Jump to content
Shipfriends

Troul

eMembers
  • Posts

    383
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Troul

  1. Γενικά επειδή έχω φίλους που είναι να φύγουν απόψε από Πειραιά για Χανιά, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ακόμα από την εταιρία και ούτε στο σύστημα έχει αλλάξει κάτι.

    42 minutes ago, Strofalos said:

    ή θα περιμένουν το Έλυρος να έρθει Πειραιά για να φυγει στο καπάκι για κάτω? 

    Στο μεταξύ μόλις πριν λίγα λεπτά μου ρθε ενημέρωση από φίλο που μίλησε με την εταιρία και είπαν ότι πιθανότατα θα γινόταν αυτό που είπες @Strofalos. Θα ανέβαινε ο Έλυρος για να καλύψει το αποψινό δρομολόγιο με κάποια καθυστέρηση. 

    Αλλά επειδή οι εξελίξεις τρέχουν και δεν προλαβαίνω ούτε τα ποστ να γράψω😂, μόλις αναχώρησε από Χανιά ο Βενιζέλος και θα φύγει από Πειραιά στις 3 το πρωί σύμφωνα με το σύστημα. 

  2. Στο μεταξύ έχει ανακοινωθεί εδώ και μερικές μέρες ο ανάδοχος του πλοίου ο οποίος δεν θα είναι άλλος από το icon (έτσι το πλασάρουν, δε το λέω εγώ) Lionel Messi. Στο Μαϊάμι τον ερχόμενο Γενάρη η τελετή ονοματοδοσίας, στην Ίντερ Μαϊάμι παίζει αυτός, εε δεν ήθελε πολύ να γίνει το κουμπαριλίκι😂. Όπως επίσης διαβάζω και ότι η RCCL αποτελεί εδώ και κάποιο καιρό τον επίσημο Vacation Partner της εν λόγω ομάδας.

  3. Άνοιξαν τα πλάνα τους οι Μινωικές όσον αφορά τη γραμμή των Κυκλάδων, ξανά σε συνεργασία με τη Fast Ferries. Το 24 τα δρομολόγια, προφανώς και λόγω του Πάσχα, ξεκινάνε πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά την τελευταία 5ετία (όσο δηλαδή ανήκει το Σαντορίνη Παλάς στις Μινωικές). 

    Μεγάλη Πέμπτη 2 Μάϊου το πρώτο δρομολόγιο από Πειραιά και 30 Σεπτέμβρη, πάλι από Πειραιά, το τελευταίο για το Σαντορίνη. Οι διαφορές που βλέπω σε σχέση με πέρσι στις προσεγγίσεις είναι ότι παραμένει ο βασικός κορμός Μύκονος-Πάρο-Σαντορίνη αλλά προστίθεται σε κάθε δρομολόγιο πλέον από ένα νησί. Κάθε Δευτέρα και Σάββατο η Νάξος και κάθε Πέμπτη η Σύρος στο κατέβα, κάθε Παρασκευή και Κυριακή και κάθε Τρίτη αντίστοιχα στο ανέβα. Αυτό σημαίνει αύξηση των προσεγγίσεων στη Νάξο από 2 σε 4 εβδομαδιαίως για το 24 σε σχέση με τις τελευταίες χρονιές. Και για το 24 κάθε Τετάρτη ανεκτέλεστα και παραμονή στον Πειραιά, ενώ βλέπω και κάποιες προσεγγίσεις στη Τήνο, 7 προς κάθε κατεύθυνση, 1 παραπάνω σε σχέση με πέρσι. 

    Το Θάντερ φαίνεται να συνεχίζει μόνο του μέχρι μέσα Οκτώβρη, ενώ κάθε Τετάρτη θα παραμένει Ηράκλειο.

    Τέλος, μια ακόμη παρατήρηση που έκανα και που δεν θυμάμαι αν υπήρχε και πέρσι είναι ότι υπάρχει διαφορά στις τιμές μεταξύ των δύο εταιριών. Για παράδειγμα, το Πειραιάς-Σαντορίνη το δίνει 77Ε για το Σαντορίνη και 85Ε για το Θάντερ, ενώ το Ηράκλειο-Μύκονος 89 και 102 αντίστοιχα.

  4. Ας το δούμε και πριν ακριβώς τρεις μήνες σε μια άφιξη του στην Τήνο, προερχόμενο από Σύρο. Το βλέπουμε να γυρνάει μπροστά μας και να δένει, σε μια διαδικασία που κράτησε γύρω στα 3μιση-4 λεπτά. Παραμονή κοντά στα 15 λεπτά και περνάει από μπροστά μας έχοντας βάλει γραμμή για Μύκονο. 

  5. Μεταφερόμαστε στην Τήνο, ένα Αυγουστιάτικο πρωινό, όπου ξυπνάμε νωρίς για να πάμε να δούμε από κοντά την αφιξοαναχώρηση του Ιάπωνα. Ώρα 8 και 10 το πρωί με το πλοίο να μας έρχεται ακριβώς στην ώρα του από Μύκονο όπου με μια ωραία δεξιόστροφη γυρνάει μπροστά μας και μέσα σε 4 λεπτά έχει δέσει. Παραμονή 10 λεπτών και άμεση αναχώρηση για Άνδρο και Ραφήνα.

     

  6. Παίρνω πάσα από τον Νικ και απόψε μεταφερόμαστε στην Τήνο για να δούμε το πλοίο να καταφθάνει στο νησί, προερχόμενο από Μύκονο ένα Αυγουστιάτικο πρωινό. Το βλέπουμε σε διάφορες πόζες γυρνώντας μπροστά μας, καθώς και σχεδόν δεμένο. Δεν έμεινε πολύ, μέχρι να φτάσω από το μέσα λιμάνι στο έξω είχε ήδη αναχωρήσει.

    Εμφανισιακά θα πω και εγώ ότι μου αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα, ωστόσο θεωρώ ότι είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον πλοίο, ενώ θα τολμήσω να πω ότι από αυτήν την άποψη πρύμα μου φέρνει πολύ σε ένα ελαφρώς λιγότερο τετραγωνισμένο Blue Horizon.

     

  7. Βασικά από τότε που τελείωσαν τα ημερήσια άλλαξε και η ώρα αναχώρησης από Πειραιά σε 21:00 από 22:00 και αυξήθηκε η διάρκεια ταξιδιού σε 9 ώρες. Οπότε στο κατέβα δε χρειάζεται παραπάνω ταχύτητα. Τώρα για το σκέλος από Χανιά για Πειραιά που η διάρκεια παραμένει στις 8μιση ώρες είναι άλλο θέμα. Υποψιάζομαι ότι δεν υπάρχει λόγος να πάει πιο γρήγορα από τη στιγμή που πλέον είναι δεδομένο πως πρέπει να περιμένει κάθε φορά έξω από το λιμάνι, είτε να δέσει το παλάτι από Ηράκλειο που μπαίνει πρώτο είτε κάποια πρωινή αναχώρηση, πολλές φορές και τα 2 μαζί.

  8. Επί τη ευκαιρία ας δούμε και μερικές φωτογραφίες από το διάστημα που δούλευε στα ενδοκυκλαδικά. Το συναντάμε αρχικά κατά την αναχώρηση του από την Τήνο, στην 2η προσέγγιση του στο νησί, με την πρώτη να είναι πολύ νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας. Στη συνέχεια το βλέπουμε 2 μέρες αργότερα, δεμένο στην Πάρο

  9. Αποκαλυπτήρια για το όνομα του 2ου πλοίου της Icon class είχαμε αυτήν την εβδομάδα. Star of the Seas θα ονομαστεί, έπειτα από ψηφοφορία στα σόσιαλ της εταιρίας στις αρχές του έτους. Η κατασκευή του έχει ήδη αρχίσει από τον Φλεβάρη και αναμένεται να ξεκινήσει τα ταξίδια το καλοκαίρι του 25, ενώ θα είναι το τρίτο πλοίο της εταιρίας που θα κινείται με LNG. Πρόγραμμα φυσικά δεν έχει βγει, ωστόσο πολύ πιθανό να καταλήξει και αυτό προς Καραϊβική μεριά, όπως και το αδερφό Icon. Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους εδώ και εδώ

  10. 1 hour ago, cyclades_shipping said:

    Αλλά ακόμα και 6:30 να φτάσει,μπορεί πρώτα να τύχει να μπει το Festos/Knossos και μετά να φάει το Βενιζέλος  όλη την καθυστέρηση.

    Για αυτό το λόγο ανέφερα και το παράδειγμα του διδύμου Έλυρος/Γκαλαξυ. Γιατί αυτά με προγραμματισμένη ώρα άφιξης 6:30 φτάνουν σχεδόν πάντα πριν τις 6, οπότε προλαβαίνουν και μπαίνουν πριν τα Ηρακλειώτικα και ο κόσμος μέχρι τις 6μιση-7παρά έχει κατέβει. Αυτό προσπαθούμε να εξηγήσουμε, ότι δυστυχώς ο Μπένυ δεν έχει την ταχύτητα που χρειάζεται για να φτάσει με την ησυχία του πριν τις πρωινές αφιξοαναχωρήσεις με αποτέλεσμα στην τελική να τους περιμένει όλους να μπουν/βγουν. 

  11. Το κέρασμα το πρωί υπήρχε πάντως μέχρι και την τελευταία φορά που ταξίδεψα στις αρχές Σεπτέμβρη, ομοίως και στον Έλυρο στις αρχές καλοκαιριού. 

    Κατά τα άλλα συμφωνώ σε όλα όσον αφορά το ξενοδοχειακό του κτλ, διαφωνώ όμως σε αυτό:

    On 9/5/2023 at 2:44 AM, SuperRunner said:

    Όσο για κάποιες καθυστερήσεις....αμελητέο.

    Καθόλου αμελητέο, το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού και όσο είχε ημερήσια δε κατάφερνε να τηρήσει τα ωράρια του, με κύριο παράγοντα που οφείλεται αυτό προφανώς να είναι η ταχύτητα του. Σε ένα από τα 2 μου ταξίδια μαζί του πριν ένα μήνα, ενώ έφυγε στην ώρα του, δε κατάφερε να φτάσει στον Πειραιά πριν τις πρώτες πρωινές αναχωρήσεις με αποτέλεσμα να περιμένουμε έξω από το λιμάνι 45-50 λεπτά και εν τέλει να αποβιβαστούμε σχεδόν στις 8 το πρωί. Πράγμα που δεν έχει συμβεί πότε με το δίδυμο Έλυρος/γκάλαξυ και που από ότι φαίνεται μπορεί να διορθωθεί μόνο με νωρίτερη αναχώρηση από Σούδα. 

    Και να στο πω κι αλλιώς. Κρίμα δε είναι να τρώει όλο το κράξιμο για τις καθυστερήσεις το πλήρωμα το οποίο γενικά κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει το πλοίο σε υψηλά στάνταρ; Για αυτούς θεωρείς πως είναι αμελητέες οι καθυστερήσεις όταν κάθε πρωί έχουν να κάνουν με εξοργισμένους επιβάτες; 2 στις 3 φορές το έχω δει από κοντά να συμβαίνει και για άλλες τόσες έχω ακούσει από πολύ κοντινά μου πρόσωπα.

    Για ένα πλήρωμα που, όπως έχω αναφέρει, προσωπικά έχω μείνει πάρα πολύ ικανοποιημένος. Και σε αντίθεση με μια κακή στιγμή που μου είχε τύχει στο γκαράζ τον Ιούλη, έρχεται για να το αντισταθμίσει μια πολλή ωραία στιγμή, και πάλι στο γκαράζ του και στην οποία θέλω να αναφερθώ. Επιβίβαση λοιπόν με αμάξι, αυτή τη φορά σαν συνεπιβάτης και όχι οδηγός, με κατεύθυνση το πολύ στενό υπόγειο γκαράζ του. Ο οδηγός νέος, πρώτη του φορά που έμπαινε με αμάξι σε γκαράζ πλοίου, φυσικά πολύ ψαρωμένος, κάτι που το κατάλαβε κατευθείαν ο άνθρωπος του πληρώματος που ήταν εκεί με αποτέλεσμα να του φερθεί ανάλογα. Του έκανε αρκετή πλάκα και με περίσσεια υπομονή τον βοήθησε να παρκάρει. Ούτε να νευριάσει, ούτε να φωνάξει. Προσωπικά έχω μπει πάνω από 20 φορές με αμάξι σε πλοίο τα λίγα χρόνια που οδηγώ, ελάχιστες έως μηδενικές φορές έχω συναντήσει τόσο πρόσχαρο άνθρωπο. Πολλά μπράβο από μένα. Και υπόψιν, όλα αυτά ενώ το πλοίο, αν και αρχές Σεπτέμβρη, είχε σολντ αουτ γκαράζ πάνω από 2 εβδομάδες πριν. Αααα, και ενώ την ίδια ακριβώς ώρα στο λιμάνι του Πειραιά κάποιοι συνεργάτες του έριχναν έναν άνθρωπο στη θάλασσα. 

    Τέλος πάντων, θα πω για άλλη μια φορά αυτό που λέμε όλοι, μακάρι να μείνει το πλοίο στα Χανιά αντί του γκάλαξυ, με ίσως μερικές βελτιώσεις που προαναφέρθηκαν προηγουμένως.

    ΥΓ. έρχεται και αναφορά για το σελφ σερβις στο αντίστοιχο τόπικ. 

  12. Ναι οκ, η λογική μου λέει ωστόσο ότι όταν βλέπεις πολύ κόσμο έξω, προφανώς το πλοίο θα έχει πολύ κόσμο και μέσα. Αντίστοιχα και όταν είναι άδειο μέσα δε θα υπάρχει και ψυχή έξω, σε οποιοδήποτε πλοίο, γνώμη μου. Anyway,  όπως είχα πει στο συγκεκριμένο δρομολόγιο το πλοίο έφτασε γεμάτο στη Μύκονο, συνέχισε γεμάτο για Πάρο και από κει και πέρα τα πράγματα ήταν λίγο πιο χαλαρά, αλλά εξίσου καλά σε πληρότητα. Δυστυχώς δε ταξίδεψα παραπάνω φορές με το πλοίο φέτος για να έχω καλύτερη προσωπική εικόνα της κίνησης του, αλλά όταν εδώ στο φόρουμ αλλά και στα σόσιαλ διαβάζω συνεχώς για το πόσο καλά τα πήγε καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού (ορισμένες φορές και αποδεδειγμένα με αριθμούς σε ποστ σε ομάδες στο φβ), εε δε βρίσκω λόγο να το αμφισβητούμε.

  13. Και μιας και ήταν η τελευταία μέρα του για φέτος, ας το τιμήσουμε με μερικές φωτογραφίες από μια άφιξη του στη Μύκονο στα μέσα Αυγούστου (αν και έλεγα να μη τις μοιραστώ μιας και δε θα λείψει σε κανέναν😁). Το βλέπουμε να γυρνάει μπροστά μας, όσο αναμένουμε για την επιβίβαση σε αυτό, ενώ, αξίζει να προσέξετε και πόσο κόσμο έχει στα καταστρώματα, δείγμα των όσων λέγονται για το πως τα πάει από κίνηση το πλοίο.  Μερικές λεπτομέρειες για αυτό το ταξίδι έχω αναφέρει και παραπάνω.

    Καλή ξεκούραση σε πλήρωμα και πλοίο και ας ελπίσουμε του χρόνου να τα πάει καλύτερα σε θέμα βλαβών.

  14. 1 hour ago, georgios express said:

    Τώρα δηλαδή, επειδή επανέρχεται στην αυτονόητη κανονικότητα, πρέπει να απονεμηθούν (σε πλοίο και Εταιρεία) εύσημα και να αποσταλούν συγχαρητήρια;

    Ούτε εύσημα, ούτε αγιοποίηση πλοίου και εταιρίας. Ο χαρακτηρισμός ¨Σαντορινάρα¨ έγινε καθαρά από προσωπική συμπάθεια για το πλοίο!😉

  15. On 9/19/2023 at 9:38 AM, panag said:

    Θα ήρθε μάλλον το ανταλλακτικό;

    Προφανώς αυτός ήταν ο λόγος μιας και το πλοίο πετάει πλέον με σχεδόν 37 κόμβους αυτή τη στιγμή, εν πλω για Σύρο. Από ότι φαίνεται έτοιμη η Σαντορινάρα μετά από ενάμιση μήνα που πήγαινε κομμένη.

  16. Συμφωνώ σε όλα @giorgos_249 εκτός από την τελευταία παράγραφο. Στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο 14 ευρώ η διαφορά. Θα πρέπει να υπολογίσεις και το εισιτήριο της επιστροφής +14 ευρώ. Επίσης, μεγάλο ποσοστό των φοιτητών δεν κάνει αυτό το ταξίδι μια φορά το δίμηνο όπως είπες, αλλά μια φορά το μήνα, μερικές φορές και 2 φορές το μήνα, όπως μου έχει τύχει και εμένα προσωπικά αρκετές φορές για διάφορους λόγους. Όπως βλέπεις, το ποσό εκτοξεύεται από τα 14 ευρώ που έθεσες αρχικά. Βάλε και το ότι η αντίστοιχη διαφορά κατάστρωμα-καμπίνας για παράδειγμα στη γραμμή των Χανίων είναι 17 ευρώ. 

    49 minutes ago, giorgos_249 said:

    Αν πω ότι "δεν τα δίνω" τότε απλά θα καθίσω στον υπολογιστή και θα πάω 4:30 για ύπνο στο σπίτι. 😏 

    Και κάτι ακόμα. Μπορεί όσοι πάνε Χίο να είναι 4μιση η ώρα στα σπίτια τους, όσοι όμως παίρνουν οποιοδήποτε πλοίο για Κρήτη στην καλύτερη 6μιση να κατεβαίνουν από το πλοίο. Μέχρι να πας σπίτι, αν μπλέξεις και με αστικό όπως στα Χανιά όπου η Σούδα απέχει ένα 20λεπτο από το κέντρο, καλές 7-7μιση να σαι σπίτι. Για να μη πω και για τους αντίστοιχους του Ρεθύμνου που θέλουν έξτρα μια ώρα με το ΚΤΕΛ. Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι όσο απλά τα περιγράφεις.

    Τέλος πάντων, για να μη το κουράζω το θέμα, και μένα μου φαινόταν παράξενο όταν σαν παιδί ταξίδευα σε καμπίνα τα καλοκαίρια και έβλεπα άλλους επιβάτες να στρώνουν οπουδήποτε για να κοιμηθούν. Πίστευα ότι δε θα μπορούσα να το κάνω ποτέ αυτό. Τα πράγματα όμως αλλάζουν και στην ανάγκη το πάτωμα είναι μια λύση (και όχι εξευτελιστική σε όλες τις περιπτώσεις)

  17. 1 hour ago, Rafinioths said:

    είπαμε είμαι σοβαρός άνθρωπος που σέβεται τον διπλανό & ακολουθεί ευλαβικά την πειθαρχεία που έχει μάθει από μικρός

    Αααα μάλιστα, δηλαδή εγώ που προσπαθώ κάθε φορά να βρω το πιο ήσυχο μέρος του πλοίου για να απλώσω τον υπνόσακο μου και να μην ενοχλώ κανέναν, μα ΚΑΝΕΝΑΝ συνεπιβάτη μου και μέλος πληρώματος, είμαι ασόβαρος, απείθαρχος και δε σέβομαι τον διπλανό μου. Μάλιστα...

    Ξέρω ότι βγαίνουμε οφ τοπικ πλέον, αλλά η προσωπική μου γνώμη είναι 1000% ίδια με του @DIMOS95. Σα φοιτητής, και ΜΟΝΟ στη γραμμή που χρησιμοποιώ τακτικά, θα "αναγκαστώ" να απλώσω υπνόσακο να ξεκουραστώ, εφόσον έχω αυτή τη δυνατότητα, όταν την επομένη με περιμένουν 9 και 10 ώρες στη σχολή. Σε κάθε άλλη περίπτωση ταξιδιού αναψυχής που θα κάνω, θα κάτσω στην καρέκλα μου, θα πάρω την καμπίνα μου, ανάλογα την περίπτωση. Φυσικά και είμαι κατά των υπερβολικών καταστάσεων, φυσικά και δε θα κάτσω να κοιμηθώ στο πάτωμα στη μέση του σαλονιού και να εμποδίζω τους υπολοίπους, αλλά να μην τα τσουβαλιάζουμε όλα σε ένα σακί. 

    4 hours ago, margaritis24 said:

    Βεβαια κ στο αεροπλανο πληρωνει ακριβο εισητηριο  κ στο Κτελ κ στο τραινο αλλα εκει δε βγαζει σεντονι να στρωσει κατω να κοιμηθει γιατι θα τον πεταξουν εξω!

    Όπως επίσης θεωρώ και πολλή άστοχη την σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο μέσο στο συγκεκριμένο θέμα. Συγκρίνουμε δηλαδή τους χώρους που έχει ένα πλοίο με τον ένα στενό διάδρομο του ΚΤΕΛ; Ή την πλαστική καρέκλα στα καταστρώματα του πλοίου (που θα αναγκαστεί κανείς να κάτσει όταν γεμίσουν τα σαλόνια) με τα καθίσματα του αεροπλάνου;

  18. Το πλοίο ειδικά σήμερα έφαγε τρελή καθυστέρηση λόγω καιρού καθώς αν δει κανείς την πορεία του έφτασε μέχρι αρκετά ψηλά στην Τήνο για να γυρίσει προς Μύκονο, ενώ άκουσα από μέλος του πληρώματος, μιας και είμαι μέσα, να λέει ότι έφαγαν τρελή θάλασσα το πρωί. 

    Προσωπικά μπήκα από Μύκονο. Μας είχε έρθει μήνυμα από την Πέμπτη για τροποποιημενη ώρα αναχώρησης 12:30 από 12:10. Στην πράξη έφτασε Μύκονο 13:20 και αναχώρησε μετά από κάνα 20λεπτο. 

    Από κόσμο το πλοίο πρέπει να ήρθε γεμάτο, ενώ παρέμεινε γεμάτο μέχρι και την Πάρο. Από κει και πέρα πιο χαλαρά τα πράγματα, ενώ στη Σαντορίνη πρέπει να μπήκαν χοντρικά 250-300 άτομα. Όπως επίσης και το γκαράζ ήταν γεμάτο, στη Μύκονο ίσως έμεινε χώρος για μερικά αμάξια ακόμα.

    Κατα τα άλλα το πλοίο σε σχέση με ένα ταξίδι μου πριν 2 χρόνια παραμένει σε άψογη κατάσταση.

  19. 4 hours ago, cyclades_shipping said:

    Είχαμε και την άφιξη του Santorini Palace σήμερα

    Εε, και αφού μιλάμε για περιορισμένες εμφανίσεις του πλοίου στην Τήνο, ας δούμε μερικά ακόμα κλικς  από τη σημερινή του προσέγγιση, από διαφορετικό σημείο από αυτές του @cyclades_shipping. Θα με συγχωρέσετε, οι φώτο είναι πολύ μέτριες, είχα όμως κόντρα τον ήλιο και πολύ αέρα, κάτι που δε φάνηκε ωστόσο να δυσκολεύει το πλοίο. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η κίνηση που ήταν αρκετά καλή σκεπτόμενος ότι το πέρασμα του από το νησί δεν είναι σε μόνιμη βάση, αλλά θα περάσει όλες κι όλες 12 φορές από την Τήνο για όλο το καλοκαίρι. Τέλος, ας το δούμε και φεύγοντας μετά από λίγο με κατεύθυνση τη Σύρο. Συνολικός χρόνος παραμονής στο νησί: κάτι παραπάνω από ένα τέταρτο.

×
×
  • Create New...