες φορές. Γελάμε με τα κάτω από 1:10 που διαφήμιζαν. Χωρίς δίαυλο και κόσμο ίσως .

  5. Πάντως αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η ποιότητα αυτών των πλοίων. Με άλλα πλοία θα είχαμε χοντρά παρατράγουδα ακόμα και αν δεν έλειψαν από το συγκεκριμένο. Απολαύστε τα γιατί δεν θα ξαναδούμε τέτοια καράβια στο κοντινό μέλλον, μόνο ro/ro και ryan air από εδώ και πέρα.

  6. 20 hours ago, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ said:

    Δλδ ποιά είναι η αιτία της αγοράς που έφυγε,ο ΕPMHΣ;; Το βαπόρι δεν θέλει κ δεν σηκώνει μεγάλη μετασκευή

    Ξεκάθαρα είναι ο Ερμής η αιτία. Είτε το πιστεύετε είτε όχι πρόλαβε να κάνει brand name στο νησί λόγω του καλού μάρκετινγκ της εταιρείας (το πιο γρήγορο της γραμμής αν και τις μισές φορές καθυστερούσε συχνά , η αλλαγή όλου του στυλ της SEAWAYS με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί και γενικά παντού διαφήμιση Κέρκυρα Ηγουμενίτσα σε 1:10 αν και ούτε μια φορά δεν το έκανε). Άτομα που ταξιδεύουν συχνά όπως καθηγητές και φοιτητές από μέρη χωρίς την παραμικρή ιδέα για ναυτιλία το αναζητούσαν και το προτιμούσαν. Το συγκεκριμένο πλοίο έβαλε την εταιρεία στον χάρτη, η οποία είχε την φήμη η εταιρεία με τις γριές παντόφλες. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός πως πολλά άτομα στο νησί που μιλούσα (όχι μόνιμοι κάτοικοι φοιτητές και καθηγητές όπως προανέφερα) αγνοούσαν την ύπαρξη της SEAWAYS .Ο λόγος;Το brandname αλλά και τα διάφορα σάιτ τύπου vrisko.gr και ferries.gr που στα βγάζει πρώτα το google όταν πατάς Κέρκυρα Ηγουμενίτσα εισιτήρια δεν την είχαν καν σαν επιλογή παρά μόνο την Lines. 

  7. Λογικό. Πιστεύω τους έχει μείνει στα χέρια και δεν ξέρουν τι να το κάνουνε μιας και η αιτία της αγοράς του έφυγε, και έχουν μείνει με ένα μεγάλο και κοστοβόρο για την γραμμή καράβι. 

  8. On 2/25/2024 at 3:54 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

    Όσες φορές έχω περάσει απέξω από τον Ερμής Ι βλέπω ελάχιστο κόσμο να δουλεύει εσωτερικά στο σαλόνι και στο κατάστρωμα, που το πιθανότερο να είναι πλήρωμα. Ενώ δεν φαίνεται κάποια εξωτερική εργασία για την μετατροπή των πλωρών για την επιβίβαση των οχημάτων. Οπότε δεν δίνω καμιά πιθανότητα να είναι έτοιμο το Πάσχα για δρομολόγηση.

     

    20 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

    Μήπως έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί στην Kerkyra Seaways και το δούμε μια ώρα νωρίτερα στο Σαρωνικό?

     

    19 hours ago, Hermes said:

    π100 εννοείς μια πιθανή διάλυση της κοινοπραξίας Kerkyra Seaways;

    Κάτι τρέχει εκεί στην seaways. Το Hardingen έχει από τις 12 Φλεβάρη στον λιμάνι της Κέρκυρας χωρίς να γίνεται κάποια κίνηση πάνω του. Αν προσθέσουμε και αυτά που ανέφεραν οι συνάδερφοι δεν μας τα λέει καθόλου καλά η εταιρεία. Έχει μείνει με τις παντόφλες όλο το χειμώνα και μοναδικό "κλειστό" το ημιτασιόν Άγιος Σπυρίδων που είναι ότι είναι. Στο μεταξύ η ανταγωνίστρια κανονικά έχει και τα 3 κλειστά αυτή τη στιγμή να κάνουν δρομολόγια και 5 φορές που ταξίδεψα το Φλεβάρη ήταν γεμάτα από κόσμο(από αυτοκίνητα όχι και τόσο καλά). Αναμένουμε εξελίξεις καθώς μετά την πώληση του Ερμή κυκλοφορούν πολλές "φήμες" ,αλλά δεν θέλω να επεκταθώ σε σενάρια και υποθέσεις που θα ρίξουν το επίπεδο του φόρουμ. Α και μην ξεχνάμε υπάρχει και ένα Ionian Express κάπου στην άκρη.

  9. On 1/13/2024 at 10:00 PM, polmyt said:

    Θεωρω ατυχη την επιλογη του ονοματος ΕΡΜΗΣ για το συγκεκριμενο πλοιο.

    Θα υπαρχει μεγαλη συγκριση με τον προκατοχο του με τον οποιο υστερει σε ολα

    Συμφωνώ απολύτως μεγάλη αστοχία από την πλευρά της εταιρείας.

     

    On 1/13/2024 at 6:47 PM, teo0 said:

    "Σύμφωνα με στελέχη της «Kerkyra Seaways», τα δρομολόγια του συγκεκριμένου πλοίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν κοντά στην περίοδο του Πάσχα. 

    Πηγή: www.ellikiakltoploia.net

     

    Ότι καινούργιο πλοίο έρχεται Κέρκυρα πάντα λένε ότι θα ξεκινήσει το Πάσχα και πάντα πέφτουν έξω. Συνήθως κάθονται κάνα χρόνο Πέραμα τουλάχιστον και αργά αργά γίνεται ότι έχει να γίνει.

  10. Μιας και δεν έχει αναφερθεί , η εμφάνισή του άλλαξε μιας και βάφτηκε όλο το εξωτερικό με την νέα γραμματοσειρά της εταιρείας . Το περίεργο είναι ότι το πάνω μέρος μαζί με την τσιμινιέρα και το τόξο που έχει είναι άσπρο (μάλιστα φρέσκο) και το υπόλοιπο μισό είναι μπλε διαφορετικό από το προηγούμενο . Το ενδιαφέρον είναι πως το περιμέναμε κόκκινο όπως και το Ερμής και το λογότυπο της εταιρείας αλλά μας ξάφνιασαν και πάλι οι κύριοι της kerkyra seaways.

  11. Οι απόψεις για το πλοίο είναι ανάμεικτες.Ενω είναι κλειστού τύπου και σαφώς ανώτερο σε σχέση με άλλα πλοία της γραμμής μιας και διαθέτει ωραίο σαλόνι,ένα μεγάλο φάουλ του είναι ότι κατά την διάρκεια του ταξιδιού τρίζουν τα τζάμια και οι λαμαρίνες με την φασαρία να γίνεται ανυπόφορη ώρες ώρες.

×
×
  • Create New...