Jump to content
Shipfriends

Διάφορα Ελληνικά δελτία


Recommended Posts

  • 3 months later...

Λιμάνι Αμφιλοχίας την περασμένη Κυριακή και ο βετεράνος Diamant (IMO 8411669) περιμένει τη Δευτέρα για να συνεχίσει να δουλεύει φορτίο. Ολλανδικής ναυπήγησης του 1985 στο Ferus Smit Westerbroek(238) με μηχανή Deutz και περιέργως μοναδικό του προηγούμενο όνομα το Watum. Τώρα τελεί υπό Τουρκική πλοιοκτησία και φέρει τη σημαία Κομόρων. Από την Αμφιλοχία απέπλευσε τη επομένη και τώρα βρίσκεται στη Gazenica της Κροατίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 9 months later...
  • 1 year later...

Απαράδεκτη ανοργανωσιά για τον εορτασμό της Αρμάτας στις Σπέτσες – Καταγγελίες για Λιμενάρχη και Δήμαρχο

Quote

Ο πρώην Δήμαρχος Σπετσών, Βασίλης Καρδιασμένος, μιλάει στη «Ζούγκλα» και καταγγέλλει αλαλούμ και ανοργανωσιά

Την 8η Σεπτεμβρίου το νησί των Σπετσών εορτάζει την «Αρμάτα», την αναπαράσταση της Ναυμαχίας των Σπετσών που έγινε τον Σεπτέμβριο του 1822. Πρόκειται λοιπόν για μία ημέρα που το νησί συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, από διάφορα σημεία της Ελλάδας. Ο πρώην Δήμαρχος Σπετσών, Βασίλης Καρδιασμένος, μιλάει στη «Ζούγκλα» και καταγγέλλει αλαλούμ και ανοργανωσιά της Δημοτικής και της Λιμενικής Αρχής, ενώ κάνει λόγο και για ταλαιπωρία των επισκεπτών του νησιού.

Όπως λέει στο zougla.gr: «Είχαμε την επέτειο της Ναυμαχίας των Σπετσών, εδώ στις Σπέτσες τη λέμε Παναγία Αρμάτα. Αυτή η επέτειος έχει κατοχυρωθεί με Προεδρικό Διάταγμα επί δημαρχίας μου, ως επίσημη εορτή του Πολεμικού Ναυτικού. Πάντοτε παρίσταντο αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αεροπορίας, του Ναυτικού και του Πεζικού. Ερχόντουσαν φρεγάτες, αεροπλάνα. Φέτος δεν τηρήθηκε τίποτα. Ήταν λες και ήταν μια απλή εορτή. Είχε γίνει πολύ καλή διαφήμιση από όλα τα τοπικά μέσα. Από την Καρδίτσα δεν ήρθε κόσμος λόγω της καταστροφικής πλημμύρας. Υπολογίζεται ότι μόνο 2 βαπόρια από το Τολό, το «Μανταλένα» και ο «Αη Διονύσης», μετέφεραν γύρω στους 800 ανθρώπους». αναφέρει αρχικά. 

«Ένα αίσχος η Δημοτική Αρχή»

Στη συνέχεια καταγγέλλει: «Έρχονται μέχρι την Κόστα και από εκεί έρχονται στις Σπέτσες. Η διαδρομή από τις Σπέτσες στην Κόστα είναι ενάμιση μίλι.  Το Λιμεναρχείο Σπετσών, μία ανεκδιήγητη λιμενάρχης, δεν παρέστη σε καμία σύσκεψη που έγινε με όλους τους τοπικούς παράγοντες στο Δημαρχείο Σπετσών και έστειλε μόνο έναν υπολιμενάρχη, τον κ. Παπά. Ενώ είχε συμφωνηθεί να γίνει εκτέλεση δρομολογίων το «Αικατερίνη Star» ένα ferry boat που εκτελεί το δρομολόγιο Σπέτσες-Κόστα, η λιμενάρχης δεν το επέτρεψε μετά το ωράριο των 8 ωρών που επιτρέπεται, διότι θα του επέβαλε πρόστιμο 1.300 ευρώ ανά ταξίδι. Έτσι έμειναν χιλιάδες άνθρωποι χωρίς να μπορούν να φτάσουν στις Σπέτσες. Κοιμήθηκαν στην παραλία, φώναζαν. Κι όλα αυτά, ενώ η λιμενάρχης μπορούσε να μην εφαρμόσει τον νόμο. Στην γιορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα το κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς και το Λιμεναρχείο Αιγίνης επιτρέπει τα έκτακτα δρομολόγια προκειμένου να μεταφερθεί ο κόσμος. Από την  άλλη ο κόσμος που έφτασε στις Σπέτσες, μεταξύ αυτών και ηλικιωμένοι που είχαν έρθει από διάφορα μέρη, καθόντουσαν στο πεζοδρόμιο, στις πλάκες, στο μόλο, δεν υπήρχε ούτε μία καρέκλα να καθίσουν, ούτε καν ένα μπουκάλι νερό. Ένα αίσχος η Δημοτική Αρχή».

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το efesos του Palau συνεχίζει τον παροπλισμό του στο λιμάνι των Φούρνων, ενώ εκεί κάνει την χειμερινή του ακινησία και το Ephesos του ... St. Kitts and Nevis όπως τα είδα διερχόμενος πριν λίγες ώρες με το Ν. Μύκονος.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...