Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

ετσι για να μαθαινετε οι νεωτεροι και να θυμομαστε οι παλιοτεροι ^_^

 

ο ισχυρος ανδρας των ναυπηγειων νικος ταβουλαρης, ηταν δεξι χερι του αντωνη σαμαρα την περιοδο που προετοιμαζε ("εστηνε" οπως λεμε) το συχωρεμενο κομμα του, την Πολιτικη Ανοιξη. οταν ιδρυθηκε η Ανοιξη ο Νικος Ταβουλαρης ανελαβε Γενικος Διευθυντης και ειχε το τιμονι του κομματικου μηχανισμου στις επιτυχημενες (για την Ανοιξη) βουλευτικες εκλογες του '93 και ευρωεκλογες του '94.

 

μετα απο λιγο καιρο αποχωρησε απο την Πολιτικη Ανοιξη και την πολιτικη, για να επανεμφανιστει λιγους μηνες αργοτερα ως επικεφαλης ομιλου επενδυτων που διεκδικουσαν, (και αγορασαν εν τελει) το Νεωρειον. (τοτε στο γαλαζιο τυπο ειχαν γινει και καποια πικροχολα σχολια για το πως το δεξι χερι του σαμαρα αγοραζει απο το πασοκ τα ναυπηγεια).

 

 προ πολιτικης και νεωρειου ηταν επι σειρα δεκαετιων εμπιστος του σταυρου νιαρχου, κατεχοντας καιριες θεσεις στον ομιλο και ακομη πιο παλια, την αξεχαστη δεκαετια του 50, ηταν αξιωματικος του Ελληνικου Στρατου.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

...ο Νικος Ταβουλαρης ....πιο παλια, την αξεχαστη δεκαετια του 50, ηταν αξιωματικος του Ελληνικου Στρατου.

 

Απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, τάξης 1949Α, από οικογένεια με μεγάλη και μακρόχρονη παράδοση στον Στρατό Ξηράς.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καζάνι που βράζει το Νεώριο για μία ακόμη φορά 

Καζάνι που βράζει είναι εδώ και μερικά 24ωρα το ναυπηγείο του Νεωρίου με τις σχέσεις των εργαζομένων και της διοίκησης να είναι και πάλι τεταμένες. Η αιτία δεν είναι άλλη από την καταβολή των παλιών οφειλομένων που παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν, δεν έχει προχωρήσει.
Το έργο της επισκευής των δύο δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού, μπορεί να ανατέθηκε στο Νεώριο και να είναι θέμα ημερών για να ξεκινήσει,

ωστόσο δεν υπήρξε καμία πρόοδος με την πληρωμή δεδουλευμένων των εργαζομένων, κάτι που έχει επιφέρει δυσαρέσκεια, αγανάκτηση και εντάσεις.

Ότι εισέπραξαν το έδωσαν για άλλες οφειλές
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ και ήδη έχει δοθεί προκαταβολή στο ναυπηγείο, μέρος της οποίας εισπράχθηκε και δόθηκε για υποχρεώσεις και οφειλές του Νεωρίου προς το δημόσιο και λοιπούς φορείς, όχι όμως για τα χρωστούμενα προς εργαζόμενους και συνταξιούχους παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί ότι θα εξοφληθούν πρώτοι απ' όλους. Το θέμα είναι ότι στην παρούσα φάση δε μπορούν να εισπραχθούν άλλα χρήματα, καθώς παραμένουν «δεσμευμένα» στην Τράπεζα Πειραιώς και μόνο με την πάροδο του έργου θα καταστεί δυνατή η εκταμίευσή τους.
Αυτό σημαίνει πως είναι άγνωστο πότε οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, με δεδομένο ότι οι δύο δεξαμενές του Πολεμικού Ναυτικού δεν έχουν έρθει ακόμη στο Νεώριο για να ξεκινήσει το έργο της επισκευής. Πάντως, η άφιξή τους αναμένεται εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Διαπραγματεύσεις χωρίς συμφωνία
Τα τελευταία 24ωρα υπήρξαν μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη διοίκηση και τους εργαζόμενους που μέσω του Εργοστασιακού Σωματείου ζήτησαν να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, η οποία όμως να τηρηθεί σαν ευαγγέλιο για τον τρόπο πληρωμής των δεδουλευμένων.
Μια συμφωνία όμως, που μέχρι και τώρα δεν έχει επιτευχθεί με τους εργαζόμενους να έχουν απορρίψει τις προτάσεις που τους έχει καταθέσει η διοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη πρόταση αφορούσε την καταβολή ποσοστού 25% των δεδουλευμένων ανά τρίμηνο, η οποία απορρίφθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα αφού δεν ικανοποίησε τους εργαζόμενους. Η διοίκηση επανήλθε και πρότεινε την καταβολή του 50% των δεδουλευμένων ανά τρίμηνο, ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν εξοφληθεί στο προσεχές 6μηνο, χρονική διάρκεια που αναμένεται να ολοκληρωθεί και το έργο επισκευής των δεξαμενών.

Ομολογουμένως, η παραπάνω πρόταση δεν ακούγεται άσχημη, ωστόσο, η διοίκηση έχει χάσει πλέον την αξιοπιστία της και οι εργαζόμενοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι θα καταφέρει να την τηρήσει και να τους εξοφλήσει μέσα σε ένα 6μηνο.
Από την πλευρά του, το Εργοστασιακό Σωματείο αντιπρότεινε την καταβολή του 50% των δεδουλευμένων το πρώτο 3μηνο, με την προϋπόθεση όμως να γίνει τμηματικά. Δηλαδή, 10% τον πρώτο μήνα, 10% τον δεύτερο και 30% τον τρίτο. Ομοίως να γίνει και η καταβολή του υπόλοιπου 50% κατά το δεύτερο 3μηνο.
Είναι μια πρόταση την οποία επεξεργάζεται η διοίκηση, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα. Το βασικό ζητούμενο δεν είναι να τα βρουν οι δύο πλευρές, αλλά να φανεί συνεπής η διοίκηση του ναυπηγείου στη συμφωνία που πρόκειται να γίνει για την εξόφληση των εργαζομένων.

 

Πηγη: Cyclades24

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και όμως, χθες υπογράφηκε η σύμβαση, μεταξύ ΥΕΘΑ και Νεωρίου, για την επισκευή των δεξαμενών του ΠΝ, προϋπολογισμού 10 εκ ευρώ.

 

Σήμερα το πρωί έφτασε η μεγάλη δεξαμενή του Ναυστάθμου Κρήτης από τη Σούδα στη Σύρο με τη βοήθεια του ρυμουλκού Karapiperis new generation για την επισκευή της. Όταν αυτή ολοκληρωθεί θα ακολουθήσει και η μικρότερη δεξαμενή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τεταμένο είναι και πάλι το κλίμα στο ναυπηγείο του Νεωρίου. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν δει «φως» σχετικά με το «καυτό» θέμα της πληρωμής των δεδουλευμένων τους, οπότε αναμένονται κινητοποιησεις

Πηγη: Cyclades24

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

να ρωτησω κατι!θα πηγαινε το ΝΑΞΟΣ το ΙΘΑΚΗ το ΛΑΤΩ ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ κ το ΜΥΚΟΝΟΣ κ αυτη κανουν απεργια για πιο λογο???δεν εχασαν  εσοδα ετσι!η εκτος νεαν ηθελαν να φτασουν στο τελος ;)

Link to comment
Share on other sites

Είναι άξιοι της μοίρας τους...

Οφειλές συσσωρευμένες και το φιλότιμο των εργαζομένων να περισσεύει...με ημερομηνία λήξης όμως !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

η εφημεριδα των συντακτων "τα χωνει" στην λαοπροβλητη κυβερνηση μας και την κατηγορει για ανοχη προς στα ναυπηγεια σχετικα με την παραγγελια των πυραυλακατων. μιλα για μη αιτιολογημενη προκαταβολη €25εκ, η οποια επι το πλειστον πηγε για να πληρωθουν οφειλομενα σε εργαζομενους και προμηθευτες των ναυπηγειων ελευσινας. κανει και ενα flash back στις σχεσεις του σαμαρελου με τον ταβουλαρη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

σε καποιο ραδιοφωνο ακουσα οτι στο νομοσχεδιο για την κακοποιηση ανηλικων, εχει κατατεθει τροπολογια για την χορηγηση φορολογικης και ασφαλιστικης ενημεροτητας στα ναυπηγεια

Link to comment
Share on other sites

το αφεντικο τρελλαθηκε και χαριζει B)

...προτείνεται η χορήγηση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, έως την 30/6/2017, κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας, υπό την προϋπόθεση της μηνιαίας καταβολής ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,70% των καθυστερούμενων ασφαλιστικών οφειλών περιόδων απασχόλησης μέχρι την 30/4/2014 μετά των αναλογούντων προσθέτων τελών, προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων, τα οποία κεφαλαιοποιούνται την ίδια ως άνω ημερομηνία, καθώς και της καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 1/5/2014 και εφεξής”.

Στην τροπολογία, αναφέρεται δε, πως “προτείνεται η αναστολή καταβολής των κεφαλαιοποιημένων την 31/10/2010 οφειλών τους, η αναστολή λήψης εις βάρος τους αναγκαστικών μέτρων έως την 30/6/2015, καθώς και η χορήγηση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, υπό τον όρο της καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2014 και εφεξής” ενώ τέλος, “προβλέπεται ότι κατά το χρονικό διάστημα αναστολής λήψης των αναγκαστικών μέτρων, αναστέλλεται ο χρόνος παραγραφής των οφειλών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της παρ.8 του αρθ. 2 του ν. 2556/1997 (Α 270)”.

Αναστολή... κυρώσεων

Με την υπόψη τροπολογία, καθίσταται σαφές πως, α. Χορηγείται, μέχρι την 30-6-2017, στο Νεώριο αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας, κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων της νομοθεσίας εφόσον: Από το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών (10.000.000 περίπου) που έχει υπαχθεί σε δύο ρυθμίσεις, καταβάλλει η εταιρεία μηνιαία δόση 70.000 Ευρώ μέχρι 30-6-2017 (10.000.000 Χ 0,70). Έτσι, μέχρι 30-6-2017 θα εξοφληθεί ποσό 2.500.000 Ευρώ περίπου, αντί των 10.000.000 που προβλέπεται σήμερα, από τις δύο αντικαθιστώμενες ρυθμίσεις. (Για το εναπομείναν ποσό των 7.500.000 δεν ορίζεται ο τρόπος εξόφλησης)”. Επίσης, προβλέπεται ότι αναστέλλονται κατά της επιχείρησης και των υπευθύνων: α. πάσης φύσεως πράξεις διοικητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης, για τις συγκεκριμένες οφειλές, β. η ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων κατά τις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 1 του α.ν. 86/67, όπως ισχύει (φυλάκιση και χρηματική ποινή), και γ. ο χρόνος παραγραφής των σχετικών οφειλών...

ο πρωθυπουργος τιμα τις παλιες φιλιες του <_<

 

να θυμισω οτι πριν λιγες μερες ο προβοπουλος ελεγε οτι οι τραπεζες πρεπει να στειλουν προς εκκαθαριση τις μη βιωσιμες επιχειρισεις. οταν ρωτηθηκε ποιες ειναι αυτες, η απαντηση ηταν (μεσες, ακρες) οτι σε πρωτη φαση μη βιωσιμες ειναι οσες χρωστουν σε ΔΟΥ και ασφαλιστικα ταμεια και δεν ανταποκρινονται στις ρυθμισεις ;)

Link to comment
Share on other sites

αντιδρασεις στη βουλη απο το συριζα, γιατι με τη ρυθμιση δεν διασφαλιζεται η πληρωμη των δεδουλευμενων.
 


Αν η ρύθμιση είχε ως αποτέλεσμα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε. Αλλά πού το γράφετε αυτό; Ποια είναι η εξασφάλιση ότι δεν θα κάνετε τη ρύθμιση και μετά δεν θα αρχίσουν οι απολύσεις;», είπε για το Νεώριο και ζήτησε να υπάρξει ρήτρα ότι θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
Ο κ. Λαφαζάνης υπενθύμισε ότι και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας «ο ίδιος ιδιοκτήτης πήρε τα λεφτά με ίδια ρύθμιση και άρχισε απολύσεις».

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πληρώθηκε το 50% των οφειλών του νεωρίου προς του εργαζομένους περίπου 1 εκ. ευρώ.Δεν δόθηκε τίποτα σε προμηθευτές,εργολάβους κλπ

Link to comment
Share on other sites

Οι "προμηθευτες, εργολαβοι κλπ", δεν απασχολουν εργαζομενους, δεν εχουν και αυτοι "προμηθευτες" που απασχολουν εργαζομενους, κοκ; Αυτοι χομπιστες ειναι; δουλευουν για να περασει η ωρα τους; η πρεπει να πληρωνονται ΚΑΙ αυτοι;

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

οπως μας λεει η Ναυτεμπορικη, ο μεσιε λε λαφαζαν B) , συναντηθηκε με το προεδρειο του συλλογου εργαζομενων του Νεωρειου και με τον ισχυρο ανδρα των ναυπηγειων ελευσινας & νεωρειου Αντωνη Ταβουλαρη.

 

Ζητησε την καταβολη ολων των δεδουλευμενων, ξεκινωντας, οπως αναφερει, απο ενα μηνιατικο και εξεφρασε τη βουληση της κυβερνησης να στηριξει τη ναυπηγικη βιομηχανια.

 

αυτη η στηριξη δεν ξερω πως μεταφραζεται. αν κρινω απο την παρουσια του υφυπουργου αμυνας Κ Ησυχου μαλλον θα δουμε παλι να κατασκευαζονται αχρηστες τορπιλακατοι και απαρχαιωμενης τεχνολογιας αποβατηγα.

 

οταν τα μεγαλα ναυπηγεια της απω ανατολης ή ακομη και τα γειτονικα μας fincantieri, αφ'ενος εχουν εξειδικευση, αφ'εταιρου καθε χρονο διοργανωνουν (ειδικα τα κορεατικα)  πολυημερες συναντησεις με παραγοντες της διεθνους ναυτιλιας (intertanko, intercargo, μεγαλες εταιρειες container & κρουαζιερας κλπ), που αποτελουν τους δυνητικους τους πελατες, αλλα και τους σχεδιαστες του θεσμικου πλαισιου και των προδιαγραφων (ΙΜΟ), για να καταληξουν στα βασικα "μοντελα" πλοιων που θα κατασκευαστουν την επομενη 5ετια, τα δικα μας ναυπηγεια δεν λενε να ξεκολλησουν απο τα εξοπλιστικα προγραμματα, τις επισκευες των ντοπιων ferries και τις επισκευες κανενος περαστικου φορτηγου.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Η απεργία δεν έχει λήξει ακόμα!

Πολιτικό πρόσωπο έχει υποσχεθεί άτυπα σε κάποιους από τους πρωτεργάτες της απεργίας πως το ναυπηγείο θα αγοραστεί από Ρώσους.

 

Έτσι για να πούμε και ένα κουτσομπολιό 

Link to comment
Share on other sites

Παλιά και πονεμένη ιστορία αυτή με τους Ρώσους στο Νεώριο εδώ και πολλές δεκαετίες και που συνεχώς επανέρχεται στην επικαιρότητα, καθώς οι μόνοι πιθανοί ξένοι ενδιαφερόμενοι για το Νεώριο είναι μόνον οι Ρώσοι. Και αυτό όχι για τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ναυπηγείου, αλλά για την στρατηγική του θέση, ως επισκευαστικής βάσης του ρώσικου στόλου.

 

Συνεπώς η μόνη περίπτωση να έλθουν οι Ρώσοι είναι για να αποκτήσουν μια βάση στο κέντρο του Αιγαίου και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, που τώρα παλεύουν μόνο με τη βάση της Ταρσούς και τα διάφορα αγκυροβόλια στα διεθνή ύδατα.

 

Τώρα το πόσο θα χαρεί ο σύντροφος Ομπάμα και η συντρόφισσα Μέρκελ, που μια χώρα του ΝΑΤΟ θα έχει ρώσικη βάση...δεν περιγράφεται. :D

 

Οπότε κουβέντα να γίνεται για να περνάει η ώρα. Όσο είμαστε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, για ρώσικες βάσεις στην Ελλάδα...μόνο στους καφενέδες συζητάνε.

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

[url=http://apopsy.blogspot.gr/2010/11/m.html]... Όσο είμαστε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, για ρώσικες βάσεις στην Ελλάδα...μόνο στους καφενέδες συζητάνε.

Υποδύεσαι τον έξυπνο και τον οξυδερκή ΝΗΡΕΑ αλλά σου ξεφεύγουν οι εξελίξεις. Στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα, ο Καμμένος υπουργός, πρότεινε στις ΗΠΑ να τους προσφέρει ένα νησί στο Αιγαίο για ναυτική βάση (υποθέτω ως συνέχεια της συνεκμετάλλευσης των υδατανθράκων). Elementary my dear, μηδενικό άθροισμα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...