Jump to content
Shipfriends

Πάτρα - Ηγουμενίτσα/Κέρκυρα - Βενετία


Recommended Posts

Αλλαγες εχουμε στα δρομολογια του CORRAGIO λογω του Καθολικου Πασχα

 

Η ΑΝΕΚ LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω των εορτών – αργιών του ΠΑΣΧΑ στην Ιταλία (29/03 έως 01/04), τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ “CORAGGIO”, διαμορφώνονται ως ακολούθως:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 01/04/2013 αντί ΚΥΡΙΑΚΗ 31/03/2013 ΠΑΤΡΑ (ΑΝ.23:59) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΑΝ. 08:00) -

ΒΕΝΕΤΙΑ (ΑΦ.09:00 ΤΕΤΑΡΤΗ 03/04/2013)

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 03/04/2013 αντί ΤΡΙΤΗ 02/04/2013 ΒΕΝΕΤΙΑ (ΑΝ.14:00 ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΑΦ.17:00

ΠΕΜΠΤΗ 04/04/2013) – ΠΑΤΡΑ (ΑΦ.23:50)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images


Ξέρει κάποιος για πόσο καιρό είχαν ναυλωθεί;

Επειδη δεν θυμαμαι αν εχει γραφτει πουθενα ολο αυτο το διαστημα να πουμε(εστω και με μια μικρη καθυστερηση ^_^ )οτι τα Coraggio και Forza εχουν ναυλωθει για 12+6 μηνες συνολικα.

Λογικα οταν φυγουν θα ερθουν αλλα τα οποια θα ειναι επισης υπο ξενη σημαια.Μην ξεχναμε οτι η μειωση του λειτουργικου κοστους ειναι must για την επανακτηση στοιχειωδους ρευστοτητας απο την εταιρεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

Ανεκτελεστο το χθεσινο δρομολογιο του Forza απο την Πατρα λογω της καθυστερησης στη Βενετια

Η ΑΝΕΚ LINES ενημερώνει το επιβατηγό κοινό ότι, το λόγω ομίχλης χτές Κυριακή 27/10 στο λιμάνι της Βενετίας, το πλοίο FORZA είχε καθυστέρηση πολλών ωρών στην αναχώρησή του. Ως εκ τούτου το δρομολόγιο 28/10 στις 23:59 από Πάτρα-Ηγουμενίτσα για Βενετία και επιστροφή 30/10 από Βενετία για Πάτρα-Ηγουμενίτσα θα παραμείνει ανεκτέλεστο.

 

Παρακαλούμε τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια για τα παραπάνω δρομολόγια να επικοινωνήσουν με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας μας προκειμένου να ενημερωθούν για μία από τις εναλλακτικές επιλοές:

1. Να αλλάξουν τα εισιτήρια τους με επόμενα ταξίδια στη γραμμή Βενετίας της Εταιρείας μας

2. Να ταξιδέψουν με το επόμενα δρομολόγια για Ανκόνα μέσω της κοινοπραξίας ANEK-SUPERFAST χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

3. Να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους με πλήρη επιστροφή των χρημάτων που έχουν καταβάλλει.

Πηγη: ΑΝΕΚ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μόλις το μάθαμε:

Το F/B AUDACIA θα αντικαταστήσει το F/B CORAGGIO στη γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Βενετία με πρώτη αναχώρηση από το λιμάνι της Πάτρας την Παρασκευή 15/11/2013.

Σωστος.Μαζι με το Forza θα βρισκονται στη γραμμη της Βενετιας ολο το '14(κ εχει ο θεος)απ οτι φαινεται στα πρωτα πλανα που σταλθηκαν στα πρακτορεια και αναμενεται να ανοιξουν και επισημα για το κοινο τις επομενες μερες.

Link to comment
Share on other sites

Και γιατι να μπει?Δε νομιζω οτι ειπωθηκε ποτε κατι τετοιο ως πληροφορια που διερευσε απο την εταιρεια παρα μονο ως''σιγουρια''που πηγαζει απο τα θελω ορισμενων σε διαφορες ομαδες και φορουμ.

 

Μαλλον δεν εχουμε καταλαβει για ποιο λογο βρισκονται αυτα τα ναυλωμενα πλοια εκει και τι γλυτωνει η εταιρεια στους δυσκολους καιρους που διανυουμε σε σχεση με το να ειχε τα προηγουμενα..

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Διαβασα προ ημερων οτι μεταξυ των αποφασεων που εληφθησαν προσφατα για τα μεγαλα πλοια στη Βενετια,υπηρξε και μια που αφορουσε την εναρξη εργασιων στο λιμανι της Marghera(υψους 400 εκατ ευρω)και οριζοντα ολοκληρωσης τα 3 χρονια προκειμενου να κατασκευαστουν εκει 12 θεσεις προσδεσης για να δενουν τα κρουαζιεροπλοια αλλα και τα ΕΓ/ΟΓ(προφανως ειναι μεσα και τα δικα μας)που μεχρι σημερα πηγαιναν Βενετια.Υπαρχουν βεβαια και αυτοι που αντιδρουν

Porto Marghera λοιπον συμφωνα και με την ανακοινωση της Ανεκ απο εδω και περα αρχης γενομενης απο αυριο.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ αν και δεν καταλαβαινω ιδιαιτερα γιατι να μπερδευτεί κάποιος με το π.χ. Τετάρτη 27/11/2013 24:00 (το 00.00 θα μπερδευε μαλλον). και παλι ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Πολύ απλά, ώρα 24:00 δεν υπάρχει. Όταν είναι κάποιο δρομολόγιο να γίνει τα μεσάνυχτα, είτε ακτοπλοϊκό, είτε αεροπορικό, είναι διεθνής πρακτική να αναγράφεται 23:59. Έτσι ο επιβάτης γνωρίζει οτι η αναχώρηση είναι τα μεσάνυχτα της (στο ίδιο πχ που χρησιμοποίησες)Τετάρτης 27/11/2013 προς Πέμπτη 28/11/2013.

Αντίθετα, αν αναγραφόταν Τετάρτη 00:00 θα σήμαινε μεσάνυχτα απο Τρίτη  26/11/2013 προς Τετάρτη 27/11/2013. Έχει σημασία λοιπόν αν αναγράφεται 23:59 ή 00:00 κάποιας ημερομηνίας αφού μεταξύ των δύο μεσολαβούν 24 ώρες!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μήπως γνωρίζει κάποιος απο σας, πότε θα βγάλει η ΑΝΕΚ τα καλοκαιρινά δρομολόγια του 2014 από/προς Βενετία;

Και κάτι ακόμα. Αν κάποιος κλείσει εισητήριο στον πηγαιμό για Ανκόνα και επιστρέψει απο Βενετία (κάνοντας και τα 2 δρομολόγια με ΑΝΕΚ ή ΑΝΕΚ-Superfast δικαιούται την έκτωση του 30% στην επιστροφή;

Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Μην βιαζεσε για τετοια δρομολογια!!! Εχει μελλον η υποθεση πολυ!!!

 

Στις ΜΙΝΩΙΚΕΣ αυτο που λες για το εισητηριο επιστροφης ισχυει απ' οποιο λιμανι και αν αναχωρησεις, αρα λογικα (?) ισχυει και στην ΑΝΕΚ...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε minoan σ΄ ευχαριστώ για την απάντηση σου, αν και ευχόμουν να απαντήσει και κάποιος άλλος με μεγαλύτερη σιγουριά.

Καταλαβαίνω πως η ΑΝΕΚ έχει πρόβλημα να βγάλει πρόγραμμα, αλλά ο καιρός τρέχει. Τα τωρινά δρομολόγια είναι μέχρι 5 Ιανουαρίου νομίζω, δηλαδή άλλες 3 βδομάδες. Μετά το χάος. Για κάποιον που θέλει να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι σε 1-2 μήνες είναι αδύνατο να το κάνει.

 

Το ίδιο ισχύει και για τους Ευρωπαίους που πρέπει από τώρα να κανονίσουν τις άδειες τους για το καλοκαίρι. Πως να προγραμματίσουν το οτιδήποτε, όταν δεν ξέρουν αν θα βρούν καράβι, πότε και πόσο θα τους κοστίσει; Αν αργήσουν (όχι μόνο η ΑΝΕΚ, αλλά και η ΜΙΝΟΑΝ για μετά τον Ιούνιο) κι΄ άλλο, αυτό θα είναι πλήγμα για τον τουρισμό.

 

Όσο για το παράδειγμα με τις Μινωϊκές, επέτρεψε μου να έχω τις επιφυλάξεις μου ο΄τι θα ισχύει και στην ΑΝΕΚ. Στην ΜΙΝΟΑΝ (μέχρι στιγμής) το δρομολόγιο είναι κοινό... Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα - Τεργέστη, ενώ στην ΑΝΕΚ ξεχωριστό το Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Βενετία από το κλασσικό Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα, το οποίο εκτελείται και σε συνεργασία.

Αν γνωρίζει κάποιος επίσημα να μας το απαντήσει, θα τον ευχαριστούμε πολύ, γιατί στην ιστοσελίδα της εταιρίας δε γίνεται σαφές.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε ΟΡΙΩΝ δεν θα σου απαντήσω επίσημα σε κάτι γιατί δεν γνωρίζω,απλά θα σου πώ οτι μας τσάκισες!!!!Τι θα πεί να κανονίσουν άδειες για το καλοκαίρι???Καταρχήν τι είναι άδεια??? :P  :D !!!!Κατα δευτερον ας κάνουν λίγο υπομονή,εμείς εδώ δεν ξέρουμε ακόμα τι θα κάνουμε .......τα Χριστούγεννα :P !!!Καλημέρα

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω πως στην Ελλάδα μας φαίνεται περίεργο, πάντως οι ξένοι (κυρίως Γερμανοί, Ολλανδοί, Αυστριακοί, Ελβετοί και λοιποί βορειοευρωπαίοι) προγραμματίζουν τις διακοπές τους από τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους.

Ειδικά στην Γερμανία αυτή την εποχή γίνεται σφαγή στους χώρους εργασίας για το πότε θα πάρει ο καθένας την άδεια του το καλοκαίρι. Προηγούνται όσοι έχουν παιδιά στο σχολείο, μετά ακολουθούν οι υπόλοιποι. Αν υπολογίσεις πως οι σχολικές διακοπές σε κάθε κρατίδιο είναι σε διαφορετικές ημερομηνίες, καταλαβαίνεις πως μιλάμε για χαμό. Επιπρόσθετα καμία υπηρεσία ή εταιρία δεν κλείνει ή υπολειτουργεί την περίοδο των διακοπών, άρα τους αφήνουν να φεύγουν λίγοι λίγοι.

Όποιος προλάβει πρόλαβε λοιπόν. Δεν είναι δηλαδή μόνο θέμα νοοτροπίας, αλλά και οργάνωσης.

 

Άλλωστε όλες οι αεροπορικές έχουν ανακοινώσει ήδη τα θερινά τους δρομολόγια. Αν αργήσουν κι' άλλο οι ναυτιλιακές, κακό στον εαυτό τους θα κάνουν. Και στην Άττικα αυτό φαίνεται να το έχουν καταλάβει καλά, αφού έχουν ανακοινώσει δρομολόγια και στο Αιγαίο και στην Αδριατική.

Link to comment
Share on other sites

Ανεκτελεστο το αποψινο δρομολογιο του Φόρτσαρου απο Πατρα λογω της καθυστερησης που εχει δημιουργηθει λογω της ομιχλης τις προηγουμενες μερες.

Link to comment
Share on other sites

Τι γινεται τελικα με τη γραμμη?Οχι μονο δεν εχουν ενημερωθει τα δρομολογια,αλλα αντιθετως αφαιρεθηκε και αυτο της 5/1 που ηταν το τελευταιο''ανοικτο''και πλεον εμφανιζει μεχρι 3/1 πλοιο στη γραμμη.Μηπως δεν ειναι και τοσο σιγουρη η συνεχιση της?(υποθεση κανω)

Link to comment
Share on other sites

Ο φίλος Οριων έχει δίκιο: έτσι όπως γραφει γίνεται με τις άδειες στη Βόρεια Ευρώπη.

 

Είναι μια σημαντική από τις αδυναμιες της Ελλάδας: η έλλειψη προγραμματισμού.

 

Τις διακοπές μας τις κανονίζουμε πολύ ποιο μακροπρόθεσμα από ότι στην Ελλάδα τις βουλευτικές εκλογές.

Εταιρίες χωρίς δρομολόγια από τώρα χάνουν πελατεία που τελικά την κερδίζει το αεροπλάνο η χάνει τελείως ο Ελληνικός τουρισμός

Link to comment
Share on other sites

Τα πλανα ανοιξαν σημερα και τα πλοια που θα εχει η εταιρεια στη γραμμη και το χειμωνα και το καλοκαιρι θα ειναι 2 και συγκεκριμενα τα τωρινα Forza και Audacia.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ακυρωθηκε το αυριανο δρομολογιο του Forza απο Βενετια.

 

 

 
Η ΑΝΕΚ LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το δρομολόγιο του F/B FORZA 
την Τρίτη 07/01/14 ώρα 14:00 από Βενετία προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα θα 
παραμείνει ανεκτέλεστο.
Οι επιβάτες αυτού του δρομολογίου παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα 
κεντρικά πρακτορεία κρατήσεων ή τα Λιμενικά πρακτορεία της Εταιρείας στην 
Πάτρα, Ηγουμενίτσα ή Βενετία προκειμένου να εξυπηρετηθούν με ένα από τους 
εξής τρόπους:
1.Nα ταξιδέψουν με το F/B FORZA από Βενετία προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα την 
Τετάρτη 08/01/14 στις 14.00
2.Nα ταξιδέψουν από Αγκώνα προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα την Τρίτη 07/01/14 στις 
13.30 χωρίς επιπλέον χρέωση ναύλου.
3.Nα ακυρώσουν τα εισιτήριά τους με πλήρη επιστροφή ναύλου.
Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...