Jump to content
Shipfriends

Δελτίο Κορίνθου και διελεύσεις μέσω Ισθμού


Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 4 months later...

Tαλαιπωρία σήμερα για το Hellenic Sailor που βρισκόταν έξωθεν του λιμένα Κορίνθου απο τις 9:30 το πρωί εως τις 18:30, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Τελικά με την πέμπτη προσπάθεια τα κατάφερε και έδεσε!

45 λεπτά καθυστέρηση είχαμε και για το ROPAX2 λόγω προσπαθειών που γινόντουσαν απο το πλοίο για να προσεγγίσει στο λιμάνι της Κορίνθου σήμερα το πρωί, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν!!

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

σημερα στην κορινθο το nave.. συγνωμη το hellenic trader, στις αγκυρες και το ropax 2 πλαγιοδετημενο στον κυματοθραυστη (χωρις να εχει φουνταρει), με αρκετα trailers ορατα στο... ανω ανω γκαραζ. ολα αυτα με φοντο την κιτρινη σκονη που εκανε το λιμανι της κορινθου (και τη μιση ελλαδα) να φαινεται σαν να το εχει πλακωσει το... πουσι.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στις εφημεριδες πηρε το ματι οτι ο Ισθμος ηταν κλειστος χτες και οτι επιτρεποταν η διελευση μονο σε πολεμικα πλοια.

Επειδη δεν μπορεσα να δω περισσοτερες λεπτομεριες τι ακριβως εγινε?

Link to comment
Share on other sites

Όπως μας ενημέρωσε το Υπουργείο, αυτή η απεργία ήταν λογω της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας.

Κλειστή θα παραμείνει, 11-03-2010 από τις 00.01 έως 24.00, η διώρυγα της Κορίνθου για την εξυπηρέτηση της ναυσιπλοΐας, λόγω των απεργιακών

κινητοποιήσεων. Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε πολεμικά πλοία.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αναχώρησε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ απο το λιμάνι της Κορίνθου πρίν λίγη ώρα για Αncona, ενώ η προγραμματισμένη αναχώρηση του HELLENIC SAILOR αναβλήθηκε για αύριο, λόγω μειωμένης κίνησης!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Δεμένα στο λιμάνι της Κορίνθου χωρίς να εκτελέσουν τα προγραμματισμένα δρομολόγια τους λόγω ελλείψεως μεταφορικού έργου τα HELLENIC TRADER και ΦΙΛΙΠΠΟΣ. Εκεί και το ROPΑΧ 1 αναμένοντας το τί μέλλει γενέσθαι, ένα 90μ φορτηγάκι και φυσικά και το KLAIPEDA SPIRIT που είχε το ατύχημα που έχει αναφερθεί. Να αναφέρουμε ότι αύριο αναμένεται και η άφιξη του HELLENIC SAILOR καθώς αναχώρησε κανονικά εχθές το βράδυ απο Marghera! Γι αυτό και οι ευθύνοντες προωθούν νέα έργα για το λιμάνι που κρίνοντε άκρως απαραίτητα,καθώς αποδυκνείεται-πλέον-πολύ μικρό για τόσα πλοία και ειδικά για μεγέθη άνω των 150μ (βλ. ROPAX-SAILOR-ex.VOYAGER-Cruise ships by LOUIS ;) ,etc)!!

Link to comment
Share on other sites

Για το λόγο αυτό το ROPAX του παραχωρεί την θέση του και θα μείνει απο απόψε επ'άγκυρα έξωθεν λιμένος B)

Νομίζω αυτό γίνεται κάθε φορά που έχει άφιξη το κρουαζιερόπλοιο.

Edited by proud_ionian
quote move
Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα το πλοίο φίλε proud ionian!

Και τί εννοώ? Όταν έρχεται το Καλυψώ πάει στη νοτία, όταν έρχεται το vistamar έχει τύχει να κάνει και πλαγιοδέτηση εκεί που είναι τα ΡΟ-ΡΟ, ενώ όταν έρχεται το Majesty πέφτει πάντα στον κυματοθραύστη! Βέβαια το Majesty θυμάμαι ότι με τα προβλήματα των σωματείων καθόταν αρόδου και ο κόσμος έβγαινε με τα tender του πλοίου, λόγω του μεγέθους-βυθίσματός του,αλλά γενικά αναλόγως το μέγεθος του πλοίου, δένει και στον ανάλογο ντόκο του λιμένα Κορίνθου

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...

11 Νοεμβριου το πρωι στην μουντη απο τη σκονη Κορινθο.

Στο λιμανι υπηρχαν παρεουλα το ΗELLENIC TRADER και το ROPAX 1.Απο τον Ισθμο περνουσε το μοτορσιπ ΕΛΕΝΗ Κ ρυμουλκουμενο απο μικρο ρυμουλκο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ.

Το ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ μολις αφησε το ΕΛΕΝΗ Κ παρελαβε το φορτηγο ALSERBACH το οποιο ειχε αποπλευσει λιγο νωριτερα απο το λιμανι της Κορινθου

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Πολύ καλή κίνηση σήμερα είχαν και τα 3 RO/RO που έφτασαν στην Κόρινθο!

Το ROPAX 1 που έδεσε πρώτο είχε περίπου 150 κομμάτια, ακολούθησε το Hellenic Sailor με περίπου 140 και τέλος το Eurocargo Napoli με περίπου 70 κομμάτια! Εποχές πρό-κρίσεως για σήμερα B)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πολλή κίνηση είχε σήμερα, από το μεσημέρι και μετά, η διώρυγα της Κορίνθου, μιας και αποκαταστάθηκε η διέλευση για τα πλοία.

Μερικά μόνο από αυτά που τη διέσχισαν (από τις 14:30 ως τις 16:30 που έκατσα) ήταν το φορτηγάκια Christina και Capitan Korchin, τα δεξαμενόπλοια Alexandroupolis και Eko 4, καθώς και τα φορτηγάκια Maja (2) και Neonila.

Ακόμα και τώρα πάντως γίνεται "πάρτυ" στον Ισθμό, μιας και συνεχίζουν και περνούν πλοία, όπως τα μοτορσιπάκια Eleni K (I, II και ΙΙΙ) και Piper, καθώς και τα δεξαμενόπλοια Ilios Ermis και Arcadia!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ας δούμε και 2-3 φωτο από δυο διελεύσεις μέσω της διώρυγας της Κορίνθου που πέτυχα την περασμένη Κυριακή (29/05)! Έτσι, το πρωί πέρασε το δεξαμενόπλοιο ILIOS ERMIS ερχόμενο από Κέρκυρα με προορισμό την Ελευσίνα. Η δεύτερη φωτο από τη γέφυρα της παλιάς εθνικής οδού:

gallery_3072_22_73104.jpg

Το απόγευμα σειρά είχε το - επίσης δεξαμενόπλοιο - EKO 4, ερχόμενο αν δεν κάνω λάθος απ' το Bar του Μαυροβουνίου, με προορισμό την Ελευσίνα.

gallery_3072_22_115815.jpg

Edited by TankerShip
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Και τα 2 ομόσταυλα πλοία της HSW (Hellenic Trader - Hellenic Sailor) σήμερα στο λιμάνι της Κορίνθου! Το μεν πρώτο δεμένο απο την Δευτέρα για προγραμματισμένη μίνι συντηρηση-επισκευή, το δε δεύτερο ερχόμενο απο το δρομολόγιό του!

Ενώ απο την διώρυγα, πριν λίγη ώρα πέρασε ρυμουλκούμενο, το ταλαίπωρο "Adriatica King" με προορισμό Montenegro! B)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για να δούμε δυο ακόμα διελεύσεις μέσω της διώρυγας της Κορίνθου! Έτσι, το Σάββατο (09/07) το μεσημέρι πέτυχα το τσιμεντάδικο "AMETHYST", ερχόμενο από Ηγουμενίτσα και με προορισμό το Βόλο, σύμφωνα με το AIS.

gallery_3072_20_165045.jpg

gallery_3072_20_581463.jpg

Την Κυριακή το μεσημέρι συνάντησα το δεξαμενόπλοιο "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ", προερχόμενο είτε από την Αλβανία, είτε από το Μαυροβούνιο, έχοντας προορισμό τη Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους. Περισσότερες πληροφορίες για το πλοίο, εδώ:

gallery_3072_22_548413.jpg

Edited by TankerShip
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...