Jump to content
Shipfriends

Aksyros

eMembers
  • Posts

    111
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1,300 profile views
  1. Μάλλον το Olympus θα περάσει μπροστά, εκτός κ αν το Πρέβελης θέλει να φτάσει πρώτος 😋
  2. Μεγαλύτερη σημασία έχει η σύνδεση της Σαμοθράκης με το Λαύριο, η την Ραφήνα. Η Αθήνα είναι πρωτεύουσα. Κάτι τέτοιο θα έχει και πολλαπλά οφέλη, και τουριστικά, αν σχεδιαστεί σωστά. Είναι άδικο, επειδή όλα τα νησιά συνδέονται με επιδοτούμενες γραμμές με την Αθήνα, να αφήνουν την Σαμοθράκη εκτός (με σημαντική έκταση, και πληθυσμό). Βέβαια ζούμε στη χώρα που δημιουργούνται άγονες προς εξυπηρέτηση των εταιρειών και όχι των νησιών.
  3. Πολύ θετική εξέλιξη! Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Για να έγινε αυτό, σημαίνει ότι το πλοίο θα άγγιξε τους 20 κόμβους!
  4. Μονοπώλιο ναι, δεν έχει με την πραγματική έννοια, αλλά ουσιαστικά το μόνο τουριστικό δρομολόγιο συμβατικού γίνονταν από μόνο μια εταιρεία. Κανένας επιβάτης δεν θέλει να κάνει 10 ώρες κ παραπάνω, για 130 μίλια απόσταση. Αυτό εννοούσα. Αλλά θα δείξει με τον χρόνο τι θα καταφέρει.
  5. Ακόμη κ το Πρέβελης πάει σαφώς παραπάνω από 16! Κάνουν οικονομία, αφού εκμεταλλεύονται από την μια, το (κατά ουσία) μονοπώλιο κ από την Άλλη ότι οι Χανιώτες έχουν αδυναμία στην anek. Σαφώς κ η εταιρεία αδιαφορεί για την ταλαιπωρία των επιβατών της...
  6. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Και με λίγο καλύτερα ωράρια (ίσως και τιμές) για μήλο και Σαντορίνη θα αποσπάσει σε μεγάλο βαθμό και επιβάτες της blue Star (ειδικά στα βραδινά που φτάνει άγριες ώρες) και της anek. Όταν ένα μονοπώλιο σπάει μόνο καλό έχει να δώσει σε μια γραμμή.
  7. Αν παραμείνουν έτσι δεν πρόκειται να βγουν όμως γιατί το πλοίο δεν έχει τέτοια ταχύτητα. Από 4.20 που δίνει για μήλο, θα γίνει στην καλύτερη 4.40 (με 18.2 κόμβους τουλάχιστον).
  8. Μπορεί να φτάσει τους 23 κόμβους πλέον; Είναι πολύ όμορφο πλοίο κ δεν του αξίζει να πηγαίνει μέχρι 21 . Σε σύγκριση με το 21 όμως, είναι σαφώς καλύτερα.
  9. Μήπως η αφαίρεση του καταπέλτη, άρα βάρους, έχει να κάνει κ με την μείωση της κατανάλωσης του καυσίμου, επηρεάζεται; Ξέρουμε πόσους τόνους καταναλώνει;
  10. Δεν γνωρίζω επί του πλοίου κ της εταιρείας του, αλλά συμφωνώ ότι χρειάζεται εναλλακτική επιλογή για κάθε, τουλάχιστον μεγάλο νησί (είτε πληθυσμιακά, είτε τουριστικά). Το μονοπώλιο δεν έκανε κ δεν θα κάνει ποτέ καλό, σε κανέναν τομέα της οικονομίας.
  11. Ότι τα monohull είναι λιγότερο οικονομικά από τα καταμαράν είναι κανόνας; Πχ ένα paros jet μπορεί να κάψει περισσότερο από το power jet για παράδειγμα η το Hellenic high-speed από το high-speed 4;
  12. Αν το αικατερινη επιανε Σύρο σε τρεις ώρες (και με καλες τιμές) αντί για Τήνο, και συνέχιζε για Μύκονο, Πάρο και Νάξο θα έκανε ένα τολμηρό βήμα και ίσως θα μπορούσε να δουλέψει καλά και στο ενδοκυκλαδικο κόμματι.
  13. Από ότι κατάλαβα λοιπόν, η κατανάλωση, έχει να κάνει πέρα από τη την ιπποδύναμη/ταχύτητα του και με το βάρος του (όπως και στα αμάξια δηλαδή) άρα και το βύθισμα που έχει.
  14. Γνωρίζουμε την ταχύτητα με την οποία είχαν υπολογιστεί τα τελευταία του δρομολόγια; Και αν τα έβγαζε στην ώρα του;
  15. κατάλαβα το σκεπτικό. αλλά Επειδή είμαι άσχετος με την μηχανολογία, η ιπποδύναμη σχετιζεται με την καταλανωση του καυσίμου; Χαμηλότερη ιπποδύναμη, στις ίδιες ταχύτητες, σημαίνει και μεγαλύτερη κατανάλωση;
×
×
  • Create New...