Jump to content
Shipfriends

Kts

Members
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Kts

  1. Στο δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου είναι στα δρομολόγια της Αδριατικής.
  2. Το πλοίο μετά την αναχώρησή του από την Ανκονα έχει κόψει σε μονοψήφια τώρα και κατεύθυνση προς τις ιταλικές ακτές. Επιπλέον το προσέγγισε και ένα Sar από το San benedetto del tronto. UPDATE Μόλις ξανά ξεκίνησε, μάλλον θα αποβίβασε κάποιον στο CP843
  3. Μάλλον επιστρέφει στην Βενετία, αυτό δείχνει η κατεύθυνση του αυτή την στιγμή.Μόλις άλλαξε και το AIS. Είναι τουλάχιστον 8 ώρες που βολτάρει με την ταχύτητα να αυξομειωνεται συνεχως.
  4. Είναι λογικό γιατί για να δουλέψει κάποιος ξένος πλέον στο ΗΒ πρέπει να καταθέσει χαρτιά για βίζα, με όλα τα στοιχεία της νέας δουλειάς. Επομένως το αντίστοιχο υπουργείο είναι αμέσως σε γνώση των νέων αιτήσεων. Βέβαια η κυβέρνηση δείχνει μια συνέπεια στο να μην κάνει τίποτα, όπως έγινε και στην περίπτωση της αεροπορικής εταιρείας Flybee, η πτώχευση της οποίας κρέμασε όλη την ηπειρωτική Αγγλία.
  5. Το θέμα έχει σοκάρει την κοινή γνώμη γιατί η απόλυση των εργαζομένων έγινε μέσω βίντεο και με άμεση ισχύ και μιλάμε για εργαζόμενους κάποιοι με 22 χρόνια υπηρεσία. Από την άλλη η πρόσληψη ξένων πληρωμάτων είναι αντίθετη με τις αξίες του brexit. Να επισημάνουμε πως η εταιρεία πήρε σχεδόν 15 εκ.λιρες λόγω Covid, δηλώνει πως έχει ζημιές 100 εκατ.τον χρόνο τα οποία καλύπτονται από την μητρική Dp world αλλά έδωσε και 270 εκ. μέρισμα στους μετόχους το 2020.
  6. Πάντως δύο μέρες τώρα που κοιτάζω το champion και το spirit μια χαρά 27 πάνε.
  7. Και δεν υπάρχει και αντικαταστατης στο site των μινωϊκων. Με ένα πλοίο θα μείνει από Πάτρα;
  8. Αν το ανάγω σε ένα διήμερο ταξίδι Αγγλία Ελλάδα, θέλεις ένα pcr για το κατέβασμα, ένα για το ανέβασμα, ένα την 2η και ένα την 8η μέρα μετά την άφιξη, σύνολο τέσσερα. Έχουμε χάσει το τόπι. Βασικά εξαρτάται τι ζητάει η κάθε χώρα.
  9. Για την Ευρώπη το pcr τεστ των 72 ωρών καθιστά το ταξίδι με πλοίο σχεδόν αδύνατο. Τα αποτελέσματα από το πιο γρήγορο pcr είναι στις 24 με 36 ώρες, αν προσθέσεις το οδικό ταξίδι και το πλοίο π.χ από Ανκονα, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ας αφήσουμε το οικονομικό κοστος με γρήγορο pcr στην Αγγλία στις 179 λίρες προσφορά. Δεν νομίζω πως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να περιμένουν πολλά φέτος, ιδίως από τον βορρά.
  10. Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται πως το κενό που θα αφήσει η Tirrenia στην Κατανια υπάρχει περίπτωση να καλυφθεί και από ξένους, όπως η Ανεκ - Αττικα που βρίσκονται σε διαρκή κόντρα με τον Grimaldi τόσο στην Αδριατική όσο και στο εσωτερικό. Να το δούμε κι αυτό...
  11. Πάντως για να γελάσουμε λίγο, σύμφωνα με το site των μινωικων το πλοίο έχει αναχωρήσει από την Πάτρα στις 21:30.
  12. Κανονικά, είναι η ράμπα με την οποία ανεβαίνουν οι νταλίκες πάνω. Συνήθως τα επιβατικά πάνε στα δύο υπόγεια.
  13. Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια θα σας πω λίγο για το ταξίδι από Ανκωνα για Πάτρα πριν τρεις μέρες. Καταρχήν είμαστε η μόνη χώρα που έχει πάρει κάποια μέτρα και προσπαθεί να τα εφαρμόσει. Πέρασα από Γαλλία, Ελβετία, έμεινα στην Ιταλία, κανένας απολύτως έλεγχος, ούτε για τους τύπους. Στην Ανκόνα εκτός από τα απαραίτητα χαρτιά θερμομετρηση, οχι όμως σε όλους, τα παιδιά δεν θερμομετρουνται. Αν μπορεί κάποιος ας το εξηγήσει. Γκαράζ καμία μάσκα από πλήρωμα, θερμοκρασία βέβαια 50.Μεσα στο πλοίο το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος φορούσε, και ιδιαίτερα, ευλαβικά θα έλεγα στο εστιατόριο, όπου όμως υπήρχε μόνο μια λαβίδα για να πιάσεις ψωμί και για τα κουταλοπηρουνα βουταγες το χέρι σου και τα έπιανες όλα. Στο μπαρ ο κύριος είχε το διαφανές προστατευτικο σηκωμένο ψηλά για να προστατεύεται από την βροχή. Ο δε κόσμος που είχε καθησει στα τραπέζια είχε βγάλει τις μάσκες, άσχετα αν δεν είχε τίποτα μπροστά του. Στο κατάστρωμα καμία μάσκα, μέχρι που σε κοιτάζουν όλοι σαν ηλιθιο. Δεν συζητάμε για τους επαγγελματίες οδηγούς, τρία πουλάκια καθονται. Οι ανακοινώνεις συνεχώς, μα εκνευριστηκα συνεχώς να λένε για μέτρα πρόληψης και μετά για τον κωδικό που πρέπει να παρουσιάσεις κατά την αφιξη. Και βέβαια όντας το μοναδικό αυτοκίνητο από Αγγλία στο συγκεκριμένο δρομολόγια είχα την τύχη να επιλέγω για το τεστ το οποίο ήταν αρνητικό ευτυχώς. Τώρα για τα άλλα πενήντα γαλλικά γερμανικά ιταλικα αυτοκίνητα που πέρασαν έτσι, η Παναγία μαζί μας.
  14. Μάλλον γιατί έφυγε το Blue star 1 από Ηγουμενίτσα για Ανκονα
  15. Πλέει σχεδόν 5 ώρες με αυτή την ταχύτητα. Το σημερινό δρομολόγιο των 16:30 απο Αγκώνα θα γράψει καθυστερήσεις
  16. Τραυματίστηκε μέλος του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «HELLENIC SPIRIT» που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με προορισμό την Ανκόνα.
  17. Το πλοίο φαίνεται πως επέστρεψε πάλι στην Ηγουμενίτσα μετά την αναχώρηση του
  18. Στην ιστοσελίδα της Grimaldi lines το πλοίο φιγουράρει στον στόλο της και όχι σε αυτόν της Minoan.
  19. Και βέβαια ο κάθε μεμονωμένους επιβάτης θα τρέξει να πάρει μια τετράκλινη καμπινα και να την πληρώσει όλη, αναπόφευκτα, σύμφωνα με τον κύριο. Αν το δούμε σε τιμές Αδριατικής θα δει πολλούς μεμονωμένους επιβατες να μπαίνουν σε τετρακλινες.
  20. Μήπως η κοινοπραξία έχει μειώσει την σύνθεση των πληρωματων και είναι εκεί το θέμα; Γιατί το ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις ενισχύει την ίδια απορία.
  21. Οικονομική προσφορά δεν νομίζω να υφίσταται αφού όσοι γυρίζουν πίσω πληρώνουν το εισητηριο τους. Σωστή απορία. Ίσως ιταλικός δάκτυλος.
  22. Δυστυχώς θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά δεν περιγράφεις τον Νεοέλληνα, περιγράφεις τον Νεάντερταλ κάθε χώρας, όπως και εδώ στην Αγγλία. Παντού τα ίδια, ίσως και χειρότερα.
  23. Η κρουαζιέρα από ό,τι φαίνεται συνεχίζεται για τα συνεργεία που μεταφέρει το πλοιο. Στην Σαλαμίνα με πορεία όχι για το μεγάλο λιμάνι.
  24. Το Ολυμπία μεταφέρει επιβάτες. Το Europa έχει προγραμματισμένη αναχώρηση αύριο βράδυ σύμφωνα με το site των μινωικων.
×
×
  • Create New...