Jump to content
Shipfriends

nomman

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 1) Superflat VI απίστευτες δυνατότητες και ταχύτητες για την καλή εποχή της Αδριατικής. Χωρητικότητα και άνεση ταξιδιού! 2) Europa Palace Το σκαρί αυτό έπρεπε ακόμα να ταξιδεύει στην Αδριατική. Πολυτελές ξενοδοχείο και ατμόσφαιρα εντελώς καραβολατρική. 3)Ikarus Palace το σπουδαίο αυτό σχέδιο θα μπορούσε ακόμα να σταθεί στη γραμμή της Βενετίας. 4) Knossos Palace Οτι καλύτερα φτιαγμένο για μια εσωτερική γραμμή με ξενοδοχειακό και εκμετάλλευση χώρων που αντέχουν στο χρόνο. 5)Olympic Champion παρά τη περίεργη διαρρύθμιση αυτών των Fossen πρέπει να είναι ότι ποιοτικότερο φτιάχτηκε τότε! Σήμερα διαθέτει το μεγαλύτερη καμπίνα (τ.μ.) και αξιομνημόνευτη ταχύτητα! 6)Superfast I η επανάσταση στη ταχύτητα! 7)Pasiphae Palace η επανάσταση στο ταξίδι! 8)Superfast XI ο τελευταίος της αυτοκρατορίας κρατά τα σκήπτρα του σύγχρονου σχεδίου. 9)Cruise Europa μεγαλειώδη Lane Meters στο βωμό της χαώδης φορτωεκφορτωσης. 10)Blue Star 1 ένας μέτριος παίχτης πριν 15 χρόνια(Αδριατική) έχει εξελιχθεί σε σούπερ σταρ (Αιγαίο).
 2. Σίγουρα ένας λόγος είναι οι καθυστερήσεις που μάζεψε. Αλλά μπορεί να κάνει εξπρές καθώς υπάρχει το άλλο (στη προκειμένη Hellenic Spirit) της κοινοπραξίας στην Ηγουμενίτσα - διπλό Ανκόνα . Εχει ξαναγίνει φέτος από τη κοινοπραξία τις μέρες που το ένα παραμένει Ηγουμενίτσα, εάν φτάνουν καμπίνες και γκαράζ να κάνει το άλλο από Πάτρα εξπρές για πάνω. Για κάτω πρώτη φορά γίνεται πάλι επειδή το πρώτο (Spirit) μπορεί να φορτώσει τη πεσμένη πλέον κίνηση της Ηγουμενίτσας . Εάν δεν ήταν σε διπλό δε θα έκανε με τίποτα εξπρές το Champion. Πάντως φέτος εάν εξαιρέσουμε λίγες περιπτώσεις καθυστερήσεων (για πάνω από 2ωρο, λιγότερο είναι νορμάλ καθώς δε βγαίνουν τα ωράρια) και από τους 2 της Αδριατικής, πήγαν καλύτερα από πέρυσι. Η ΜΙΝΟΑΝ επίσημα πλέον τη Πέμπτη & Παρασκευή μέχρι Ηγουμενίτσα και πίσω (με Κέρκυρα μέσα) και έτσι δε φτάνει τις 8-10ωρες καθυστερήσεις. Η κοινοπραξία Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή το ένα μέχρι Ηγουμενίτσα το άλλο μέχρι Πάτρα. Επίσης φέτος τα 2 της ΑΝΕΚ (πέρυσι είχε ένα θέμα το Champion) να ανεβοκατεβαίνουν συχνά με 28-29 κόμβους .
 3. Πέρυσι πάντως που έκανε λίγο Πάτρα - Ανκόνα δε θυμάμαι να πέρασε ποτέ τους 26 κόμβους . Μάζευε κάτι καλές καθυστερήσεις. στο Πριντεζι απεναντίας τα είχε πάει καλά.
 4. Δε νομίζω τα Cruise της Αδριατικής να μεγαλώσουν! Μια χαρά είναι και ο Ιταλός το ξέρει.
 5. θα πάω σε γραμμή που δεν έχουν προταθεί καράβια, που βγάζουν δύσκολα δρομολόγια κατά τους καλοκαιρινού μήνες. 1. Hellenic Spirit. Το Spirit με βάση το ais που παρακολουθώ συχνά έβγαλε τη καλοκαιρινή σεζόν σχεδόν κατά 90% ακριβής σε αφίξεις - αναχωρήσεις. Πολύ άσχημα τα πήγε το έτερο της ΑΝΕΚ, σχετικά καλά το ΧΙ. 2. Cruise Olympia. Μαζί με το ΗS από την αντίπαλη εταιρεία ότι καλύτερο πάλι σε ακρίβεια δρομολογίων και ωραρίων. Το έτερο ακόμα και τώρα Δεκέμβριο μαζεύει κάτι 8ωρες καθυστερήσεις. Σαν καράβια και τα 2 είναι γνωστά, ποιοτικά, στο πνεύμα της εποχής τσιγκουνιά όπου μπορεί να υπάρξει με πληρώματα φιλικά και ακούραστα. 3. Αστεριών ΙΙ. Μπήκε αμέσως στα βαθιά. Του χρόνου θα δείξει τι ψάρια έπιασαν με το αν θα ακολουθήσει τα ωράρια, γιατί σαν καράβι απ ότι ακούω είναι πολύ καλό.
 6. Ήταν Φλεβάρης 2008 όταν βρέθηκα ένα πολύ άσχημο καιρικά σ/κ στην Νεάπολη. Πολύ ισχυροί άνεμοι, βροχή και κρύο ήταν για 3 μέρες συνέχεια μαζί μας. Το πρώτο πρωινό λοιπόν αντικρίζω τη παρακάτω εικόνα https://9fbxag.am.files.1drv.com/y4mMriWte83mQblG3J-r2HaAewlNYI29PpLi3H4Bu4Sb7XYnyR1v9Z6OyEq6lD5BkxZXH8YSmfAhZGEzmd4N0nMTdzPFUDkNG9C_a6WiLZtNOXT6QTQ7iOAjnFwqiDwJ5H9TcUb1AiXIS04pD-BWyQqWoFlQYWeC91T4dV0mN_PaBCgy-fY3Bj1wN2KAFHa7aVkiRxJEQbSuDfUQpXwy1JrMw?width=660&height=495&cropmode=none Το δεύτερο πρωινό όμως αντίκρισα τα παρακάτω: https://kpamsa.am.files.1drv.com/y4mlabyakjy_d_yM7UEYLGr1HLn1P5-x-aI0zfYCC80Z2YS54BofnfXq9QZ17CWlk9OPebeI1RP0X6ZDQPOXq9AMRjH-P9uy3_eRTwXYi3nxhJgg3tzCv5OqXqAAZUGcmKJ_0FQKJpGf997VoArXpqBcg0NY5eqUJg4RIJjnIlJ4RfeUrwFt2BNcmvtyzQVBdPpPM-PxNhPFPRRntwVGMJnIg?width=660&height=495&cropmode=none https://xltoug.am.files.1drv.com/y4mDTxaE1oiMNoDBIV5v6MbOGl8OrjOBVWr0NrSYo83k7IneMI82blih0gwU03B6FrS5qiGd0W0Rcjds9_SI1M1vZra6YDeI2cqjFVKYfZg4xsahFOdm0pJMeewmlEn7gw4BYUzXnGScy0brnuaQWC8Aa1VBeE_hLTXOwbuzXSY3QLd5dB1OF1WT2MSHC09TnoEIw3E2LWnHYgZEyT7QTkHkQ?width=660&height=440&cropmode=none Στο βάθος διακρίνεται η Ελαφόνησος. Ήταν περίπου 10 πλοία, μα λιμάνι για όλα αυτά κανένα🤷‍♂️. Από ντόπιους έμαθα πως έχουν υπάρξει και μεγαλύτερα απάγκια από αυτό που αντίκρισα ( μέχρι και 30 φορτηγά-τάνκερ στο κόλπο). Πως κρίνεται αν ένα καράβι θα σταματήσει σε ανάλογο σημείο? Πόσο και αν κοστίζει , έχει κάποιος γνώσεις να μοιραστεί μαζί μας?
 7. Αυτό πάντως για το δρομολόγιό μου δεν ισχύει........ ακόμα. Στο σύστημα της Μινοαν φαίνεται ακόμα της 3.8 από Ηγουμενίτσα. Πήρα και εγώ τηλέφωνο λοιπόν και θα έλεγα πως είχα τελείως διαφορετική αντιμετώπιση απ΄ ότι στο παράδειγμα παραπάνω. Αμέσως βρήκαν τα εισιτήρια μου και αναγνώρισαν πως έχει γίνει αλλαγή στο δρομολόγιο αυτής της μέρας. Σε ερώτησή μου για το πότε θα με ενημέρωναν, απάντησαν πως αυτό ήταν αρμοδιότητα του πρακτορείου που τα έκλεισα. Επειδή λοιπόν η ευθύνη είναι της εταιρείας μπορώ να αξιώσω ανα πάσα στιγμή ακύρωση των εισιτηρίων ( ας είναι early booking ) και να πάρω τα χρήματά μου πίσω. Κοίταξα στην κοινοπραξία ( έχουν ακόμα και αυτοί early booking ) για τις μέρες που θέλω αλλά δεν με συμφέρει ( πιο ακριβά, μικρότερη καμπίνα, ). Τώρα που θα ανέβω οδικώς στην Ηγουμενίτσα και θα πάρω από εκεί το καράβι, δικαιούμαι 50 ευρώ συν μία έκπτωση 20% στο επόμενο ταξίδι επιστροφής με την εταιρεία . not bad, το θέμα είναι ότι προγραμματίζουμε τις διακοπές μας για 2 εβδομάδες και προσπαθούμε να μην έχουμε χαμένο-κενό χρόνο. Η Μίνοαν ( Ιταλοί - Γκριμάλντι ) κάνει ότι μπορεί τελευταία να μας αναστατώνει. Ελπίζω τουλάχιστον η αναχώρηση αυτή από την Ηγουμενίτσα ( και όχι από Πάτρα ) να έχει άφιξη στην ώρα της στην Αγκόνα ( γιατί πολλές φορές έχει μεγάλες καθυστερήσεις ).
 8. Με βάλατε σε υποψίες και κοίταξα και εγώ. Λοιπόν : Ανκονα - Ηγουμενίτσα 20.7 και Πάτρα - Ανκονα 3.8 . Εισιτήρια έχω και εγώ στα χέρια. Της επιστροφής πλέον στο σύστημα φαίνεται μόνο από Ηγουμενίτσα για αυτή τη μέρα. Τι κάνω τώρα? Παίρνω τηλέφωνο από Δευτέρα (γιατί και έχει πάει 18:00 η ώρα και έρχεται και ΣΚ) ? Πέρυσι το καλοκαίρι (3.8) με την ίδια εταιρία το δρομολόγιο από Ανκονα για Πάτρα δεν έφτασε ποτέ Πάτρα .μόλις ξεκίνησε το καράβι (6 ώρες καθυστερημένα) ηχογραφημένα μηνύματα παρέπεμπαν τον κόσμο χωρίς αυτοκίνητο να δηλωθεί για πούλμαν από Ηγουμενίτσα για Πάτρα. Οι οδηγοί τώρα που είχαν εισιτήρια για Πάτρα δεν έχω ιδέα τι διεκδικησαν (αν δικαιούται όντως κάτι) ή αντίθετα αυτοί που θα επιβιβαζονταν στη Πάτρα και έπρεπε να ανέβουν Ηγουμενίτσα . Αρε Μινοαν που κατάντησες... Οποιος γνωρίζει κάτι παρακαλώ να βοηθήσει γιατί δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Έχω δικαίωμα αποζημίωσης (διόδια - βενζίνες) για την αλλαγή λιμανιού? Εχω εισιτήρια early booking. *γνωστός μου έχει κλείσει Ανκονα - Ηγουμενίτσα 21.7 με superfast που εκτελεί επίσημα, μου είπε, μόνο αυτή τη διαδρομή. Δε κατεβαίνει Πάτρα δηλαδή. Αφού δε τους βγαίνουν τα ωράρια των Ιταλών, γιατί δεν το κάνουν και αυτοί επίσημα? Ευχαριστώ.
×
×
 • Create New...