Jump to content
Shipfriends

thanosp

eMembers
  • Posts

    1,249
  • Joined

  • Last visited

About thanosp

  • Birthday August 31

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Southsea

Uncategorized

  • Location
    Portsmouth

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Χρόνια πολλά στο φόρουμ, και σε ακόμη περισσότερα!
  2. Με όλη την καλή διάθεση, επειδή αναφέρθηκε πολλές φορές η λέξη μονοπώλιο, σε ποιές γραμμές υπάρχει μονοπώλιο από την Aegean;
  3. Το BBC δημοσιεύσε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που διηγείται την ιστορία των ναυτικών του ελληνόκτητου MT Apecus το οποίο στις 19 Απριλίου 2019 έπεσε θύμα πειρατών 7 ναυτικά μίλια έξω από το Bonny Island, στο δέλτα του Νίγηρα. Η ιστορία περιγράφει την περιπέτεια από την πλευρά ενός από τους ναυτικούς, του Sudeep Choudhury. Μας δίνει μια ιδέα για τις συνθήκες στις οποίες αναγκάστηκαν να επιβιώνουν, τις προσπάθειες των οικογενειών των ναυτικών να πιέσουν την πλοιοκτήτρια εταιρεία (Petrogress Inc. με βάση των Πειραιά) να πλήρωσει τα λύτρα και πως αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από την πληρωμή κάποιου ποσού στους απαγωγείς. 70 μέρες διήρκησε η απαγωγή. Αφήνει αιχμές προς την εταιρεία ως προς την διαχείρηση της κρίσης και επισημαίνει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για λαθρεμπόριο πετρελαίου. Η εταιρεία αρνείται τις κατηγορίες, ενώ εκκρεμεί δίκη στη Νιγηρία.
  4. Η Σικελία όμως δεν είναι Ελλάδα, οπότε οποιαδήποτε σύγκριση είναι ανούσια. Θα συγκρίνεις Ιταλία με Ελλάδα, Ισπανία με Ελλάδα, Σικελία με Πελοπόννησο. Είδαμε τι έγινε Ισπανία και Ιταλία. Είναι αδιανόητο να βάζουμε τα χρήματα πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Φτωχός μπορείς να επιβιώσεις. Πεθαμένος δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Μην υιοθετούμε επιχειρήματα του πορτοκαλί βαψομαλλιά.
  5. Περιστρεφόμενη webcam πάνω από το HMS Warrior. Μπορείτε να δείτε την είσοδο του λιμανιού, το Gosport ferry και τον προβλήματα που δένουν τα HMS Queen Elizabeth και Prince of Wales. Μπορείς να την χαζεύεις με τις ώρες.
  6. Καλή Ανάσταση και υγεία σε όλους. Να περάσουμε όμορφα, έστω και εγκλεισμένοι.
  7. Σύμφωνα με την δημοσίευση στο θέμα της γραμμής Λιμένα - Κεραμωτής, η παντόφλα κατασκευάστηκε στο καρνάγιο του Λιμένα Θάσου από τον Τάκη Γουργιώτη.
  8. Σύμφωνα με την δημοσίευση στο θέμα της γραμμής Λιμένα - Κεραμωτής, ιδιοκτήτης της παντόφλας ήταν η οικογένεια Μοσχίδη από την Καβάλα.
  9. Η εφημερίδα Πρωινή ανέβασε χθες μια φωτογραφία (την οποία δανείστηκε από group στο Facebook) με τις 2 πρώτες παντόφλες της γραμμής Λιμένας - Κεραμωτή. Απεικονίζονται τα Θασοπούλα και Αμφίπολις. Σύμφωνα όμως με όσα έχουμε δει στα θέματα από τις 2 παντόφλες, τη γραμμή την ξεκίνησε το Θασοπούλα μαζί με το Μακεδονία. (Ας γίνει μια συνένωση των 2 μηνυμάτων, βγήκα εκτός χρόνου!)
  10. Το πλοίο υπαγόταν στην κατηγορία των ferries Brittany Ferries économie.
  11. 2 φωτογραφίες του Λισσός που μοιράστηκε μαζί μου η μητέρα ενός φίλου. Αύγουστος του 2010 και το πλοίο περνάει κοντά από την 'μύτη' στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Την ευχαριστώ πολύ!
  12. thanosp

    Lissos

    On her way to Thessaloniki, August 2010, Possidi, Greece.

    © Ιωάννα Μ.

  13. thanosp

    Lissos

    On her way to Thessaloniki, August 2010, Possidi, Greece

    © Ιωάννα Μ.

  14. Εκεί στον Άη Στράτη, Πήγασο θα λένε και θα κλαίνε. Το πλοίο αποδεικνύεται ακατάλληλο για ένα από τα δύο λιμάνια της άγονης. Όλα όμορφα.
×
×
  • Create New...