Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Χθές μετά την  αναχώρησή του από τη Ραφήνα το απόγευμα επέστρεψε πίσω και αποβίβασε τους περίπου 300επιβάτες και αργά το βράδυ έφυγε για Πέραμα. Ο λόγος λέει ήταν κάτι πετονιές που ρούφηξε. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Νέα βλάβη για το super jet σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς Μύκονο. Το πλοίο παρέμεινε αρκετή ώρα στο λιμάνι της Μυκόνου κ τελικά απέπλευσε για Πειραία. Το master jet θα εκτελέσει το δρομολογιο του super jet.

Link to comment
Share on other sites

Το υπουργειο αναφερει οτι η βλάβη στο Super Jet ηταν ηλεκτρονικης φυσεως

 

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από τον υπεύθυνο ναυτικό πράκτορα του Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ «SUPERJET» Ν.Π.10328, για την ύπαρξη βλάβης στην ηλεκτρονική πλακέτα της αριστερής εξωτερικής κύριας μηχανής (Νο 4 υδροπροωθητήρα).

Μετά από έλεγχο επιθεωρητών Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διαπιστώθηκε η ηλεκτρονική βλάβη της μηχανής του «SUPERJET» και από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του. Στη συνέχεια κατόπιν αιτήσεως του Πλοιάρχου επετράπη ο απόπλους για μεμονωμένο πλου για λιμένα Περάματος άνευ επιβατών προς αποκατάσταση της βλάβης.

Το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου από Μύκονο για Νάξο – Θήρα – Ίο – Νάξο – Πάρο – Μύκονο - Ραφήνα παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

 

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για βλάβη στη δεξιά πρωραία εσωτερική κύρια μηχανή, του Ε/Γ- Τ/Χ «SUPERJET» Ν.Π.10328, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει  προγραμματισμένο δρομολόγιο για Τήνο – Μύκονο – Νάξο – Θήρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι οριστικής αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα. 

Πηγή: www.hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη στο Superjet στον Πειραιά είχαμε το Σάββατο 06/08/16

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ ''ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ'' Ν.Π. 10328, ότι κατά τη διάρκεια του πλου του από λιμένα Μήλου προς λιμένα Πειραιά, διαπιστώθηκε βλάβη σε μία εκ των τεσσάρων κύριων μηχανών του.

Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Μυκόνου προς Νάξο - Κουφονήσι – Αμοργό – Θήρα – Φολέγανδρο – Μήλο - Πειραιά, με 184 επιβάτες και 11 μέλη πληρώματος, ενώ κατέπλευσε με τη λειτουργία των τριών κύριων μηχανών του, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα (Τζελέπη) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικούδιατήρησης κλάσης - αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Πηγή: ΥΕΝ

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εμπλοκή αντικειμενου στο jet του πλοιου την Παρασκευη

 

Quote

   Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σίφνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Τ/Χ «SUPER JET» Ν.Π.10328, το οποίο είχε καταπλεύσει στον οικείο λιμένα εκτελώντας το προγραμματισμένο του δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά με εκατόν ενενήντα (190) επιβάτες, ότι ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν.Σερίφου – ν.Σίφνου διαπιστώθηκε η εμπλοκή ξένου αντικειμένου στο δεξιό εξωτερικό υδροπροωθητήρα, με αποτέλεσμα την άμεση μείωση στροφών στην εν λόγω μηχανή.
Επί του πλοίου επιβιβάστηκε μέλος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και δύτες προκειμένου να διαπιστωθεί και να αποκατασταθεί η βλάβη.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του Ε/Γ- Τ/Χ «SUPER JET» ενώ μετά την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους του  προς συνέχιση του προγραμματισμένο του δρομολογίου για Μήλο – Φολέγανδρο – Ίο – Θήρα – Ίο – Μήλο – Σίφνο – Πειραιά όπου και θα επιθεωρηθεί περαιτέρω.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Χ Super Jet στον Πειραιά, που βέβαια ανακοινώθηκε με μια ημέρα καθυστέρηση!!

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ “SUPER JET” Ν.Π. 10328, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμένα Σερίφου προς το λιμένα Πειραιά, το πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη (εισδοχή ξένου αντικειμένου) στον εξωτερικό αριστερό υδρο-προωθητήρα. 

Το “SUPER JET” πλέοντας με μειωμένη ταχύτητα, κατέπλευσε στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους 88 επιβάτες που μετέφερε.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο του “SUPER JET” για Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Κίμωλο-Φολέγανδρο-Θήρα-Ίο, θα εκτελέσουν έτερα δρομολογημένα πλοία.

 

Link to comment
Share on other sites

Για δύο ημέρες το Super Jet βρέθηκε εκτός νερού στο ναυπηγείο ΑΤΛΑΣ και σήμερα τελείωσε με τις εργασίες του. Αφού έκανε ένα mini δοκιμαστικό, επέστρεψε το απόγευμα στα κανονικά του δρομολόγια. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Χ-ΚΑΤ Super Jet  στον Πειραιά 

Quote

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ ''SUPER JET'' Ν.Π. 10325, ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από ν. Σίφνο για λιμένα Πειραιά (πλήρες δρομολόγιο Μύκονος – Νάξος – Πάρος – Κουφονήσι – Αμοργός – Θήρα – Φολέγανδρο – Μήλος – Σίφνος – Πειραιάς), διαπιστώθηκε βλάβη στην αριστερή εξωτερική κύρια μηχανή του.

Το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν τριακόσιοι τριάντα ένας (331) επιβάτες και έντεκα (11) μέλη πληρώματος, συνέχισε τον πλου του με τη χρήση των τριών λοιπών κύριων μηχανών του (μειωμένη ταχύτητα), ενώ κατέπλευσε στο λιμένα Πειραιά πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SUPER JET'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και διαπίστωσης αυτής από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, καθώς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Βέβαια η βλάβη έγινε μετά τη Φολέγανδρο και ταξίδευε ουσιαστικά με δυο μηχανές το υπόλοιπο ταξίδι του. To Super Jet πήγε στο ναυπηγείο Άτλας και είναι τραβηγμένο εκτός νερού για την αποκατάσταση της βλάβης

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Πρέπει να έχει βλάβη, καθώς έχει σταματήσει στη Σαντορίνη αφου έπλεε με μειωμένη ταχύτητα απο την Φολέγανδρο. Και τώρα πρέπει να το αντικαθιστά το Sifnos Jet

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Χ Super Jet στη Θήρα

Quote

Ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Θήρας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του  Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου ''SUPER JET'' Ν.Π. 10238, ότι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου του δρομολογίου παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή Κ/Μ μηχανή, λόγω πιθανής εμπλοκής αντικειμένου.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα ''ΑΘΗΝΙΟΣ'' ν. Θήρας και αφού αποβίβασε με ασφάλεια τους διακόσιους εβδομήντα οκτώ (278) επιβάτες, του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την οικεία Λιμενική Αρχή. 

Στη συνέχεια, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το ''SUPER JET'' μετέβη για ασφαλές αγκυροβόλιο στην περιοχή της ''ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΜΕΝΗΣ'' ν. Θήρας, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-ΚΑΤ Super Jet στη Σύρο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ “ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ” ΝΠ 10328 ότι κατά την προετοιμασία για μεθόρμιση προς λιμένα για επιβίβαση επιβατών, προς εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου για Πάρο – Νάξο – Ηρακλειά – Σχοινούσα – Κουφονήσια – Κατάπολα - Αιγιάλη – Δονούσα, παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...