Jump to content
Shipfriends

Tasos Kavala

eMembers
  • Posts

    176
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Tasos Kavala

  1. Το HELLENIC HIGHSPEED αναχώρησε από το λιμάνι του Λαυρίου λίγο μετά τις 11 και ανεβαίνει για πρώτη φορά κενό επιβατών για δρομολόγιο πιστοποίησης. Συγκεκριμένα, το ταχύπλοο αναμένεται στο λιμάνι της Καβάλας αργά το απόγευμα και θα αναχωρήσει την Κυριακή 07/04 στις 08:00 για επιστροφή εξίσου κενό επιβατών.

  2. Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ θα εκτελέσει έκτακτο δρομολόγιο από Μυτιλήνη για Λήμνο  και Καβάλα με άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας 06/01 (Θεοφάνια) στις 21:05 διανυκτέρευση και αναχώρηση το πρωί (06:00)  της Κυριακής 07/01 για επιστροφή.

  3. Τουλάχιστον μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα προεκτείνει το δρομολόγιο του προς Καβάλα κάθε 15ημέρες 

    Να σημειωθεί ότι έφυγε με 80 φορτηγά (πλήρως φορτωμένο) από Καβάλα 

     

    On 9/25/2023 at 10:24 AM, SuperRunner said:

    Μόνο που το λιμάνι της Καβάλας δεν ενδύκνειται για Ρο-Ρο πλοία γιατί σε όλη τη πόλη γίνεται χαμός.

    Οπότε οι εναλλακτικές είναι το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας ή πιο μακριά της πόλης του ΠΑΟΚ. 

    Ο δε Πελαγίτης, γλυκάθηκε από τις ναυλώσεις προς Κω και Ρόδο οι οποίες τελειώνουν σύντομα και από τον άλλο μήνα επανέρχεται στα κανονικά δρομολόγιά του. 

    Δυστυχώς αυτό είναι μία πραγματικότητα. Και αυτό συμβαίνει επειδή το τελωνείο είναι στο κεντρικό λιμάνι. Αυτό είναι ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας της πόλης μας να  αλλάξει θέση το τελωνείο και να μεταφερθεί πλέον στο ''ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β'' (Εμπορικό Λιμάνι Καβάλας). Αλλά ακόμα μεταφέρεται........

  4. Mε το όνομα PAXOS ISLAND εκπέμπει πλέον το πρώην KONSTANTINOS I το οποίο μετά από αρκετά χρόνια παροπλισμού έκανε την εμφάνιση του στο λιμάνι της Καβάλας πριν λίγη ώρα δένοντας λίγο πιο μπροστά απο τον επιβατικό σταθμό. Γνωρίζουμε αν τελικά πουλήθηκε στην εταιρία που είχε το Ήλιδα και αν είναι μία πιθανή αντικατάσταση? 

    Screenshot_1.png

  5. 1) BLUE STAR CHIOS πλοίο που δεν θα ξαναδούμε απλά με ότι αυτό συνεπάγεται. 
    2) ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ : Καραβάρα που εξυπηρετεί άψογα όποια γραμμή και αν του ζητηθεί
    3) ΑΡΙΑΔΝΗ : Για τους λόγους που είπε και ο John πιο πάνω
    4) ΔΙΑΓΟΡΑΣ : Ένα πλοίο επίσης απροβλημάτιστο έχει σαρώσει τις άγονες χωρίς θέματα αλλά και σε επίπεδο συντήρησης είναι άριστο.
    5)ΑΝΤΙΓΟΝΗ : Η αποκάλυψη της χρονιάς ,εξαιρετική μετασκευή (προσωπική άποψη) 

  6. Τις τελευταίες ημέρες το πλοίο ''υποφέρει'' απο μηχανικά θέματα ,είχε και κάποια black out αφού όταν προχθες έφυγε απο Λήμνο έπεσε απο τους 16 ,με 17 κόμβους στους 4 -2 και ύστερα πάλι επανήλθε .Μην ξέχναμε ότι το AQUA BLUE έχει βγάλει αρκετές βλάβες και οι μηχανές του είναι αρκετά ταλαιπωρημένες.

     

  7. Δεν νομίζω ότι έχει επηρεαστεί η ταχύτητα του πλοίου ,έχω δει το πλοίο και με 26 κόμβους μετά την εγκατάσταση των Scrubber ,τους θερινούς μήνες ίσως να χρειαστεί να πιάσει πάλι αυτή την ταχύτητα αλλά για την ώρα θεωρώ ότι είναι πολύ καλά σε σχέση με τις ώρες αφίξεων/ αναχωρήσεων στα λιμάνια με λίγες καθυστερήσεις .Φυσικά παίζει ρόλο και το υψηλό κόστος καυσίμων .Βέβαια τα λεγόμενα μου τα στηρίζω σε απλές εικασίες - υποθέσεις.

  8. Ειναι νομίζω ανάλογα την γραμμή τους χειμώνες ανοίγει μέχρι 22,5 -23 .Στα βραδινά δρομολόγια η ταχύτητα κυμαίνεται από 13-18 ,τα πρωινά έχει άλλες ταχύτητες και πάντα στα καλοκαιρινά δρομολόγια ανοίγει μέχρι 26. Γενικότερα η ταχύτητα εξαρτάται και από πολλούς παράγοντες όπως όλοι ξέρουμε. 

  9. Eφόσον βλέπουν ότι και τα δύο πλοία παρουσιάζουν πρόβλημα συχνά στους καταπέλτες εδώ και αρκετά χρόνια ,γιατί σε τόσες ακινησίες που έχουν γίνει ή και συντηρήσεις/δεξαμενισμούς δεν έχουν αλλάξει τους καταπέλτες (τον μηχανισμό που λειτουργούν)?

  10. Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καβάλας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΝΙΚΗΤΗΣ” Ν.Π. 12354, για μηχανική βλάβη της δεξιάς κύριας μηχανής κατά τον κατάπλου του πλοίου στον οικείο λιμένα.

     

    Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου προς τον λιμένα Καβάλας.

    Το ”ΝΙΚΗΤΗΣ” κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Καβάλας, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

     

×
×
  • Create New...