Jump to content
Shipfriends

All Activity

This stream auto-updates

  1. Past hour
  2. Πριν από λίγο ξεκίνησε από το Πέραμα με προορισμό την Κάλυμνο
  3. Γρήγορα προχωράει, άραγε πότε θα ξεκινήσει και πάλι δρομολόγια και σε ποια γραμμή; Μαντούδι ή κάτι άλλο;
  4. Είναι το μεγαλύτερο από τα ταχύπλοα όταν θα έρθει
  5. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει ή είναι ράδιο άρβυλα, αλλά το αφήνω εδώ (δεν ξέρω καν αν είναι και το κατάλληλο τόπικ). https://cyclades24.gr/2024/04/aktoploia-prothesi-epanaforas-tis-grammis-thessalonikis-sporadon-kykladon-kritis/ Αν όντως ισχύει, και δεδομένου τις προδιαγραφές του πλοίου που απαιτούνται, το Superstar II θα ήταν μια πολυ καλή επιλογή.
  6. Νομίζω ήταν της IDO και έκανε δρομολόγια στην Κωνσταντινούπολη και την γύρω περιοχή.
  7. Today
  8. Πρώτο δρομολόγιο για τη φετινή σεζόν εκτελεί σήμερα ο Άνεμος για Δυτικές Κυκλάδες (14:55), μάλιστα θα πιάσει σε όλα τα λιμάνια μέχρι τη Μήλο (Πειραιάς-Κύθνος-Σέριφος-Σίφνος-Κίμωλος-Μήλος). Από κόσμο δεν είχαμε φοβερά πράγματα πάντως καλύτερα απ' ό,τι περίμενα. Λογικό αν λάβουμε υπόψη ότι είναι Τρίτη 16 Απριλίου, το πρωί είχε δρομολόγιο το Champion Jet 1 και πρόκειται ουσιαστικά για "νέο" δρομολόγιο στις Δυτικές Κυκλάδες όσον αφορά ΕΓ/ΟΓ. Από πληρότητα γκαράζ υπολογίζω γύρω στο 60-65%. Στην εξωτερική πλευρά αριστερά στο γκαράζ είχανε καταβάσει πατάρια τα οποία ήταν τίγκα στα ΙΧ ενώ στην εξωτερική πλευρά δεξιά στο γκαράζ όλη η λωρίδα ήταν άδεια μέχρι την πλώρη. Τα φορτηγά τοποθετήθηκαν εκατέρωθεν του μπουλμέ. Μελανό σημείο θα έλεγα ότι ήταν η απουσία λεωφορείου του ΟΛΠ στη συγκεκριμένη ζώνη αναχώρησης με αποτέλεσμα αρκετοί να περπατάνε το μισό λιμάνι μέσα στο καταμεσήμερο. Στάνταρ υπήρχε λεωφορείο για το Blue Star Patmos που αναχωρούσε στις 15:00 από την Ε1 πάντως από την Ε2 δεν πέρασε σίγουρα.
  9. Που ήταν ως τώρα;
  10. Το Blue Star Delos σήμερα είχε άφιξη 12:50 στον Πειραιά, ώρα κατά την οποία ήδη είχε κατεβάσει καταπέλτες. Στο κυρίως γκαράζ είχαμε πληρότητα γύρω στο 70% με την εσωτερική λωρίδα της δεξιάς πλευράς να είναι εμφανώς άδεια μέχρι μπροστά. Κατέβασε αρκετό κόσμο μεταξύ των οποίων αξιοσημείωτο αριθμό ξένων τουριστών αλλά προφανώς σχετικά μικρό συγκριτικά με τη χωρητικότητα του πλοίου. Όσον αφορά τη φόρτωση είχαμε τρελό νταλικομάνι κυρίως για Σάμο, μάλιστα έβαλε και 4 καρότσες για Λήμνο (δεν ξέρω αν τις βάζει σταθερά ή αν είναι παρελκόμενο της δρομολόγησης του Hellenic Highspeed) οι οποίες φορτώθηκαν στο βάθος του γκαράζ. Υποθέτω στη Σάμο(;) θα ρυμουλκηθούν σε διαφορετική θέση στο γκαράζ. Σύμφωνα με το φωτεινό πίνακα στο σημερινό δρομολόγιο μετά τη Μύκονο θα πιάσει και Νάξο πριν τον Άγιο Κήρυκο (λόγω της αυριανής απεργίας;).
  11. Το Afloat αναφέρει σήμερα πως στα πλάνα της εταιρείας του είναι να το κρατήσουν ως το 2030.
  12. Με σημερινή Υπουργική Απόφαση θεσπίζεται ο κανονισμός Αρχών και Λειτουργίας του Σ.Α.Σ https://www.ynanp.gr/media/documents/2024/04/15/Υ.Α.__ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ_ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ_ΣΑΣ----63Ω14653ΠΩ-ΙΔΕ.pdf
  13. Από Δευτέρα το πλοιο ξεκινάει στην θέση του Fast Ferries Andros στη γραμμή της Ραφηνας.
  14. 10/5 ζητάει στο ΣΑΣ η Seajets να ξεκινήσει δρομολόγια στην γραμμή.
  15. @Man0lero Σχετικά με το Tera είναι πληροφορία ότι θα βγει φέτος ή βάση του ΣΑΣ ; Sorry για το off topic
  16. Θα πάει το Superruner Jet 2 στη θεση του 1 και θα βγει το Tera . Επισης το Andros Jet χλωμό για Σποραδες ισως το Paros να βγει γιατί Caldera Vista δεν έχει φέτος .
  17. Νέο απόκτημα για την εταιρεία TURYOL για δρομολόγηση ΑΙΒΑΛΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗ από 01/06
  18. Στις 17 Μαίου στη Θεσσαλονίκη, καρφί από την Ινδία, λέει ο ρούφ.
  19. Πάντως με βάση τα δρομολόγια που έχει ζητήσει στο ΣΑΣ δεν φαινεται να περισσεύει κάτι για το Θεσσαλονίκη - Σποραδες ( αν επιδοτηθεί )
  20. Βάση του ΣΑΣ World champion Jet : Πειρ - Συρ - Μύκ - Ναξ - Ιο - Σαντ Champion Jet 2 :Πειρ - Σερ - Σιφ - Μηλ(διπλό) Power Jet : Ηράκλειο(08:00) - Σαν - Ιό - Ναξ - Μυκ - Παρ Elite Jet : Ρεθ - Σαντ και Ηράκλειο - Σαντ Naxos Jet : Λαυριο - Κυκλαδες Super Jet : Μηλος/Παρος - Κυκλαδες Super Jet 2 : Μηλος/Πάρος - Κυκλαδες Santorini Palace : Ηράκλειο - Σαντ - Παρ - Μυκ Champion Jet 3 : Σαντ - Ιό - (Ναξ) - (Παρ) - Μυκ - Συρ - Πειρ Champion Jet 1 : Πειρ - Παρ - Ναξ - Σαντ Speedrunner Jet : Πειρ - Μηλ - Φολ - (Ιο) - Σαντ Speedrunner Jet 2 : Χανιά - Μηλ - Πειρ Express Jet : ενδοκυκλαδικο Andros Jet : Μαντούδι - Σποραδες Επομενως λογικά το Superrunner Jet 2 : απογευματινό Ραφηνας.
  21. Ενδιαφέρον έχει οτι ζητάει το Ναξος Jet το ίδιο δρομολόγιο με το CAT 1 απο Λαύριο προς δυτικές κυκλαδες
  22. Πολύ ενδιαφέρον δρομολόγιο ,να δούμε πως θα δουλεψει η σύνδεση Πειραιά - Τηνου με ταχύπλοο.
  23. Απ'ότι φαίνεται, οι αγωγές του evergiven θα είναι "ψιλολόγια" μπροστά σε αυτά εδώ... "Μην πάρουν και οι Εσκιμόοι αποζημίωση στο τέλος για ψυχική οδύνη"..!
  24. Προορισμός το Odense της Δανίας, άρα μάλλον πάμε για δεξαμενισμό και συντήρηση στο Lindoe Shipyard. Για να δούμε πως θα βγεί από κεί. Προσωπική μου άποψη πως θα βγεί κάτι σε Stena μια και βλέπω πως η τεχνική διαχείριση -όχι η πλοιοκτησία, τουλάχιστον όχι πρός το παρόν- έχει περάσει στην Stena Rederi A/S. Μήπως αντικαταστήσει το Stena Vinga στη γραμμή Goteborg – Fredrikshavn? Οψόμεθα.
  25. Πέρυσι ήταν μόνο όλο το καλοκαίρι το Superrunner και μακάρι να είναι και φέτος. Ενημερωτικά μόνο, ο κόσμος ήδη άρχισε να ρωτάει για το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Σποράδες και είναι αρκετοί αυτοί που ζητάνε να είναι και φέτος πάλι το Superrunner, γιατί το ταξίδεψαν και πέρυσι.
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...