Jump to content
Shipfriends

Agaios

eMembers
  • Posts

    345
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Agaios

  1. 1) Διονύσιος Σολωμός . Κουβαλάει στην κυριολεξία όλες τις δυτικές Κυκλάδες χειμώνα καλοκαίρι.

    2)ΑΕΡΟ ΧΑΪΣΠΙΝΤ . Νεότευκτα ,σύγχρονα,καλαίσθητα , ο,τι πρέπει για τις γραμμές του Σαρωνικού .

    3) Μπλου Σταρ Χίος . Πες μου που πουλάνε καρδιές να στείλουμε το Χίος να πάει να σου πάρει...Υπερβαπορας.

    4) Πρέβελης . Συνεχίζει ακάθεκτα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους της Ανάφης,της Κασοκαρπαθιας,της Χάλκης ,στα φορτηγά της Σαντορίνης ,σε όλο το ΝΑ Αιγαίο .

    5) Έλυρος . Για ακόμη μια χρονιά η καλύτερη ποιότητα ταξιδιού. Αψεγάδιαστο,υπέροχο.

  2. 1 hour ago, Ferry Himuka said:

    Ακόμα και αν το ιονις το περνούσε σε ταχύτητα,και ήταν τα ίδια σε εσωτερικούς χώρους δεν κατάφερε ποτέ να βγει από την σκιά του Φοίβου! 17 χρόνια στην γραμμή και είναι σαν καινούργιο για τους κατοίκους!

     

    2 hours ago, JohnR730 said:

    Με διαφορά το καλύτερο καράβι της γραμμής

    Νομίζω ότι ο Απόλλωνας μετά την ανακαίνιση του έχει με διάφορα το καλύτερο εσωτερικό από όλα τα πλοία του Σαρωνικού.

  3. Πολλά συγχαρητήρια στο πλήρωμα του πλοίου. Όλοι πολλοί ευγενικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν (ειδικά τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα). Επίσης, είναι το μοναδικό πλοίο στο οποίο απαγορεύουν την είσοδο στους επιβάτες χωρίς μάσκα ,ενώ γίνεται και συχνη ενημέρωση από τα μεγάφωνα(μέχρι και στον ηλεκτρονικό πίνακα αναφέρεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας). Μπράβο και πάλι μπράβο.

  4. 19 minutes ago, Villandry said:

    Ο κ. Τάσος είναι άρχοντας και όπως είπατε πολύ καλά κάνει, τις μαγκιες ας τις κάνουν εκείνοι που τις έχουν ανάγκη!

    Δεν θεωρώ μαγκιά να περνάει ένα πλοίο από το στενό των Οινουσσών. Δεκαετίες περνάνε βαπόρια (πολύ μεγαλύτερα από τον Διαγόρα ) από εκεί . Αν εξαιρέσουμε το ατύχημα του Θεόφιλου δεν έχει συμβεί κάτι άλλο αξιοσημειωτο. Αυξημένη επαγρύπνηση και προσοχή χρειάζεται και τίποτα παραπάνω. 

    Δεν ξέρω κανέναν καπετάνιο( ή αξιωματικό) που θέλει να σπάσει και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του βαποριου του. Όσο για τον cptΤασο είναι καπεταναρα και θα γίνει ακόμα καλύτερος(ίσως στην Blue Star θα μπορούσαν να τον είχαν εμπιστευθεί και νωρίτερα) ,όπως και όλοι οι άλλοι καπετάνιοι της γραμμής του παρόντος(cptΓιωργος Αρβανίτης,cptΒαγγελης Δημητρακάκης ,cptΒαγγελης Αραθυμος,cptΣταματης Κουτουφαρης) και φυσικά του παρελθόντος.

    Θα ήταν ενδιαφέρον κάποιος να ανεβαζε τον χάρτη με τα βαθικα της περιοχής.

  5. Μπλε Σαρδέλα εε εννοώ Μπλε Γαλαξία δεν έχεις να ζηλέψεις τίποτα από τα μικρά  bluestarακια.

    :D

    Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή ,η κατάσταση στα σαλόνια του πλοίου είναι τραγική.Ο μίσος κόσμος κάθεται κάτω στο πάτωμα σε σαλόνια και διαδρόμους καμπινών,το αίθριο της ρεσεψιόν θυμίζει το κάμπινγκ της Αιγιάλης,στα εξωτερικά καταστρώματα δεν υπάρχει καρέκλα ούτε για δείγμα . Πραγματικά ένα χάος που αποδεικνύει ότι οι κοινόχρηστη χώροι του βαποριου είναι ανεπαρκείς για καλοκαίρι στη γραμμή των Χανίων. 

    Παρόλα αυτά το πλήρωμα κάνει εξαιρετική δουλειά στο δύσκολο έργο που έχει να αντιμετωπίσει . Όλοι οι χώροι αστράφτουν,οι τουαλέτες καθαρίζονται πολύ συχνά,τα σκουπίδια μαζεύονται συνεχώς ,το φαγητό είναι εξαιρετικό ,οι καμπίνες όπως πάντα καθαροτατες και άνετες   καθώς και η επιβίβαση /αποβίβαση γίνεται πολύ γρήγορα. Νομίζω ότι το πλοίο θα έπρεπε από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο να βρίσκεται στα Χανιά και το "βαθύ" καλοκαίρι να το περνάει σαν δεύτερο πλοίο στην γραμμή των Δωδεκανήσων (στη θέση του Αριάδνη δηλαδή) έστω και με ελαφρώς τροποποιημένα ωράρια. Παραμένει βαπορας και η εταιρεία του το προσέχει και είναι κρίμα να συμβαίνει αυτό το κομφουζιο που ταλαιπωρεί επιβάτες και πλήρωμα.

  6. 13 hours ago, MILTIADIS said:

    Καλως ή κακως ομως καθε καλοκαιρι διακινουν περισσοτερο κοσμο απο την κοινοπραξια και στα Χανια και στο Ηρακλειο.

    Στα Χανιά σχεδόν ποτέ δεν ξεπερνούν την κοινοπραξία ούτε καλοκαιρι ούτε χειμώνα . Στο Ηράκλειο την περνούν μόνιμα .

    Εγώ προσωπικά πιστεύω πως η γραμμή δεν θέλει άλλο πλοίο. Αν ήθελε ,ο Γκριμάλντι θα το είχε βάλει δεν είναι χαζός. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι την εβδομάδα πριν τον δεκαπενταύγουστο μέχρι στιγμής(δεν μιλάω για αυτή τη παρασκευή και το Σάββατο) οι μάξιμουμ επιβάτες της κοινοπραξίας ήταν 1300 και των μινωικών 1100 σε πλοία που έχουν πρωτόκολλο σχεδόν 2000 άτομα. Ούτε το γκαράζ του Κύδων γέμιζε. Νομίζω ότι τα 3 πλοία είναι υπεραρκετά για την γραμμή 

  7. 1220 επιβάτες,300 ΙΧ,48 δίκυκλα,1 λεωφορείο και 96 φορτηγά αποβίβασε το καλύτερο πλοίο της Κρήτης σήμερα το πρωί στη Σούδα. Χθες έφυγε από τον Πειραιά με καθυστέρηση 20 λεπτών λόγω φόρτωσης αλλά και πετρελευσης(το ίδιο συνέβη και με το Κύδων ).

  8. 1 hour ago, Strofalos said:

    Το ότι με τέτοιες τιμές, μπατάρανε πάλι τα Πάτμος&Χίος σε Κυκλάδες&Δωδεκάνησα σε δρομολόγια 9&24 ωρών, πραγματικά ανεξήγητο. 

    Δεν είναι καθόλου ανεξήγητο καθώς η γραμμή χρειάζεται τα 2000 άτομα του Πάτμος και το μεγαλύτερο γκαράζ,αφού χτυπάει πρωτόκολλο κάθε μέρα! Επίσης,9ωρο δεν υπάρχει καθώς το πλοίο στον Πειραιά σταματάει το πολύ 2μιση ώρες στον Πειραιά και λιγότερο από 5 ώρες στη Σαντορίνη (Πέμπτες και Κυριακές που έχει και Ανάφη δεν σταματάει καθόλου).

  9. Άφιξη του Blue Star Chios στον Τουρλο της Μυκόνου σήμερα στις 17:10. Αποβιβάστηκαν 80 επιβάτες, 23 ΙΧ,5 μοτοσυκλέτες και 5 νταλίκες. Επιβιβάστηκαν 100 επιβάτες ,4 δίκυκλα και 15 ΙΧ. 

    Αμέσως μετά την αναχώρηση του Χίος άφιξη του Thunder. Από Νάξο για Μύκονο ταξίδεψαν 90 επιβάτες και 1 ΙΧ. Για Σύρο-Πειραιά επιβιβάστηκαν 200 επιβάτες ,25 ΙΧ,1 βαν και 8 δίκυκλα. "Μολα όλα και βίρα καταπέλτη " μετά από 6λεπτη παραμονή.

  10. Πάντως φαίνεται η ποιότητα κατασκευής του πλοίου (για αυτό και μπορούσε να παίρνει πολύ βαριά φορτία ,πχ στρατιωτικό υλικό). Μακάρι να μάθουμε και τα αίτια του ατυχήματος και μακάρι βεβαίως το πλοίο να επισκευαστεί και να ξαναταξιδεψει.

  11. Άφιξη του Άρτεμις σήμερα το μεσημέρι στην Παροικιά στην ώρα του από Λαύριο - Τζια - Κύθνο - Σύρο. Αποβιβάστηκαν περίπου 200 επιβάτες, 15 ΙΧ, 1 φορτηγάκι και 1 τρίκυκλο. Επιβιβάστηκαν πάνω από 300 επιβάτες,7 ΙΧ, 2 ή 3 φορτηγάκια και 1 βαν. Μετά από 20λεπτη παραμονή "μολα όλα" και αναχώρηση για Νάξο - Ιό - Σίκινο -Φολεγανδρο - Κίμωλο - Μήλο.

    Πολύ καλή κίνηση για ακόμη μια μέρα . Επίσης θετική εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι παρότι μετά το τέλος της φόρτωσης των οχημάτων είχαν βάλει όλους τους επιβάτες στο γκαράζ ,περίμεναν να ελεγχθούν και να ανέβουν στα καταστρώματα όλοι και εν συνεχεία ξεκίνησε το βαπόρι. Πολλά μπράβο (για το αυτονόητο βέβαια :lol:)

  12. Άφιξη ίσως του καλύτερου ταχύπλοου των ελληνικών θαλασσών,του Highspeed 4  στην Παροικιά πριν από λίγο από Πειραιά. Αποβιβάστηκαν  πάνω από 300 επιβάτες ,52 ΙΧ ,1 βανακι και 1 ημιφορτηγό. Επιβίβαση περίπου 90-100 επιβατών και κανενός οχήματος και απόπλους στις 12 και 20.

×
×
  • Create New...