Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 586
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Σημερινός κατάπλους της.....υπομονής. Κι αυτό όχι γιατί έφτασε με καθυστέρηση, αλλά πηγαίνει αρκετά αργά εντός του όρμου. Στην ουσία στο εν πλω καλύπτει την χασούρα του κόλπου για να δέσει στην ώρα του. Δεν γνωρίζω που οφείλεται, αλλά τα πλοία της κ/ξ μια χαρά πάνε με όλο το δρόμο.

Η συνάντηση του Mυκονος Παλας με το Ελ. Βενιζέλος με τη σκοτεινή τσιμινιέρα έγινε εντός του όρμου και με μία γρήγορη μανούβρα έδεσε, παρά τον έντονο δυτικό άνεμο που έπνεε την ώρα εκείνη. Φόρτωσε πολλά οχήματα και επιβάτες, κάτι αναμενόμενο για την εποχή. Βέβαια, τίποτα δεν είναι δεδομένο πλέον, αλλά το πλοίο έχει πιάσει το όριο βιωσιμότητας στα φορτηγά, και είδα και μερικά ονόματα που μάλλον ήρθαν με....μεταγραφή από την κοινοπραξία :)  

Μερικά ακόμη ενσταντανέ από την αποψινή άφιξη, με φειδώ, για να μην γινόμαστε κουραστικοί ;) 

Link to comment
Share on other sites

On 7/10/2018 at 1:09 AM, proud_ionian said:

για να θυμομαστε την guest εμφανιση, στα παλια λημερια

το παλατι στην κερκυρα, απογευματινη αφιξη απο brindisi, σε ληψη απο το Βίδο. 

 

και ακριβως μια μερα πριν, ληψη μεσα απο το λιμανι.

 

Link to comment
Share on other sites

Το βραδυ της τριτης εκανα το πρωτο ταξιδι μου με το πλοιο(ως Μυκονος Παλας)και επιστροφη,ενα ταξιδι με νοσταλγικο αερα Αδριατικης.

Γενικα ειναι οπως το θυμομουν σαν Ευρωπη,οι εργασιες ανακαινισης(κ οχι μετασκευης 😛 )που εγιναν αφορουσαν στην αντικατασταση ολων των καθισματων στο μεσαιο σαλονι Ρεα,αφαιρεση φθαρμενων μοκετων απο τα κλιμακοστασια ενω εκει που εγινε η πιο πολυ δουλεια ειναι στις καμπινες οπου μεταξυ αλλων μπηκαν καινουριες τουαλετες κ γενικοτερα εξοπλισμος.Οι κοινοχρηστοι βρισκονται στο deck 6 κ οι καμπινες βρισκονται ολες στο deck 7 κ καποιες ακομα στο deck 8 οπου βρισκονται κ τα αεροπορικα,οπου επισης εχουν τοποθετηθει καινουρια καθισματα.Στο deck 9 ειναι η πισινα οπου κ εκει εχει γινει πληρης ανακαινιση.

Στο πλοιο γινονταν και χθες το πρωι που ειχε δεσει στον Πειραια εργασιες σε πατωματα κ καμπινες.

Οσον αφορα την επιχειρησιακη του ετοιμοτητα 😛 το βαπορι κυριολεκτικα λαμπει μεσα κ ειναι πεντακαθαρο.Δεν μυριζει καραβιλα,δεν μυριζει πετρελαιο,δεν εχει παντου πανω του ενα στρωμα λαδι,δεν τριζει.Οι καμπινες και τα κρεβατια των παλατιων εξακολουθουν να ειναι οι μεγαλυτερες απο ολα τα υπολοιπα πλοια κ μακραν πιο φτηνες απο της κοινοπραξιας(18 ευρω διαφορα το κρεβατι).

Το πληρωμα ευγενικο κ εξυπηρετικο ετρεχε συνεχεια πανω κατω κ καθαριζαν.Γενικα οπως συμβαινει απο παλια στις Μινωικες εχεις την αισθηση οτι ενα μελος του πληρωματος ειναι μονιμως απο πισω σου.

Στα αρνητικα οι τιμες στα εστιατορια οπου δεν ισχυουν οι προσφορες που ισχυουν στη γραμμη του Ηρακλειου,ενω δεν καταλαβα για πιο λογο το self service λειτουργει 19.00-22.00 μετα κλεινει εντελως κ ξανανοιγει 23.30-00.30(τα φαγητα δεν ειχαν τελειωσει).Επισης και στα 2 ταξιδια ηταν κλειδωμενος ο χωρος της ντισκο(η μπαλα μπροστα απο την τσιμινιερα)οπου θα μπορουσε να αποτελει ενα κορυφαιο hotspot για καραβολατρες στα ημερησια ταξιδια😂Επισης καλο θα ηταν να καθαριστουν λιγο και οι ανεμοθωρακες γιατι ειναι ολοθαμποι απο το αλατι.

Αφιξη-αναχωρηση στην ωρα μας,λιγο μετα το Σουνιο προσπερασαμε το Βενιζελος και μεχρι τη μπουκα του Πειραια πηγαιναμε πλαι-πλαι με το Κνωσος(haters gonna hate😂).Απο κοσμο στο κατεβασμα ειχε παρα πολυ(ειδα εισιτηριο με α/α 776 το οποιο ειχε εκδωθει 2 μερες πριν)σιγουρα πιο πολλους απο το πρωινο της κοινοπραξιας απ οσο ειδα μιας κ ημουν στο λιμανι!

Και μια κ ειπαμε για καραβολατρες πριν σε διαφορες γωνιες του πλοιου θα βρει κανεις σουβενιρ απο το παρελθον του..Αυτοκολλητα Europa Palace,αυτοκολλητα Tirrenia,αυτοκολλητα Grimaldi,μονο αυτοκολλητα της panini δεν ειδα 😛 Ακομα και τα σερβιτσια της γιαγιας ειδα στο a la carte δηλαδη τα πιατα ειχαν πανω το παλιο logo του πριγκιπα.

 

received_2078505822159826.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω κ επαυξανω σε οσα ειπε ο Miltiadis για το πλοιο!πολυ καθαρο μεσα χωρις φθορες σε χωρους κ πλακακια κ οι καμπινες καθαρες κ ανετες κ πολυ μεγαλες!το πληρωμα μολις εδεσε το πλοιο αρχισε τις εργασιες καθαρισμου κ μου θυμισε παλιες καλες μινωικες!η disko οντως ηταν κλειστη κ τη προηγουμενη βδομαδα κ ακαταστατη γιατι φανταζομαι θα κανουν εργασιες..κ τα deck καθαρα κ βαμενα.αυτο που δεν λου αρεσε στο ματι ειναι οι αεραγωγοι που ειναι βαμενοι μπλε κατω απο την κοκκινη τσιμινιερα!

Στη μανουβρα πανω χρησιμοποιει τα strusters πλωρα πρυμα γι αυτο κ δεν μπαινει με ταχυτητα για να γυρισει με τη ρυμη του

Link to comment
Share on other sites

Η αληθεια ειναι οτι πλην δυο πλοιαρχων οι περισσοτεροι με τα thruster τα γυρνανε τοσα χρονια. Μηπως τελικα ειναι ο γρηγοροτερος τροπος αυτος για να γυρισουν;

Link to comment
Share on other sites

Καθότι δεν έχω σχέση με το ναυτικό επάγγελμα να ρωτήσω για ποιο λόγο κάποιος να μην χρησιμοποιεί έναν (φαινομενικά τουλάχιστον) τόσο χρήσιμο εξοπλισμό; 

Πέρα από την ταχύτητα δεν ενισχύει και την ασφάλεια της κάθε μανουβρας; 

Edited by proud_ionian
quote αντι reply
Link to comment
Share on other sites

Είναι άλλωστε και τα μόνα ακτοπλοικά εντός Ελλάδας που έχουν τόσα thrusters που μπορουν να γυρνάνε με ελάχιστη συνδρομή των κυρίων μηχανών

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Sf_X said:

Είναι άλλωστε και τα μόνα ακτοπλοικά εντός Ελλάδας που έχουν τόσα thrusters που μπορουν να γυρνάνε με ελάχιστη συνδρομή των κυρίων μηχανών

Και το SUPERFERRY διαθέτει 4 (2 bow + 2 stern) thrusters...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σήμερα το πλοίο έφτασε εξω από το λιμάνι της Σούδας περίπου στις 22:00 ωστόσο, περίμενε λίγα λεπτά το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ να αναχωρήσει.

 

Link to comment
Share on other sites

Ίσως το πιο όμορφο φωτισμένο πλοίο για βραδινές λήψεις. Λίγο παραπάνω από τα αδερφά του και τα Superfast XI / XII

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, lostromos said:

Έψαξα το σύστημα κρατήσεων για αύριο, από Πειραιά μου βγάζει μόνο καμπίνα LUX.

1590 επιβάτες,64 φορτηγά, 380 ιχ  η σημερινή κίνηση

υ.γ. στο πινακα των δρομολογιων του ΟΛΠ  , το βλέπω συνεχώς ΜΥΚΟΝΟ ΠΑΛΛΑΣ... αντι να γράψουν ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ... :P

Link to comment
Share on other sites

Ανακοινωση για την τελετη εγκαινιων στο λιμανι της Σουδας στις 16 Σεπτεμβριου.

Quote


Οι Μινωικές Γραμμές, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιήσουν στο Cruise Ferry Mykonos Palace, που θα βρίσκεται όλη την ημέρα στο λιμάνι της Σούδας, την εκδήλωση της τελετής των εγκαινίων του νεότερου και ταχύτερου πλοίου στη γραμμή των Χανίων που συνδέει την Κρήτη με τον Πειραιά.

Ντυμένο στα γιορτινά του, το Cruise Ferry Mykonos Palace θα είναι ανοικτό από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 21:00 το βράδυ με πολλές καλλιτεχνικές εκπλήξεις στους κοινόχρηστους χώρους του. Κατά τη διάρκεια της εορταστικής παραμονής του στο λιμάνι της Σούδας, το κοινό της Κρήτης θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το πλοίο, να περιηγηθεί στους φιλόξενους εσωτερικούς χώρους του και να απολαύσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες εν πλω που θα παρέχονται στο επιβατικό κοινό από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
1 minute ago, HIGHSPEED 6 said:

Γιατί γύρισε πίσω ενώ ηταν έξω απο τον κόλπο της σουδας το Μύκονος παλας ;το βλέπω πάει ξανά στο λιμάνι 

Αποβιβαση ασθενους.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...