Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Απο σημερα και μεχρι την Παρασκευη στο Μαρινα του Φαληρου το Βασιλικο yacht της Δανιας, Dannebrog(ειναι το ονομα της σημαιας της Δανιας). Εφθασε σημερα το πρωι μεταφεροντας την ΑΜ Βασιλισσα Μαργαριτα για επισημη επισκεψη στην Ελλαδα. Σχετικη υποδοχη εγινε σημερα το πρωι παρουσια του Υπουργου Αβραμοπουλου, ενω το yacht προκειται να επισκεφθει και την Πελοποννησο.

Προκειται για ενα σκαρι της δεκαετιας του 1930 που βρισκεται σε αψογη κατασταση και πραγματικα πιστευω πως μαζι με το τουρκικο yacht Savarona, ειναι τα κορυφαια στον κοσμο σε αυτην την κατηγορια. Μπορει κανεις να το θαυμασει απο μακρια απο τις καφετεριες του Σταδιου Ειρηνης και Φιλιας, για να πλησιασει κανεις πιο κοντα, ας το ξεχασει προκαταβολικα.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Απορία

Γιατί να την υποδεχτεί ο Αβραμό αφού τώρα είναι υπουργός υγείας??Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης?

-Το πλοίο φαίνεται και από τη γέφυρα στο τέλος της εθνικής οδού.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβως Γιωργο. Η Ντορα δε την παλευε λογω του γεγονοτος με τα αεροπλανα και επιστρατευτηκε ο Αβραμο τον οποιο και γνωριζε λογω της προηγουμενης θητειας του στο ΥΠΕΞ.

Link to comment
Share on other sites

Εάν το Dannebrog δεν έχει σαλπάρει μέχρι το απόγευμα, υπόσχομαι φωτογραφία. Να σημειωθεί ότι στην Κοπεγχάγη το Dannebrog είναι συνήθως αραγμένο στην προβλήτα που βρίσκεται πίσω από τα Ανάκτορα, ή τώρα που ολοκληρώθηκε το νέο κτίριο της Όπερας (το οποίο βρίσκεται στο αντίστοιχο με τον Ηφαιστίωνα σημείο του λιμανιού της Κοπεγχάγης), στην προβλήτα της Όπερας (για να συγκρίνετε, σκεφθείτε την αναλογία νέο ΥΕΝ-Παγόδα). Να σημειωθεί ότι από την προβλήτα των Ανακτόρων γίνεται και η εκκίνηση ορισμένων από τα ονομαστά ιστιοπλοϊκά ράλλυ της Βόρειας Θάλασσας, ενώ στα 200m είναι η έδρα της AP Moller (Maersk). Τώρα το πως καταφέρνουν οι απολίτιστοι απόγονοι των Βίκινγκς να συνδυάζουν business, κουλτούρα, παράδοση και αθλητισμό, είναι για εμάς, τον περιούσιο λαό του Κυρίου ένα μικρό θαύμα:eek:

Link to comment
Share on other sites

Πολυ σωστο σε βρισκω φιλε Γεωργιος Εξπρες. Παλαιοτερα, πολυ κοντα σε αυτο το σημειο που αναφερεσαι αναχωρουσαν και τα φερρυ της DFDS ενω κοντα στη διασημη γοργονα πλευριζε η Polferries. Τωρα πια εχει χτιστει καινουριο terminal κοντα στην εισοδο του λιμανιου απ' οτι εχω μαθει.

Γενικα η Κοπεγχαγη(η Kobenhavn στα δανεζικα) ειναι μερος που κανει ακριβως αυτα που αναφερει ο φιλος Γεωργιος Εξπρες, δηλαδη συνδυαζει business, κουλτούρα, παράδοση, αθλητισμό αλλα και ναυτιλια. Εχει δε πανεμορφα(αλλα ακριβα) μαγαζια με ναυτιλιακα σουβενιρ, αξεσουαρ, μοντελα κλπ. Για να ολοκληρωσω τον ταξιδιωτικο οδηγο και την ακατασχετη φλυαρια μου, το μερος το συνιστω ανεπιφυλακτα για ταξιδι με το ετερον σας ημισυ.

Link to comment
Share on other sites

Μικρή συνέχεια περί Κοπεγχάγης: Στο λιμάνι της θα δεί κανείς σινιάλα που σε εμάς είναι λίγο έως καθόλου γνωστά αλλά κουβαλάνε πίσω τους ζωντανή ιστορία δεκαετιών όπως DFDS, Lauritzen Lines, κά.

Τώρα, δείτε μεν το Dannebrog φωτογραφημένο από την Καστέλλα, αλλά όσοι μπορείτε σπεύσατε πριν φύγει να το δείτε από κοντά (για να είμαστε ειλικρινείς, για πολύ κοντά δεν υπάρχει περίπτωση). Είναι η απόδειξη ότι για να φτιαχτούν ωραία πράγματα δεν χρειάζονται μόνο λεφτά, αλλά πιό πολύ καλλιέργεια και μεράκι. Τη θαλαμηγό συνοδεύει και μιά φρεγάτα (?) του Βασιλικού Ναυτικού της Δανίας, πιθανώς να είναι ή ίδια που ναυλοχούσε στο Φάληρο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

post-186-128326957906_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η φρεγαττα που συνοδευε το Βασιλικο γιωτ της Δανιας κατα την περιοδο των Ολυμπιακων Αγωνων ηταν η φρεγατα Thetis. Αυτην τη φορα μαζι με τη θαλαμηγο εχει ερθει η κορβεττα Peter Tordenskjold. Η θαλαμηγος αναχωρησε χθες το βραδι αργα απο το Φαληρο και σημερα μπορει κανεις να την θαυμασει στο Ναυπλιο. Την Κυριακη θα βρισκεται(χωρις τη Βασιλισσα η οποια ανεχωρησε εκτακτως) στο Γυθειο και τη Νεαπολη, ενω τη Δευτερα στην Καλαματα. Να και μια πιο κοντινη φωτογραφια.

post-22-12832695791_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μια μικρη διορθωσουλα, η Βασιλισσα Μαργαριτα επιβαινει τελικα της θαλαμηγου σε ολο το τουρ. Κοιτα να δεις τωρα, κομμουνιστης ανθρωπος να γραφω για τη Βασιλισσα:D:P

Link to comment
Share on other sites

Τελικά σύντροφε, σωστά ασχολείσαι με την Βασίλισσα...κουμμουνιστής:D άνθρωπος!

Γιατί πρόκειται για μιά γυναίκα του λαού. Να σκεφθείς ότι καπνίζει ΚΑΡΕΛΙΑ Αγρινίου! :)

Μετά τη Μάνη αναχωρεί για Δανία η βασίλισσα Μαργκέτε

Αναχωρούν σήμερα το πρωί κατ’ ευθείαν για την Κοπεγχάγη από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας η βασίλισσα της Δανίας Μαργκέτε και ο σύζυγός της πρίγκιπας Χένρικς που θα έλθουν στο λιμάνι με την θαλαμηγό “Danneborg”.

Η χθεσινή ημέρα ήταν αφιερωμένη από το βασιλικό ζεύγος στη Μάνη, με επίσκεψη σε Νεάπολη, Μονεμβασιά και Λιμένι, όπου απήλαυσαν το φημισμένο ψάρι στου “Τάκη”. Εκεί τους... συνέλαβε ο φακός της “Ε” και, αν κρίνει κανείς από τα όσα έγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών του καταστήματος, η επίσκεψη των Δανών “γαλαζοαίματων” στις περιοχές μας τους άφησε άριστες εντυπώσεις.

Εκείνο που δεν καταφέραμε να φωτογραφίσουμε είναι το πακέτο “Αγρινίου Καρέλια” που καπνίζει η βασίλισσα Μαργκέτε.

Από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Καλαμάτας (29/5/06)

Βεβαίως, εάν δεν πήγαιναν οι γαλαζοαίματοι στη Λακωνία, που θα πήγαιναν? Στον Περισσό? :D

Link to comment
Share on other sites

Εννοειται πως απ' οτι μου ειπαν κατι φιλοι μου κορωνες, συναντησε και ενα ντοπιο εν ονοματι Ντεγκρασια, Ντελλαγκρατσια, Ντεγκρετσια η καπως ετσι:) . Η Μαργαρω εφυγε τελικα, ομως ο συζυγος της παρεμεινε στο κοτερο για να συνεχισει τη dolce vita αλλου στη Μεσογειο... Βαρυ και ανθυγιεινο το να εισαι βασιλιας...

Link to comment
Share on other sites

Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να διαψεύσω τον Nick, μάλλον δεν έχει σωστή πληροφόρηση σχετικά με τα γαλαζοαίματα τεκταινόμενα.

Τελικά, ανεχώρησε και ο σύζυγος! Και μάλιστα με λίαρ τζετ και όχι κατάστρωμα με το Μυρτιδιώτισσα! :D

Ολοκλήρωσε τον τουρισμό η βασίλισσα της Δανίας

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

23703

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας είχαν ληφθεί χθες νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου κατέπλευσε η βασιλική θαλαμηγός «Danneborg» με επιβάτες τη βασίλισσα της Δανίας Mαργκέτε και το σύζυγό της πρίγκηπα Χένρικς.

Τη θαλαμηγό συνόδευε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, που παρέμεινε αρόδο, ενώ στην προκυμαία -εκεί που δένει η «Μυρτιδιώτισσα»- είχαν αναπτυχθεί άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας. Στον ίδιο χώρο είχαν ακροβολιστεί επίσης οπλισμένοι πεζοναύτες, ενώ η είσοδος σε αυτόν απαγορευόταν αυστηρά στους πάντες.

Η παρουσία στην Καλαμάτα των υψηλών επισκεπτών -που το Σαββατοκύριακο επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς τόπους και περιοχές φυσικού κάλλους στην Αργολίδα και τη Λακωνία- είχε χαρακτήρα «τράνζιτ». Ετσι, μετά την αποβίβασή τους από τη θαλαμηγό -στις 9.05 το πρωί- η Δανή βασίλισσα και ο συζυγός της επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα και, με τη συνοδεία περιπολικών και συμβατικών αυτοκινήτων των δυνάμεων ασφαλείας, μετέβησαν στο αεροδρόμιο, απ’ όπου και αναχώρησαν αεροπορικώς επιστρέφοντας στην πατρίδα τους.

Η είσοδος στο χώρο του αεροδρομίου έγινε από την πλευρά του Αριος, από τη βορεινή πύλη, την οποία τα αυτοκίνητα με το βασιλικό ζεύγος και τα οχήματα της συνοδείας διέσχισαν με ταχύτητα μπαίνοντας απ’ ευθείας στην πίστα. Eκεί ήδη περίμενε λίαρ τζετ της Δανικής Aεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε περί τις 9.30 το πρωί, αμέσως μόλις επιβιβάστηκαν η βασίλισσα, ο πρίγκηπας σύζυγός της και τα άτομα από την ακολουθία τους.

Η θαλαμηγός «Danneborg» απέπλευσε από το λιμάνι της Καλαμάτας ένα τέταρτο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Β.Γ.Μ. / ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 30-5-06

Να πήρε άραγε και μπόλικες κούτες Καρέλια? ή τόριξε στο Τέλειον Αγρινίου (τα επονομαζόμενα και Στούκας)? :D

Link to comment
Share on other sites

Νηρεα, επετρεψε μου παρα το δημοσιευμα που παραθετεις(το οποιο και θεωρω ανακριβες) να επιμεινω οτι ο Βασιλιας εμεινε πανω στη θαλαμηγο. Η ΑΜ φευγοντας χαιρετησε ολο το πληρωμα και αφου ασπαστηκε τον Βασιλια στη σκαλα, ανεχωρησε μονη της. Αμα τη αναχωρησει της δε, επιβιβαστηκε ολιγομελης παρεα του Βασιλια για να συνεχισουν τις διακοπες τους σε διαφορους προορισμους στην Ιταλια. Τελος παντων, δεν εχει και πολλη σημασια.

Μια αλλη ανακριβεια του αρθρου ειναι στο σημειο που λεει οτι η προσεγγιση ειχε χαρακτηρα "τρανζιτ". Απο τη στιγμη που το οποιοδηποτε πλοιο προσεγγισει σε λιμανι(δεν παραμεινει στην αγκυρα δηλαδη) εχουμε αυτοματα εμπορικη πραξη αρα και καταπλου. Στην συγκεκριμενη περιπτωση, και επειδη τοσο η θαλαμηγος οσο και το συνοδευων πολεμικο πλοιο κατεπλευσαν για επισημη επισκεψη αρχηγου κρατους στη χωρα, βρισκονται υπο καθεστως διπλωματικου καταπλου και οχι τρανζιτ. Με αλλα λογια κατι σαν "πρεσβεια εν πλω" υπο την εννοια οτι οι ελληνικες αρχες(Λιμεναρχειο, Τελωνειο, Αστυνομια Αλλοδαπων) δεν εχουν δικαιωμα να ανελθουν επι του πλοιου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

πόσο όμορφο μπορεί να είναι ένα πλεούμενο.

Κάπως αργά, αλλά

1. θ/γ και άλλα που ευρίσκονται στην επικράτεια, δεν κάνουν τρανζιτ διέλευση

2. Ειδικώτερα τα θ/γ, κυκλοφορούν με τρανζιτ λογκ, όπου περιγράφονται όλες οι πράξεις

3. Ερμηνεύοντας το δημοσίευμα , πιθανόν να εννοεί, ότι δεν ήταν στο πρόγραμμα η Καλαμάτα

και έγινε για αποβίβαση επιβατών . ( σχήμα λόγου, τρανζιτ.....)

Είναι εξ ίσου όμορφο κκκαραβολάτρης να αναφέρεται σε Βασιλική θαλαμηγό ( εγώ δεν είμαι κκ, αλλά είμαι μέλος στην κομσομολ για την θεωρία μου )

Τελευταία, γκρίζος λύκος μου είπε ότι Κερατσίνι μεριά ναυλουχεί, πρώην κκ θαλαμηγός.

Πάντα τα ετερόκλητα έλκονται

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...