Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Διπλασιάζεται η κίνηση επιβατών στο λιμάνι
Κατά 69,52% αυξήθηκε το Μάρτιο


Νέα δρομολόγια για νησιά από 14 Απριλίου με δύο ταχύπλοα
<<Σημαντικά αυξημένη εμφανίζεται η κίνηση των επιβατών στην γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο κατά τον μήνα Μάρτιο. Σύμφωνα με τον διευθυντή Λιμενικών Υπηρεσιών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Σταύρο Λυριντζάκη, οι επιβάτες που μετακινήθηκαν με τα πλοία των Μινωικών Γραμμών και της ΑΝΕΚ από και προς το Λιμάνι του Ηρακλείου έφθασαν στους 81.856 έναντι των 48.286 του μήνα Φεβρουαρίου (αύξηση 69.52%) και των 76.148 του μήνα Ιανουαρίου (αύξηση 7.49%). Αντίστοιχα τα φορτηγά οχήματα που μετακινήθηκαν ήταν 11.799, 8.402 (αύξηση 40.43%) και 9.223 (αύξηση 27.93%), τα επιβατικά αυτοκίνητα ήταν 9.945, 6.568 (αύξηση 51.42%) και 11.511 (μείωση 13.60%) και τα Δ/Χ ήταν 1.318, 441 (198.87%) και 620.(αύξηση 112.58%).

Για τις ημέρες του Πάσχα ήδη οι Μινωικές Γραμμές ανακοίνωσαν έκτακτα ημερήσια δρομολόγια στις 11πμ και συγκεκριμένα την Μ. Τετάρτη 19-4-06, την Μ. Πέμπτη 20-4-06, την Τρίτη 25-4-06, την Κυριακή 30-4-06 και την Δευτέρα 1-5-06. Το Μ. Σάββατο 22-4-06 δεν θα εκτελεσθεί δρομολόγιο για Πειραιά από τις Μινωικές Γραμμές.

Στις 14 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια και του Flying Cat 4 προς τα νησιά Σαντορίνη, Ίο, Πάρο και Μύκονο, με ώρα αναχώρησης στις 9.45πμ και επιστροφής στις 19.10μμ. Επίσης για πρώτη φορά ξεκινάει δρομολόγια την ίδια ημερομηνία και το Super Jet για τα νησιά Σαντορίνη, Ίο, Νάξο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ίο, Σαντορίνη και Ηράκλειο, με ώρα αναχώρησης στις 8.55πμ και επιστροφή στις 19.30μμ (Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη). Τέλος στις 21 Απριλίου ξεκινάει τις μονοήμερες κρουαζιέρες για την Σαντορίνη το πλοίο Golden Prince (Δευτέρα – Τετάρτη Παρασκευή) με ώρα αναχώρησης στις 7.15πμ και ώρα επιστροφής στις 21.00μμ..>> www.patris.gr/articles/83262/38285

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Την Πέμπτη 3/5 το ξημερώματα υπήρχαν πάρα πολλά πλοία στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα το Φαιστός παλάς να περιμένει 20 λεπτά περίπου έξω απο την είσοδο του λιμανιού,μέχρι να δέσει το OCEAN VILLAGE.Πίσω από το Φαιστός περίμενε το Κρήτη 2 και πίσω από αυτό ερχόντουσαν άλλα 2 κρουαζιερόπλοια.Επίσης μέσα στο λιμάνι ήταν το Golden Prince και ένα ακόμη της LOUIS.Σε όλα αυτά υπολογίστε και τα 2 μικρά καταμαράν που είναι εδώ.Το OCEAN VILLAGE πρέπει να βρήκε και λίγο στην προβλήτα γιατί σε ένα σημείο χαμηλά και λίγο πίσω από την πλώρη είχε κάτι λακούβες και επίσης είχαν κατέβει άνθρωποι από το πλοίο και ένα σκάφος του λιμενικού και το κοιτούσαν.Αργότερα ήρθαν και κάμερες,δεν άκουσα όμως κάτι στις ειδήσεις...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κατά το προηγούμενο ΣΚ, σε παραμονή μου σε γνωστό παραλιακό ξενοδοχείο το Δημοκρατικού Ηρακλείου εντύπωση μου έκαναν τα εξής:

1. Η καθημερινή αναχώρηση του Flying Cat 4, με απίστευτη κίνηση επιβατών, τόση που θα νόμιζε κάποιος ότι θα μπορούσε να γεμίζει πλοίο τουλάχιστον 2πλάσιας χωρητικότητας από το vadafone-πλοιο... Που είσαι Δαίδαλε να δεις τον αντικαταστάση σου....

2. Festos /Knossos. Σταθερές αξίες με καθημερινές μισάωρες καθυστερήσεις στην αναχωρησή τους, με γεμάτο garage και πολύ μεγάλο αριθμό επιβατών.

3. Kriti II / Lato: Σημαντικό αριθμό από φορτηγά, ιδιαίτερα χωρίς τράκτορα,και μικρό αριθμό επιβατών.

4. Daliana: Αφιξη το πρωί της Κυριακής και κατά τις 06.30 και πρωινό ξύπνημα όλου του παραλιακού μετώπου του Δημοκρατικού Ηρακλείου από το γιαπωνέζικο ρυθμό των μηχανών του... Κόσμος λιγοστός και καμιά 15αρια φορτηγά για επιβίβαση - αποβίβαση...

5. SuperJet με ακετούς επιβάτες και ότι περισσεύει από το FC4.

6. Ιερπάπετρα: 20 φορτηγά στο δρομολόγιό του από Μήλο.

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κανείς τι απέγινε ο "Κολοσσός" που ήταν παρατημένος κάμποσα χρόνια στην άκρη του λιμανιου? Φέτος που πέρασα δεν ήταν εκεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Φίλε Άρη σε πιό "Κολοσσό" αναφέρεσαι και που περίπου ήταν?

Εννοείς μήπως ένα παλιό μισοβυθισμένο σκαρί που ήταν απέναντι απο εκεί που δένουν οι Ανεκ(δίπλα στον Κούλε)?

Link to comment
Share on other sites

Όταν το είχα δει ήταν στην άκρη του λιμανιού προς στην Αλικαρνασό.

Αυτό που λες ήταν ένα μικρό μότορσιπ που είχε βυθιστεί μετά απο χρόνια που έμεινε κατασχεμενό και που πρόσφατα το ανελκύσαν σε κομμάτια.

Ο "Κολοσσός" ήταν το πρώην "Καμέλια" του Σαρωνικού, από τα πρώτα επιβατηγά που φτιάχτηκαν στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ του Ηρακλείου (29/6/2007):

[...]Το πρώτο πλοίο που τυλίχθηκε στις φλόγες με την ονομασία «Ρομάντζα» ήταν ένα επιβατικό τουριστικό ξύλινο, παραδοσιακού τύπου, το οποίο βρισκόταν εκεί για περίπου τέσσερα χρόνια.

Πριν κατασχεθεί ήταν αγκυροβολημένο στον προβλήτα τέσσερα δίπλα σε ένα άλλο κατασχεμένο σκάφος το «Κολοσσός». Το τελευταίο αρκετό καιρό πριν κι ενώ βρισκόταν στη θάλασσα είχε χτυπήσει το «Ρομάντζα» στη διάρκεια μίας μεγάλης θαλασσοταραχής και στη συνέχεια βυθίστηκε...

http://www.patris.gr/articles/112936/

Link to comment
Share on other sites

Tέλος λοιπόν και ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ που χάριν επικήδειου να πούμε οτι είχε ναυπηγηθεί ως ΚΑΜΕΛΙΑ το 1962 από τα περίφημα ναυπηγεία Αναστασιάδη-Τσορντανίδη στο Πέραμα (αργότερα ναυπήγησαν και το ΜΥΚΗΝΑΙ). Το καραβάκι εξυπηρέτησε για 20 χρόνια το Σαρωνικό και μετά κατέβηκε για ημερήσιες κρουαζιέρες απο Ρόδο-Σύμη. Στο Ηράκλειο ήταν δεμένο τουλάχιστον απο το 2000.

Link to comment
Share on other sites

Πληρότητα

''..Tο Σαββατοκύριακο που μόλις πέρασε υπήρξε 100% πληρότητα στον κατάπλου των πλοίων, δηλαδή σε αυτά που ήρθαν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, από τις 18 Αυγούστου και μετά θα αυξηθούν και πάλι σημαντικά τα νούμερα σε αφίξεις και αναχωρήσεις, αφού θα έχει φτάσει το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών για την πλειονότητα των Ελλήνων. Το περασμένο Σαββατοκύριακο διακινήθηκαν από το λιμάνι του Ηρακλείου περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι και περισσότερα από 5.000 επιβατηγά αυτοκίνητα και 1.000 φορτηγά. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο έφτασαν με τα πλοία 12.958 επιβάτες, 2.672 επιβατικά αυτοκίνητα και 435 φορτηγά, ενώ την Κυριακή -χωρίς τις βραδινές αφίξεις- διακινήθηκαν από το λιμάνι του Ηρακλείου 10.000 επιβάτες και 3.332 επιβατικά αυτοκίνητα...''

http://www.2810.gr/index.php?gt=S&id=40892

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου: Aegean Star, Lissos, Knossos palace....

Να μιά άλλη ωραία και ασυνήθιστη τριάδα: Ντάλια, Πρέβελης και Aegean Star

...Ακούστηκε οτι για να κάνουν τις ετήσιες τους τα παλάτια θα φέρουν Ηράκλειο Πασιφάη και Ίκάρο(όταν έρθει η ώρα) ξέρετε κάτι παραπάνω γι'αυτό??

Φυσικά, να το Ίκαρος το Νοέμβριο 2006, στην ετησία του Φαιστός. Η τσιμινιέρα του είναι βαμένη μόνο κόκκινη γιατί εκείνες τις ημέρες άλλαζαν τα σινιάλα.

post-186-128326969343_thumb.jpg

post-186-128326969344_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πολλά πλοία απόψε στο λιμάνι του Ηρακλείου!

Κατέβηκα μια βολτα το βραδάκι και προς εκπληξή μου είδα στο λιμάνι

Φαιστός, Κρήτη 2, Λισσός και παραμέσα (εκει που αράζουν τα εμπορικά) ένα Ro/Ro

του οποίου δεν κατάφερα να δώ το όνομα γιατί ήταν μακρυά.(έμοιαζε με τον Αρχάγγελο πάντως ή κάποιο αδερφό του).

Ξέρει κανείς γιατί ετσι??

λόγω της κίνησης των εορτών εικάζω.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Λες και με περίμενε χθες το λιμάνι του Ηρακλείου!

Μπαίνοντας με το ΛΑΤΩ ήταν δεμένα το AQUAMARINE, FLYINGCAT 4 και το OCEAN VILLAGE. Μέχρι να βγω από το ΛΑΤΩ και ακόμα χειρότερα μέχρι να βγω από το λιμάνι είχαν έρθει τα: OCEAN COUNTESS - THOMSON SPIRIT - ASTOR και το κερασάκι στην τούρτα, κατά τις 8 ήρθε το AEGEAN STAR που έδεσε αριστερά του ΛΑΤΩ.

Kαι μια οπτική επαφή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κόσμος και κοσμάκης το πρωί της Παρασκευής 02-05-08 στο Ηράκλειο: Columbus (της Happag-Lloyd) & Island Escape, Aida Vita & Φαιστός Palace, ο νέος παίκτης Sea Runner καθώς και το αναπόφευκτο FlyingCat4. Σημειωτέον ότι μετά την λύση της απεργίας της Πρωτομαγιάς, το Κρήτη ΙΙ δεν έκανε καμμία σοβαρή προσπάθεια να καλύψει την καθυστερημένη του αναχώρηση, κάνοντας 8 και πλέον ώρες. Οι φυσικές μου δυνάμεις δεν μου επέτρεψαν να στηθώ νωρίς το πρωί της 03-05 να φωτογραφήσω την πρώτη άφιξη του Αριάδνη στο Ηράκλειο, οπότε τιμωρώ τον εαυτό μου και δεν παραθέτω φωτογραφίες της αναχώρησης του Βιτσέντζου Κορνάρου και της άφιξης του Παναγία Κρημνιώτισσα :P.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν κατάλαβα καλά...μόνο στο Ηράκλειο έχουν απεργία τα φορτηγά?

Στα άλλα νησιά διακινούνται κανονικά τα ευπαθή προϊόντα?

Επεισόδια αγροτών-ιδιοκτητών φορτηγών στο Ηράκλειο

10-05-08

Ένταση στο λιμάνι του Ηρακλείου μεταξύ αγροτών και ιδιοκτητών φορτηγών - 20 νταλίκες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα φορτώθηκαν στο πλοίο «Φαιστός Παλάς»

Φορτώθηκαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ στο πλοίο «Φαιστός Παλάς» περίπου 20 νταλίκες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα από την Ιεράπετρα και τη Μεσαρά προκειμένου να μεταφερθούν εκτός Κρήτης.

Νωρίτερα είχαν σημειωθεί επεισόδια και ένταση στην είσοδο του λιμανιού του Ηρακλείου μεταξύ αγροτών και ιδιοκτητών φορτηγών, καθώς οι τελευταίοι προσπάθησαν να μην εισέλθουν στο λιμάνι και φορτωθούν στα πλοία οι νταλίκες, που ήταν φορτωμένες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα και τις οποίες συνόδευαν αγρότες με τα ΙΧ αυτοκίνητα τους.

Οι οδηγοί φορτηγών κατά τους αγροτοσυνδικαλιστές αναίρεσαν τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί προκειμένου να μεταφέρουν 30 αυτοκίνητα με πρώιμα κηπευτικά από την Παρασκευή το βράδυ.

Από τις 6:30 το απόγευμα γινόταν συνεχείς διαπραγματεύσεις για να βρεθεί κάποια λύση και αφού παρά τις προσπάθειες αυτό δεν ήταν φαινόταν εφικτό οι αγρότες βλέποντας τα προϊόντα τους να κινδυνεύουν να πεταχθούν στις χωματερές από την απεργία επιχείρησαν να ανοίξουν την είσοδο.

Τότε σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των αγροτών και των ιδιοκτητών φορτηγών, ενώ δυο φορτηγά κατάφεραν να περάσουν και να προχωρήσουν προς το πλοίο των Μινωικών. Στη συνέχεια και τα υπόλοιπα φορτηγά που βρισκόταν στην προβλήτα κινήθηκαν προς το πλοίο και φορτώθηκαν κανονικά στο Φαιστός Παλάς.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Τα βρήκαν δύσκολα τα Κρητικά Πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ.

Έριξε τελικά άγκυρα στο λιμάνι του Ηρακλείου το Φαιστός Παλλάς. Μαζί με το Κρήτη 1 αδυνατούσαν να δέσουν λόγω καιρού.
Link to comment
Share on other sites

λογικο ειναι αφου μια λαθος κινηση και θα το βαραγε αλυπητα πανω στον μολο δυστηχως δεν μπορουσα να στησω ματι απο την ταρατσα που βλεπω φατσα ολο το λιμανι γιατι θα με επερνε και εμενα ο αερας το ανεμομετρο μου κατεγραψε ριπη ανεμου μεχρι και 93κμ αν ωρα

Link to comment
Share on other sites

Με αυτές συνθήκες που μας περιγράφεις φίλε AISCRETE πολύ καλά έπραξαν οι πλοίαρχοι και επέλεξαν να μείνουν απέξω διότι τόσο το ΦΑΙΣΤΟΣ με τις μεγάλες του επιφάνειες θα είχε κίνδυνο να το πάρει μαζί ο αέρας αλλά και το ΚΡΗΤΗ με τις μηδαμηνές ελικτικές του δυνατότητες θα είχε πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Δελτίο Ηρακλείου 20/04/09

Στο λιμάνι του Ηρακλείου τη Δευτέρα του Πάσχα είχαμε έξω από το λιμάνι του Ηράκλειο στο αγκυροβόλιο το HMS Laurence. Κοντά στη μπούκα του λιμανιού ήταν δεμένο στη προβλήτα VI το ρυμουλκό Christos XVII ενώ ανατολικά της προβλήτας V ήταν δεμένο το φορτηγό Michalis. Δυτικά της προβλήτα IV ήταν δεμένη ιστορική παντόφλα Domenico πρώην Αίγινα, σε αρκετά χειρότερη κατάσταση από τη προηγούμενη φορά που την είχα δει ένα χρόνο πριν. Διπλα του ήταν δεμένη άλλη μια παντόφλα με το όνομα Παυσανίας. Ανατολικά της προβλήτας II ήταν δεμένο το κρουαζιερόπλοιο Silver Wind και δυτικά της το Κνωσός Παλλάς (στη γνώριμη θέση του). Ανατολικά της προβλήτας I ήταν δεμένο το Ροδάνθη και δυτικά το Αριάδνη.

Δίπλα από το Αριάδνη ήταν δεμένο το Flying Cat 4 που ετοιμαζόταν για την αναχώρηση του. Τέλος υπήρχαν και αλλά δυο ρυμουλκά που είναι μόνιμοι κάτοικοι στο λιμάνι του Ηρακλείου, το Μινώταυρος και το Μινώταυρος Α

Να σημειώσω ότι πλέον τα εκδοτήρια της MINOA είναι έξω από τον επιβατικό σταθμό του λιμανιού του Ηρακλείου, ενώ τα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ και της Superfast είναι δίπλα δίπλα στη προβλήτα Ι

post-54-128326980502_thumb.jpg

post-54-128326980504_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Χθες είχαμε και μια μικροσύγκρουση (που πέρασε στα ψιλά της επικαιρότητας) στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Σύγκρουση μέσα στο λιμάνι!

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου εξαιτίας της σύγκρουσης ενός κρουαζιερόπλοιου με φορτηγό σκάφος που ήταν ήδη δεμένο στο λιμάνι.

Το κρουαζιερόπλοιο “Οcean village” που επισκέπτεται το Ηράκλειο κάθε Πέμπτη μπαίνοντας στο λιμάνι με τη βοήθεια ρυμουλκού και με πλοηγό στη διάρκεια χειρισμών πλαγιοδέτησης ανατολικά στον προβλήτα 2 προσέκρουσε στο μότορσιπ «Γιάννης» που ήταν δεμένο δυτικά του προβλήτα 3.

Σύμφωνα με το ΚΛΗ η σύγκρουση ήταν αποτέλεσμα είτε απροσεξίας, είτε βλάβης ή ακόμη και λόγω των καιρικών συνθηκών που «έσπρωξαν» το κρουαζιερόπλοιο μιας και φυσούσαν άνεμοι εντάσεως 6 μποφώρ.

Το κρουαζιερόπλοιο χτύπησε στην μπροστινή πλευρά πάνω από την άγκυρα, ενώ τα φορτηγό σκάφος στην αριστερή του πλευρά (στο ύψος του καταστρώματος) και υπέστη υλικές ζημιές, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Το motorship υπέστη ζημιές στη γέφυρά του , στους ιστούς του ραντάρ και στα άρβουρα φορτοεκφόρτωσης τα οποία και στρέβλωσαν. Το κρουαζιερόπλοιο υπέστη μόνο μικρές βλάβες στον προβολέα.

Λόγω του συμβάντος διατάχθηκε η απαγόρευση του απόπλου και των δύο σκαφών, ενώ ζητήθηκε και το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα του κρουαζιερόπλοιου.

http://www.patris.gr/articles/157464

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τα παρακάτω διαδραματίσθηκαν χθες στο βράδυ σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας, όπου (εάν δεν απατώμαι) εφαρμόζεται ήδη ο ISPS λόγω των Κ/Ζ που προσεγγίζουν. Και δεν συνελήφθη κανένας. Προφανώς ο ISPS προβλέπει και εξαιρέσεις.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009

Επεισόδια εντός λιμένα Ηρακλείου

Βραδινές ώρες χθες, ομάδα περίπου πεντακοσίων (500) διαμαρτυρόμενων ατόμων, απέκλεισε την κεντρική πύλη του λιμένα Ηρακλείου, παρεμποδίζοντας την ομαλή αποεπιβίβαση και φορτοεκφόρτωση των ελλιμενιζόμενων Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων.

Εκατό (100) περίπου εκ των ανωτέρω, εισήλθαν στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ 12», τραυματίζοντας ελαφρώς δύο (02) μέλη του πληρώματός του και προκαλώντας υλικές ζημιές στο εσωτερικό του πλοίου.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, συνεπικουρούμενα από το πλήρωμα του «ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ 12» και προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., που είχε προστρέξει για συνδρομή, απώθησαν τους προαναφερθέντες, οι οποίοι, εξερχόμενοι του λιμένα, προέβησαν σε θραύση υαλοπινάκων και φωτεινών πινακίδων οικίσκων έκδοσης εισιτηρίων, καταστρέφοντας, επιπλέον, την πρόσοψη του παρακείμενου Λιμενικού Φυλακίου και προκαλώντας υλικές ζημιές σε δύο (02) σταθμευμένα οχήματα.

Ακολούθως, κινήθηκαν προς την παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου και διαλύθηκαν, χωρίς να γίνουν συλλήψεις, ενώ με συντονισμένες προσπάθειες του προσωπικού της οικείας Λιμενικής Αρχής, απομακρύνθηκαν ασφαλώς επιβάτες και οχήματα που είχαν εγκλωβισθεί εντός του λιμένα.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου

Link to comment
Share on other sites

Νηρεα, ξερουμε ποιοι ηταν αυτοι οι 500? Ηταν οπαδοι του ΟΦΗ που διαδηλωναν κατα του αγαπημενου μου Φανούρη Βατσινά? Ηταν απλα 500 ατομα καθολικως διαμαρτυρόμενα:P? Θελω να πω πως δε νομιζω να ειχαν κατι συγκεκριμενα με το πλοιο ε?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...