Jump to content
Shipfriends

ALEX30

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Στο δελτίο τύπου η εταιρεία λέει ότι το πλοίο δεν θα εκτελέσει δρομολόγια το διάστημα μεταξύ 17-23/06. Είναι βέβαιο ότι δεξαμενή είναι να μπει 21-26; Γιατί κάτι δεν πάει καλά.
  2. Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Με το καλό να ξεκινήσει και να έχει καλά ταξίδια!
  3. Ξέρουμε αν το πλοίο έχει ολοκληρώσει την συντήρησή του κι αν θα επιστρέψει αύριο κανονικά στα δρομολόγια του; Γιατί το βλέπω ακόμα να βρίσκεται στην Χαλκίδα.
  4. Πάντως στα Κυθηρα ήδη ακούγονται πολύ καλά λόγια για το πλοίο, ειδικά για τους εσωτερικούς του χώρους αλλά υπάρχει προβληματισμός για την ταχύτητα και τη συνέπεια των δρομολογίων του. Είναι γεγονός ότι το Ιονίς παρ όλα τα μειονεκτήματα που είχε λόγω μεγέθους, όλοι του αναγνωρίζουν ότι ήταν πάντοτε απόλυτα συνεπές στα δρομολόγια του. Θα πρέπει να το δούνε το θέμα στη Seajets αν τους ενδιαφέρει σοβαρά η γραμμή και θέλουν να κερδίσουν την αγάπη του κόσμου.
  5. Σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου στο fb, έχει προγραμματιστεί επίσημη τελετή υποδοχής του νέου πλοίου σε επόμενο ταξίδι όπου θα είναι και στελέχη της εταιρείας του. Ίσως να περιμένουν το δρομολόγιο της τρίτης που θα φθάνει μέρα στα κυθηρα. Αναφορικά με την ταχύτητα, άτομα που ταξίδεψαν εχθές, υποστηρίζουν ότι μέσα στο πλοίο έλεγαν ότι το στρώνουν μετά το εκτεταμένο service των μηχανών και ότι θα κάνει το ταξίδι σε 6,5 ώρες κανονικά. Μένει να δούμε τα επόμενα ταξίδια...
  6. Όλοι την ίδια εντύπωση (ελπίδα) είχαμε, αλλά... δεν το βλέπω...! Πάντως για την ιστορία να αναφέρουμε ότι και στο πρώτο δρομολόγιο του Μυρτιδιωσσα (αν δεν με απαταει η μνήμη μου στις 7 Απριλίου του 2000), είχαν μπλεχτεί οι άγκυρες του με του Νίκος Καζαντζακης;; και είχε φύγει με δυο ώρες καθυστέρηση!
  7. Το AQUA JEWEL έκανε πριν λίγη ώρα δοκιμαστικό με ταχύτητα που έφθασε τους 14ΚΝ και γύρισε πίσω στο Ν.Μώλο όπου σύμφωνα με το Marinetraffic φάνηκε να δέχθηκε και τη συνδρομή ρυμουλκού (PERSEAS) για να δέσει (εκτός αν ήταν εκεί για προληπτικούς λόγους). Δύο πράγματα μου προκαλούν ερωτηματικά και θα ήθελα τη βοήθεια όσων γνωρίζουν: α. Γιατί επέστρεψε στο Ν.Μώλο αντί να πάει στο Πειραιά, αφού αύριο έχει προγραμματισμένο το πρώτο του δρομολόγιο; β. Τι γίνεται με την ταχύτητά του; Τα 14μίλια είναι λόγω του ότι ήταν δοκιμαστικό ή αυτή είναι η ταχύτητά του γενικά; Γιατί στα δρομολόγια που έχει αναρτήσει υποστηρίζει ότι το ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΥΘΗΡΑ θα εκτελείται σε 6,5 ώρες που σημαίνει 17+ μίλια... αν δεν κάνω κάποιο λάθος.
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δηλαδή θα γυρίσουμε σε 8ωρα ταξίδια για το Πειραιάς - Κύθηρα, ε; Αντί να πηγαίνουμε μπροστά, πάμε προς τα πίσω μου φαίνεται!
  9. Από ταχύτητα σε τι κατάσταση βρίσκεται; Γνωρίζει κάποιος;
  10. Ναι, αλλά δεν είναι άδικο αυτό; Δηλαδή, μπορεί όποια εταιρεία θέλει να εμφανίζει ένα πλοίο Β', να κερδίζει τους διαγωνισμούς και μετά να το αντικαθιστά με ένα Γ' απλώς μειώνοντας την επιδότηση; Μου ακούγεται λίγο περίεργο αυτό. Όπως και να έχει, εδώ θα είμαστε και θα δούμε τις εξελίξεις. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μία θετική εξέλιξη ο ερχομός της seajet στις γραμμές των Κυθήρων γιατί είναι μία εταιρεία με ένα ευρύ δίκτυο με ότι αυτό συνεπάγεται (διαφήμιση, ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων, δυνατότητα αντικατάστασης πλοίου κλπ). Μένει να φανεί αν θα αποδειχθεί και το ίδιο συνεπής με την παρούσα εταιρεία του ΙΟΝΙΣ που μας θύμισε τι θα πει συνέπεια στα δρομολόγια, μετά την άθλια περίοδο Κορνάρου....
  11. Επειδή ακούγεται έντονα η φήμη ότι η SeaJet θα πάρει τις γραμμές Κυθήρων - Αντικυθήρων με το Aqua Jewel και μετά θα βάλει το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ στη θέση του, εγώ ήθελα να ρωτήσω το εξής: Εφόσον η Seajet πήρε τη γραμμή με πλοίο κατηγορίας Β' (ηλικίας μικρότερης των 20 ετών), έχει δικαίωμα από τους όρους του διαγωνισμού και της σύμβασης που θα υπογράψει να το αντικαταστήσει με πλοίο Γ' κατηγορίας;;;
  12. Σήμερα ταξίδεψα για πρώτη φορά με το ΙΟΝΙΣ (Κύθηρα - Γύθειο)! Στα θετικά του θα αναφέρω: 1. την καθαριότητά του η οποία ξεπερνάει κατά πολύ τον προκάτοχό του. Τα wc του, αν και παλιά, ήταν σε άριστοι κατάσταση, μοσχομύριζαν αλλά και οι υπόλοιποι χώροι του πλοίου φαίνονταν πεντακάθαροι! 2. Επίσης η ταχύτητά του είναι μία ευχάριστη έκπληξη μετά από πολλά χρόνια (διότι όταν έχεις συνηθίσεις τα 13- μίλια του Κορνάρου, τα 16+ του ΙΟΝΙΣ σου φαίνονται αέρας)! Στα αρνητικά του ξεχωρίζω: 1. Το γκαράζ του το οποίο, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι δύσχρηστο. Τα αυτοκίνητα πρέπει να μπαίνουν με την όπισθεν ή να κάνουν μανούβρα μέσα. Ούτε μπορώ να διανοηθώ τι θα γίνει σε μέρες αιχμής το καλοκαίρι για να φορτώσει! Για να μπουν τρία φορτηγά από τα Κύθηρα χρειάστηκαν ένα τέταρτο... 2. Την αφόρητη μυρωδιά καυσαερίων στους χώρους των επιβατών που θύμιζε εποχές ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ. Υπήρχαν στιγμές που ήθελες να βγεις έξω για να ανασάνεις από την μυρωδιά. Δεν ξέρω αν είναι μόνιμο πρόβλημα ή έτυχε λόγω της φοράς του ανέμου, αλλά αν είναι μόνιμο, είναι πολύ έντονο και θα πρέπει να το δούνε σοβαρά. 3. Κατά την προσέγγισή μας στο Γύθειο, το πλοίο έπιασε σε σημείο του προβλήτα το οποίο ήταν ψηλά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν τα φορτηγά και να αρχίσει τις μανούβρες πέρα δώθε προκειμένου να ''πιάσει'' σε άλλο, χαμηλότερο, σημείο. Όλη αυτή η ιστορία κράτησε 30 λεπτά μέχρι να καταφέρουμε να βγούμε από μέσα. Και αναρωτιέμαι, μέχρι στιγμής έχουν εκτελεστεί πάνω από 6 δρομολόγια στο Γύθειο. Δεν γνώριζαν σε ποιο σημείο έπρεπε να προσεγγίσουν? Όλη η προβλήτα άδεια ήταν! Σε γενικές γραμμές, αν και το καραβάκι είναι αξιοπρεπέστατο για την ηλικία του, δεν άλλαξε η άποψή μου για το ότι δεν κάνει για τη γραμμή. Φοβάμαι ότι σε μέρες αιχμής ο κόσμος θα ζορίζεται πολύ διότι δεν έχει τους απαραίτητους χώρους για ταξίδια 6+ ωρών. Εκτός και αν βάλει τόσα δρομολόγια που να μοιραστεί ο κόσμος! Αλλά και πάλι ο Πειραιάς θα αντιμετωπίζει πρόβλημα κατά την άποψή μου! Αυτά εν ολίγοις!
  13. Απ' ότι φαίνεται το ΙΟΝΙΣ προσαρμόζεται σταδιακά στη νέα του γραμμή αφού σήμερα έχει εκτελέσει με απόλυτη συνέπεια τα δρομολόγιά του, έφθασε μέχρι και 17 κόμβους και θα φθάσει στο Πειραιά, όπως φαίνεται, νωρίτερα της κανονικής ώρας άφιξης! Στοιχειώδη πράγματα που είχαν να δουν πολλά χρόνια στα Κύθηρα... Μακάρι να συνεχίσει έτσι!
  14. Δεν θα μπορούσε να μην βγάλει ένα ''δελτίο τύπου'' το δημαρχιακό - ενημερωτικό blog για την καθυστέρηση του πλοίου: https://kithiraikanea.blogspot.gr/2017/10/blog-post_951.html
  15. Ο Πήγασος που έκανε ένα πέρασμα στα Κύθηρα το 08 (μετά την στούκα της Μυρτιδιώτισσας), ήταν αξιοπρεπέστατο καραβάκι σε σχέση με τα άλλα που έχουν περάσει κατά καιρούς (τουλάχιστον από άποψη ταχύτητας). Πραγματικά διαβάζω αυτό το "ενημερωτικό blog" των Κυθήρων και αναρωτιέμαι αν αυτός που τα γράφει μιλάει σοβαρά ή τρολάρει τον κόσμο...Αλλά εγώ θα ξαναρωτήσω: Σε έναν ανοιχτό διαγωνισμό έρχεται κάποιος και εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις και δίνει και την χαμηλότερη προσφορά παίρνει τη γραμμή. Πως ακριβώς θα το αποτρέψουν αυτό, εάν δεν τους αρέσει αυτός που θα την πάρει?
×
×
  • Create New...